Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση εξετάζει η Κυβέρνηση


Ικανοποιημένοι έφυγαν οι αγρότες - μέλη του Συντονιστικού οργάνου , από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό , στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Όπως δήλωσαν ο Αντώνης Σαμαράς αναγνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας . Οι αγροτές παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τα αιτηματά τους. Κυρίαρχο αίτημα των παραγωγών η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου.
Αίτημα που τέθηκε στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Χαρακόπουλο
Οι κ.κ. Μαυραγάννης και Χαρακόπουλος σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη τόνισαν ότι τα δυο Υπουργεία, θα προχωρήσουν στην άμεση σύσταση επιτροπής, προκειμένου να εξεταστεί η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και παράλληλη ταυτοποίηση των δεδομένων κάθε αγρότη.
Η πρόταση της επιτροπής, προσέθεσε, ο υφυπουργός Οικονομικών, θα τεθεί σε διαβούλευση για να λάβει την τελική της μορφή. Σημειώνεται ότι η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωση πετρελαίου που λαμβάνουν κάθε χρόνο οι αγρότες.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στα «μπλόκα», όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, συναντήθηκαν το πρωί και με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, απ' τον οποίο ζήτησαν να μην ύπαρξη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στους αγρότες. Το μεσημέρι συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟκ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί, εξάλλου, στους αγρότες το 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Το ποσό ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.
Την Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των αγροτών.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.