Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η πιο κρίσιμη ώρα για τον Αριστοτέλη


Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin, Al. Scriabin, W.A. Mozart, N. Kapustin, M. Ravel



Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” που διοργανώνει το Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα Fr. Chopin, Al. Scriabin, W.A. Mozart, N. Kapustin, M. Ravel.

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον νέο Ταξίαρχο



Με το νέο Ταξίαρχο της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Σταμάτη Παναγιώτη είχε συνάντηση στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

Ζωντανή Μουσική βραδιά αποκλειστικά για γυναίκες


Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου



Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 3.00 τα ξημερώματα. Έτσι, θα πρέπει να βάλουμε τους δείκτες του ρολογιού μας μία ώρα μπροστά στις 3:00 τα ξημερώματα, ώστε να δείχνουν 4.00.

Απάντηση του Σ. Κωνσταντινίδη στη Ρ. Μακρή



Κληθείς να σχολιάσει νέα ανακοίνωση της κ. Ραχήλ Μακρή, ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  δήλωσε τα εξής:
Με ένα νέο παραλήρημα μεγαλείου η κ. Μακρή ζητάει εξηγήσεις και απαντήσεις από τους παλιότερους Βουλευτές, για όλους και για όλα. Πολύ καλά κάνει γι΄  αυτό της απαντώ.

Παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»



Μετά από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες, ως τις 30-09-2013.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το θάνατο της της μητέρας της Δ. Κωτσαλίδου



Σήμερα την 29η Μαρτίου 2013 και ώρα 3.00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Τραϊανού Ρασάικου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της Χιόνας Κωτσαλίδου, μητέρας της κας Ευδοξίας Κωτσαλίδου, Δημοτικής Συμβούλου Φλώρινας».

Συνάντηση του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας με τον Αστυνομικό Διευθυντή



Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο σύλλογος για την αντιμετώπιση της λαθραλιείας στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε επαφές με αρμόδιους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν είτε στην πρόληψη, είτε στην καταστολή του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

Κοινωφελή εργασία σε δήμους για ανέργους άνω τω 55 ετών

Κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν έως το τέλος του έτους για συγκεκριμένες δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, με τη συμμετοχή άλλων μελών της κυβέρνησης και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ.

Απόλυτα ασφαλές το πόσιμο νερό στο Δήμο Ορεστίδος



Μετά τα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί διαδικτυακά αναφορικά με το πόσιμο νερό στο Άργος Ορεστικό ο Δήμος Ορεστίδος ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πρόταση παραίτησης αιρετών Δυτικής Μακεδονίας από τον Δήμαρχο Φλώρινας


Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, οι παραστάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαζικές αντιδράσεις των πολιτών δε συγκίνησαν κανέναν. 

Καλημέρα με σεισμική δόνηση στη Φλώρινα



Σεισμική δόνηση εντάσεως 2,5 Βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:11πμ.

Σχολικοί Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού


Το σημερινό πρόγραμμα των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



Οι εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στις 8:30 μμ.

Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς για τα καταστήματα



Συγκεκριμένα τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ να μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς 2013 από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το Υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία



Πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας, με τη νέα της σύνθεση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση MITT 20-23 Μαρτίου 2013


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία  Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας  συμμετείχε στην τουριστική έκθεση MITT 20-23 Μαρτίου 2013 ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Μονόδρομος, η άμεση συνέχιση χρηματοδότησης και υλοποίησης του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. ως υπεύθυνου για την υλοποίηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», περιήλθε στην αντίληψή μας ότι κατόπιν εντολής του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.) προς όλες τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα, σταμάτησε η κατάθεση νέων αιτήσεων και το Πρόγραμμα αναστέλλεται για τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούν να συνδέσουν την τροπολογία με την τύχη του σχεδίου «Αθηνά»



Με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την παράγραφο 4 στο σχέδιο νόμου «Αρχή διασφάλισης της       Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας των κομμάτων της Συμπολίτευσης



Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του σχεδίου με την ονομασία «Αθηνά» και με σκοπό την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας, στις επαφές εκπροσώπων του συλλόγου μαζί σας αλλά και δημόσια, αντιταχθήκατε ανοικτά στην κατάργηση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, την οποία επιφέρει το ανωτέρω σχέδιο.

Ενημέρωση για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών



H Διεύθυνση Οικονομικών της ΕΑΣ Αμυνταίου ενημερώνει ότι όσοι παραγωγοί προσκόμισαν τα τιμολόγια τους για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών στην ΕΑΣ Αμυνταίου, κατόπιν επικοινωνίας με τη ΔΟΥ Φλώρινας – Αμυνταίου, θα πρέπει οπωσδήποτε εντός της εβδομάδος να μας προσκομίσετε επιπλέον δικαιολογητικά:

Επιστολή της Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»



Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) για το Σχέδιο Αθηνά, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία της απαρχής της ακύρωσης αυτού του Σχεδίου που καταδικάζει την παιδεία στη Δυτική Μακεδονία και αμαυρώνει την δημόσια και δωρεάν παιδεία στο πανελλήνιο.

Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα



Το Επιμελητήριο Φλώρινας  ενημερώνει  τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι  αναμένεται άμεσα η προκήρυξη του προγράμματος "Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα" μετά την Προδημοσίευση του στις 14 Δεκεμβρίου 2012 από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνάντηση των Βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Κωνσταντινίδη Ευστάθιου, Φλώρινας και Μιχάλη Παπαδόπουλου, Κοζάνης με θέμα την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας



Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι Βουλευτές Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Φλώρινας και Παπαδόπουλος Μιχάλης, Κοζάνης συναντήθηκαν με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση της  Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας με την Π.Υ.Τ. Ηπείρου, σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο νέο οργανόγραμμα του συμβουλίου μεταρρύθμισης.

Προμήθεια λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ κλείνουν ελληνικά λιγνιτωρυχεία- Αγωγός ΤΑΡ φυσικού αερίου



ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Επιτροπή του Δήμου Φλώρινας στο Δήμο Γερίου της Κύπρου



Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Το σημερινό πρόγραμμα των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



Οι εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στις 8:30 μμ.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμιός του και οι πολιτικοί χειροκροτητές του



Από τις αρχές του Φλεβάρη της χρονιάς που διανύουμε το Υπουργείο Παιδείας διαβουλεύεται, λέει, με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για τη δημιουργία ενός «εξορθολογισμένου» χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης στην επικράτεια.

Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Κωνσταντινίδη στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



ΘΕΜΑ: Αναστολή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» στη Δυτική Μακεδονία.
Έντονη ανησυχία προκαλεί η αναστολή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε έχουν καταθέσει αιτήσεις ή έχουν προετοιμάσει φακέλους προς κατάθεση και σε κάθε περίπτωση έχουν προβεί σε οικονομικά έξοδα.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή των αιτήσεων στο Εξοικονομώ



Θέμα: «Διακοπή υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ΄οίκον” για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας».
Προς τους κ.κ Υπουργούς:  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  -Οικονομικών.
Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» σχεδιάστηκε για την ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών

Καταβολή αποζημιώσεων παραγωγών



Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.306 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 7,97 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2012.

Μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς αντί της Μ. Τετάρτης ζητά η ΕΣΕΕ



Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μετά από αιτήματα  Εμπορικών Συλλόγων όλης της χώρας, ζήτησε με επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Υπουργείο Ανάπτυξης τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς σε μια πιο εύθετη ημερομηνία, με δεδομένο ότι συμπίπτει ημερολογιακά με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ένσταση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Φλώρινας για τη μείωση των συντάξεων



Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Φλώρινας παρακαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, που επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση σχετικά με τη μείωση των συντάξεών μας,

Συμμετοχή μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας σε ημερίδα Φυσικής



Την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας Γούναρη Αλεξάνδρα, Καραουλάνη Χριστίνα, Σαπουντζή Βασιλική, Θεοδωροπούλου Σταυρούλα και Καραμήτσου Κωνσταντινιά με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Γούναρη Πέτρου και κ. Χαιριστανίδη Στέλιου παρακολουθήσαμε στο Πανεπιστήμιων Θετικών Επιστήμων Θεσσαλονίκης στο τμήμα φυσικής την ημερίδα με τίτλο: Ιnternational Masterclasses - hands on particle physics.

Μουσικά ταξίδια στον Παπαγιάννη



Ο κόσμος των παιδιών είναι πλημμυρισμένος με παραμύθια! Ιστορίες φανταστικές προκαλούν τη σκέψη των παιδιών, που χωρίς να το καταλάβουν μεταφέρονται σε τόπους μαγικούς, συναντούν ήρωες με ικανότητες μαγικές, βρίσκουν φίλτρα μαγικά, ξεπερνούν εμπόδια και δοκιμασίες και καταφέρνουν να νικήσουν καθετί κακό και να ζήσουν αυτά καλά και εμείς καλύτερα!

Προκαταβολή σύνταξης δημοσίου με το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών



Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την προκαταβολή σύνταξης του δημοσίου στο ύψος του 50% του βασικού μισθού των υπαλλήλων κατά τον χρόνο της αποχώρησης από την υπηρεσία, παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στις 3 Απριλίου η πληρωμή των συνταξιούχων του ΟΓΑ



Η σύνταξη μηνός ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 θα καταβληθεί σε 755.195 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 .

Επιδομα προνοιας στους ινσουλινοεξαρτώμενους ανεξαρτήτως ποσοστού



Εγκύκλιο θα εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας όπου θα προβλέπει ότι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας θα πάρουν αναδρομικά το επίδομα πρόνοιας.

Παράδειγμα προς μίμηση οι καθηγητές του Λυκείου Άργους Ορεστικού



Ο Δήμαρχος Ορεστίδος και το Δημοτικό Συμβούλιο επικροτεί και υποστηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού να συνεισφέρει στην εμπέδωση και αφομοίωση της διδακτέας ύλης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά



Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης  Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά, παραβρέθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Τροποποίηση προγράμματος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2013 σε δύο μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώνεται η τροποποίηση του προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2013 στο σημείο που αφορά την ημέρα εξέτασης δύο μαθημάτων των τομέων 1) Ηλεκτρονικής και 2) Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, ως ακολούθως:

Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη Φλώρινα



Οι εκδηλώσεις του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), την Τετάρτη 27,  Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στις 8:30 μμ.

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός που αναζητούνταν για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών ουσιών στη Βέροια Ημαθίας



Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε από κοινού με έτερο ημεδαπό αποθήκη στη Φλώρινα όπου εντοπίστηκαν ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικά
Συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Θεσπρωτίας

Πως καλλιεργούμε την υπευθυνότητα στα παιδιά



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο εισηγήσεις:

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Φλώρινα



Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 με αποκορύφωση την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών και του στρατού στον καθιερωμένο χώρο.
Στο τέλος της παρέλασης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στις δηλώσεις του είπε:

Επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ στον Υπουργό Ανάπτυξης



Κύριε Υπουργέ,
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την αναστολή του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον λόγω εξαντλήσεως των οικονομικών αποθεμάτων στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περιοχή που βάλλεται από την οικονομική κρίση με ποσοστό ανεργίας 40% και με τις επιχειρήσεις μας που δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να παραμείνουν ανοιχτές.

Και τώρα τελικός για τον Αριστοτέλη



Μετά και τη δεύτερη νίκη επί του Βελβεντού, ο Αριστοτέλης "καθάρισε" νωρίς τη σειρά των ημιτελικών και είναι πλέον έτοιμος για τη σειρά των αγώνων του τελικού, που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή (πρώτη ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες) της Α΄ κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ, αρχής γενομένης το ερχόμενο Σάββατο στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας.

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 25η Μαρτίου



Η Φλώρινα για άλλη μια φορά γιόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου:

Τοποθέτηση του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. στο συνέδριο της ΓΣΕΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι ιστορικής σημασίας για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Ζούμε σε μια εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει καταφέρει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα.