Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα της Ο.Λ.Μ.Ε. για το κλείσιμο της ΕΡΤ



ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης και το δικαίωμά τους στην εργασία.
Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και των Ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της Κυβέρνησης που «αποφασίζει και διατάσσει» με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια ευθύνεται – και όχι οι εργαζόμενοι – δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει αυτή τη φορά.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είναι βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία.
Τα δημόσια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα που ασκείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού.
Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!

Ο Πρόεδρος Νίκος Παπαχρήστος
Ο Γεν. Γραμματέας Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.