Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των ΣΑΡΙΣΩΝ



Την Παρασκευή 14/9/2012 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας ο καθιερωμένος Αγιασμός των ΣΑΡΙΣΩΝ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στο Γυμναστήριο -Προπονητήριο του σχολείου παρευρέθηκαν μικροί και μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες, βετεράνοι αθλητές, γονείς και φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας.

Εγγραφές στα τμήματα volley του Αριστοτέλη



Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Αθλητικά Τμήματα Πετοσφαίρισης του Αριστοτέλη:
Στα Τμήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα καθώς και στην Ακαδημία Βόλεϊ Αγοριών και Κοριτσιών για ηλικίες πάνω από 7 ετών.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει μέχρι το τέλος του 2012 το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας



Συνέντευξη τύπου σχετικά με το έργο της τηλεθέρμανση Φλώρινας, παραχώρησε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Η συνέντευξη τύπου επικεντρώθηκε στην έγκριση του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ημερίδα με θέμα Κεφαλαλγίαι- Ημικρανία αύριο στη Φλώρινα


Έναρξη προγραμμάτων εκγύμνασης από το Δήμο Φλώρινας



Ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει, ότι από 24-9-2012 θα πραγματοποιήσει  προγράμματα εκγύμνασης για τους δημότες του, στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

Επαναφορά του θεσμού των μετεγγραφών προς ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών μεσούσης της οικονομικής κρίσης



Να εξετάσει την επαναφορά του θεσμού των μετεγγραφών των φοιτητών, τουλάχιστον για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπυλο, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή και συνυπέγραψαν τρεις ακόμα βουλευτές.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τον τουρκικό κράτος στην πόλη της Φλώρινας



Σύμφωνα με το Ν. 2645/98  καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.   

Ερώτηση του Βουλευτή Θανάση Γερμανίδη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Φλώρινα



Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου» για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι σταμάτησε τη λειτουργία της. Η πρώτη φορά(9/7/2012-8/8/2012) με αιτιολογικό την αναζήτηση των αιτιών των κρουσμάτων ασθενών με πυρετό και τη δεύτερη (28/8/2012 – σήμερα) προληπτικά, αφού βρέθηκε μικροβιακό φορτίο στο δίκτυο του νερού της Μ.Τ.Ν.

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στο Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»



Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας πρόκειται να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με κεντρικό τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων-Κρήτης στις 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 και αργότερα στις έδρες των 13 Περιφερειών της Ελλάδας υπό την Αιγίδα του     Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αύριο ο αγιασμός της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα



Η Εύξεινος Λέσχη Φιλώτα καλεί τα μέλη, τους φίλους, καθώς και τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 Μ.Μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου για να γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας διδακτικής περιόδου.

Ερώτηση των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου (Αττικής) και Κατερίνας Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) για τη μεταφορά των μαθητών



Προς: Υπουργό Εσωτερικών
Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών παρά τις προειδοποιήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Ορεστίδος



Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου Ορεστίδος σύμφωνα με το πρόσταγμα της ΚΕΔΕ ενάντια στις επιπλέον περικοπές χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία.

Αξιολόγηση και αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης



Την αξιολόγηση και αποτίμηση της αποτελεσματικότητας, του σχεδιασμού και της υλοποίησης των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης που εφαρμόστηκαν από το 1981 έως και σήμερα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό και συνυπέγραψαν εννιά ακόμη βουλευτές, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας


Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Λέχοβο ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γ. Βοσκόπουλος, το έργο της τηλεθέρμανσης εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός το οποίο συνεπάγεται την άμεση έναρξη του έργου. Το ύψος του έργου ανέρχεται στο ποσό των περίπου 86.000.000,00€, η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε ποσοστό 69,90%, 10,54% από τις δημόσιες επενδύσεις, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι από ίδια συμμετοχή της ΔΕΥΑΦ.

Ξεκίνησαν την εργασία τους οι προσληφθέντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Φλώρινας



Ξεκίνησαν την εργασία τους οι προσληφθέντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες.  Στο Δήμο Φλώρινας, θα εργαστούν 235 άτομα, από τα 251 που είχαν αρχικά εγκριθεί, σε διάφορες ειδικότητες και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Έναρξη προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στην Π.Ε. Φλώρινας

Συνάντηση με στόχο την πλήρη ενημέρωση των προσληφθέντων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι θα απασχοληθούν για διάστημα πέντε μηνών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι αιτήσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας



Από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2012.

Για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Αμυνταίου



Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου θέλει να ευχαριστήσει την Π.Υ. Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, την Δασική Υπηρεσία Φλώρινας, τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας, τους Προέδρους και τα μέλη Τ.Σ. των Τοπικών Κοινοτήτων, το προσωπικό του Δήμου Αμυνταίου και όλους τους πολίτες, που συνέβαλλαν ο καθένας από τον δικό του χώρο ευθύνης στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

Κατάργηση των φόρων του πετρελαίου ζητάει το ΚΚΕ



Τροπολογία, σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η προβλεπόμενη αύξηση, από τον Οκτώβρη, του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και η εξομοίωσή του με εκείνον του πετρελαίου κίνησης, όπως επίσης να καταργηθούν πλήρως ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατέθεσε (11/9/2012) το ΚΚΕ στη Βουλή.

Από σήμερα η υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις



Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας γίνεται γνωστό ότι η διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, είναι απόφοιτοι και όχι μαθητές και είναι κάτοχοι του πιστοποιητικού διαπίστωσης πάθησης από Επταμελή Επιτροπή, υποβάλουν ηλεκτρονικά – μέσω διαδικτύου μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 13 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή αρχή στη νέα σχολική χρονιά



Μαθητή, μαθήτρια.
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή αρχή στη νέα χρονιά που τώρα ξεκινά. Το κεφάλι ψηλά! Ξέρεις καλά πως τα πράγματα στο σπίτι και το σχολείο δεν είναι εύκολα: Σχολεία χωρίς καθηγητές, θέρμανση και αναλώσιμα.

Δόθηκε προς χρήση το γήπεδο μπάσκετ στο Νέο Πάρκο Φλώρινας



Προς χρήσης στους δημότες του Δήμου Φλώρινας, δόθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, το ανακατασκευασμένο γήπεδο του μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται στο Νέο Πάρκο της Φλώρινας.

Αποφασίστηκε ο τελικός προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας



Μετά από συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που έχει την επιμέλεια και τον συντονισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, αποφασίστηκε ο τελικός προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα των επετειακών  εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο νομό της Φλώρινας, κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου  – Δεκεμβρίου 2012.

Οικονομικός απολογισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012



Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2012, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα πετυχημένες τόσο από την άποψη της συμμετοχής των πολιτών όσο και από την ψυχαγωγία που προσέφεραν, δίνεται ο οικονομικός απολογισμός των εκδηλώσεων.

Αίτημα για επιμήκυνση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας



Αίτημα για την επιμήκυνση των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας απέστειλε ο Δήμος Αμυνταίου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Συζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην επόμενη συνεδρίαση



Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Εγγραφές στη παιδική χορωδία "Δημήτρης Λιώτσης" του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης"



Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ξεκινάνε οι εγγραφές και οι πρόβες της χορωδίας "Δημήτρης Λιώτσης" του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης".

Συμμετοχή του Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών δράσεων συνεργασίας, εξασφάλισε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το πρόγραμμα, με τίτλο "HR Twinning", θα πραγματοποιηθεί από τις 03 ως τις 11 Νοεμβρίου  2012.

Ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για το νοσοκομείο της Φλώρινας



Προς τον Υπουργό Υγείας
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλώρινας επιδεινώνεται συνεχώς και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της κατάστασης είναι:
Πρώτον, οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αφορούν τις περισσότερες κλινικές και τμήματα.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, περίπου 2000 ατόμων από τη ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης από τα συναρμόδια Υπουργεία (Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) της ΚΥΑ που αφορά στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, περίπου 2000 ατόμων.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού

Μία μεγάλη οικολογική καταστροφή συνετελέσθη το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Σκοπού, εξαιτίας εισαγόμενης από τη FYROM πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Transfrom 2012,«Το κουτί της Πανδώρας»



Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην έκθεση Transfrom 2012, στην οποία παρουσιάζονται έργα φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών από τις βαλκανικές χώρες.

Ξεκινάνε οι εγγραφές στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας



Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» ενημερώνει τα μέλη αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι εγγραφές στο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μικρασιατικών χορών ξεκινάνε από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Μελέτη για την αντικατάσταση της σόγιας στη διατροφή των αιγοπροβάτων της Π.Ε. Φλώρινας



Υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες, μεταξύ της Π.Ε. Φλώρινας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μια πολύ σημαντική για την περιοχή της Φλώρινας Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο: «Μελέτη αντικατάστασης της σόγιας στη διατροφή των αιγοπροβάτων της Π.Ε. Φλώρινας».

Εγγραφές στη Σχολή Μαθητείας της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμυνταίου



Η Διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμυνταίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι στα πλαίσια ενδυνάμωσης της νεοϊδρυθείσας Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Αμυνταίου, οι εγγραφές νέων μελών στο τμήμα εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων έχουν ξεκινήσει.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Το υψηλό επίπεδο σπουδών στο Ωδείο Φλώρινας φέρνει διαρκώς νέες επιτυχίες. Έτσι, μόνο τυχαία δεν είναι η εισαγωγή του μαθητή Ζήση Γεωργιάδη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά οφείλεται στη δική του προσπάθεια και στις γνώσεις που απέκτησε στο Ωδείο μας.

Μεγάλη εμποροπανήγυρη Δήμου Ορεστίδος



Ο Δήμαρχος Ορεστίδος ανακοινώνει ότι :
 Η ετήσια μεγάλη Εμποροπανήγυρη Άργους  Ορεστικού θα γίνει και φέτος από 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2012 και στο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Γιαγκοπούλου.

Η 1η Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού



Η παράδοση συνάντησε το σήμερα στο κατάμεστο από κόσμο Στάδιο των Σερβίων και στην 1η Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στο διήμερο των κινητοποιήσεων των Δήμων



Ο Δήμος Φλώρινας θα συμμετέχει στο διήμερο των κινητοποιήσεων των Δήμων της χώρας και θα αναστείλει τη λειτουργία του στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο Δήμος Πρεσπών θα συμμετέχει στο διήμερο των κινητοποιήσεων των Δήμων



Ο Δήμος Πρεσπών θα συμμετέχει στο διήμερο των κινητοποιήσεων των Δήμων της χώρας και θα αναστείλει τη λειτουργία του στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετική απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Ο Δήμος Ορεστίδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία το πρωί της Πέμπτης
Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη
Ο Δήμος Ορεστίδος συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) ενάντια στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει περισσότερους από 95 Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Πρόσκληση για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας



Σε ολόκληρο τον κόσμο η τέχνη του θεάτρου είναι μια δημιουργική δύναμη στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Όλοι χρειαζόμαστε το θέατρο για να εκφράσουμε εκείνα που αλλιώς θα έμεναν ανέκφραστα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Αμυνταίου ανακοινώνει και ενημερώνει



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Αμυνταίου ανακοινώνει και ενημερώνει:
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου ιδρύθηκε το 1945 από τους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς της περιοχής Αμυνταίου, προκειμένου αρχικά να τους προσφέρει λογιστικές φορολογικές και νομικές υπηρεσίες.

Υποβολή σχεδίου διαχείρισης για τις βιντζότρατες



Την εκπλήρωση της υποχρέωσης της χώρας μας να υποβάλει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιστημονικά τεκμηριωμένο διαχειριστικό σχέδιο για τη σύννομη με τον Κανονισμό λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου βιντζότρατα, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργο και συνυπέγραψαν ακόμη επτά βουλευτές, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης. 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Φλώρινας



Στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Φλώρινας παρευρέθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Διάθεση σχολικών ειδών στους μαθητές του Πολυποτάμου



Το Συμβούλιο της Τοπικής  Κοινότητας Πολυποτάμου και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ “ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ'', στο πλαίσιο της κοινωνικής τους δράσης, την κρίσιμη αυτή οικονομική  περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, αποφάσισαν να ενισχύσουν  οικονομικά την ενοριακή επιτροπή του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πολυποτάμου,  καθώς και να διαθέσουν  στους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου,  τα σχολική είδη που είναι απαραίτητα για κάθε παιδί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,    στηρίζοντας έτσι τις οικογένειές τους και την αποστολή του Σχολείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας σε τελετές αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης παρέστη την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού σχολείων της Φλώρινας, όπου και ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το νέο διδακτικό έτος να αποτελέσει την αφετηρία γόνιμης και παραγωγικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Αγιασμός σχολείων του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού



Με την καθιερωμένη τελετή αγιασμού άνοιξε η νέα σχολική χρονιά στις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

Τοποθέτηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη συνταγογράφηση στα αγροτικά ιατρεία



Σας αποστέλλουμε την τοποθέτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, σχετικά με το πρόβλημα της συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Συγχαρητήριο του Ωδείου στο μαθητή Ζήση Γεωργιάδη

Επιθυμώ να συγχαρώ τον μαθητή του Ωδείου Ζήση Γεωργιάδη για την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Με την επιτυχία του αυτή ολοκλήρωσε μια μακρά περίοδο σπουδών στο Ωδείο Φλώρινας, δικαιώνοντας τους κόπους του ιδίου και των γονέων του και κάνοντας υπερήφανους τους καθηγητές του στη μουσική.