Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή η επανακυκλοφορία της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αμύνταιο- Φλώρινα



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι από τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη– Αμύνταιο- Φλώρινα, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρίας και στο πλαίσιο σημαντικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από ενδιαφερόμενους φορείς και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον βιώσιμη.

Οι τιμές των εισιτηρίων του τρένου



Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 07:14 αναχωρεί η πρώτη αμαξοστοιχία από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα, έπειτα από την  επανακυκλοφορία της γραμμής Θεσσαλονίκη- Αμύνταιο- Φλώρινα, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εταιρίας και στο πλαίσιο σημαντικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών από ενδιαφερόμενους φορείς και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πλέον βιώσιμη.

Αύριο ο αγιασμός του Α.Π.Σ Φλώρινας SHOGUN



Την Κυριακή 14/10/2012 και ώρα 11΄30 π΄μ στο γυμναστήριο του συλλόγου Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγιασμός για την έναρξη της νέας προπονητικής περιόδου 2012-2013.

Πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας



Με το υπ’ αριθμ. 2773/3-9-2012 έγγραφο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης , ορίσθηκε ο καθιερωμένος κάθε έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Οκτωβρίου 2012.

Με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας



Προσκεκλημένος  του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Χατζηπαντελή, ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, για να συζητήσουν θέματα του Πανεπιστημίου και της λειτουργίας του.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα:

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 17 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης :

Τη Δευτέρα ανοιχτή συγκέντρωση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης- 6:30 στην κεντρική πλατεία


Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό με τα νέα χαράτσια και την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν.

Εκδηλώσεις 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Αμυνταίου

Οριστικοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.

Καθαρισμός κοιμητηρίων στο Δήμο Φλώρινας



Στην υλοποίηση δράσεων παρέμβασης στα τρία κοιμητήρια της πόλης της Φλώρινας προέβη ο Δήμος Φλώρινας τις τελευταίες μέρες.

Ψήφισμα του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" για τον απροσδόκητο θάνατο του Δημητρίου Οικονομίδη



Το ΔΣ του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τον απροσδόκητο θάνατο του Δημητρίου Οικονομίδη, ενεργού μέλους και αθλητή επί σειρά ετών της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας.

Νέα δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Τα νέα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 έστειλε στο Δήμο Αμυνταίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Τοποθέτηση του Βουλευτή Θ. Γερμανίδη για την επαναλειτουργία του τρένου



Μετά την απαράδεκτη διακοπή (Ιανουάριος 2011) της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα επανέρχεται από την Κυριακή 14/10/2012 το τρένο στη Φλώρινα. Αδιαμφισβήτητα το γεγονός αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Άρθρο του Δημάρχου Αμυνταίου



Άρθρο του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα του αυτοδιοικητικού ισοτόπου www.airetos.gr με θέμα «Δήμος Αμυνταίου, Προβλήματα και αναπτυξιακές προοπτικές».

Κυριακή 14 Οκτωβρίου: να καλωσορίσουμε το τρένο μας!



Με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δρομολόγια Θεσσαλoνίκη - Φλώρινα ξεκινούν και πάλι από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και το τρένο επιστρέφει στην πόλη μας.

Καθαρισμός του Δήμου Φλώρινας



Στον καθαρισμό των φρεατίων και στην αποκατάσταση των ζημιών των πεζοδρομίων προέβη ο Δήμος Φλώρινας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και οι κακοτεχνίες οι οποίες υπάρχουν.

Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τον ανθρώπινο πλούτο,  διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»,  που συγχρηματοδοτείται από την Δράση 1.1 του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Συναυλία Βασίλη Λέκκα, Φλώρινας Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012



Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ξεκινά ένα μουσικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. παραμένει πάντα ανήσυχος... μας καλεί να μείνουμε ΟΡΘΙΟΙ ...μας μεταφέρει την αισιοδοξία......επιμένει & θέλει να μας εμπνεύσει με τα τραγούδια των πιο σπουδαίων δημιουργών...

Παράταση λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας της παλιάς Φλώρινας του Αθανασίου Βογιατζή



Από τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλωρίνης “Ο Αριστοτέλης”, γίνεται γνωστό ότι κατόπιν της μεγάλης προσέλευσης κοινού στην έκθεση φωτογραφίας της παλιάς Φλώρινας, του συλλέκτη Αθανασίου Βογιατζή και για να δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης σε όσο τον δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, παρατείνεται η λειτουργία της έως και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου για την πληρωμή του ΕΛΓΑ



Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας της ΕΑΣ Αμυνταίου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους, πως όσοι παραγωγοί θέλουν ο ΕΛΓΑ για το έτος 2012 να πληρωθεί από τις επιδοτήσεις και δεν έχουν ακόμα φέρει στην ΕΑΣ θεωρημένη την εξουσιοδότηση για τον ΕΛΓΑ, να την προσκομίσουν στα γραφεία της Συνεταιριστικής Οργάνωσης έως την Παρασκευή 19-10-2010.

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Την Τετάρτη  (10-10-2012) το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα, έναν 22χρονο ημεδαπό για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών και έναν 18χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πραγματοποιήθηκε ο αντικαρκινικός έρανος στην πόλη της Φλώρινας



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στην πόλη της Φλώρινας με τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας.

Αναβάθμιση λειτουργίας των Τμημάτων Προσχολικής Μουσικής Αγωγής και Βασικής Μουσικής Αγωγής



Αναβαθμίζεται η λειτουργία των Τμημάτων Προσχολικής Μουσικής Αγωγής και Βασικής Μουσικής Αγωγής για τους λιλιπούτειους μουσικούς, σε έναν νέο αυτόνομο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του μαθήματος.

Συνάντηση Δημάρχου Αμυνταίου με Πρόεδρο ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν η επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου και η τουριστική αξιοποίηση του σιδηροδρόμου την περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.

Κατάργηση των διπλών συντάξεων και δραστική περικοπή των συντάξεων αιρετών δημοσίων λειτουργών



Την κατάργηση διπλών και τη δραστική μείωση  υψηλόποσων συντάξεων αιρετών και διορισμένων κρατικών λειτουργών, πρώην Προέδρων Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων ή Περιφερειών, Νομαρχών, Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς πέντε βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής το βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη.

«Ο Μακεδονικός αγώνας» στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ορεστίδος



Ο Δήμος Ορεστίδος σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Άργους Ορεστικού σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει με θέμα «Ο Μακεδονικός αγώνας από φωτογραφίες» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης που συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επαναφορά δρομολογίων τραίνου



Μετά από 20 και πλέον μήνες το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επαναφέρουν τα δρομολόγια της γραμμής Θεσσαλονίκη – Φλώρινα.

Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης (Madagascar 3: Europe`s Most Wanted)



Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει. (πού αλλού;) στη Νέα Υόρκη!!!

Χαιρετισμός του Βουλευτή Ε. Κωνσταντινίδη στο συνέδριο της Παιδαγωγικής Σχολής



Καλωσορίζω στη Φλώρινα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Μοναστηρίου και τον Κοσμήτορα της σχολής της Κορυτσάς.

Σύλληψη 28χρονου για κλοπή πορτοφολιού στο Αμύνταιο



Χθες (08-10-2012) το μεσημέρι, στο Αμύνταιο – Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν έναν  28χρονο ημεδαπό, για κλοπή.

Ολοκλήρωση εμποροπανήγυρης



Τελείωσε η εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου, η οποία κατά γενική ομολογία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, τόσο των εκθετών όσο και του κόσμου, που βρήκε την ευκαιρία να ψωνίσει διάφορα είδη σε προσιτές τιμές και να διασκεδάσει, επισκεπτόμενος το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της περιοχής.

UNTERNEHMEN Marita 2



1. Η ΕΙΣΒΟΛΗ
Υπενθυμίζω ότι το κωδικό όνομα της εισβολής των γερμανών στη Ελλάδα το 1941 ήταν Marita.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Την Τρίτη το πρωί ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στην πόλη της Φλώρινας



Από το πρωί της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 θα ξεκινήσει ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στην πόλη της Φλώρινα, με σκοπό τη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Συνεδριάζει αύριο η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Συνεδριάζει την Τρίτη 9 / 10 / 2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα



Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 9 Οκτώβρη, στις 7:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Εργαζόμενες –εργαζόμενοι. Νέοι και νέες.
ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Αύριο το πρωί ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στο Δήμο Πρεσπών



Ο Δήμος  Πρεσπών θα συμμετάσχει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 από τις 9:00 πμ στον Ετήσιο Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο, με σκοπό τη στήριξη του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Αυθαίρετα συμπεράσματα όσα δημοσιεύματα μιλούν για κλείσιμο τμημάτων του ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και το κλείσιμο Τμημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά», δηλώνει τα εξής:

Αθλητές του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ στους προκριματικούς αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος καράτε



Την Κυριακή 7/10/2012 στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας έγιναν οι προκριματικοί του πανελληνίου πρωταθλήματος καράτε. Ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” συμμετείχε με έξι αθλητές οι οποίοι πήραν 8 εισιτήρια για τους τελικούς. Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος Τσαρτσιταλίδης Κίμων και το μέλος του Δ.Σ Μπογδάνης Κων/νος.

Τοποθέτηση του Γ. Κασαπίδη για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την παραγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ) και της ΠΑΣΕΓΕΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κρυπτο-μνημονιακή διπροσωπία- Επ’ αφορμή των εκλογών ΠΥΣΔΕ



Στις αρχές Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε όλους τους νομούς της χώρας οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστά ως ΠΥΣΔΕ, όπου τα ψηφοδέλτια των μνημονιακών -γνωστών και ως δωσίλογων- κομμάτων ΝΔ(ΔΑΚΕ), ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΚ) και ουραγών ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ, θα αντιπαρατεθούν με τα ψηφοδέλτια των κρυπτομνημονιακών -παραπειστικώς αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών- κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΕ, ΧΑ, ενώ κατενάντιο πάντων θα είναι το ψηφοδέλτιο του εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου ΕΠΑΜ.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστίδος



Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες η έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Νουρτζοπούλου με τον τίτλο «Περιδιαβαίνοντας το Σύμπαν» που διοργάνωσε ο Δήμος Ορεστίδος σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο «ΟΡΕΣΤΙΣ» στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Ιστορικές Περιηγήσεις: 1912 Χρούπιστα -  2012 Άργος Ορεστικό».

Σύσκεψη για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων σε νέους



Το επόμενο βήμα στην απόφαση του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού για εκμίσθωση καλλιεργούμενων εκτάσεων του Δήμου σε νέους, με στόχο την ανάπτυξη δυναμικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αποτέλεσε η συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Χρήστου Ελευθερίου και των Αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Λαζαριώτη και Γιώργου Μπάκανου, με όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον (120 δημότες) καταθέτοντας την σχετική αίτηση στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.