Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας καταδικάζει κατηγορηματικά, με τον πλέον απερίφραστο τρόπο, την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην κατάργηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΕΡΤ).
Για άλλη μια φορά παραβιάζεται το άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος κατά το οποίο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούν να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, γιατί φυσικά καμία τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει για το ξαφνικό “κλείσιμο” της Ε.Ρ.Τ.

Η σκανδαλώδης παράδοση της ενημέρωσης των πολιτών κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα καταργεί κάθε έννοια πολυφωνίας και αντικειμενικότητας και, επιπλέον, αναιρεί τη συνταγματικά κατοχυρωμένη κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Ειδικά στην περιοχή μας η συμβολή της ΕΡΑ Φλώρινας και του Κλιμακίου Φλώρινας της ΕΤ-3 είναι αναντικατάστατη στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας, την προώθηση του πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη και διατήρηση δεσμών μεταξύ των απανταχού Φλωρινιωτών.

Η ως άνω μεθόδευση και επίδειξη πυγμής από την Κυβέρνηση, την οποία απευθύνει στην πραγματικότητα προς κάθε εργαζόμενο, κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Απαιτούμε, λοιπόν, την άμεση ανάκληση της αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Στεφανίδης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.