Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ένα τετραήμερο με τον Ντάνιελ Τσιόκα



Με έναν πρωταθλητή παγκόσμιας κλάσης είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν 15 μικροί αθλητές των ΣΑΡΙΣΩΝ το τετραήμερο 22-25 Μαρτίου 2013. Ο Σύλλογος μετά από διαρκείς επαφές έφερε στη Φλώρινα τον Ντανιέλ Τσιόκα από την Αθήνα για να προπονήσει και να βελτιώσει την τεχνική κατάρτιση των παιδιών.

Ο Τσιόκας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές που έχει αναδείξει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Γεννήθηκε στην Κλουζ Νάποκα της Ρουμανίας τον Ιούνιο του 1971. Έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ελληνική Εθνική ομάδα με πολλές διακρίσεις. Αγωνίστηκε σε διάφορες Ευρωπαϊκές ομάδες, στη Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Αγγλία ενώ τελευταίος Ευρωπαϊκός σταθμός ήταν η ομάδα της Μπρέσια στην Ιταλία. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον Ελληνικό πίνακα κατάταξης ανδρών. Έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διάφορα τουρνουά ανά τον κόσμο με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Εφήβων Ευρώπης το 1987 και την 6η Παγκόσμια θέση με την Εθνική μας ομάδα Ανδρών το 1997. Σήμερα, είναι ακόμα ενεργός αθλητής και αγωνίζεται με την ιστορική ομάδα Α.Ο. Ταταύλα στην Α1 εθνική κατηγορία.
Από την Παρασκευή 22/3 μέχρι και τη Δευτέρα 25/3 ο Ντανιέλ με διπλές προπονήσεις μετέφερε στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος, τους έδειξε πως μπορούν να βελτιώσουν τα χτυπήματά τους και τους έκανε πολλές ασκήσεις τακτικής. Η προπόνηση ήταν εξαντλητική, όμως πολύ χρήσιμη. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά στην απαιτητική προπόνηση και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Με τη λήξη ήταν ενθουσιασμένα και ζήτησαν να επαναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες από το Σύλλογο.
Στο τέλος, ο Ντανιέλ δώρισε στις ΣΑΡΙΣΕΣ την μπλούζα της Εθνικής Ελλάδας που φορούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και μοίρασε στα παιδιά αυτόγραφα. Τον ευχαριστούμε πολύ!
Οι αθλητές/τριες που πήραν μέρος στις προπονήσεις είναι: Σουμπάσης Γ., Παπαδόπουλος Αν., Ιωαννίδης Κ., Λυγούρας Αν., Λυγούρας Σ., Αραβιάδης Ορ., Ευθυμίου Α., Νάνου Ειρ., Μπεκιάρη Αν., Αντωνίου Κ., Ηλιακόπουλος Αλ., Ελσάμι Ι., Τρικιλίδου Ει., Φωτιάδου Χ., Παράσχου Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.