Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αίτημα για επιμήκυνση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας



Αίτημα για την επιμήκυνση των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας απέστειλε ο Δήμος Αμυνταίου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το αιτιολογικό είναι ότι ενώ τα προγράμματα πεντάμηνης απασχόλησης είχαν εξαγγελθεί εδώ και μήνες και οι Δήμοι τα περίμεναν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου, γραφειοκρατικές ή άλλες διαδικασίες καθυστέρησαν χαρακτηριστικά την υλοποίησή τους, με αποτέλεσμα οι προσλήψεις του προσωπικού πεντάμηνης διάρκειας να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και το αργότερο μέχρι 18 Οκτωβρίου.
Με άλλα λόγια η απασχόληση των επιτυχόντων στα πεντάμηνα θα πραγματοποιηθεί τη χειμερινή περίοδο. Όμως, σε μία περιοχή όπως είναι ο Δήμος Αμυνταίου, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό δεν συνάδει με τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και ουσιαστικά μιλάμε για κατασπατάληση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.
Για τους λόγους αυτούς ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης σε σχετική επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητάει την επιμήκυνση του προγράμματος, τόσο για τη διευκόλυνση των εργασιών του Δήμου όσο και των εργαζομένων που θα αναγκαστούν να εργαστούν σε αντίξοες συνθήκες. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και να πιέσουμε συλλογικά τη δημόσια διοίκηση να συμμορφωθεί προς την απαίτηση της κοινωνίας για μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του κάθε ευρώ που ξοδεύεται.
Αμύνταιο, 12 Σεπτεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.