Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελληνικής Αστυνομίας Φλώρινας, προσκαλεί όλους τους συναδέλφους και τους συμπολίτες μας στον ετήσιο χορό της που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα έναρξης 20.30΄ στην αίθουσα δεξιώσεων «ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»

Λαϊκή συνέλευση σήμερα για την τηλεθέρμανση της Μελίτης



Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Μελίτης με θέμα την τηλεθέρμανση της Μελίτης.

Ετήσιος χορός του ΑΙΑΝΤΑ Αμυνταίου



Το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο  ΑΙΑΝΤΑΣ Αμυνταίου σας   προσκαλεί  στον  ετήσιο  χορό του που θα γίνει το  Σάββατο 23   Φεβρουαρίου  2013  ώρα 21.00΄   στο οικογενειακό  κέντρο Νυχτέρι   στο  Αμύνταιο. 

Ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Ν. Φλώρινας


Συναυλία με τους Tequillers



Ο Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα διοργανώνει συναυλία με τους Tequillers το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Νεότητας Αγίου Παντελεήμονα στις 21:30.

Ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου Φλώρινας σε ιδιώτες για την προσφορά πετρελαίου



Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ΕΚΟ για την προσφορά των 20.000 λίτρων, τα οποία δόθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου, καθώς και τον κ. Νικόλαο Ρασπόπτση για τη δωρεάν μεταφορά τους σε αυτές.

Πρώτα πώληση «μικρής ΔΕΗ» και μετά στρατηγικός επενδυτής ή το αντίθετο;


Το ενδιαφέρον των ξένων ομίλων είναι αυτό που θα κρίνει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, και το αν η πώληση της "μικρής ΔΕΗ" θα προηγηθεί του στρατηγικού επενδυτή ή θα συμβεί το αντίθετο.

Εντός των ημερών η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες



Πριν το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να επιστραφεί η πρώτη δόση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, ύψους 80,5 εκατ. ευρώ.

Στην Κοζάνη το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης



Την ανάληψη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα γίνει στην Κοζάνη, ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ρύθμιση για την καταβολή των αναπηρικών συντάξεων μέχρι τη νέα υγειονομική επανεξέταση



Στην παράταση καταβολής των αναπηρικών συντάξεων, στις περιπτώσεις που έχουν λήξει και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές επανεξέταση χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Ενημέρωση συναδέρφων για τα ΕΦΑΠΑΞ



Συνάδελφοι,
Την ώρα που βρισκόμασταν σε συνάντηση με την κα Δροσάτου, σήμερα το πρωί, πήρε τηλέφωνο από το Υπουργείο Εργασίας ο κος Παπαθεοδώρου και της είπε ότι σήμερα εκταμιεύουν τα πρώτα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση εξετάζει η Κυβέρνηση


Ικανοποιημένοι έφυγαν οι αγρότες - μέλη του Συντονιστικού οργάνου , από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος των 3°βάθμιων συνεταιριστικών και συλλογικών αγροτικών οργανώσεων



Τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των κρατικών επιχορηγήσεων που έλαβαν οι αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων και όχι την απλή αποτύπωση του ύψους των επιδοτήσεων ανά έτος, επιδιώκει με νέα ερώτησή του  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Χρήσιμα τα συμπεράσματα της ημερίδας «Αμπέλι-Κρασί-Τσίπουρο» που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Αμπέλι-Κρασί-Τσίπουρο» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων από το Τοπικό Συμβούλιο.

Η επίσκεψη της Παραμυθοδρομίας στα Σέρβια


Στα Σέρβια έκανε στάση η 1η Παραμυθοδρομία 2012-2013 που ξεκίνησε από τον Έβρο με τελικό προορισμό το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο στη Δυτική Μακεδονία και Ομόσπονδο με αυτό της Θεσσαλονίκης η πρόταση του Δημάρχου Φλώρινας στην ΠΕΔ για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"



Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Ξεκινάει σήμερα το συνέδριο για την τηλεθέρμανση με βιομάζα, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας


Όπως έχει ανακοινωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 22 και 23 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στο Αμύνταιο συνέδριο με τίτλο «Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους».

Συνάντηση σήμερα των απλήρωτων εργαζομένων στο πρόγραμμα ΚΟΧ



Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Κ.Ο.Χ ότι αύριο Παρασκευή 22/2 και ώρα 13:00 θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο του δημαρχείου Αμυνταίου και θα μεταφερθούμε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου για να συζητήσουμε το θέμα των πληρωμών και των οφειλομένων χρημάτων στους εργαζόμενους,

Λέσχες Ανάγνωσης



Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 7ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας»

Συνεδρίασε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου, συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Έντονη αντίθεση του Επιμελητηρίου σχέδιο «Αθηνά»



Το Επιμελητήριο Φλώρινας δηλώνει την έντονη αντίθεσή του για την ανασυγκρότηση του ‘’χάρτη’’ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ που καταργεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μετακινεί τμήματά του στην Θεσσαλονίκη.

Κοπή Βασιλόπιτας από την Ομάδα Τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας



Την Κυριακή 17 -02-2013 η ομάδα αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας έκοψε την βασιλόπιτά της στο ξενοδοχείο Φαίδων στη Φλώρινα.

Ο Σύλλογος των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



Αγαπητή συμπολίτισσα, αγαπητέ συμπολίτη
Την Πέμπτη, 31/01/2013, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου το Σχέδιο «Αθηνά», για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας, στο οποίο προβλέπεται η απορρόφηση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Γυμνάσιο Μελίτης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης



Στις 20 Φεβρουαρίου 2013 το Κ.Π.Ε. Μελίτης υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντινίδου Ειρήνη, Τόρου Ευαγγελία & Καρακατσάνη Στυλιανό με την Β΄τάξη του Γυμνασίου Μελίτης.

Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993



Το βιβλίο του Ιδρύματος  Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης  με τίτλο : «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993», το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην υπουργός Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Εκδήλωση μνήμης για τον Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη



Η Τοπική Οργάνωση Καστοριάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα τιμήσει τη μνήμη του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη (1866-1935), ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα,

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης της 20ης Φεβρουαρίου



Εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, οι άνεργοι του νομού της Φλώρινας  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, αντιδρώντας στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόικα, εγκρίναμε το ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

Επιλογή δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου



Επιλέχθηκαν οι δικαιούχοι των υπηρεσιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Επίσκεψη του Νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καραπέτσου στον Περιφερειάρχη



Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013,  ο Νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καραπέτσος.

Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΦ στην απεργιακή συγκέντρωση


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. Η κατάσταση της οικονομίας και η επιτήρηση των μεγεθών από την τρόικα και τους δανειστές οδηγούν την κοινωνία και τους πολίτες στην εξαθλίωση και τον οικονομικό μαρασμό.

Ευχαριστήριο του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στον Σ.Ο.Χ.



Ο Διευθυντής, οι μαθητές της Α΄ & Β΄ τάξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, ευχαριστούμε θερμά τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας και τους προπονητές του, που προσφέρθηκαν

Το 2012 η πιο θανατηφόρα χρονιά για τις αρκούδες


Στην πιο συχνή ανθρωπογενή αιτία θανάτου για τις αρκούδες εξελίσσονται τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Χειμερινή διαβίωση στον Όλυμπο από τη ΛΕΦΕΔ Φλώρινας



Το παράρτημα ΛΕΦΕΔ Φλώρινας έλαβε μέρος εφέτος με τέσσερις συμμετοχές στην εκπαίδευση της Λέσχης στο κέντρο χειμερινής εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο, κατά το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου 2013.

Παρουσίαση του βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη «Σ’ ένα γύρισμα της ζωής»



Οι φίλοι του βιβλίου, το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά» και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τίτλου της Αλκυόνης Παπαδάκη

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άλλη μια σεισμική δόνηση


Άλλη μια σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 15:47 σε απόσταση 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλώρινας.

Κατάθεση ερωτήσεων του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη για τη σεισμικη δραστηριότητα στη Φλώρινα



Ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, κατέθεσε 4 ερωτήσεις στους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ, Εσωτερικών, Παιδείας και Δημοσίας Τάξης,  με τα εξής ερωτήματα:

Ενημέρωση για τις σεισμικές δονήσεις


Στις 9:50 το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης επικοινώνησε με τον κ. Χουτσιανίτη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, καθώς και με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ κ. Τσάπανο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών στην περιοχή μας.

Λέσχες Ανάγνωσης


Στο σημερινό μάθημα της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 18:00 μμ.,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως η εισήγηση της κ. Άννας Πολατίδου, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Φλώρινας, Διδάκτορα Παιδικής Λογοτεχνίας, με θέμα: «Λέσχες Ανάγνωσης».

Κάλεσμα του ΕΚΦ στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία


Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι,
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των Συνδικάτων την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 για να κάνουμε πιο ισχυρή τη ΔΥΝΑΜΗ μας, για να επιβάλλουμε το ΔΙΚΙΟ μας.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 20 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Όλοι και όλες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη



Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 20/2/2013, στις 10:30΄ π.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας στη σημερινή απεργία


Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις
Όλες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη
Στηρίζουμε τις αποφάσεις των ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που προχωρούν σε απεργία στις 20 Φλεβάρη.

2ος Κύκλος συναντήσεων συμβουλευτικής γονέων



Σκοπός των συναντήσεων της ομάδας γονέων του εργαστηρίου να προσφέρει γνώσεις,  ευκαιρίες για προβληματισμό και αφετέρου  στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Άκου συνάδερφε… στις 20 Φλεβάρη… να απεργήσεις για σένα!



Συνάδελφε,
·        Ξέρουμε πως αισθάνεσαι,
·        Ξέρουμε ότι εδώ και τρία χρόνια, σου στερούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σου ανατρέπουν τον προγραμματισμό ζωής που είχες κάνει,

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σ.Ο.Χ.


Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας - Σ.Ο.Χ. προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην κοπή βασιλόπιτας. Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την επέτειο των ογδόντα χρόνων από την ίδρυση του ΣΟΧ,

Δυνατότητες χρηματοδότησης μηχανικών και τεχνικών εταιριών


Τακτική Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας



Καλούνται τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας να παρευρεθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στην ταβέρνα “ΚΟΥΤΟΥΚΙ” Σαρανταπόρου 45 (απέναντι από το νέο πάρκο Φλώρινας) με θέματα:

Γενικά και Ειδικά Θέματα με την Ψυχολογία της 3ης Ηλικίας



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το θέμα της εισήγησης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20/02/2013,από 18:00 έως 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι: «Γενικά και Ειδικά Θέματα με την Ψυχολογία της 3ης Ηλικίας».

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας στη σημερινή απεργία



Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε, διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και της «επίταξης».

Συνεδριάζει σήμερα η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα: