Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επιστολή Γ. Κασαπίδη στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τις ανθελληνικές δηλώσεις μέλους του κοινοβουλίου.



Σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσης - απάντησης του βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη στις προκλητικές, ανθελληνικές δηλώσεις της βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κας Ρεπούση, η οποία αμφισβήτησε τη θυσία των γυναικών του Ζαλόγγου και υποβάθμισε τις  σφαγές και τη γενοκτονία στον Πόντο, ο κ. Κασαπίδης έστειλε την κάτωθι επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως είχε δεσμευθεί δημοσίως:
Προς: Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Προκλητικές ανθελληνικές δηλώσεις μέλους του κοινοβουλίου.
Μετά και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του μέλους του κοινοβουλίου και βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κ. Ρεπούση, έντονη είναι η οργή και δυσαρέσκεια σε μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
Η κ. Ρεπούση διέψευσε την εκούσια θυσία των γυναικών του Σουλίου στο Ζάλογγο κατά την πολιορκία του Σουλίου από τους Τούρκους, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ¨εθνικό μύθο¨.
Είναι η δεύτερη φορά που με δηλώσεις της προκαλεί την εθνική μνήμη των Ελλήνων. Με την πρώτη της αναφορά και εισήγηση που πέρασε και σε σχολικό βιβλίο της ιστορίας, υποβάθμιζε τις σφαγές και τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους στον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας ελαφρυντικά στους γειτόνους μας για τις σφαγές των προγόνων μας στη Σμύρνη.
Παρόλο που η ιδια δηλώνει ιστορικός, αποδεικνύεται ότι είναι ανιστόρητη.
Κύριε Πρόεδρε, δεδομένου ότι η κ. Ρεπούση είναι μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου και υπεύθυνη σε θέματα παιδείας στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ διαδραματίζοντας ρόλο εδώ και χρόνια αλλά και στη σημερινή Κυβέρνηση στα θέματα παιδείας στη χώρα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να συμβάλλετε στην άρση της ιστορικής της πλάνης ή της όποιας τυχόν σκοπιμότητας μπορεί να εξυπηρετεί. Εφόσον και εσείς το επικροτείτε, να της χαρίσετε τα κατάλληλα ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις της Βουλής ή άλλων έγκυρων εκδόσεων για την πλήρη και αντικειμενική της ενημέρωση επί των θεμάτων που με τις δηλώσεις της έχει προκαλέσει τις ιστορικές μνήμες των Ελλήνων. 

Αθήνα, 12-6-13
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.