Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τοποθέτηση του Βουλευτή Θ. Γερμανίδη για την επαναλειτουργία του τρένου



Μετά την απαράδεκτη διακοπή (Ιανουάριος 2011) της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Φλώρινα επανέρχεται από την Κυριακή 14/10/2012 το τρένο στη Φλώρινα. Αδιαμφισβήτητα το γεγονός αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.
Σημαντικό ρόλο στην πίεση αυτή άσκησε η κίνηση πολιτών «Φίλοι του Τρένου». Επειδή κάθε επιτυχία έχει πολλούς «πατέρες», οι Φλωρινιώτες μπορούν να κρίνουν ποιοι πραγματικά πίεσαν, με κάθε τρόπο, και ποιοι εφησύχασαν. Σε ό,τι με αφορά, ως βουλευτής, θυμίζω ότι κατέθεσα προσωπική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Χατζηδάκη στις 13/7/2012 και μια ακόμη με άλλου τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στις 2/8/2012.
Σε κάθε περίπτωση, για τοπικά θέματα στα οποία υπάρχει σύμπτωση διεκδικήσεων ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα και η πάλη. Προσωπικά πιστεύω πως η προσθήκη και 4ου δρομολογίου [γιατί το τελευταίο είναι πολύ νωρίς (16:12)] θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους Φλωρινιώτες και τους φοιτητές. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και οι επόμενες κινήσεις μου.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Νομού Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.