Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά



Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης  Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Κορυτσά, παραβρέθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Ιωάννης Πεδιώτης. Παρόντες στον εορτασμό ήταν  ο Υπουργός Παιδείας  κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία κ. Λεωνίδας Ροκανάς, οι Βουλευτές Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής και Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου  Θεσσαλονίκης Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος και Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης Κώστας, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Άκης Καραγκιοζίδης,  Μιχάλης Καρακόλης και Χρήστος Μπαρδάκας
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (παλαιά Μητρόπολη Κορυτσάς) στην Κορυτσά, ενώ στη συνέχεια οι καλεσμένοι μετέβησαν στα εκπαιδευτήρια «Όμηρος», όπου παρακολούθησαν θεατρική παράσταση από τους μαθητές του εκπαιδευτηρίου σχετικά με την έξοδο του Μεσολογγίου.
Η παράσταση, συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους, οι οποίοι στο τέλος καταχειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές, ενώ έντονη ήταν και η στιγμή που οι μαθητές  έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.  
Ο κ. Δήμαρχος κατά τη συνομιλία του με τον κ. Πρόξενο, τον ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του, ενώ εξέφρασε και την ανάγκη διατήρησης των δεσμών της Ελλάδας με την Αλβανία και τους έλληνες κατοίκους της περιοχής.
Φλώρινα, 26-03-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.