Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνική Κωμωδία



Κεφάλαιο 2: ΤΡΟΪΚΑ
του
Παντελή Μιντεκίδη
Η τρόικα είναι ένα ad hoc διεθνές όργανο των σημερινών επικυρίαρχων της Ελλάδας που επιβλέπει την πορεία εφαρμογής των μνημονίων τα οποία υπέγραψαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ελληνικής άρχουσας κάστας, περιγράφει σε μία έκθεση συμμόρφωσης αυτήν την πορεία, την αναφέρει στους επικυρίαρχους, οι οποίοι τέλος με την σειρά τους, αναλόγως με την έκθεση και τί άλλο εκβιασμό θέλουν να ασκήσουν στην ελληνική άρχουσα κάστα (ηγέτιδα ομάδα της ελληνικής άρχουσας τάξης), προβαίνουν σε εκταμιεύσεις τμημάτων-δόσεων του δανείου ή στο πάγωμά τους ώσπου να κατισχύσει ο εκβιασμός.
Κατ’ ουσίαν οι επικυρίαρχοι, κυρίως οι γερμανοί, δεκαράκι δεν δίνουν για το τί θα γράφει ή δεν θα γράφει η έκθεση της τρόικα. Αυτές οι εκθέσεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μόνον για να σχηματίσουν μια αδρότατη εικόνα ή απλά και μόνον για τα μάτια του κόσμου. Συντάσσονται κατά παραγγελίαν των επικυρίαρχων καθώς τα υπαλληλάκια που συνιστούν τους εκπρόσωπους της τρόικα βλέπουν ή δεν βλέπουν ό,τι εντέλλονται από την Μέρκελ να δουν ή να μην δουν εξ όσων συμβαίνουν μέσα στο κοινό πασοκονουδίτικο ταμείο, γνωστό και ως ελληνικά δημόσια οικονομικά. Την διαχείριση αυτού του ταμείου τους εμπιστεύτηκε αποκλειστικώς το ελληνικόν λαΐδιον, και μάλιστα τυφλοίς όμμασι, για τα τελευταία περίπου 50 χρόνια να το κάνουν ό,τι επιθυμούν, και όντως οι πασοκονουδίτες το έκαναν ό,τι επιθυμούσαν.

Επίσης η τρόικα έχει το δικαίωμα να προτείνει, δηλαδή επιβάλει, ό,τι άλλα μέτρα θέλει, αν δεν βγαίνουν οι προσχεδιασμένοι λογαριασμοί που αντιστοιχούν στους υποκρυπτόμενους εκβιασμούς, ακόμη και τα πιο εξωφρενικά πχ. το όριο συνταξιοδότησης να πάει στα 70 χρόνια ή η σύνταξη να πάει στα 100 ευρώ.
Τίποτε για την τρόικα δεν είναι ταμπού, τίποτε δεν είναι απαράβατο, τίποτε δεν είναι παράνομο, τίποτε δεν είναι υπερβολικό και τίποτε δεν είναι απάνθρωπο.
Το να χαρακτηρίζει κανείς τις ελληνικές κυβερνήσεις, την τρόικα και τους εκπροσωπούμενους από την τρόικα ως οικονομικούς δολοφόνους, μάλλον περιποιεί τιμή σε τέτοιου είδους καθάρματα.
Για αυτό κάθε μέλος της τρόικας καθώς και όλος ο υποστηριχτικός τους μηχανισμός εν Ελλάδι δικαίως θα μπορούσε να θεωρηθεί από τον λαό ως εισβολέας-κατακτητής και να τύχει της αρμόζουσας «φιλοξενίας» που κατά καιρούς έχουν τύχει οι διάφοροι κατακτητές σε αυτήν την χώρα ...

Η τρόικα έχει τρεις συνιστώσες: Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Την κύρια ωστόσο ευθύνη και ισχύ για τις αποφάσεις σχετικώς με το ελληνικό πρόβλημα (αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά) κατέχει η γερμανική κεφαλαιοκρατία.
Ήταν αυτή που εισήγαγε το ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό χρεωκρατικό τερέν, για να μην επωμιστεί η ίδια όλους τους κινδύνους από τα βάρη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, αλλά και για να την χρησιμοποιήσει -την τρόικα- ως δούρειο ίππο και προγεφύρωμα του βουλιμιόντος Τέταρτου Ράιχ.
Τα μέλη της τρόικα (αυτές οι ξινισμένες υπαλληλικές φάτσες που βλέπει κανείς στην τηλεόραση μαζί με την γραμματειακή τους υποστήριξη) δεν είναι ισότιμα. Η ισχύς των δύο καθορίζεται από την ποσότητα χρήματος που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του πακέτου, ενώ το μέλος-αντιπρόσωπος της ΕΚΤ είναι επιφορτισμένος με τα νομισματικά της υπόθεσης, ωστόσο οι κακιές γλώσσες λένε ότι όλοι κάνουν από όλα.
Επίσης, ενώ η τρόικα έχει δικαίωμα να θέσει βέτο όπου διαφωνεί, η ελληνική κυβέρνηση στερείται παντελώς αυτού του δικαιώματος, και ύστερα σου μιλάνε ότι κάνουν διαπραγματεύσεις …
Απαγορεύεται η Ελλάς να λάβει οποιαδήποτε απόφαση, για οποιοδήποτε ζήτημα ακόμη και αν αυτό το ζήτημα ουδεμία σχέση έχει με το μνημόνιο, αν προηγουμένως δεν ερωτηθεί και δεν συμφωνήσει η τρόικα ρητώς, ότι η απόφαση είναι συμβατή με τα συμφωνηθέντα. Είναι γνωστό ότι στα οικονομικά μπορείς να εικάσεις την ύπαρξη συνάφειας του οτιδήποτε με το οτιδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι η τρόικα μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, για οποιοδήποτε θέμα συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων εξωτερικής ασφάλειας της χώρας.
Οποιαδήποτε αλλαγή που θα γίνει σε εξαιρετικές και σπάνιες μόνον περιπτώσεις στο μνημόνιο δεν θα πρέπει να έχει απλώς την έγκριση της τρόικα, αλλά την έγκριση και των τριών συνιστωσών που εκπροσωπεί η τρόικα και μάλιστα κατόπιν στενής συνεργασίας τούτων μεταξύ τους.
Δεσμεύεται επίσης η Ελλάς να είναι ανοιχτός κώλος προς τους πιστωτές της, δηλαδή να παρέχει στην τρόικα οποιεσδήποτε εσωτερικές πληροφορίες όσο απόρρητες και αν αυτές είναι, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται η τρόικα ότι αυτές οι πληροφορίες δεν θα διαρρεύσουν για να βρεθούν πχ. στα χέρια των τούρκων, για να είμαστε ελάχιστα σοβαροί, ήδη οι τούρκοι έχουν αγοράσει όλα τα δεδομένα από την τρόικα. Άλλωστε τι ήθος θα περίμενε κανείς να διαθέτουν τέτοιοι εγκληματίες που όλη τους η καριέρα συνίσταται από την επινόηση μηχανισμών βασανισμού και καταστροφής ολόκληρων λαών.
Και δεν είναι μόνον αυτοί οι τρείς.
Όλους τους λεγόμενους τεχνοκράτες, επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης που χρησιμοποιεί το Ελληνικό κράτος και οι γερμανοί -και οι οποίοι άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να περιτρέχουν τα βοθροκάναλα χτυπώντας ρυθμικά οι αγωγιάτες έναν Mont Blanc στο χέρι (η συνήθεια δεν κόβεται …) με σκοπό να αποβλακώσουν έτι περεταίρω το γνωστό ψώνιο- το ίδιο με τους τροϊκανούς καθάρματα τους θεωρεί ο λαός.
Η ιστορία όμως έχει διδάξει πως οι εξεγερμένες λαϊκές δυνάμεις τέτοιους επιστήμονες τους θεωρούν ομότιμους με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς καταστολής (ΜΑΤ) και τους κάνουν μεζεδάκι, συν γυναιξί και τέκνοις μάλιστα, από τις πρώτες ώρες έκρηξης των εξεγέρσεων.

Καμιά ισχύ δεν έχουν τα ψηφίσματα του ελληνικού κοινοβουλίου, αν αυτά δεν σχεδιαστούν σε στενή συνεργασία με την τρόικα και αν στην συνέχεια μέσω της τρόικας δεν εγκριθούν από την επιτροπή οικονομικής πολιτικής της ΕΕ.
Οι τρόικα συμμετέχει δραστικά στον έλεγχο κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης πχ. στις αξιολογήσεις από αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού (διάβαζε, δουλειές που μπορεί να τις σχεδιάσει και εκτελέσει ένας απόφοιτος ακόμη και ελληνικού λυκείου), στους συνεχείς ελέγχους για το κατά πόσον προχωρούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (που συνήθως είναι στάσιμες, αφού οι εν Ελλάδι τρόικες εγκάθετες της κάστας τους δουλεύουν ψιλό γαζί) καθώς και στον ασφυκτικό έλεγχο της χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Η μεγαλοφυΐα της πολιτικής οικονομίας των γερμανών κεφαλαιοκρατών είναι ιστορικώς εξακριβωμένη και συνίσταται εις το να βάζει πάντα τους άλλους να πληρώνουν για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ίδιοι όπως των ωμών εισβολών, κατοχών, καταλεηλατήσεων και κατασφαγιασμών άλλων λαών, χωρών, ηπείρων και σε σύγχρονους όρους, εθνικών οικονομιών, όταν φυσικά τους πετύχουν σε συγκυρία ανοιχτών οπισθίων.
Γιατί δεν τους πέρασε τους ναζί και στην Ρωσία του Στάλιν όπου ουσιαστικώς έχασαν οριστικά και τον πόλεμο; Διότι πάντα ο πατερούλης -πραγματικός πατέρας του ρωσικού λαού, αλλά και όλων των καταπιεσμένων λαών του κόσμου- είχε τον ορθό και δίκαιο προσανατολισμό σε ζητήματα που αφορούσαν την θεωρία του, την ιδεολογία του, την πολιτική του, το κράτος του, τον λαό του, το έθνος του, δηλαδή πάντα είχε στραμμένα τα μπροστινά του προς τους επίβουλους και όχι σαν άλλους ηγέτες, προεξαρχόντων αυτών της ελληνικής άρχουσας κάστας οι οποίου πάντα έχουν στραμμένα τα πισινά τους, αφού γνωρίζουν καλά ότι το υποζύγιό τους είναι παλικάρι και ως γνωστόν: «… ορέ πονούν τα παλικάρια!».

Τα σποραδικά δάκρυα έκφρασης συμπάθειας των ευρωπαίων και κυρίως κάποιων γερμανών υπέρ των ελλήνων (προσοχή! όχι υπέρ της Ελλάδος) έναν στόχο εξυπηρετούν: αφού διαπίστωσαν το μέγεθος του μίσους που έχει εμπεδωθεί στις ψυχές των ελλήνων κατά των γερμανών, της ευρωζώνης και της Ευρώπης γενικώς -ύστερα από τις έξυπνες τεχνικές διαχείρισης μαζών που εφάρμοσε η ελληνική άρχουσα κάστα- σπεύδουν τώρα γερμανοί και ευρωπαίοι, αντεπιτιθέμενοι, να μεταστρέψουν αυτό το αντιγερμανικό μένος κάνοντας συχνότερες αναφορές περί του ποιός πρέπει να πληρώσει φόρους στην Ελλάδα, περί του πόσο πληγώνονται όταν βλέπουν τους έλληνες να υποφέρουν από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή τους και άλλες σαχλοκαλβινιές, ελπίζοντας με την σειρά τους να αντιμεταστρέψουν το κλίμα ώστε οι έλληνες εντέλει να ανοίξουν τα μάτια και να δουν τους κυρίως υπεύθυνους της καταστροφής τους που είναι η τοιουτοτρόπως ξεμπροστιασμένη ελληνική άρχουσα κάστα, χωρίς φυσικά να αποκλείουν και μία βίαιη εσωτερική σύγκρουση-ανάφλεξη όπου αυτονοήτως την φωτιά θα σπεύσει να σβήσει, χωρίς καν να έχει τηλεφωνηθεί, κάποια die Feuerwehr …

Οι γραικύλοι έλληνες πολιτικοί από μέρους τους κάνουν κινήσεις παιδαριώδους εντυπωσιασμού ώστε να θολώσουν το τοπίο και να μπερδέψουν τους γερμανούς. Έτσι αναθέτουν τα κόμματα σε κάποιους βουλευτές τους, συνδικαλιστές τους και άλλους κολαούζους να φωνασκούν και να απειλούν κατά των μέτρων προκειμένου να δώσουν πάτημα για να τους διαγράψουν και έτσι να δουν οι γερμανοί πόσο αποφασισμένες είναι οι τρόικες εσωτερικού να εφαρμόσουν τα μνημόνια που υπέγραψαν, αλλά και πόση αντίσταση βρίσκουν μέσα στα ίδια τους τα κόμματα, ώστε να μην παραπιέζει η τρόικα την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, σταθερώς, το άθλιον ελληνικόν λαΐδιον, από τις συνθήκες ζωής του οποίου οι κυβερνήσεις της άρχουσας κάστας έχουν ακυρώσει όλες τις αιματοπληρωμένες κοινωνικές προγονικές κατακτήσεις ενός αιώνα, συνεχίζει να υποστηρίζει τις μνημονιακές-δωσίλογες δυνάμεις της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ) όχι μόνον πολιτικά όπως έγινε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και στο μέτωπο του συνδικαλισμού, αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα διάφορων εκλογικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα σήμερα, πάντα φυσικά με την υποστήριξη των δωσίλογων συνδικαλιστοπατέρων, πρακτόρων της άρχουσας κάστας στους κόλπους των εργαζομένων, μάλιστα, των αριστερών μη εξαιρουμένων και συνήθως πρωτοστατούντων στις συναλλαγές.
Όταν πριν 2-3 χρόνια το καθαρό ετήσιο εισόδημα ενός καθηγητού ήταν πχ. 22.000 ευρώ οι συνδικαλιστές όλου του φάσματος καλούσαν σε απεργίες, τώρα που έφτασε τις 14.000 ευρώ και από πάνω τρέχουν άλλες περικοπές, φόροι, χαράτσια, αυξημένος τιμάριθμος κλπ. καλούν πάλι οι εργαζόμενοι να πράξουν τα όμοια δηλαδή να κατεβούνε σε απεργίες, μάλιστα κλαδικές και όχι σε γενική πολιτική απεργία. Καταλαβαίνει κανείς τον ρόλο αυτών των ανθρώπων.
Θα πρέπει λοιπόν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα , αν επιθυμούν κάποτε να δουν την χώρα τους ελεύθερη και τον βίο τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, να εγκαταλείψουν αυτά τα φαιδρά φερέφωνα της άρχουσας κάστας στην τύχη τους και να οργανωθούν γύρω από «άχρωμες» πολιτικές προτάξεις όπως οι ακόλουθες:

1. Μονομερή άρνηση αναγνώρισης και πληρωμής του «χρέους».
2. Τιμωρία των ενόχων, δήμευση της περιουσίας τους.
3. Έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
4. Εθνικοποίηση των Τραπεζών και έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης κεφαλαίων.
5. Σεισάχθεια για όλο το λαό και ανάδειξη του αναγεννημένου κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
6. Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας που θα στηρίζεται στις ανάγκες και το εισόδημα των εργαζομένων.
7. Συντακτική Εθνοσυνέλευση με σκοπό τη σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού συντάγματος.
8. Επιστροφή του Κατοχικού Δανείου και καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Παραδείγματος χάριν, σχετικώς με τον συνδικαλισμό, εντός ολίγων ημερών θα γίνουν σε όλη την χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των ερετών αντιπροσώπων για τα ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) όπου τα ψηφοδέλτια των μνημονιακών παρατάξεων ΔΑΚΕ(ΝΔ), ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ), … θα αντιπαρατεθούν με τα ψηφοδέλτια των λεγόμενων αντιμνημονιακών …
Λοιπόν, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της συναλλαγής της αριστεράς και εν γένει αντιμνημονιακών κομμάτων με τα κόμματα του μνημονιακού δωσιλογισμού, δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής του ότι: ενώ οι αντιμνημονιακές δυνάμεις πέτυχαν σαρωτική νίκη στις εκλογές των ΕΛΜΕ που έγιναν πριν από ένα χρόνο, σήμερα, στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ που θα γίνουν εντός των ημερών, τα πράγματα μάλλον θα αντιστραφούν και σαρωτική νίκη προβλέπεται να πετύχουν οι μνημονιακές παρατάξεις των δωσίλογων κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ουραγών.
Θα αναρωτηθεί κανείς, μα γιατί μετά από αυτήν την λαίλαπα κατά των μισθών, των ωραρίων, των εφάπαξ, των δώρων, την επέκταση στα 67, κλπ. κλπ. οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας αναμένεται να εκλέξουν αντιπροσώπους για τα ΠΥΣΔΕ από τις μνημονιακές δωσίλογες παρατάξεις, μάλιστα όταν πριν ένα μόλις έτος οι ίδιοι επέλεξαν να ψηφίσουν τα λεγόμενα αντιμνημονιακά σχήματα;
Για τον απλούστερο λόγο ότι: αφ ενός οι συνδικαλιστές του κλάδου των καθηγητών είναι πρωταθλητές των σπορ της συναλλαγής και της πανιπουλάτσιας και αφ εταίρου τα ηθικά και επαναστατικά αναστήματα των ψηφοφόρων καθηγητών είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμα από τους συνδικαλιστές ώστε εντέχνως να τα παραπροσομοιάζουν με αυτά των λεμουρίων νάνων.
Και εξηγώ:
Η γενική συμφωνία είναι οι μεν αντιμνημονιακές παρατάξεις να παίρνουν την ΟΛΜΕ που είναι το πεδίο δράσης των συνδικαλιστοπατέρων, επιφορτισμένων με την οργάνωση παρελκυστικών φιεστών και ανεδαφικών διεκδικήσεων, οι δε μνημονιακές να παίρνουν τα ΠΥΣΔΕ, που αποτελούν το μακρύ χέρι εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, κατέχουν και διαχειρίζονται την σκληρή εξουσία πάνω στους εργαζόμενους, ενώ συγχρόνως παρέχεται η ευχέρεια στους αντιμνημονιακούς συνδικαλιστές να ασκούν με την σειρά τους την ψευδεπίφανη κριτική στις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ (αφού, ως προσκυνημένοι, συνειδητώς αποφεύγουν κάθε ουσιαστική σύγκρουση) και έτσι να κλείσει ο κύκλος της νεοελληνικής αλητείας όπως υποστασιοποιείται στον συνδικαλιστικό χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτή είναι η ξευτίλα της συνδικαλιστικής καθεστωτικής γραφειοκρατίας και της αγόμενης και συρόμενης καθηγητικής μάζας που πρόκειται σε λίγες ημέρες να εξυφανθεί μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού και της μαθητιώσας νεολαίας όπου παρά τα όσα συμβαίνουν στους καθηγητές και την πατρίδα είναι βέβαιον ότι αυτή η μάζα θα ψηφίσει για μια ακόμη φορά υπέρ ΔΑΠ(ΝΔ) και ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ) στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ.
Εμπρός λοιπόν, ας αναμένουμε το εκλογικό σώμα των καθηγητών δευτεροβάθμιας να διαψεύσει τις Κασσάνδρες ...
Φοβάμαι πως ματαίως θα αναμένουμε …

Προχείρως εκτιμώντας κάποιος την κατάσταση και αν δεν γνωρίζει πόσο ευρωλιγούρηδες είναι οι καλβινοθρεμμένοι ηγέτες των βόρειων χωρών, είναι εύκολο να οδηγηθεί στην εικασία ότι όλο το δράμα της Ελλάδας είναι μία συμπαιγνία γερμανών και ελληνικής άρχουσας κάστας προκειμένου με πρόσχημα την λεγόμενη υπερχρέωση και εργαλείο την τρόικα να βάλουν στο χέρι λαό, μεσαία αστική τάξη, κράτος, πολιτικό σύστημα, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. με σκοπό αρχικώς να μπει μια ευρωπαϊκού τύπου ευταξία στα ελληνικά πράγματα -τα οποία δεν νομίζω να υπάρχει σχετικός ή άσχετος που να πιστεύει ότι μέχρι σήμερα βαίνουν κανονικώς- και στην συνέχεια σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να αρθούν τα επαχθεί μέτρα και να αντικατασταθούν από ηπιότερα ώστε εξυγιασμένη και εξαγιασμένη η χώρα να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, ενώ η Ευρώπη να οδεύσει προς την ένωσή της.
Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο αποπροσανατολιστικό και πιο απόμακρο από την αλήθεια και την πραγματικότητα και τούτο για δύο τουλάχιστον λόγους.

α) Ανάλογο με το ελληνικό δράμα βιώνουν όλοι οι βιομηχανικώς υποανάπτυκτοι ευρωπαϊκοί λαοί, αλλά και οι ιταλοί, αν και ομολογουμένως σε μικρότερο βαθμό από την Ελλάδα, αλλά από την άλλη κανένας λαός δεν έχει την μακροοικονομική, κοινωνική και ηθική κατάντια που αφέθηκε να έχει ο ελληνικός.

 β) Για την ελληνική περίπτωση οι ζημίες δεν προκλήθηκαν από κάποιες ατυχείς οικονομικές εξελίξεις, αλλά ήταν σαφέστατα προσχεδιοποιημένες στη βάση μιας σειράς αλληλένδετων καταστροφικών ενεργειών που κάθε άλλο παρά τυχαίως προεκλίθησαν, παραδείγματος χάριν:
(1) Από την εξαγωγή από την Ελλάδα των κεφαλαίων που λήστεψαν μέσω του χρηματιστηρίου από το μεγάλο κορόιδο τον ελληνικό λαό, χωρίς να επενδυθεί στην ελληνική οικονομία ούτε δεκαράκι, όπου συνέργησε και το επενδυτικό δαιμόνιο του λαϊδίου συχνά χρηματοδοτούμενο και από τράπεζες και με συμβουλάτορες ατσίδες χρηματιστές τέως γεωκτηνοτρόφους, και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο. (Εκτέλεση πρώτης αποστολής Σημίτη, αλλά τουλάχιστον ο Σημίτης την δουλειά του έκανε.)
(2) Από την ευρωκαταστροφή του κεφαλαιοκρατικού παραγωγικού ιστού της Ελλάδος, δηλαδή την καταστροφή που επήλθε από την προδοτική ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη με διάφορες αλχημείες από τα σαΐνια της Goldman Sachs.
(Δεύτερη επιτυχής εκτέλεση αποστολής Σημίτη και κόλπο γκρόσο του αιώνα εις βάρος της Ελλάδος.)
(3) Από την καταστροφή λόγω του τσίρκου των ολυμπιακών αγώνων, κόστους 14 φανερών δισεκατομμυρίων ευρώ και άγνωστου αριθμού κρυφών δισεκατομμυρίων.
(Τρίτη επιτυχία Σημίτη).
(4) Από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα και μη παραγωγικές δημόσιες σπατάλες.
(Τα πρώτα ιδιαιτέρως μιζοφόρα για τον Άκη και τα δεύτερα για τον σύντροφο Μπόμπολα.)
(5) Κατέστρεψαν τον γεωργικό-κτηνοτροφικό παραγωγικό ιστό της χώρας. Με τις γεωργικές επιδοτήσεις οι γεωργοί εγκατέλειψαν τις καλλιέργειές τους για άλλες σπουδαιότερες μπίζνες … Γέμισαν τα ταμεία των πλησιέστερων καζίνο, ενώ τα κόκκινα φανάρια ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια στο πουθενά στις εισόδους και εξόδους των χωριών.
«…
φέρτε στον παππού αλλοδαπή
να ζηλέψουν όλοι στο καπή,
και στα ογδόντα να δεις προσόντα
το βιάγκρα το θαυματουργό,
η Σβετλάνα και η Τάνια
βρήκαν χορηγό
…»
Όλα αυτά μέσα σε μία δεκαετία (χαμηλότατων επιτοκίων) και σε συνδυασμένη συνέργεια με το οικονομικό περιβάλλον της ελληνικής άρχουσας κάστας την οποία ανέχτηκαν και εν τινί βαθμώ εξέθρεψαν οι ίδιοι οι ευρωπαίοι όσο υπήρχαν τα λεφτά. Τώρα που λεφτά δεν υπάρχουν, επειδή μειώθηκαν οι αποδώσεις και δεν θα ξανανεβούν αν δεν παραμείνουν ανεπένδυτα για να ενταθεί η κρίση ώστε να λειτουργήσουν οι εκβιασμοί, ήρθε η ώρα η αλληλέγγυα Γερμανία να της κηρύξει τον πόλεμο.
Δεν θα πρέπει από κανενός την προσοχή να διαλάθει πως, πόλεμος είναι η δια μέσου της πολιτικής προέκταση της οικονομίας με άλλα μέσα, μάλιστα βίαια (π.χ. εθνική πτώχευση), όπως και ειρήνη είναι η προέκταση του πολέμου με άλλα μέσα, μάλιστα οικονομικά (π.χ. εισαγωγή κεφαλαίων μέσω λήψεως δανείων).

Αλλά για να είναι απολύτως βέβαιη η Γερμανία ότι η καταστροφή του καπιταλιστικού παραγωγικού ιστού της Ελλάδος θα είναι ολοκληρωτική, δεν αρκέστηκε απλώς στα παραπάνω, αλλά προχωράει σήμερα παραπέρα στην πλήρη καταλήστευση της μεσαίας τάξης της Ελλάδος μέσω εξοντωτικών φορομπηχτικών μηχανισμών στην ίδια και στον λαό. Έτσι όμως εξαφανίζεται η δυνατότητα-προνόμιο της μεσαίας τάξης να καταναλώνει τα βιομηχανικά προϊόντα της χώρας με συνέπεια να βυθισθεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση η καπιταλιστική παραγωγή, άρα να εδραιωθεί ανεμπόδιστα ο εισβολέας κατακτητής μέσα στην ελληνική οικονομία και συνάμα, η ελληνική άρχουσα κάστα να έχει ολιγότερες παρενοχλήσεις από τους έλληνες μεσαίους και μικρούς καπιταλιστές που αμφισβητούν και διεκδικούν την εξουσία της: διάβαζε κονόμες από το κράτος.

Πάντα στην ψωροκώσταινα οι πρόεδροι δημοκρατίας (με το συμπάθιο) εξέφραζαν τα συμφέροντα της άρχουσας κάστας στην πιο καθαρή τους μορφή, δείχνοντας και έναν σεβασμό στους λίγους μεγαλοαστούς οι οποίοι ούτως ή άλλως συμφύονται με την κάστα, ενώ αντιθέτως, ουδέποτε έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για τους μεσοαστούς, ουδέποτε για τον λαό, ακριβώς δηλαδή όπως συμπεριφέρεται και ο σημερινός πασοκονουδίτης. Πάντοτε οι έλληνες πρόεδροι υπέφεραν καταδήλως από γεροντική άνοια, «ναμούμε» …, γιατί άραγε;

Θυμηθείτε το γερμανο-Τσατσάκι:
Η Ελλάς δεν έχει ανάγκη από πολυτεχνεία και βιομηχανίες, η Ελλάς είναι χώρα του πνεύματος, αν χρειαστούμε μηχανικούς και βιομηχανικά προϊόντα θα μας τα προμηθεύσει η Γερμανία, εμείς πρέπει να επενδύσουμε στο καθαρό πνεύμα …
Και άπειρες όσες μαλακίες υπαγορευμένες από την ελληνική άρχουσα κάστα.
Με τέτοιους προέδρους της δημοκρατίας και πνευματικούς ταγούς το περίεργο είναι πώς καθυστέρησε τόσο πολύ να καταφθάσει η τρόικα!
Σκεφτείτε πόσο εγκρατής θα μπορούσε να είναι ένας λύκος, αν του βάζανε ένα αρνάκι κάτω από την μύτη του ή ένας ghulam-bara, αν του βάζανε ένα αφύλαχτο λαχταριστό κωλαράκι σε προσβάσιμη θέα!
Ακριβώς τόσο εγκρατής ήταν και η Γερμανία με τον ελληνικό λαό, μόλις βρήκε την «ευκαιρία» δηλαδή μόλις ωρίμασαν οι ευρωπαϊκώς προσχεδιοποιημένες από το Τέταρτο Ράιχ συνθήκες!

Έτσι επέτρεψε ο Έλλην λαός να τον μεταχειρίζεται η άρχουσα κάστα την οποία εκτός των άλλων και ο ίδιος αγογγύστως εξέθρεψε επί μισό αιώνα μέσω του πελατειακού πασοκονουδίτικου πολιτικού συστήματος, επιδιώκοντας μόνον την ικανοποίηση του εφήμερου ταπεινού του σαρκίου, καταπεριφρονώντας οτιδήποτε το κοινωνικό και αντιμετωπίζοντας με οίκτο και περιφρόνηση όποιον διανοούμενο έβλεπε να αγωνίζεται για ιδέες που εξέφραζαν το σύνολο κοινωνικό συμφέρον.
Τώρα κλαίει, γιατί κλαίει;
Και ας γνωρίζει ότι ακόμη δεν έχει δει τίποτε από όσα του έχουν προετοιμάσει και όσα πρόκειται να επισυμβούν στον ίδιο και στην χώρα του …
Με το εντελώς αδιάφορο και αφημένο προς ολική απαλλοτρίωση και εκμετάλλευση εγκέφαλό του, το σημερινό άθλιο ελληνικόν λαΐδιον θα κλάψει πολύ, πολύ, πολύ περισσότερο, αφού ιδιοχείρως κατέστρεψε κοινωνικώς όλους τους αγωνιζόμενους για το μέλλον του ανθρώπους και ξεπουλήθηκε για ένα ευρώ, ο βρωμοραγιάς.
Αυτός, ο ελιποβαρής εναπομείνας μετά την κατ’ αποκοπήν πολιτική προσφυγιά του βιολογικού ανδρισμού του, μικρός αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος, έναντι του οποίου στην μετεμφυλιακή ιστορία μόνον ελάχιστα στοιχεία ανταξιότητας επέδειξε και αυτά κατά κοινωνική εξαίρεση.

Σήμερα στην καρδιά της «ελληνικής» κυβέρνησης έχει στηθεί μία κυβέρνηση του Τέταρτου Ράιχ, κάνοντας τα φερέφωνά της, μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, να φαντάζουν αρλεκίνοι γεμάτοι κούφια οίηση κάθε φορά που σπεύδουν να δηλώσουν κάτι στα βοθροκάναλα των αφεντικών τους.
Το χαμαιτυπείο που ακούει στο όνομα Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν νομοθετεί πλέον παρά επικυρώνει για τα μάτια του κόσμου τους νόμους που υπαγορεύει μέσω τρόικας η γερμανική κεφαλαιοκρατία.
Τσάμπα οι έλληνες φορολογούμενοι ταΐζουν τριακόσιους χαραμοφάηδες και υπερπενταπλάσιους παρατρεχάμενους λωποδυτίσκους.

Εθνοπροδότες όμως δεν είναι μόνον οι βουλευτές της συμπολίτευσης.
Εθνοπροδότες είναι και οι βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίοι δεν διαλύουν αυτό το κοινοβούλιο-οπερέτα για να βγουν έξω στον λαό, να τον οργανώσουν σε ένα ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο που θα αναλάβει τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα και θα προχωρήσει την ιστορία στον σωστό δρόμο που όλοι -και οι έλληνες δοσίλογοι και οι γερμανοί κατακτητές και ο ελληνικός λαός- γνωρίζουν καλά τί έκβαση θα έχει ...
Κάθε ψήγμα λοιπόν δημοκρατίας σε αυτήν την χώρα έχει εξαφανιστεί, δεδομένου ότι δημοκρατία χωρίς εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι κούφιο γράμμα, αφού η χώρα έχει περιέλθει σε αυτήν την διπλή κατοχή, αφ ενός από την ελληνική άρχουσα κάστα και αφ ετέρου από την αντιμαχόμενη-συνεργαζόμενη γερμανική κεφαλαιοκρατία.

Εθνοπροδότες είναι και οι μεγαλοδημοσιογράφοι των εκδοτικών συγκροτημάτων που κατέχει η κάστα και ελέγχει τα πρόβατα να μην βγουν από το μαντρί και δεν χάνουν ευκαιρία να ευλογούν την αναγκαιότητα των μέτρων που η τρόικα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση επιβάλλουν στο λαό.
Παραδείγματος χάριν, τελευταίως διατείνονται ότι φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό 22 δις ευρώ από 54.000 έλληνες και δεν τους παίρνει κανείς με τις λεμονόκουπες. Έχουν αυτές οι πληρωμένες πένες βαλθεί να κάνουν του έλληνες να πιστέψουν πως άνθρωποι του ενός και δύο εκατομμυρίων ευρώ είναι οι πλούσιοι της Ελλάδος που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, την στιγμή που όλοι οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοέμποροι, οι μεγαλοεισαγωγείς, μεγαλομεσάζοντες κα. που αριθμούν σε χιλιάδες έχουν ο καθένας τους από δέκα και είκοσι και τριάντα εκατομμύρια ευρώ σε ρευστά στην τσέπη τους.
Ποιός λοιπόν είναι ο λόγος που αυτές οι πένες διαφημίζουν το CD με τους 54.000 έλληνες που έβγαλαν τα 22 δις ευρώ στο εξωτερικό, από 400 χιλιάδες ευρώ έκαστος on average, δηλαδή όση η τιμή ενός καλού διαμερίσματος σε συνοικία επαρχιακής πόλεως;
Ο λόγος είναι πολύ απλός: για να αποκρύψουν αυτές τις τέσσερεις πέντε εκατοντάδες ελλήνων που έχουν φυγαδέψει στο εξωτερικό ένα τρις ευρώ, ναι ένα τρις ευρώ, δηλαδή την ελληνική άρχουσα κάστα, στις κωλοφυλάδες και στα βοθροκάναλα των οποίων κάνουν μακρά και επιτυχημένη καριέρα αυτές οι πρόστυχες πένες, αυτά τα ψοφίμια, ενίοτε μάλιστα τινές εξ αυτών χρησιμοποιούνται και σε κυβερνητικά σχήματα ή οργανισμούς για να καλύψουν εποχιακές ή έκτακτες ανάγκες του συστήματος.
Δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός φυσικά ότι όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι είτε αυτοχαρακτηρίζονται ως αριστεροί είτε αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται περί τοιούτων …

Από την Ελλάδα φαίνεται να έχει αρχίσει η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, τουτέστιν, ο Ευρωπαϊκός Φασιστικός Ολοκληρωτισμός (πίσω ολοταχώς στον μεσαίωνα) ο οποίος μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχει διασπείρει το μίσος αναμεταξύ των λαών της Ευρώπης. Η τελευταία χωρίς την δυναμική αντίσταση των λαών της, λίαν συντόμως και αρχής γενομένης από την Ελλάδα, θα μετατραπεί σε ένα γαλαξία λατιφούντιων (ίδε και ΕΟΖ) ιδιοκτησίας των τραπεζικών κολοσσών. Σήμερα στην διεθνή οικονομική σκηνή βασικοί παίχτες δεν είναι οι κρατικές οικονομίες αλλά οι τραπεζικοί κολοσσοί. Αυτοί οι γκάγκστερ όταν έχουν να διασώσουν ένα σχεδιοποιημένα από τους ίδιους  υπερχρεωμένο κράτος ή μία υπερχρεωμένη από την βουλιμία της τράπεζα, πάντοτε διασώζουν την τράπεζα -με λεφτά του λαού, εννοείται- αφήνοντας το κράτος να καταρρεύσει για να το μετατρέψουν σε λατιφούντιο και τους κατοίκους σε δουλοπάροικους χρέους.
Μόλις φέρουν μια χώρα στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης τότε με το πρόσχημα της εισαγωγής κεφαλαίων εφορμούν, δημιουργούν ΕΟΖ και την διαλύουν τελείως ως χώρα, αφού έχουν ληστέψει και τον πλούτο που διέθετε.

Μία βασική επιδίωξη της τρόικας αλλά και της ελληνικής άρχουσας κάστας είναι και η ελαχιστοποίηση των δαπανών για την άμυνα ώστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να εκφυλιστούν εσωτερικώς σε ένα διακοσμητικό σωματείο κατάλληλο για μίζες και παρελάσεις μόνον, ενώ εξωτερικώς σε μία δευτεροκλασάτη δύναμη υποστήριξης δικών τους στρατιωτικών ενεργειών. Η δωρεάν παροχή από τις ΗΠΑ των 500 αρμάτων abrams με πλήρη εξοπλισμό δεν δείχνει παρά τον βαθμό στον οποίο έχει φτάσει ο ενδο-ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός της Γερμανικής «Ευρώπης» με τις ΗΠΑ. Και η ανυπαρξία κρατικού κονδυλίου για την μεταφορά τους και η ταυτόχρονη «αδυναμία» να βρεθεί έστω και ένας μεταφορέας δωρητής-ευεργέτης από την πολυπληθή ελληνική εφοπλιστική οικογένεια, δείχνει που πάει το πράγμα: η άρχουσα κάστα και η άρχουσα τάξη συνολικώς αντιμετωπίζει την χώρα της ως αναλώσιμο στον διιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μέσα στον οποίο ελίσσονται και οι ξεχωριστοί εκπρόσωποι της για να γείρουν προς την πλευρά που θα τους δώσει τελικώς τα περισσότερα.

Διαλύοντας τον στρατό και αφήνοντας έτσι απροστάτευτο τον ελληνικό λαό επιτυγχάνουν δύο σκοπούς: αφ’ ενός εξαφανίζουν το μοναδικό εναπομείναν κέντρο πατριωτισμού, αφού ο πατριωτισμός σε αυτήν την χώρα έχει τεθεί υπό διωγμόν από την ελληνική άρχουσα κάστα, ενώ η ελληνική αριστερά συλλήβδην τον έχει εκχωρήσει στην Χρυσή Αυγή, αφ’ εταίρου, καθώς ο ελληνικός λαός θα έχει απομείνει απροστάτευτος δεν θα μπορεί να ασκήσει την εθνική ανεξαρτησία του, άρα ούτε το δημοκρατικό του πολίτευμα και έτσι χωρίς άλλη επιλογή θα υποταχθεί στο προαποφασισμένο από την ελληνική άρχουσα τάξη και το ευρωμασκαρεμένο τέταρτο Ράιχ μοιραίο.

Έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως τί δούρειο ίππο, τι φίδι έκρυβε το ιδεολόγημα της Ενωμένης Ευρώπης με το οποίο αποκοίμιζαν και ευνούχιζαν τον ελληνικό λαό εδώ και μισό αιώνα.
Ενωμένη Ευρώπη υπό συνθήκες καπιταλισμού είτε είναι απραγματοποίητη είτε είναι αντιδραστική.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι συμβαίνουν και τα δύο ταυτοχρόνως, δηλαδή, και ότι είναι και θα παραμείνει απραγματοποίητη και ότι είναι και θα παραμείνει αντιδραστική -μάλιστα, όσο πιο «ενωμένη», τόσο πιο αντιδραστική- έως της πλήρους «ενώσεως», δηλαδή της εν τέλει αυτοδιαλύσεώς της.

Εφόσον λοιπόν όχι μόνον δεν μπορούνε να συνυπάρξουνε ως ισότιμοι λαοί και ισότιμοι πολίτες μέσα σε μία υποτυπωδώς Ενωμένη Ευρώπη, αλλά αντιθέτως, με κάθε τρόπο από οικονομικό έως και ψυχολογικό -σε κάθε περίπτωση βίαιο- οι βιομηχανικώς ισχυρές χώρες επιθυμούν να μετατρέψουν και μάλιστα σχεδιοποιημένα τις βιομηχανικώς αδύναμες σε χώρες παρίες, κάθε εχέφρον λαός ή εχέφρον πολίτης οφείλει να εγκαταλείψει τρέχοντας αυτό το φασιστικό μόρφωμα της ψεύτικης, ξεπουλημένης και πλήρως καθυποταγμένης στο Τέταρτο Ράιχ Ευρωπαϊκής Ένωσης και να φροντίσει να περισώσει ότι έχει απομείνει στην πατρίδα και την ζωή του, υψώνοντας έστω και την τελευταία στιγμή πανύψηλα προστατευτικά τοίχοι γύρω από τον εθνικό και οικονομικό του χώρο και πρώτα από όλα την έκδοση δικού του εθνικού νομίσματος.

Και αν αυτοί οι Βάνδαλοι κάποτε αληθώς εκπολιτιστούν, και επιθυμήσουν ή εξαναγκαστούν να δημιουργήσουν τις Δημοκρατικές Ενωμένες Πολιτείες των Δημοκρατικών Ευρωπαϊκών Λαών, οι έλληνες εδώ θα είναι, ως οι πρώτοι ευρωπαίοι. Ουδείς σώφρον ευρωπαίος ίσταται εναντίον μιας ενιαίας δημοκρατικής και ισχυρής Ευρώπης, όπως επίσης ουδείς σώφρον ευρωπαίος θα αντάλλασε το δημοκρατικό του πολίτευμα χάριν οποιασδήποτε ευρωπαϊκής «ολοκλήρωσης».

Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση όμοια με αυτήν που παρουσίασαν και εξαπάτησαν (με τα γνωστά φιλοδωρήματα) έναν αμόρφωτο λαό να ονειρευτεί;
Μα εδώ πέραν κάθε αμφιβολίας προέκυψε μία Φασιστική Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, αυτήν που επέβαλε το Τέταρτο Ράιχ να ζει σήμερα ο ελληνικός λαός και που ευελπιστεί να επιβάλει να ζήσουν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί.
Εδώ η απάντηση των ελεύθερων λαών της Ευρώπης είναι ξεκάθαρη:
ΟΧΙ, ΝΟ, ΝΟΝ, ΝΕΙΝ, ΝΙΕΤ, ΕΙ, INGEN, …

Ο Έλλην Λαός πρώτος θα βροντοφωνάξει για άλλη μια φορά στην ιστορία:
ΟΧΙ !
Αποδείχτηκε πια πως έστω και ένας γερμανός να απομείνει ελεύθερος να αποφασίσει
-με εκείνη την «ελευθερία» που ο Νίτσε χαρακτήριζε ως υπακοή και μακριά πόδια-
πάλι ναζισμό θα κάνει!!

Ο Έλλην Λαός πρώτος των ευρωπαϊκών θα βροντοφωνάξει:
Καθάρματα !
Αρχουσοταξίτες, Δωσίλογοι, Γερμανοεισβολείς !!
Μόνο πάνω από το πτώμα του τελευταίου ανά την υφήλιο Έλληνα Πατριώτη !!!

Если завтра война

NB. Μια ομάδα που εργάζεται σκληρά υπόσχεται ότι σύντομα θα ανεβάσει το site με ονόματα, διευθύνσεις, ιδιότητα, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, … όλων των καθαρμάτων αρχουσοταξιτών, δωσιλόγων γερμανοτσολιάδων και ούννων γερμανοεισβολέων, για να μάθει και να πράξει τα δέοντα … ο Έλλην λαός.


Παντελής Μιντεκίδης
pantel.minteki@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.