Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αύριο Παρασκευή η ανακοίνωση της βαθμολογίας των πανελλαδικών εξετάσεων

Αύριο Παρασκευή,  21 Ιουνίου  θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε   το υπουργείο Παιδείας.
Την επόμενη ημέρα , μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γίνεται κάθε χρόνο αρχίζει και η συμπλήρωση κατάθεση των μηχανογραφικών  από τους υποψηφίους σχετικά  με τα τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν.
Η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) για υποβολή μηχανογραφικού από τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), θα ξεκινήσει εκ νέου  , παράλληλα με την  ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, διακόπηκε προσωρινά από τις 27-4-2013.
 Ολοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.
    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις  κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί (περί τα μέσα Ιουνίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.