Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013

Αποτελέσματα πανελλαδικών εξετάσεων: εδώ

Άμεση παρέμβαση για την τέφρα από την καμινάδα του ΑΗΣ

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι από την καμινάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα έβγαινε τέφρα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου, ενώ στο χώρο του εργοστασίου μετέβη ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος έκανε παρέμβαση στο Διευθυντή κ. Γεώργιο Μούκα.

Την Παρασκευή η προφεστιβαλική εκδήλωση στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Την Παρασκευή 21 Ιούνη 2013, στις 7:00΄ μ.μ., στο Νέο Πάρκο (παλιό γήπεδο), θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση Φλώρινας, στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.
     Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 25 Ιουνίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 8.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τον Ιούλιο το Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών

Το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών (Σ.Α.Φ.) σας προσκαλεί στις εργασίες του Συνεδρίου των Απανταχού Φλωρινιωτών, το τριήμερο 15, 16, 17 Ιουλίου 2013.
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην πόλη της Φλώρινας, στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος



Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορταστικού τετραημέρου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2013, από 21.06.2013 έως και 24.06.2013, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σχολεία που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Τρία σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης για να εξετάσει από κοντά την πορεία υλοποίησής τους.

Summer Fest από τη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση "Summer Fest", που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στις 20:30.

Δράσεις για τη λήξη του σχολικού έτους στο γυμνάσιο Μελίτης

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Μελίτης, με τη λήξη του σχολικού έτους 2012-13 (και της εξεταστικής περιόδου), συγχαίρουν τους μαθητές για την αποδοτική συνεργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,

Επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των αγροτών ζήτησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου

Επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μαζί με τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, που συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο,

Από 1 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013 οι αιτήσεις για το Π.Μ.Σ. "Δηιουργική Γραφή"

Το Π.Μ.Σ. «Δημιουργική Γραφή» θα διενεργήσει εισαγωγικές εξετάσεις προκειμένου να επιλέξει
μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα φοιτήσουν από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Πανηγύρι Αγίας Τριάδας Πισοδερίου

Στις 24 Ιουνίου 2013, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Πισοδερίου θα πραγματοποιηθεί Θείαλειτουργία και θα ακολουθήσουν κεράσματα για όλον τον κόσμο που θα   παρευρεθεί.

Αντίθετο με την επίταξη των καθηγητών το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή στην επίταξη των καθηγητών.
Αναλυτικά η επιστολή:

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος

Κυρία Διευθύντρια
Σας γνωρίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η με αρ. πρ. 10349/10-06-2009 εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα:
«Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος» και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργασιακούς χώρους, υπαίθριους και στεγασμένους, όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει επιπλέον θερμική επιβάρυνση, λόγω υψηλών τιμών θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενης θερμότητας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αύριο Παρασκευή η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων

Αύριο Παρασκευή,  21 Ιουνίου  θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε   το υπουργείο Παιδείας.

Σχολή διαιτησίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχολή διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας το τριήμερο 14-16 Ιουνίου 2013.

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας σχετικά με τις πλασματικές υπεραριθμίες

Η διαδικασία με την οποία κλήθηκαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 70607/Δ2/23-05-2013, στηρίχθηκε στο ΠΔ 50/96 το οποίο ορίζει σαφώς (άρθρο 4 παρ. 3) ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης (άρθρο 4 παρ. 1).

Συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ

Στη σημερινή συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ρόλο των Περιφερειών στη νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ευχαριστήριο των φοιτητών του ΤΕΙ

Τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών και οι φοιτητές του ΤΕΙ μετά το ποντιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο χώρο του γηπέδου απέναντι από τον παλαιό ζωολογικό κήπο, θέλουν να ευχαριστήσουν όλο τον κόσμο της Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Πρεσπών, που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και στήριξαν το χορό που διοργανώσαμε.

Πυρκαγιά χθες σε διώροφη μονοκατοικία στη Φλώρινα

Στις 13:00 χθες, η Υπηρεσία μας κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κουζίνα διώροφης μονοκατοικίας, επί της οδού Μοναστηρίου 98, στην Φλώρινα.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Χθες (19-06-2013) το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, συνέλαβαν 49χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας για το μάθημα της ιστορίας



Με ιδιαίτερη ανησυχία η Ένωση Φιλολόγων Π.Ε. Φλώρινας πληροφορήθηκε πως συζητείται το ενδεχόμενο να δίδεται ως αντικείμενο πρώτης ανάθεσης το μάθημα της Ιστορίας σε καθηγητές άλλων ειδικοτήτων (ξενόγλωσσους, θεολόγους, κοινωνιολόγους, νομικούς κ.α.). 

Καλοκαιρινή συναυλία των μαθητών του Ωδείου Φλώρινας



Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποχαιρετά τη σχολική χρονιά 2012-2013  με την καλοκαιρινή συναυλία των μαθητών του, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Στην Κέλλη συνεχίζεται το μεγάλο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας



Στην Κέλλη συνεχίζεται το μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και διάνοιξης αγροτικών και δασικών δρόμων. Σε όλο το Δήμο Αμυνταίου, αλλά ειδικά στην Κέλλη, διανοίχθηκαν δρόμοι που δεν είχαν συντηρηθεί για πολλά χρόνια και δύσκολοι δασικοί δρόμοι, που διανοίχθηκαν και διαπλατύνθηκαν για τη διευκόλυνση των γεωργών και κτηνοτρόφων στις εργασίες τους.

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή σε κατάστημα στη Φλώρινα



Σήμερα (19-06-2013) το πρωί στη Φλώρινα,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 58χρονο ημεδαπό, για κλοπή σε κατάστημα στη Φλώρινα.

Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών



Ο Σύλλογος Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου στον Άγιο Γερμανό Φλώρινας σεμινάριο για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους μαθητές του λυκείου.

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο ύδρευσης της Κέλλης



Το μεγάλο έργο ύδρευσης της Κέλλης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης με συνεργάτες του και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αμυνταίου. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 800.000 € αποτελεί την επίλυση του τεράστιου προβλήματος ύδρευσης του χωριού, καθώς προβλέπεται η μεταφορά νερού από τις πηγές στο δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης.

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών



Σήμερα (19-06-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σας καλεί στην 2η τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στο θέμα της ημερήσιας διάταξης :

Στις 25 Ιουνίου ξεκινά η λειτουργία των λουτρών Αμμουράδας Άργους Ορεστικού


Έναρξη υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ



Αρχίζει από τις 19 Ιουνίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2013 η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών για τη σχολική περίοδο 2013-2014, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. που απευθύνονται στους δικαιούχους των παροχών του.

Εσπερίδα με θέμα: Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων [Κ.Εν.Α.Κ] και τα σύγχρονα συστήματα: YTONG blocks & ClimaPLUS



Στο πλαίσιο του νέου κύκλου τεχνικών σεμιναρίων, ο όμιλος εταιριών YTONGTHRAKON, με την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: “Κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και τα σύγχρονα συστήματα YTONG blocks & ClimaPlus”,

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της  Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 19/6/2013και ώρα 11: 00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π, με θέματα:

Επιτυχημένη η ημερίδα «Εμπλουτίζοντας τη σχολική ζωή: Παρουσίαση καλών πρακτικών από την εκπαιδευτική πράξη»



Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και η 1η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Σχολικών Συμβούλων Φλώρινας διοργάνωσαν επιμορφωτική Ημερίδα, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας για τους αναπληρωτές καθηγητές



Η πρόσφατη αύξηση του διδακτικού  ωραρίου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, δημιουργούν πλήθος σοβαρών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η αβεβαιότητα που δημιουργείται στο εργασιακό μέλλον των αναπληρωτών καθηγητών, όπως και η μείωση της εισόδου νέων συναδέλφων στην εκπαίδευση.

Επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη μη λειτουργία του καζίνο στη Φλώρινα



Ἐντιμότατε Κύριε Περιφερειάρχα,
Ἀνάστατοι καὶ πλήρως ἀγανακτισμένοι, μαζὶ μὲ τὸν εὐσεβῆ λαὸ τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, πληροφορούμεθα ὅτι τὸν
προσεχῆ Αὔγουστο ἐπίκειται ἡ ἔναρξις λειτουργίας τοῦ καζίνου στὴν πόλη τῆς Φλωρίνης, καὶ μάλιστα στὴν παροῦσα ἐξαιρετικῶς δυσμενῆ συγκυρία γιὰ τὴν πολυαγαπημένη μας Πατρίδα, εἴδησις ἡ ὁποία ἐὰν ἐπιβεβαιωθεῖ τοῖς πράγμασι, θὰ ἀποτελέσει τὸ τελευταῖο καὶ τελειωτικὸ θανάσιμο κτύπημα γιὰ τὸν τόπο μας, τοὺς ἀνθρώπους του καὶ τὸ μέλλον τούτης τῆς πολύπαθης καὶ μαρτυρικῆς γωνιᾶς τῆς Ἑλλάδος μας.

Συνάντηση στη Φλώρινα των Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας για προώθηση συνεργασιών



Συνάντηση στο Επιμελητήριο Φλώρινας πραγματοποίησαν  το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2013 οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Επιτροπών των 4 Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια της κοινής τους πρωτοβουλίας για ανάπτυξη συνεργασιών σε περιφερειακό επίπεδο προς όφελος της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων – μελών.

Mε στόχο να γίνει best seller κυκλοφόρησε η νέα έκθεση της Greenpeace



Ναι, είναι αλήθεια. Με τίτλο όπως αυτόν που επέλεξαν «¨Σιωπηλοί Δολοφόνοι¨, 32.000 χρόνια ζωής θα χάνονται κάθε χρόνο, αν τεθούν σε λειτουργία οι ανθρακικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κατασκευή ή σε στάδιο σχεδιασμού», η έκθεση που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Greenpeace έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει …. Best seller.

Greenpeace: Πάνω από 1.200 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα από την καύση λιγνίτη


Η ρύπανση από την καύση του λιγνίτη ευθύνεται για περισσότερους από 1.200 πρόωρους θανάτους στην Ελλάδα ετησίως. 

Μεταφορά ημέρας διενέργειας λαϊκής αγοράς


Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου η λαϊκή αγορά της Δευτέρας 24 Ιουνίου, ημέρας αργίας λόγω του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, θα διενεργηθεί το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013.

Kοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαϊδας -Φλώρινας



Κάτω από τα όρια ασφαλείας λειτουργούν οι κλινικές στα νοσοκομεία Μαμάτσειο (Κοζάνης)- Μποδοσάκειο (Πτολεμαΐδας) και Φλώρινας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους των νοσοκομείων αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Προσυνεδριακός διάλογος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο Αμύνταιο



Με ανοιχτή συνέλευση μελών ξεκινά επισήμως ο προσυνεδριακός διάλογος της οργάνωσης μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Αμυνταίου. Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν, με πλήρη δικαιώματα λόγου και προτάσεων, φίλοι και ενεργοί πολίτες της περιοχής.

Ημερίδα για την ολοκλήρωση του έργου πυροπροστασίας στην περιοχή του Γράμμου


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο πλαίσιο του έργου ΚΑΛΧΑΣ: “Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανάλυσης για την αποτελεσματική πυροπροστασία των δασών” του προγράμματος LIFE+Environment Policy and Governance (LIFE08 ENV/GR/000558) διοργανώνει στις 19 Ιουνίου 2013, ημερίδα για την παρουσίαση του συστήματος και την ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή του Γράμμου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα (Ν. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα, 2ος  όροφος).

Διεθνείς εκδηλώσεις για το διακρατικό πρόγραμμα τροφίμων και ποτών Locfood



Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 το κτίριο της Περιφέρειας ... άλλαξε εικόνα και φιλοξένησε πολίτες, επιχειρηματίες, καλεσμένους από 9 ευρωπαϊκές χώρες και πολιτιστικούς συλλόγους σε ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα.

Στη Φλώρινα το 9ο Προπαιδικό Πρωτάθλημα Τένις Κεντροδυτικής Μακεδονίας



Η Ομάδα Αντισφαίρισης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας θα διοργανώσει, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, το 9ο Προπαιδικό Πρωτάθλημα Τένις Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ο Αλέξανδρος, το ελληνικό κοσμοσύστημα και η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνία


Ανακοίνωση - σχόλιο της ΚΝΕ για την προκλητική πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ



Η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, με θέμα: "σπάμε την ομερτά, δυναμώνουμε την αλήθεια" αποτελεί πρόκληση απέναντι στη νεολαία. Ένα πράγμα τους ενδιαφέρει: Να επιβάλουν την "ομερτά" της υποταγής για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, για τις 400.000 οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος.

22 Ιουνίου 2013 - Εκδήλωση για τον Μέγα Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη



Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ανακοινώνει ότι προγραμματίζει εξόρμηση στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2013 και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν μέρος στην ετήσια εκδήλωση του κινήματος μας για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον μέγιστο των Ελλήνων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος



Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά το τετραήμερο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :

Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου, σας προσκαλεί στο Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, με αφορμή την επέτειο της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Ναούμ, που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού, στις 19 και 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 08:30 μ.μ.,.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή του Δημάρχου Φλώρινας στο συνέδριο «Ενέργεια, Συνεργασία και Επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια»



Στο συνέδριο με τίτλο «Ενέργεια, Συνεργασία και Επιχειρηματικότητα στα Βαλκάνια», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου 2013 στην πόλη της Φλώρινας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.