Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

ΑΝΑΣΤΑ Ο ΘΕΟΣ


Χρόνια ΠολλάΗ ομάδα του Florina-simera, εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία και η Ανάσταση του Κυρίου μας να αναστήσει την ελπίδα στις καρδιές μας.

Ὄχι μόνον ἡ καρδιά ἀλλά ὅλες οἱ αἰσθήσεις του βιώνουν τήν παρουσία τοῦ Σταυρωμένου καί Ἀναστημένου Χριστοῦ

Κατά τίς ἅγιες ἡμέρες πού ἑορτάζουμε τίθενται συχνά, ἀπό «πιστούς» καί δυσπίστους, τά ἐρωτήματα:
• «Παρ’ ὅ,τι πιστεύω, γιατί δέν ἔχω αἴσθηση τῆς παρουσίας τοῦ Ἀναστημένου Χριστοῦ στήν ζωή μου;»
• «Γιατί, ἐνῶ συμμετέχω στήν ζωή τῆς Ἐκκλησίας, ὁ Χριστός συνεχίζει νά εἶναι ὁ ἄγνωστος «Χ» τῆς ζωῆς μου;»

Ευχές του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη«Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ εστί»
Tο λυτρωτικό μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου ας  γίνει οδηγός μας και ενωμένοι  ας βιώσουμε την Ανάσταση ως τρόπο Ζωής.

Ευχές του Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη


Συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που διανύουμε, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να βιώνει την εξαθλίωση, το μήνυμα της Σταύρωσης και Ανάστασης του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


«Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες. Ανέστη Χριστός, και χαίρουσιν άγγελοι. Ανέστη Χριστός, και ζωήν πολιτεύεται…».

Ευχές του Δημάρχου ΦλώριναςΣας εύχομαι ολόψυχα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φέρει χαρά στις καρδιές μας.

Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για το ΠάσχαΑγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου αποτελεί φάρο ελπίδας για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο του Ελληνισμού που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Ευχές του Δημάρχου ΠρεσπώνΟι Άγιες ημέρες του Πάσχα, της  πιο σημαντικής γιορτής της Ορθοδοξίας, ας γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με αισιοδοξία, για να αντιμετωπίσουμε με δύναμη και αξιοπρέπεια τη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα.

Ευχές από το Εργατικό Κέντρο ΦλώριναςΤο Εργατικό Κέντρο  Φλώρινας σας εύχεται το αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου να ζωντανέψει την ελπίδα και να χαρίσει δύναμη, ευτυχία, υγεία σε όλους.

Ευχές του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Κ. Ρόζα


Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που διανύουμε, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ας αποτελέσει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής.

Ευχές του Συλλόγου ΑμεΑ του Δήμου Αμυνταίου


Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑμεΑ του Δήμου Αμυνταίου εύχονται ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Ευχές της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών


Ευχές από το Κτήμα ΆλφαΗ μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει και το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο.

Ευχές του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


Καλό Πάσχα από τις ΣΑΡΙΣΕΣ


Το Δ.Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση!!!

Ευχές από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής ΑμυνταίουΤο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου, με αφορμή την περίοδο των γιορτών, εύχεται σε όλους  «Χρόνια πολλά». Καλή Ανάσταση με υγεία, ελπίδα και χαρά για όλο τον κόσμο.

Ευχές της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές από το ΥΜΑΘ


Ευχές του Βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη


Ευχες του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΤο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” εύχονται σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους πολίτες Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση.

Ευχές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές του Δ.Σ. Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Δ.Ε.Η.


Ευχές Δημάρχου Ορεστίδος


Η «απαγορευμένη ομιλία» του Βαγγέλη Ιωαννίδη


Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος, να το ξαναζήσει.
Κυρίες και κύριοι
Υποδεχόμαστε σήμερα με μεγάλη χαρά και ανυπόκριτη συγκίνηση υπο την αιγίδα της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας αντιπροσωπεία βουλευτών ανάμεσα τους και τον φίλο πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ελληνισμού  αλλά και απογόνων βετεράνων του Β παγκοσμίου πολέμου στην ακριτική μας περιοχή,

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Η Μεγάλη ΠαρασκευήΗ Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη.
Το πρωί γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές.

Διανομή τροφίμων σε οικογένειεςΟι γιορτινές μέρες που διανύουμε και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία, επιτάσσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, κινούμενη στο πνεύμα Αγάπης αυτών των Άγιων Ημερών και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, προχώρησε στη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ως ένδειξη συμπαράστασης, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν με αξιοπρέπεια το Πάσχα.

Δημόσια έκφραση ευχαριστηρίων του ΦΣΦΑΤο ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά το κατάστημα «ΑΝΘΗ – ΦΥΤΑ»  της πόλης μας και τον ιδιοκτήτη του κ. Παντελή Γουλάπτση,για τη δωρεά σαράντα πέντε (45) πολύχρωμων θαμνωδών τριανταφυλλιών προς εξωραϊσμό του προαύλιου χώρου του Συλλόγου μας.

Στάσεις εργασίας σιδηροδρομικών 4-5-6 Μαΐου 2013- Καταργούνται δρομολόγιαΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των  στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν τα σωματεία των εργαζομένων, το Μ. Σάββατο 4/5/2013 (από ώρα 18:00έως24:00), την Κυριακή του Πάσχα 5/5/2013 (24ωρη απεργία) και την Δευτέρα του Πάσχα 6/5/2013 (από ώρα 00:00έως 12:00), θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Πανηγύρι στο Νέο Καύκασο


Για τις επετειακές εκδηλώσεις σε Ξινό Νερό και ΦλώριναΣε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Ξινό Νερό και στη Φλώρινα, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη Μάχη της Βεύης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα στην Εγνατία ΟδόΤο τέταρτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα για το 2013 (και το 18ο για την περίοδο 2009-13) σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό σήμερα τα ξημερώματα (στις 01.00 πμ), στον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου και στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη».

Η «Αγκαλιά» στο σπίτι σαςΣας ενημερώνουμε ότι, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου "Η Αγκαλιά" σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο, επισκέπτεται- κατόπιν συνεννόησης- τον χώρο σας και εξετάζει, εμβολιάζει, αποπαρασιτώνει [κι ότι άλλο θελήσετε] το ζώο σας, με μειωμένο κόστος.

Έως τις 13 Μαΐου οι αιτήσεις των τριτέκνων για ένταξη τους στο προγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμωνΤο Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στα μέλη του και σε όλες τις μητέρες  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Στις 13 Μαίου 2013, θα συνεχιστεί  η παραλαβή Αιτήσεων των Τρίτεκνων, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΕΣΠΑ 2013.   θα πρέπει να Προσκομίσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Πασχαλινές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη ΦλώριναςΣειρά επισκέψεων αγάπης πραγματοποίησε τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστο Ευαγγέλου και περιφερειακούς συμβούλους.

Όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταύρωση, εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της ΑνάστασηςΤο μήνυμα πως «όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταύρωση,  εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης» έστειλε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το Ξινό Νερό της Φλώρινας, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στη μάχη της Βεύης, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εορτασμός της ημέρας των Εθνικών Αγώνων και την Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμούΣύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2703 / 1999 καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ


Μεγάλη ΠέμπτηH Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο.
Το Θείο Δράμα κορυφώνεται και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.

Αντάμωμα της ιστορίας του Φιλώτα Μ.Π.Σ.


Η ομιλία του προέδρου του Ε.Κ.Φ. Στ. Μπίρου στη συγκέντρωση της 1ης ΜαΐουΣυναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Άνεργοι, Νέες και Νέοι, Συνταξιούχοι,
Είμαστε εδώ, να τιμήσουμε μια μεγάλη μέρα για τον εργαζόμενο.
Μια ημέρα τιμής και μνήμης στον άνθρωπο, τον βιοπαλαιστή, τον αγωνιστή.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΦλώριναΠαρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, πετυχημένες ήταν η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα.

64η εγκύκλιος ἐπί τῆ λαμπροφόρῳ ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως«Καθαρθῶμεν τάς αἰσθήσεις καί ὀψόμεθα, τῷ ἀπροσίτῳ φωτί τῆς Ἀναστάσεως ».
(Ἀναστάσιμος Κανών)
Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο
τίς Μοναστικές Ἀδελφότητες
καί τόν εὐσεβῆ λαότῆς Μητροπολιτικῆς περιφερείας μας.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT στο Δήμο ΠρεσπώνΗ Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 διοργανώθηκε από το Δήμο Πρεσπών.

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσηςΗ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας ενημερώνει όλους τους παραγωγούς του νομού ,ότι ξεκίνησε η διαδικασία  υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ),της εξισωτικής αποζημίωσης και του μητρώου αγροτών.

Ο σύλλογος «Αγκαλιά» για τη θανάτωση τεσσάρων δεσποζόμενων σκυλιώνΣτο μεσοδιάστημα της 22ας και 23ης Απριλίου στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου καθώς και την 24η Απριλίου στο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου το ανθρώπινο είδος φανέρωσε για ακόμα μία φορά δυστυχώς ότι η αναπαραγωγή βίας και ωμής εγκληματικότητας απέναντι στα ζώα, παράγωγα της έλλειψης κατάλληλης παιδείας και ενημέρωσης, συνεχίζεται με τρόπο απροκάλυπτο και θρασύ, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή και των ίδιων των συνδημοτών μας.

Το νέο Δ.Σ του Κυνηγητικού Συλλόγου ΑμυνταίουΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του κυνηγητικού συλλόγου Αμυνταίου και η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής:

'Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7»Ο «Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Βίγλας – Πισοδερίου» και ο «Δασικός Συνεταιρισμός Πισοδερίου» παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας των μελών της φωτογραφικής ομάδας «Photo Essence» με θέμα: «ΨΥΧΗ7Χ7». 7 φωτογράφοι με 7 φωτογραφίες ο καθένας προσπαθούν να απεικονίσουν με το δικό τους τρόπο την «Ψυχή», καταθέτοντας έτσι ένα προσωπικό ταξίδι ψυχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Κυκλοφορεί από σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώΑπό σήμερα  2 Μαΐου 2013 κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 5ευρώ της νέας σειράς «Ευρώπη», που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία.

Δεν πήρα δώρο Πάσχα τι μπορώ να κάνωΤι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που δεν πήραν δώρο Πάσχα από τους εργοδότες τους .Τι αναφέρει ο νόμος για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα από τους εργοδότες στους εργαζομένους.