Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Έντονη αντίθεση του Επιμελητηρίου σχέδιο «Αθηνά»



Το Επιμελητήριο Φλώρινας δηλώνει την έντονη αντίθεσή του για την ανασυγκρότηση του ‘’χάρτη’’ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ που καταργεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μετακινεί τμήματά του στην Θεσσαλονίκη.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί δυναμικό κύτταρο για την περιοχή μας, τα τμήματά του έχουν βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία, έχουν αναπτύξει ουσιαστικές διασυνδέσεις με τις οικονομικές, παραγωγικές και πολιτιστικές δομές του τόπου και συνεχίζουν επάξια την παράδοση της εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες στον αναπτυξιακό, οικονομικό, πνευματικό τομέα με την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του.
Η ύπαρξη  του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ συμβάλλει ουσιαστικά σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και περιφερειακής ανάπτυξης. Η συνέχισή του αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μιας Περιφέρειας που παρουσιάζει διαπιστωμένη αναπτυξιακή υστέρηση, που καθημερινά αποδεικνύεται από τους μακροχρόνιους δείκτες αυξημένης ανεργίας.
Στηρίζουμε και δεν διαπραγματευόμαστε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και των τμημάτων που λειτουργούν σ’ αυτό.
Φλώρινα, 21/02/2013
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.