Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας εκφράζει την αντίθεσή του στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και την οικονομία της χώρας γενικότερα.
Οι χιλιάδες απολυόμενοι έρχονται και αυτοί με τη σειρά τους να προστεθούν στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους της χώρας μας επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση και παραδίδοντας την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που πρωτοτύπησε για μια ακόμη φορά κλείνοντας τους δημόσιους σταθμούς ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στερώντας από το λαό τη φωνή του και την επαφή της Ομογένειας με την Πατρίδα της.
Με το κλείσιμο της ΕΡΤ κλείνουν και οι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας μας, ανάμεσα τους η ΕΤ3 και η ΕΡΑ Φλώρινας, αγνοώντας τη σημαντική  συμβολή τους στην τοπική ενημέρωση και στην ανάδειξη των προβλημάτων και των πλεονεκτημάτων της Φλώρινας, αφήνοντας άνεργους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους σταθμούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την Τοπική Κοινωνία της πολλαπλά πληττόμενης Φλώρινας.
Σε μια περιοχή που η ανεργία αγγίζει το 30%, καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να χαθεί!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, καλεί την Τοπική Κοινωνία να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Φλώρινας και να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενούς της.
Καλούμε τέλος τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του αυτή.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Τραϊανός Ηλ. Ρασάικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.