Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησε η επισκευή και η συντήρηση σχολικών κτιρίων από το Δήμο Φλώρινας


Ο Δήμος Φλώρινας ξεκίνησε την επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων. Αναλυτικά, οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε διάφορες σχολικές μονάδες του Δήμου μας και περιλαμβάνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκαταστάσεις.

Σήμερα ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πετρών


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) «ΠΕΤΡΙΕΩΝ ΓΗ», διοργανώνει το Σάββατο, 04 Αυγούστου 2012, στις 18:30, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, τον 5ο  Ποδηλατικό Γύρο της Λίμνης Πετρών.
Η εν λόγω δραστηριότητα, πέραν της προβολής του ποδηλάτου, εντάσσεται στη προσπάθεια της εταιρίας για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Πετρών Αμυνταίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Πετρών. 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σήμερα στον Άγιο Γερμανό


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γερμανού, σας προσκαλούν το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει στην Πλατεία του χωριού με την ορχήστρα  του Κώστα  Σμόλικα.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Συνεδριάζει την Τρίτη 7 / 8 / 2012 και ώρα 10:00 π.μ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη μετακίνηση των αστυνομικών από τη Φλώρινα στη Θράκη


Σύμφωνα με την 6001/7/5509-α΄από 29-07-2012 διαταγή του Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./ΤΜ.2Ο/ΓΡ.1Ο, 148 αστυνομικοί από την Αστυνομική Δ/νση Φλώρινας καλούνται να
μετακινηθούν μέσα σε διάστημα πέντε (5) ημερών σε συνοριακούς σταθμούς περιοχών της Θράκης, για να ενισχύσουν τις Αστυνομικές Δ/νσεις Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας-Ροδόπης και Ξάνθης.

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Χθες (02-08-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας , συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη 35χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Νιγηρίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Επαφές του Δημάρχου Πρεσπών με φορείς στην Αθήνα


Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας συμμετείχε σε σύσκεψη που συνεκάλεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα σε καλλιέργειες φασολιού σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα, κατά το στάδιο της ανθοφορίας ή στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης.

Ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες για την Ελληνική Αστυνομία


Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκινά από την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2012 ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέτουν, μέσω του διαδικτύου, τις προτάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και τη βελτίωσή της, τις αναγκαίες κατά τη γνώμη τους αλλαγές και τα οργανωτικά προβλήματα που έχουν παρατηρήσει.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εμβολιάστηκαν αδέσποτα από το Δήμο Φλώρινας


Στον εμβολιασμό των σκύλων που βρίσκονται στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Φλώρινας, προχώρησε ο Δήμος Φλώρινας.
Τα ζώα εμβολιάστηκαν για θεραπεία και πρόληψη για τη σαρκοκοπτική ψώρα,  προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν θέματα με την υγεία τους, αλλά και να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Συγχαρητήρια του Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη στον Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη


Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την ανάδειξη του συμπατριώτη μας αθλητή του «Φιλίππου» Αμυνταίου, Ηλία Ηλιάδη, σε χάλκινο Ολυμπιονίκη του Τζούντο. Ο Ηλίας βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος εδώ και αρκετά χρόνια και αυτό μας κάνει όλους περήφανους.

Κλοπή σε χρυσοχοείο στο Αμύνταιο


Χθες (31-07-2012) το πρωί στο Αμύνταιο Φλώρινας, τέσσερεις (4) άγνωστοι δράστες αρχικά έκοψαν με σιδηροκόφτη, τμήμα των ρολών ασφαλείας (προστατευτικού πλέγματος) της πόρτας εισόδου κοσμηματοπωλείου, στη συνέχεια έ σπασαν το τζάμι αυτής με βαριοπούλα και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα από προθήκες αυτού.

Από το Αμύνταιο το πρώτο μετάλλιο της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου


Για μία ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους ο αθλητής του «Φίλιππου» Αμυνταίου Ηλίας Ηλιάδης, που χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ο χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -90 κιλών του τζούντο αποδεικνύοντας και πάλι τη μεγάλη του κλάση.

Θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ έθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης


Την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ζήτησε από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής του Νομού  Γιώργος Κασαπίδης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Χθες (31-07-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , συνέλαβαν στο Σωτήρα - Φλώρινας, 20χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 20χρονο, βρέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριάντα δύο κόμμα ενός (32,1) γραμμαρίων κάνναβης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Άρδασσα


Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Άρδασσα" σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου στις 3, 4, 5 και 6 Αυγούστου 2012 στην Άρδασσα για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 35α γενέθλια του συλλόγου.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δυτικής Μακεδονίας για τη μετακίνηση 471 αστυνομικών από την περιοχή


Στην Κοζάνη, 30 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας, στο οποίο συζητήθηκε η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Από τις 24 έως και τις 26 Αυγούστου οι εκδηλώσεις Πρέσπες 2012


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες Τρίτη οι διοργανωτές των εκδηλώσεων Πρέσπες 2012, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο φέτος θα είναι τριήμερο.
Ο πρώην βουλευτής και καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων, κ. Γιώργος Λιάνης συγκεκριμένα είπε:

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημητρίου Ηλιάδη προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τη μετακίνηση συνοριοφυλάκων από τη Φλώρινα στον Έβρο


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικ. Δένδια, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης 148 συνοριοφυλάκων από τη Φλώρινα στον Έβρο.

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το από το OENEF_EBE-WiFi


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στα πλαίσια μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δημιουργίας δράσεων με σκοπό την κοινωνική προσφορά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής προχώρησε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας στην δημιουργία δωρεάν ασύρματου δικτύου.

Επιστολή του Δημάρχου Ορεστίδος προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη μετακίνηση αστυνομικών από την Καστοριά στον Έβρο


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς με αφορμή την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης και Ξάνθης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με την μετακίνηση 1881 συνοριακών φυλάκων από ολόκληρη την επικράτεια στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα


Το 16ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα 2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ, χορηγούς και εθελοντές και φυσικά όλον αυτόν τον κόσμο που παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μας.

Η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ι. Φλώρινας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Α.Ε.Ι. Φλώρινας διαμαρτύρεται έντονα στις φήμες που ακούγονται περί συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Δε δεχόμαστε σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να κλείσει το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Φλώρινας που έχει βγάλει πολλούς και αξιόλογους επιστήμονες όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του με την υποτιμητική αιτιολογία ότι «δεν έλκει φοιτητές».

Οδηγίες από το Δήμο Πρεσπών σε όποιον συναντήσει αρκούδα


Με αφορμή την αύξηση των περιστατικών εμφάνισης αρκούδων σε σημεία κοντά σε οικισμούς και, λόγω της 24ωρης παρουσίας γεωργών στον κάμπο, αλλά και πολλών επισκεπτών στα μονοπάτια των Πρεσπών, ο Δήμος Πρεσπών θέλει να υπενθυμίσει ότι, μια πιθανή συνάντηση με αρκούδα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και να αποφευχθεί ο όποιος κίνδυνος.

Όχι στη φοροληστεία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία


Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν κι άλλα! Δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα ελλείμματα, τα δάνεια, το χρέος.
Τη στιγμή που δίδονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες νέες φοροαπαλλαγές και μειώσεις φόρων, ο λαός καλείται και πάλι, μέσω της φορολογίας, να πληρώσει την κρίση του συστήματος.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα»


Σε έναν ασφυκτικά γεμάτο χώρο μπροστά στη Μητρόπολη, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, οι Φλωρινιώτες παρακολούθησαν την εκδήλωση «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα», η οποία ήταν συνδιοργάνωση της Μητρόπολης, της Π.Ε. Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας.

Ο χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημητρίου Ηλιάδη στην εκδήλωση «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα» για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας


Πεντακοσιόχρονο πρωτόγονο σκότος πέρασε η Μακεδονία μας και η Φλώρινά μας, μέχρι να φέξει το ποθούμενο του Πατροκοσμά, μέχρι να ‘ρθει η πολυπόθητη λευτεριά της το 1912.
Οι Αρχάγγελοι στη μέρα της γιορτής τους έφεραν και στη Φλώρινά μας το πανάκριβο μήνυμα της λευτεριάς της. Από τις Πόρτες των Σερβίων, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Φλώρινας και Καστοριάς από όπου περνούσε καλπάζοντας ο Αρχιστράτηγος με το Επιτελείο του ένας ύμνος ακουγόταν ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ.

Η οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας


Καταγγέλλουμε το μείζον έγκλημα που επιχειρείται σε βάρος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που, εκτός από περιουσία του Ελληνικού λαού (97% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο), αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας και παράγοντας διαφύλαξης των διατροφικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.
Τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιάννης Αντωνιάδης, περιφερειακοί σύμβουλοι και διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι διακοπές λαϊκό δικαίωμα


Όνειρο απατηλό αποτελεί και φέτος το δικαίωμα των θερινών διακοπών για τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 69% των Ελλήνων θα κάνουν διακοπές ...σπίτι τους, ενώ, τέσσερις στους πέντε από αυτούς που θα φύγουν, δεν θα λείψουν περισσότερο από μια βδομάδα.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σήμερα στις 9:00μμ η έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Φλώρινας


Μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 9:00μμ η έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Επίτιμος Δημότης Φλώρινας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμοας


Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζαχαρούλας  Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου, σε επίτιμο Δημότη Φλώρινας.

Σύλληψη φυγόποινου στη Λεβαία Φλώρινας


Προχθές (26-07-2012) τις βραδινές ώρες στη Λεβαία Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου συνέλαβαν 43χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης .

Την Πέμπτη έφτασε στη Φλώρινα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στη Φλώρινα- Πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας της εκατονταετίας


Στην πόλη της Φλώρινας βρίσκεται από την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.

Επίθεση από αρκούδα σε ζευγάρι στην περιοχή των Πρεσπών


Eπίθεση από αρκούδα δέχτηκε ζευγάρι τουριστών στην περιοχή του χωριού Πύλη των Πρεσπών την Πέμπτη 26/7. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκε ο ένας από αυτούς  και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  Η επίθεση αυτή είναι ενδεικτική μιας και ανάλογα ατυχήματα συμβαίνουν πολύ συχνά στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών.