Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού δηλώνει ομόφωνα την αντίθεση του και καταδικάζει την αιφνιδιαστική, αυταρχική, αντιδημοκρατική και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση του κλεισίματος της ΕΡΑ Κοζάνης.
Η Δημόσια τηλεόραση ανήκει στο λαό καθώς το σήμα της εκπέμπει στη Θράκη στα νησιά του Αιγαίου και όπου υπάρχει ελληνισμός. Είναι η ηχηρή φωνή μας στην ομογένεια.
Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, που μονομερώς αποφασίζει  και επιβάλλει το κλείσιμό της. Είναι η ανεξάρτητη και δημόσια φωνή και επιβάλλεται να παραμείνει δημόσια, ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και υπόλογη μόνο στον Έλληνα  φορολογούμενο.
Οι παθογένειες και αδυναμίες στον τρόπο λειτουργίας της δεν αντιμετωπίζονται με το κλείσιμό της.
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ και ειδικότερα των Περιφερειακών Σταθμών όπως η ΕΡΑ Κοζάνης η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει μία σημαντική γέφυρα επικοινωνίας με τους πολίτες.
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ πλήττεται η δημοκρατία, η αντικειμενική πληροφόρηση, η ποιοτική ψυχαγωγία των ελλήνων απανταχού του κόσμου.
Ο Ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα στην αντικειμενική, χωρίς παρεμβάσεις, ενημέρωση που πρέπει να εκφράζεται μέσα από τη δημόσια τηλεόραση.
Στο βωμό της διάσωσης των χρεοκοπημένων ιδιωτικών ΜΜΕ η ενημέρωση παραχωρεί τη θέση της στην παραπληροφόρηση και σε εκπομπές τύπου σαπουνόπερας.
Το Δημοτικό συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού καλεί τους βουλευτές να ανατρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης.
Καλούμε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ν’ αποχωρήσουν από αυτήν στην περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση.
Καλούμε τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΡΤ και ενάντια στο κλείσιμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.