Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μηνιαία αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Χθες (03-02-2012) τις απογευματινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας , συνέλαβαν στη Φλώρινα τρία άτομα, δύο ημεδαπούς 23 και 27 χρονών και έναν αλλοδαπό 24 χρονών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνες που έγιναν στους συλληφθέντες, στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που επέβαιναν και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 15,7 γραμμαρίων.

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη, χθες (03-02-2012) το απόγευμα στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, 29χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ο οποίος κατά το παρελθόν δραστηριοποιούνταν στον τομέα των οικοδομικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, όφειλε χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.019.382,62 ευρώ.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης διορισμένων το σχολικό έτος 2010-11 από το Υπουργείο Παιδείας


Σε συνέχεια των σχετικών εγκυκλίων μετάθεσης και  σε εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 33 του Ν. 4038/2012 (ΦΕΚ 14/2-2-2012 τ.Α’), το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2011-2012, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-11 να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μεταθέσεις ως ακολούθως:

H Εταιρία Προστασίας Πρεσπών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με εκδηλώσεις στη διασυνοριακή Πρέσπα και στη Θεσσαλονίκη


Τα σπάνια ψάρια της Πρέσπας και η αλιεία βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Έτσι λοιπόν μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τα  ψάρια, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της σπάνιας ιχθυοπανίδας των Πρεσπών.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων μέχρι στιγμής διοργανώθηκαν:

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων


Με σκοπό την ανάδειξη των αξιών των υγροτόπων και την ανάγκη προστασίας τους, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών γιόρτασε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων διπλά… Συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) και φιλοξένησε ομάδα νέων από την Ευρώπη, που ήρθαν στην Πρέσπα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία για την Ευρώπη» του Υπουργείου Παιδείας, προσκεκλημένοι του Ομίλου ενεργών Νέων της Φλώρινας.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.











Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
1. Κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:

Ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. για την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. με θέμα «Κατοχικό δάνειο και καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων», την οποία συνυπέγραψε και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Πρεσπών την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 7 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 12:00΄ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :

Επιστολές του Δημάρχου Φλώρινας για προβλήματα του Δήμου

Επιστολές προς τους Πρόεδρους του ΕΒΕ και της ΕΑΣ Φλώρινας, το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας απέστειλε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2012.
Το περιεχόμενο της επιστολής αφορά στην άμεση ενημέρωση του Δήμου Φλώρινας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε ο Δήμος με τη σειρά του να τα συμπεριλάβει στο διεκδικητικό του πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν στη γεωγραφική ενότητα του Δήμου Φλώρινας.

Παρέμβαση του Δημάρχου Αμυνταίου για τη μίσθωση δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έστειλε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, με την οποία μεταφέρει το αίτημα των αγροτών της περιοχής για μοριοδότηση της εντοπιότητας στις μισθώσεις αγροτεμαχίων γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.

Πραγματοποίηση ημερίδας Σαλιγκαροτροφία «Μια οικογενειακή επιχείρηση»

Το ΚΠΕ Μελίτης στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση-Ενηλίκων του υποέργου του ΤΔΕ/Υ του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης  (ΕΣΠΑ), οργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων, τη  Δευτέρα 6-2-2012 και ώρα 5:30 το απόγευμα, με θέμα:
Σαλιγκαροτροφία «Μία οικογενειακή επιχείρηση» .

Σύσκεψη Δημάρχων και Βουλευτών Ενεργειακών Δήμων

Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων εν όψει των σημαντικών εξελίξεων που υπάρχουν στα ενεργειακά θέματα έχει καλέσει σε κοινή σύσκεψη τους Βουλευτές των Νομών Αργολίδας, Κοζάνης και Φλώρινας και φυσικά τους Δημάρχους των πέντε ενεργειακών Δήμων Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

Σύσκεψη του Δημάρχου Αμυνταίου με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων

Σήμερα, Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου σύσκεψη του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των «Καποδιστριακών» Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων σε οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας για τους κινδύνους πυρκαγιάς σε καπνοδόχους και σε κάδους απορριμμάτων


Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί έξαρση των πυρκαγιών σε καπνοδόχους σπιτιών και κάδων απορριμμάτων. ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου κρούει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας προς τους πολίτες που χρησιμοποιούν τζάκι και ξυλόσομπες προκειμένου ν’ αποφύγουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως είναι η πρόκληση πυρκαγιών, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας

Ανακοινώνεται ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση έχει ως εξής:

Σημαντικά τα Αποτελέσματα από τα τρία Χρόνια Εφαρμογής του Προγράμματος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την Καφέ Αρκούδα, με την Υποστήριξη της VODAFONE

Το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας και του οικοσυστήματός της, που υλοποιούν η Vodafone και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, συμπλήρωσε τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας της Vodafone, έχει συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας.

Κλειστά τα Σχολεία και στο Δήμο Αμυνταίου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Με απόφαση του Δημάρχοιυ Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Κατάσταση στο Οδικό Δίκτυο

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
ανακοινώνεται ότι:
•    Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό,  από την 12:00΄ ώρα διεξάγεται κανονικά.
•    Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο πάνω από 3,5 τόνους, εξακολουθεί να ισχύει για το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι και την 14:00΄ ώρα σήμερα.

Κλειστά τα Σχολεία και στο Δήμο Πρεσπών

Με το υπ. αριθ. 542/2-2-2012 έγγραφο του Δήμου Πρεσπών, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου  2012, λόγω επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών  στην περιοχή.

Αναβολή Εξετάσεων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες  εξετάσεις σε Κοζάνη και Φλώρινα για μετά τις 12:00μ, καθώς και οι αυριανές προγραμματισμένες εξετάσεις αναβάλλονται. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την αναπλήρωση και διεξαγωγή τους.
Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μεγάλη Συμμετοχή στην Κοπή Βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην αίθουσα ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ, ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία μεγάλου αριθμού Γεωπόνων από το Νομό.
Τη βασιλόπιτα έκοψε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Δημήτριος Κωστίτσης ,ο
οποίος στάθηκε και ο τυχερός της βραδιάς.
Στον τυχερό προσφέρθηκε από τον σύλλογο ένα μικροσκόπιο χειρός.

Διήμερη Αναβολή της Εξεταστικής Περιόδου στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

Οι προγραμματισμένες εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την  Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, μετατίθενται στις πρώτες δύο ημέρες μετά το πέρας της κανονικής εξεταστικής περιόδου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Γεώργιος Χαραλαμπίδης
Καθηγητής
Κοζάνη, 2/2/2012
Δελτίο Τύπου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

Παρουσίαση του Βιβλίου «Το Μετέωρο Βήμα της Μακεδονίας» (1870-1945)

Το βιβλίο του Δρ. Ιστορίας και Σχολικού Συμβούλου Δ.Ε. κ. Γιάννης Α. Αναγνώστου «Το Μετέωρο Βήμα της Μακεδονίας» (1870-1945), παρουσιάζεται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στις 7.00 μ.μ., στην Οδό Ονείρων στη Φλώρινα.
Σχολιασμός - ανάγνωση κειμένων από το Φιλόλογο Θεοδόση Νικολαΐδη
Παρουσίαση συγγραφέα από τον εκπαιδευτικό Θανάση Γερμανίδη
Το βιβλίο παρουσιάζει ο Αντρέας Ανδρέου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας - Φλώρινας
Συντονίζει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, Δημήτρης Στεφανίδης

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Οδικό Δίκτυο

Ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω  χιονόπτωσης και παγετού, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην Εγνατία Οδό, στους κάθετους σε αυτή άξονες και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Φλώρινας προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών «ΓΑΙΑ»

Το επιμελητήριο Φλώρινας, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς το Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών &  Μηχανημάτων η «’Γαία», με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Ζερβό:

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012

1.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)     

Επιτυχής η 11η συνάντηση ενώσεων καταναλωτών Β. Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Β. Ελλάδος, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 28/01/2012. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της  Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ ,στην αίθουσα συνεδριάσεων της κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Κλειστά τα Σχολεία του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Δήμου Φλώρινας, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Παρασκευή  03-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Πρεσπών, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, την Πέμπτη 2-2-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας Φορτηγών Οχημάτων στο Δίκτυο του Νομού Φλώρινας

Με την υπ’ αριθμ. 2501/14/41-νδ΄ από 01/02/2012 απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, απαγορεύτηκε από την 16:00 ώρα της σήμερον έως την 08:00 ώρα της 02/02/2012 η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο  άνω των 3,5 τόνων (πλην των Ι.Χ.Φ. οχημάτων που μεταφέρουν λιγνίτη) στα κατωτέρω οδικά δίκτυα:

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στο Δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

Κλειστά και τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο Πέμπτη 2-2-2012, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμυνταίου αύριο Πέμπτη

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επείγουσα Ανακοίνωση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. για την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων

Από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας,  οι οδηγοί των φορτηγών (άνω των 3,5 τόννων)  που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Εγνατία Οδό, να επικοινωνούν με την Τροχαία της περιοχής από την οποία θα διέλθουν, για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των μεγάλων οχημάτων.
Οι οδηγοί των υπόλοιπων οχημάτων θα πρέπει να έχουν αλυσίδες για τα οχήματά τους και να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις της Τροχαίας και στην ηλεκτρονική σήμανση επί του αυτοκινητόδρομου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Με Αποφάσεις των τοπικών αρμοδίων Υπηρεσιών Τροχαίας, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων από την 16.00’ ώρα σήμερα (1-2-2012) μέχρι την 08.00΄ ώρα αύριο (2-2-2012), στο παρακάτω Εθνικό Οδικό Δίκτυο:

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Νομού Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Από το Γραφείο του Βουλευτή Νομού Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδη, λάβαμε την παρακάτω επίκαιρη ερώτηση, όπως την κατέθεσε στον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Οικονομική καταστροφή των πατατοπαραγωγών του Αμυνταίου.
Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής Αμυνταίου καταστράφηκαν οικονομικά εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και είχαν ως αποτέλεσμα η παραγωγή τους να παγώσει, να αχρηστευθεί ολοσχερώς και να πεταχτεί, διότι δεν υπάρχει εναλλακτική μορφή χρησιμότητας του προϊόντος.

Τοποθέτηση του Προέδρου της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ

O Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου , Γιώργος Γιαννιτσόπουλος στη Γενική Συνέλευση προέδρων και διευθυντών που προσκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη , δήλωσε τα εξής:
Οι αλλαγές που συντελούνται είναι γρήγορες , βίαιες και επικίνδυνες , δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Θα πρέπει άμεσα να δούνε τα σημερινά στελέχη και οι Διοικήσεις των οργανώσεων τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4015 και να ζητηθούν  διορθώσεις εκεί που χρειάζεται όσον αφορά τη διατήρηση ή τη μετατροπή των δευτεροβάθμιων οργανώσεων.

Εθιμοτυπική Συνάντηση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχο κ. Δημήτριο Στάμο, δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γραφείο της, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Η Γ.Γ. καλωσορίζοντας τον Περιφερειακό Διοικητή, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα στην περιοχή, του ευχήθηκε καλή θητεία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, ότι η σχέση συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι δεδομένη και ισχυρή, σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στο Καλόχι - Γρεβενών

Σε συνέχεια του από 13-01-2012 Δελτίου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο άγνωστος άνδρας απέσπασε το  ποσό των 500 € από 84χρονο ημεδαπό με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού του προσώπου, ανακοινώνεται ότι, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκε η απάτη.
Συγκεκριμένα, δράστης της απάτης φέρεται να είναι  33χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.
Ο φερόμενος ως δράστης εμπλέκεται σε παρόμοια υπόθεση στα Τρίκαλα, ενώ   εξετάζεται η πιθανότητα να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. 

Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Μαυροδένδρι Κοζάνης

Συνελήφθη χθες (30-01-2012) το απόγευμα, στο Μαυροδένδρι -Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, 49χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 49χρονος, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μια συσκευασία, που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους πέντε (5) γραμμαρίων.

Μείωση στην παραγωγή γάλακτος και απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο εξαιτίας των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών

Την ανάγκη κίνησης των διαδικασιών αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, εκφράζει με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη οι ασυνήθιστες ως προς την ένταση και διάρκεια τους χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν απώλειες τόσο στο ζωικό κεφάλαιο όσο και στη συνολική παραγωγή γάλακτος. Παράλληλα, οι ιώσεις και οι ασθένειες των ζώων πολλαπλασιάστηκαν και επιβάρυναν περαιτέρω τους κτηνοτρόφους με τα έξοδα κτηνιατρικής περίθαλψης.
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αυτού του μεγέθους ζημιές στην αγροτική παραγωγή απειλούν τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων.

Ε.Σ.Α.μεΑ: Το υπουργείο Παιδείας καταργεί τα ΚΕΔΔΥ!

Την κατάργηση, με μια μονοκοντυλιά!, του θεσμού των ΚΕΔΔΥ, καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, που απαιτεί από το Yπουργείο Παιδείας την απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί τις υπηρεσίες των ΚΕΔΔΥ και δημιουργεί ένα νέο Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα διαμηνύει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο δυναμικά με μέτρα  που προετοιμάζουν την κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος για τα άτομα με αναπηρία και προοιωνίζουν εποχές του παρελθόντος. 
Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια εξοντωτικά και απεχθή μέτρα.

Σοβαρή ανησυχία για τις αντοχές της αγοράς, προκαλεί στην ΕΣΕΕ η ανακοίνωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Εμπόριο για το 2011

Η ΕΣΕΕ αναλύοντας τα στοιχεία της μείωσης της κατανάλωσης των ελληνικών νοικοκυριών το 2011 κατά -6,2% και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για περαιτέρω μείωση της καταναλωτικής δαπάνης το 2012 κατά -4,3%,  προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους δανειστές μας ότι σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην Ελλάδα συνθήκες απόλυτης «φτώχειας».  
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σχετικά με το Δείκτη Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) και το Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο για το Νοέμβριο 2011 είναι ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο λιανικό εμπόριο το τελευταίο διάστημα. 

Προγραμματισμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012- Υποβολή Αιτήσεων των ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και για Ενδοσχολικό Απολυτήριο

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοινώθηκε το παρακάτω κείμενο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2012:

Α. Προγραμματισμός των πανελλαδικών εξετάσεων 2012.
Β. Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

Ξεκίνησε από σήμερα η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων όλης της χώρας.

Με αλφαβητική σειρά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων όλης της χώρας.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων ανηλίκων, ομογενών, στεγαστικής συνδρομής υπερηλίκων ΟΓΑ και δικαιούχων διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, άσχετα με το δήμο και την περιφέρεια από την οποία λαμβάνουν το επίδομα.

«Νήσος 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», η Επόμενη Ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη

Νήsos 2: Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/2: 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 5/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 6/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 7/2: 21.00
Κωμωδία: 109'
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Καστάνη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ζέτα Δούκα, Μιχάλης Μαρίνος, Παύλος Ορκόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Σωτήρης Καλυβάτσης, Κώστας Βουτσάς.