Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων


Τo Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, με ομόφωνη απόφασή του έλαβε θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, εκφράζοντας την καθολική του αντίθεση στο μέτρο της ετήσιας διαθεσιμότητας, που αποτελεί ουσιαστικά τον προθάλαμο της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων των Δήμων και του Δημοσίου, αλλά και της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκαλυμμένη απόλυση, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Την Κυριακή ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης


Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή  25 Νοεμβρίου  2012. Για   τον   εορτασμό  αυτόν στην πόλη της Φλώρινας καθορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ημερίδα με τίτλο «Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα»



Η Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας  σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 9:30 π.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας (Ημιώροφος).

Εφοδιασμός και ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων



Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων που δεν έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη  Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου, καθώς και αυτοί που δεν έχουν προβεί στην έγκαιρη ανανέωση αυτής, καλούνται να μεταβούν άμεσα στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να εφοδιαστούν με νέες ή να ανανεώσουν τις ήδη κατεχόμενες, καταβάλλοντας το 20πλάσιο των τελών που προβλέπονται (δηλαδή συνολικά 120 ευρώ) και χωρίς να έχουν  περαιτέρω ποινικές συνέπειες.

Οι επιτυχόντες του μαθηματικού διαγωνισμού «ΥΠΑΤΙΑ»



Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της E.Μ.E. συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Α’  Γυμνασίου, που διακρίθηκαν στον Ημαθιώτικο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Υπατία» και προχωρούν στην επόμενη φάση του, που είναι ο «Καραθεοδωρή» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στη Βέροια.

Συστάσεις για την αντιμετώπιση της λύσσας



Το τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση της παρουσίας λύσσας σε αλεπού στη Σιάτιστα Κοζάνης και σε σκύλο στην περιοχή Ιεροπηγής Καστοριάς, συστήνει άμεσα τον εμβολιασμό όλων των ποιμενικών, κυνηγετικών, κατοικίδιων και αδέσποτων σκύλων και γάτων.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 29 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης :

Συμμετοχή του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια «Χριστούγεννα για όλους»



Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης συστρατεύεται με τους άλλους άξιους φορείς της Φλώρινας στην προσπάθεια "Χριστούγεννα για όλους". Ένα μεγάλο μπράβο για την αξιέπαινη προσπάθεια.

Συμμετοχή του ΦΟΟΦ στη δράση :«Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



O Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας ανταποκρινόμενος στην πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας με κεντρικό σύνθημα: «Χριστούγεννα  για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» για συγκέντρωση αγαθών  που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη , καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του ομίλου ,να προσφέρουν είδη ένδυσης  (ρούχα, παπούτσια) σε καλή κατάσταση, τρόφιμα που μπορούν να  διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια και οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.

Συμμετοχή του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας στη δράση Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



O Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας στην προσπάθεια να συμβάλει  στην σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας με κεντρικό  σύνθημα :«Χριστούγεννα  για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» για συγκέντρωση αγαθών  που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν  ανάγκη , καλεί  τα μέλη του συλλόγου ,να προσφέρουν είδη  ένδυσης  (ρούχα, παπούτσια) σε καλή κατάσταση, τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια και οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»



Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας συμπαρίσταται σύσσωμο στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία και δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας για την συγκέντρωση ειδών ένδυσης και τροφίμων προκειμένου να διατεθούν για ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

Συμμετοχή του Συλλόγου Πολυτέκνων στη δράση «Χριστούγεννα για όλους»



Αγαπητοί συνάδελφοι πολύτεκνοι και φίλοι πολυτέκνων, γνωρίζετε όλοι την κακή οικονομική κατάσταση πολλών συναδέλφων μας που είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν και δεν θα γιορτάσουν Χριστούγεννα όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αδυνατούν να έχουν ακόμη και τα προς το ζην, τροφή και ένδυση.

Συμμετοχή του ΟΕΝΕΦ στη δραστηριότητα «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετέχει στην σημαντική και ελπιδοφόρα δράση αλληλεγγύης που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας με τίτλο: «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω».

Ημερίδα με θέμα «Βελτίωση της πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα μέσω κοινών πρωτοβουλιών στην ΝΑ Ευρώπη»



Η Πρόεδρος της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου σας προσκαλούν στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου SIVA, με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης στην ευρυζωνικότητα μέσω κοινών πρωτοβουλιών στην ΝΑ Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων



Με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εορτάστηκε στην πόλη της Φλώρινας η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Νέα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ στις ξενοδοχειακές μονάδες

Με το Σύλλογο των ιδιοκτητών ξενοδοχείων, συναντήθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, συμμετείχε και η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου.

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απορριμματοφόρα



Κατά τη χειμερινή περίοδο κάποιοι συμπολίτες μας ρίχνουν τις στάχτες από τζάκια, σόμπες και λέβητες στους κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να καίγονται οι κάδοι από τη θράκα που έχει διατηρηθεί στις στάχτες.

«Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»- Από τις 25 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου η συγκέντρωση των αγαθών



Η Δημοτική Κοινότητα  Φλώρινας ανταποκρινόμενη στο αίτημα των καιρών, που επιβάλλουν τη μέγιστη  κοινωνική συσπείρωση για την  υπέρβαση της κρίσης και την αποφυγή  ανθρωπιστικής καταστροφής, προβαίνει  για δεύτερη συνεχή χρονιά στη συγκέντρωση αγαθών, που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Πρακτική άσκηση μαθητών του ΟΑΕΔ στο Δήμο Φλώρινας



Ξεκίνησαν στο Δήμο Φλώρινας την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 την πρακτική τους άσκηση οι μαθητές της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα ο Δήμος Φλώρινας προσέλαβε συνολικά 29 μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του και στην εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και της ΕΛΜΕ στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω-Χαρίζω-Γιορτάζω»



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φλώρινας, από κοινού στηρίζουν και συμμετέχουν στην κοινωνικο-ανθρωπιστική δράση «Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω-Χαρίζω-Γιορτάζω» της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας



Ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχει στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας για συγκέντρωση αγαθών που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Με κεντρικό σύνθημα ¨Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω¨ συγκεντρώνονται είδη ένδυσης (ρούχα – παπούτσια) σε καλή κατάσταση , τρόφιμα μακράς διάρκειας, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια και οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 25 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2012.

Διακρίσεις για το σκάκι του «Αριστοτέλη» – Διοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Τα θετικά αποτελέσματα στο Αγωνιστικό Πρωτάθλημα Σακακιού της Ένωσης Σκακιστών Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2012  όπου η ομάδα του Αριστοτέλη τερμάτισε 1η  στην Γ΄ εθνική διαδέχθηκαν άλλα θετικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων - Κορασίδων Κ.Δ. Μακεδονίας 2012.

Συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχοντας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω», καλεί τους πολίτες να συγκεντρώσουν είδη ένδυσης (ρούχα, παπούτσια) σε καλή κατάσταση, τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, βιβλία, γραφική ύλη, παιχνίδια και οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας.

Ανοίγει τις πύλες της η 28η PHILOXENIA -Με δικό της περίπτερο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Ένας από τους βασικούς στόχους μας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την οποία θεωρούμε μία
από τις κρισιμότερες συνιστώσες της πολύπλευρης αναπτυξιακής προσπάθειας που  επιχειρούμε. Βασικοί άξονες στον τομέα αυτό είναι η εδραίωση εξειδικευμένης τουριστικής ταυτότητας, κοινής σε επίπεδο Περιφέρειας, η προβολή δραστηριοτήτων για τη διατήρηση δωδεκάμηνου τουρισμού, η προβολή των τουριστικά αναπτυσσόμενων περιοχών με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον και η υποστήριξη τοπικών δραστηριοτήτων για την εδραίωση πόλων έλξης. 

Η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και επιτάσσουν όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη και τη στήριξη. Οι γιορτινές ημέρες που έρχονται είναι ευκαιρία να δείξουμε όλοι μας περισσότερη ανθρωπιά και να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα, τη γιορτή της αγάπης, διαφορετικά.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στο Φιλώτα

Κατασχέθηκαν 851 γραμμάρια κάνναβης

Την Τρίτη (20-11-2012) το βράδυ, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Φιλώτα - Φλώρινας, έναν 44χρονο ημεδαπό γιατί μετά από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο κοντά στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτακόσια πενήντα ένα (851) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Φλώρινας στην πρωτοβουλία «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Τη σημερινή εποχή κατά την οποία η οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στην απόγνωση και στην οικονομική εξαθλίωση, όπου όλοι μας βιώνουμε στη χειρότερη έκφανσή της, ο Σύλλογος μας, ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα και με μπροστάρηδες τους μαθητές μας, τους γονείς και τα μέλη του, συμμετέχει στην προσπάθεια της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας με τον εύγλωττο τίτλο ΔΩΡΙΖΩ – ΧΑΡΙΖΩ – ΓΙΟΡΤΑΖΩ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συγχαρητήρια του Γ. Μπουτάρη στον «Αμύντα» Αμυνταίου



O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συντοπίτης μας, κ. Ιωάννης Μπουτάρης απέστειλε χαιρετισμό προς στο τμήμα handball του Αμύντα Αμύνταιου, με το οποίο συγχαίρει την ανδρική ομάδα για την πρόσφατη κατάκτηση του κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας και προτρέπει όλους όσους περιβάλλουν και συγκροτούν τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδος, να συνεχίσουν απτόητοι προς την ίδια κατεύθυνση…

Συμμετοχή της ΛΕΦΕΔ στην πρωτοβουλία «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Η ΛΕΦΕΔ χαιρετίζει την εφετινή πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητος Φλωρίνης «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» και αποδέχεται ανεπιφύλακτα και με εγκάρδιο ενθουσιασμό την ομώνυμη ανοικτή πρόσκληση.

ΑΟΦ: Φθηνό σκι για όλους



Σε μείωση της ετήσιας συνδρομής για την εκμάθηση σκι, μέχρι και 60% , καθώς και τον ευέλικτο μηνιαίο τρόπο αποπληρωμής της, προχώρησε ο ΑΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη την νέα δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

«O Αριστοτέλης» συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»



Ο ΦΣΦ «O Αριστοτέλης», που διαχρονικά στηρίζει κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο κοινό καλό,
συμμετέχει ενεργά στη δράση της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας, «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» προσφέροντας το χώρο και τις υποδομές του για τη συγκέντρωση των ειδών που θα διανεμηθούν στους συντοπίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Την Τετάρτη ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων



Για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου 2012 καθορίζονται από την Π.Ε. Φλώρινας οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Φλώρινας



Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Περάσματος) την 21 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με :

Ανοιχτή Λαϊκή Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Το ΕΚΦ για την πληρωμή των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας



Επειδή καθημερινά η ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ κατακλύζεται από ερωτήματα και επισκέψεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, σχετικά με την πληρωμή τους, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και την  πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής τα παρακάτω:

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και το μεσοπρόθεσμο


Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις απολύσεις των ΙΔΑΧ



Έπειτα από έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ώρα 7:00πμ. στις 20/11/2012, με θέμα τις απολύσεις των συναδέλφων ΙΔΑΧ Δ.Ε αποφασίστηκαν τα εξής:

Συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες στη δράση «Δωρίζω- Χαρίζω- Γιορτάζω»



Σε μία εποχή όπου η  οικονομική  κρίση- η οποία είναι προϊόν της ίδιας της πολιτείας-  τείνει να γίνει ανθρωπιστική κρίση κλονίζοντας όχι μόνο την οικιακή οικονομία αλλά και την ψυχική ηρεμία και ευεξία των μελών της οικογενείας,  καλούμε σύσσωμη την τοπική κοινωνία την Φλώρινας να απαντήσει θετικά για άλλη μια φορά, στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας με σκοπό την συλλογή αγαθών  (τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης,  γραφική ύλη, παιχνίδια και λοιπό εξοπλισμό)  τα οποία και θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Μουσική εκδήλωση των Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα



Σας προσκαλούμε στη μουσική εκδήλωση με τους Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, το Σάββατο 24/11/12, ώρα 8 μ.μ.

Skyfall



Η τελευταία αποστολή του Bond στην Τουρκία δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη και μερικοί από τους πιο σημαντικούς μυστικούς πράκτορες του κόσμου εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Τα γραφεία της MI6 δέχονται βομβιστική επίθεση και η M , υπό καθεστώς πίεσης και αμφισβήτησης από τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας, Mallory, αναγκάζεται να λάβει δραστικά μέτρα.

Δύο σημαντικά έργα ΕΣΠΑ



Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα στο Δήμο Αμυνταίου, που αφορούν την κατασκευή δυο παιδικών σταθμών στην πόλη του Αμυνταίου.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ» του Φ. Φραγκούλη



Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο• αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ.

Διασυλλογικό τουρνουά καράτε “FUNAKOSHI MAKEDONIA TURNAMENT 2012”



Το Σάββατο, 24/11/2012 στο κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας, θα γίνει το διασυλλογικό τουρνουά καράτε “FUNAKOSHI MAKEDONIA TURNAMENT 2012”  με διοργανωτή τον τοπικό σύλλογο “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ” Εορδαίας. Ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας θα είναι παρόν με πλειάδα αθλητών.

Σύλληψη δύο ατόμων στο Φανό Φλώρινας για παράνομη εργασία



Χθες (19-11-2012) το πρωί, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Φανό – Φλώρινας έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Προληπτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της λύσσας



Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα λύσσας στη Δυτική Μακεδονία, γεγονός που είναι ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία.

Συνεδριάζει την Παρασκευή η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012, σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) που θα γίνει την Παρασκευή  23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00πμ, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη, με θέμα  «Μεσοπρόθεσμο και  εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση».

Συνεδριάζει την Πέμπτη η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Αμυνταίου



Παρακαλείσθε να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμυνταίου στις 22/11/2012 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 6:30:00 μμ σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2012, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

«Νικηφόροι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913»



Με μεγάλη επισκεψιμότητα συνοδεύτηκε η Έκθεση Φωτογραφίας του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Νικηφόροι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» που συνδιοργάνωσαν η 15η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «ΠΥΞΟΣ» και ο Δήμος Ορεστίδος στο πλαίσιο της Εκατονταετηρίδας 1912-2012.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ευρεία σύσκεψη για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Μακεδονία



Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, στην έδρα της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα χρηματοδότησης αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας, του εθνικού δικτύου.

Μια Φλωρινιώτισα οινολόγος κατακτάει το Βερολίνο !



Η αγορά της Γερμανίας αποτελεί την σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά κρασιού. Χώρες όπως η Γαλλία , η Ιταλία , η Ισπανία ,η Πορτογαλία αλλά και οι ονομαζόμενες  χώρες του ‘νέου κόσμου’ όπως η Αυστραλία , η Χιλή , η Η.Π.Α. τοποθετούν την Γερμανία σε  υψηλό στρατηγικό στόχο πωλήσεων.

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης- από τις 28 Νοεμβρίου οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις στη Φλώρινα



Στις 28, 29 και 30 Νοεμβρίου 2012 ξεκινούν στην πόλη μας οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες θα προβάλλονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, με ελεύθερη είσοδο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση» από το ΚΠΕ Μελίτης



Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης  στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση» που πραγματοποιήθηκε στις Αγραπιδιές και στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Οι Περιφέρειες πρέπει να αποτελέσουν μέρος της λύσης και όχι γεωγραφικά υποσύνολα του προβλήματος



Άρθρο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κ. Δακή
Σε περιφερειακό επίπεδο, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν μετρήθηκαν ακόμη στην πραγματική τους διάσταση. Δεν γνωρίζουμε το γεωγραφικό τους αποτύπωμα, δεν γνωρίζουμε με ποιο τρόπο και με ποιους μηχανισμούς η διάχυση της κρίσης κλιμακώθηκε από κεντρικό σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Διάψευση του ΔΕΔΔΗΕ για παρατυπίες στη διακοπή του ρεύματος



Ο ΔΕΔΔΗΕ διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχουν παρατυπίες στη διαδικασία διαχείρισης των εργασιών διακοπών – επανασυνδέσεων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος καταναλωτών, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τους Προμηθευτές τους.

Επίσκεψη των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου και Θ. Γερμανίδη στο Ε.Β.Ε. Φλώρινας



Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Ρένα Δούρου και Θανάσης Γερμανίδης επισκέφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2012, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας και ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο τοπικών προϊόντων του Ε.Β.Ε., ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων για μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κλάδος της περιοχής.

Διεθνές τουρνουά τζούντο στο Αμύνταιο



Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τουρνουά τζούντο την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου που διοργάνωσε το σωματείο Φίλιππος.

Συμμετοχή της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω».



Μπροστά στην κοινωνική αποδόμηση και την ανθρωπιστική καταστροφή που οδηγούν τη χώρα μας η Ελληνική Τρόικα και οι τοκογλύφοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουμε στη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω».

Το ΚΚΕ για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες



Πρέπει να σταματήσει αμέσως η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων. Πρέπει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε κάθε λαϊκή οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Η κυβέρνηση έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη γι' αυτό το έγκλημα, να βρίσκονται οι ληστεμένες λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, στο κρύο και στην απόγνωση.

Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακές Πολιτικές για την Βιοενέργεια»



Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου BIO-EN-AREA «Βελτίωση Περιφερειακών Πολιτικών για τη Βιοενέργεια και τη Χωρική Ανάπτυξη»  το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IVC. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου, ως ομότιμος εταίρος μαζί με άλλες πέντε Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τ. Κουίκ στην Π.Ε. Φλώρινας



Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου 2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γιατί μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες



Αναζητείται 53χρονος ημεδαπός.
Συνελήφθησαν χθες (17-11-2012) το απόγευμα, στη Φλώρινα , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (53 και 27 χρονών), για μεταφορά τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών.

Σκότωσε τους Γλυκά (Killing Them Softly)



Ο Τζάκι Κόγκαν είναι ένας επαγγελματίας μπράβος που καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να τηρούνται ευλαβικά οι νόμοι της μαφίας. Είναι ένας παλιομοδίτης παράνομος, που δεν διστάζει να βγάζει από τη μέση όσους παραβιάζουν τους κώδικες.

Εξεταστές από τον Σύλλογο “SHOGUN” σε εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη



Την Κυριακή 3/11/12  ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Α. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ και ο Ν. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ  παρέστησαν στον Αγ. Αθανάσιο Θεσ/νικης ως εξεταστές στον σύλλογο CORPOUS και στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν  έγχρωμων και μαύρων ζωνών. 

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για «φρουτάκια» στη Φλώρινα



Την Παρασκευή (16-11-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν στη Φλώρινα δύο 45χρονους ημεδαπούς για διενέργεια παράνομου παιγνίου.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Συνεδριάζει την   Τρίτη  20-11-2012 και ώρα 10:00 πμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με θέματα:

Σύλληψη δύο(2) ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Την Πέμπτη (16-11-2012) το βράδυ, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν σε περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, δύο ημεδαπούς 31 και 34 χρονών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.