Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σχετικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού

Μία μεγάλη οικολογική καταστροφή συνετελέσθη το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Σκοπού, εξαιτίας εισαγόμενης από τη FYROM πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας οφείλω να σταθώ στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν επί 12 συνεχείς ημέρες οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν τελικά τη φωτιά, πριν αυτή απειλήσει κατοικημένες περιοχές.
Παράλληλα δε, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους όσοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια κατάσβεσης με κάθε μέσο και ειδικότερα προς τη ΔΕΗ, τον ελληνικό στρατό, τους Δήμους, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τους κατοίκους των οικισμών Σκοπού και Αχλάδας, τους εθελοντές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.
Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, χάρη όμως στην αυταπάρνηση που επέδειξαν όλοι το αποτέλεσμα ήταν αίσιο.
Ευχή όλων μας, η πυρκαγιά αυτή να είναι η τελευταία.
Φλώρινα, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Δημήτριος Ηλιάδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.