Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ε.Κ.Φ. για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο



Με 110 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και συμβολής του στις ανάγκες των μικροαποταμιευτών, των δανειοληπτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το Τ.Τ. ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ σε όφελος αποκλειστικά και μόνο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του κλάδου.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου ύδρευσης της Λεβαίας



Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει κατασκευή δικτύου 18.900 μέτρων, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.400.000,00 €.

Το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης της 26ης Σεπτεμβρίου 2012



Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημοσίου δικαίου και ΔΕΚΟ, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι πολύτεκνοι, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

Αύριο συνάντηση γονέων του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας



Το Δ/Σ του Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» Αμυνταίου σας καλεί στην πρώτη κατατοπιστική συνάντηση γονέων του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλήρη ενημέρωση περί του τι είναι το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου μας καθώς και πως προγραμματίζουμε να δουλέψει.

Έκθεση τροχαίας



Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης αντεγκληματικής πολιτικής 2011-2015 για την οδική ασφάλεια έτους 2012, διοργανώνεται από την Υπηρεσία μας η εν θέματι Έκθεση, το χρονικό διάστημα από 08 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2012, που θα λειτουργεί κατά τις ώρες 08:30΄ έως 14:00΄, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (οδό Δημάρχου Αναστασίου Σούλα-Νέο Πάρκο Φλώρινας).

Η ομιλία του Σ. Μπίρου προέδρου του Ε.Κ.Φ



Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι
Είμαστε σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική που ακολουθεί είναι σε λάθος κατεύθυνση και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται τα μέτρα που επιβάλλουν χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας και του ελληνικού λαού.

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών- Κατασχέθηκαν 2 κιλά και 849 γραμμάρια κοκαΐνης



Την Τρίτη (25-09-2012) το πρωί, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν στη Φλώρινα 29χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.

Εναρκτήρια Εκδήλωση του διαπεριφερειακού σχεδίου δράσης WIN – WIN



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Π.Ε. Φλώρινας, η εναρκτήρια εκδήλωση του σχεδίου δράσης με τίτλο «WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα», από το Κέντρο Εργάνη και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στις 6 Οκτώβρη το 9ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού



Η  Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, με τη βοήθεια του Δήμου Φλώρινας,  διοργανώνει το  9ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού  που θα γίνει το  Σάββατο 6 Οκτωβρίου,  10:00 π.μ,   στο  5ο  Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Στο Σχολικό Πρωτάθλημα θα συμμετέχουν μαθητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των Σχολείων του Νομού.

Η Ένωση Αστυνομικών Φλώρινας για τον πειθαρχικό έλεγχο των συναδέρφων τους



Την 6-9-2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ένστολη Πανελλαδική διαμαρτυρία, η οποία ήταν σε αριθμό και σε παλμό, άνευ προηγουμένων και στην οποία συμμετείχε δυναμικά και η Ένωσή μας.

Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση του Βαρικού


Στο ΕΣΠΑ είναι ενταγμένο το έργο ανάπλασης του Βαρικού, για την υλοποίηση του οποίου υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση από τον Δήμαρχο Αμυνταίου και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Πατάτες Τυπωτές



Τα περισσότερα καλοκαιρινά βράδια της πρώτης δεκαετίας της ζωής μου είχαν την γεύση από τηγανητές πατάτες. Είχαν όμως και πολλές φωνές από την παρέα των παιδιών της γειτονιάς γύρω από το τραπέζι της κουζίνας μας. Εκείνα τα γεύματα έμοιαζαν πιο πολύ σαν μια συνέχεια του παιχνιδιού της μέρας γύρω από ένα τραπέζι παρά σαν ένα διάλειμμα για φαγητό.

Ξεκίνησε η μεγάλη Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού- Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των εκθετών



Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εμπόρων-εκθετών από ολόκληρη την Ελλάδα ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 2 Οκτωβρίου με εκατοντάδες προϊόντα κάθε είδους, ψησταριές και Λούνα Παρκ, αποτελώντας έναν σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Ξεκινά η εμποροπανήγυρη των Σερβίων



Όλα είναι έτοιμα στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων για την υποδοχή εμπόρων-εκθετών και επισκεπτών. Η εμποροπανήγυρη ξεκινά επίσημα από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στον άνετο και οργανωμένο χώρο κοντά στο γήπεδο των Σερβίων.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στην αυριανή απεργία



Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων,, του εργατικού κέντρου Φλώρινας και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ με θέμα:

ΠΑΜΕ: Είναι ώρα μάχης



Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Κάλεσμα στην αυριανή απεργία από το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας



Καλούμε τις γυναίκες της λαικής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες, τις μετανάστριες, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη γιά την επιτυχία της πανελλαδικης απεργίας στις 26/9/2012.

Αποχή των δικηγόρων αύριο Τετάρτη



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Φλώρινας από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός μεν για την εφαρμοζόμενη πολιτική πτώχευσης της Ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου για την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της με κριτήρια αμιγώς οικονομικά.

Κάλεσμα στην αυριανή απεργία από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας



Εδώ και δυόμιση χρόνια Κυβερνήσεις και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον από όλους ότι η συνταγή των μνημονίων είναι λάθος και αποτυχημένη, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική.

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το Δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών



Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση. Η εισήγηση για το θέμα έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος είπε τα εξής:

Έκθεση φωτογραφίας του συλλέκτη Αθανασίου Βογιατζή: «Φλώρινα 1912 – 1970 – ο τόπος και οι άνθρωποι»



Έκθεση φωτογραφίας της παλιάς Φλώρινας, από το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του συλλέκτη Αθανασίου Βογιατζή θα πραγματοποιηθεί από 3 – 14 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους υπό ίδρυση Ομίλους μαθητών Δημοτικών Σχολείων



Οι Όμιλοι μαθητών είναι ένας καινούριος θεσμός στη δημόσια εκπαίδευση. Δημιουργούνται και λειτουργούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία μετά το κανονικό ωράριο, τις απογευματινές ώρες, και διδάσκουν σε αυτούς εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού και αναλυτικού προγράμματος.

WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα


Παράταση της έκπτωσης 50% επί του ποσού της εγγραφής, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου από το Ωδείο Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του ωδείου αποφάσισε την παράταση της έκπτωσης 50% επί του ποσού της εγγραφής, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαναρχίζουν οι κινηματογραφικές προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας- Άθικτοι η πρώτη ταινία



ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Άθικτοι (Intouchables)
Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός πλούσιου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών



Χθες (23-09-2012) το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, έναν 27χρονο και μια 35χρονη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συνεδριάζει την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα   Τρίτη και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:  

Ελληνική Κωμωδία



Κεφάλαιο 2: ΤΡΟΪΚΑ
του
Παντελή Μιντεκίδη