Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος και Πάσχα


Ἀπό τήν Ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης ἀνακοινώνεται ὅτι κατά τήν περίοδο τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος καί τοῦ Πάσχα οἱ ἀκολουθίες θά τελεσθοῦν ὡς ἑξῆς:
Σάββατο πρό τῶν Βαΐων:     Ὥρα 6.00 μ.μ. Ἑσπερινός
Κυριακή Βαΐων:                   Ὥρα 7.30 π.μ. – 10.30 π.μ.    Θεία Λειτουργία
Κυριακή Βαΐων:                   Ὥρα 8.00 μ.μ.                                    Ἀκολουθία Νυμφίου

Ποιοι και γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ


Όσο προχωράμε προς τις εκλογές πυκνώνουν οι επιθέσεις ενάντια στην πολιτική του ΚΚΕ. Τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ παίρνει «επάξια» στα χέρια της η ΝΔ, που φιλοδοξεί να είναι το κυβερνών κόμμα, συνεπικουρούμενη από το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ως εφεδρεία στην ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση προβάλλει και ο ΣΕΒ. [Και τι δεν καταμαρτυρούν στο ΚΚΕ: Από το «κλείσιμο» λιμανιών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων μέχρι το διώξιμο των επενδύσεων, των τουριστών, και επιπλέον την υπεράσπιση «της ακαμψίας στην αγορά εργασίας».

Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών


Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του σχετικά με τους τρόπους ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών και τις τελευταίες εξελίξεις στην ‘’ασφαλιστική’’ ατζέντα, ότι με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης θα δίνεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να μεταταχθούν μέχρι και δύο ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού


Χθες (05-04-2012) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής  συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 20χρονου που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Αθηνών με το οποίο κατηγορείται για τις πράξεις της αγοράς και κατοχής από κοινού ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανείς που τέλεσε στην Αθήνα.

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει τη  Μ. Τρίτη 10/4/2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:
1.                  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2.                  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στο Δ.Δ Χαραυγής του Δήμου Κοζάνης» Π.Ε. Κοζάνης
3.                  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αναμόρφωση πλατείας Αγίου Δημητρίου Δήμου Ελλησπόντου» Π.Ε Κοζάνης

«Χάρτα Νέων 2012» - Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των Οικονομικών και Αναπτυξιακών προτάσεων στην Φλώρινα


Η βαθιά κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι ξεκάθαρο πως έχει τις ρίζες της στην οικονομία. Η διόγκωση του δημοσίου χρέους, η αδυναμία διαχείρισης των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και η έλλειψη ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου είναι μερικές από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση.
Τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης έχουν εξαντληθεί. Για αυτόν το λόγο χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο προς την ανάκαμψη.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο.


Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 126.367 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (05-04-2012) το μεσημέρι, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες (43 και 45 ετών) και μια 47χρονη γυναίκα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες ως ομόρρυθμα μέλη εταιρείας παρέλειψαν να υποβάλουν δηλώσεις απόδοσης Φ.Π.Α., συνολικού ύψους 126.367 ευρώ.

Οδηγίες για την κατανάλωση κρεάτων και αυγών


Μετά το διατροφικό πανικό των τελευταίων χρόνων αλλά και εν όψει του Πάσχα, το δ-Ε.ΚΑΤ.Ο., δίκτυο Ελληνικών Καταναλωτικών Οργανώσεων στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη και σωστή ενημέρωση των καταναλωτών συστήνει τα εξής :
Ως προς την αγορά και κατανάλωση κρεάτων:

Πόσες Ελλάδες υπάρχουν κύριοι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης;

Στα όρια του εμπαιγμού των τοπικών κοινωνιών  της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού - ΕΠΑΝΑΔ.
Σε συνέχεια των ελάχιστων χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδας και ΤΟΠΣΑ για ανέργους – νέους επαγγελματίες, το Υπουργείο αποκλείει παντελώς τους Δυτικομακεδόνες από τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων ή/και στη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Δασικά έργα ύψους 13,4 εκ. ευρώ για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»


Η υπογραφή 14 αποφάσεων ένταξης αντίστοιχων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 13.456.184,09 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για την υλοποίηση απαραίτητων δασικών έργων την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, θα συμβάλει καταλυτικά στην προστασία του πολύτιμου φυσικού πόρου της περιοχής, που έχει μια ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προσφορά, τόσο σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου για τις δασικές πυρκαγιές


Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου συγκλήθηκε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αμυνταίου για τις δασικές πυρκαγιές, με αντικείμενο της συνεδρίασης τη «Λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών». Στο Συντονιστικό Όργανο που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, στελέχη του Δήμου Αμυνταίου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου και της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας.

Ντέρμπι Αριστοτέλη – Ποντοκώμης

Την Κυριακή 1 Απριλίου έγινε ο κρίσιμος αγώνας της ομάδας του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με την ομάδα της Ποντοκώμης. Επρόκειτο για ντέρμπι κορυφής, καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονταν την πρώτη θέση με 6 βαθμούς η κάθε μια.
Η Ποντοκώμη είναι ένα χωριό του νομού Κοζάνης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με το σκάκι, εμφανίζοντας θεαματικά αποτελέσματα: πολλές διακρίσεις στα τουρνουά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας σε ατομικό επίπεδο αλλά και διακρίσεις σε ομαδικό, όπως η πρωτιά στο ομαδικό σχολικών αγώνων στα Δημοτικά σχολεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) το 2012.

Εκδήλωση ενημέρωσης & διαλόγου για την ενέργεια στα Βαλτόνερα


Στο Πνευματικό Κέντρο Βαλτονέρων πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου, το βράδυ της Πέμπτης, 5 Απριλίου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμυνταίου με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες. Πρόκειται για μία σειρά επαφών του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη με τους πολίτες, κατά τη διάρκεια των οποίων αναλύονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παραγωγή ενέργειας, γίνεται ενημέρωση για το διεκδικητικό πλαίσιο έναντι της Πολιτείας και της ΔΕΗ, συζητούνται συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής και γίνεται διάλογος για τις περαιτέρω κινήσεις διεκδίκησης που μπορεί να κάνει η τοπική κοινωνία.

Πρόωρη Συνταξιοδότηση Καπνοπαραγωγών


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται η Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος  του Μέτρου 113 «ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, που στοχεύει  στην ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών και συγκεκριμένα καπνοπαραγωγών που έχουν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού στις καπνοπαραγωγικές περιοχές το 2009, να αποχωρήσουν από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα με το σύστημα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης


Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα  κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” και ο συνολικός προϋπολογισμός του  ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.

Πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες από το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας


Ο Γεωπονικός Σύλλογος Φλώρινας στην προσπάθεια του να στηρίξει και να προωθήσει αγροτικές δράσεις σχετικά με τον νομό Φλώρινας έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες . Συγκεκριμένα:
1.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
 Επιστημονική ομάδα του συλλόγου έχει αναλάβει την σύνταξη τεχνικού φακέλου για την πιστοποίηση του παραδοσιακού αγροτικού προϊόντος ‘Πιπεριά Φλωρίνης’ σαν προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Η ομάδα θα συμπεριλάβει στον Τεχνικό φάκελο  επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών για την καλλιέργεια του προϊόντος στον Νομό.

Η παραίτηση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής υπαγορεύεται από την κοινωνική επιταγή


Η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών (μελών ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 συζήτησε μεταξύ άλλων το θέμα της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου μας διορίζεται από τον/την εκάστοτε Υπουργό Παιδείας και αποτελείται στην συντριπτική πλειοψηφία από Καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων της χώρας. Στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπηρετούν 88 μέλη ΔΕΠ, 12 ΕΕΔΙΠ και 13 ΕΤΕΠ εκ των οποίων 33 Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές που σύμφωνα με τον νόμο 4009/11 μπορούν να στελεχώσουν τις θέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παρουσίαση με θέμα «Wofgang Amadeus Mozart: Μύθοι & Αλήθειες για τη Ζωή και το Έργο του», το Σάββατο στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος”

To Σάββατο 7 Απριλίου 2012, ώρα 7 μ.μ. το βράδυ, στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, ο μουσικολόγος, πιανίστας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Δρ. Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος θα κάνει μία πολυμεσική (multimedia) παρουσίαση με θέμα «Wofgang Amadeus Mozart: Μύθοι & Αλήθειες για τη Ζωή και το Έργο του».
Ποιος ήταν ο Μότσαρτ;

Την Παρασκευή 6 Απριλίου η εκδήλωση με θέμα «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»


Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την κεντρική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της πανελλήνιας καμπάνιας «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η ανδρική και η μικτή χορωδία του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» θα ψάλουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Παρασκευή


Τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012, το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, η Ανδρική Χορωδία του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» θα ψάλλει το Τροπάριο της Κασσιανής παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου.
Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου θα ψάλλει τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


1.  Κατά την διάρκεια του μηνός Μαρτίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας), της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
α.   Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια ογδόντα (380)  άτομα και ειδικότερα:
· Δύο (2) άτομα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
· Ένα (1) άτομο, για απόπειρα βιασμού – προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Συνεδριάζει τη Δευτέρα  9/4/2012  και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας με θέματα:
1)                  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : Αιολικό Πάρκο ισχύος 12,00 MW, και τα συνοδά αυτού έργα (πρόσβασης και διασύνδεσης), της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ Ι Α.Ε στη θέση «Ράχη» του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Εντατικοποιούνται οι δράσεις και οι έλεγχοι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών


Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια.
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.

Επιστολή του Ανιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση



Τη μεγάλη λύπη και αγανάκτησή του εκφράζει ο Ανιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος στον Υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση, για το Σχέδιο Νόμου που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και προβλέπει τη μεταβίβαση των Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας των καταργούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στους ορεινούς Δήμους.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

Ομόφωνο όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στη Βεύη


Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως ¨Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας-κράτησης παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Βεύης¨, με εισηγητή τον κ. Δήμαρχο.

Τη Μεγάλη Τρίτη το δώρο Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει ότι από τη Μεγάλη Τρίτη 10-04-2012 καταβάλλεται το δώρο Πάσχα 2012:
α. στους επιδοτούμενους ανέργους και
β. στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Να καλωσορίσουμε το τρένο μας!


Την μεγάλη Τετάρτη πληροφορούμαστε ξανάρχεται το τρένο στην Φλώρινα. Αυτό κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν γίνεται.
8000 Φλωρινιώτες μπορούν να είναι περήφανοι γιατί, έστω ένα χρόνο μετά, καταφέρανε να φέρουν πίσω το τρένο στην πόλη τους. Αυτοί, με την υπογραφή τους με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, με την οργή και την αποφασιστικότητά του σήμερα δικαιώνονται: το τρένο έρχεται!

Αποτελέσματα αγώνων Α΄Φάσης του αθλήματος του Στίβου Λυκείων Φλώρινας σχολικού έτους 2011-2012


Σας γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Αγώνων Στίβου Λυκείων Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (Α΄ Φάσης), που έγινε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012.
Στους αγώνες συμμετείχαν 130 μαθητές/τριες – αθλητές/τριες Λυκείων.
Για την Ο.Ε.Σ.Α.
Ο Πρόεδρος

Πρώτη είδηση τα «σκάνδαλα» της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- Εξαφανισμένες από την πολιτική ατζέντα οι επιπτώσεις 2ου μνημονίου που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΔΗ.ΣΥ


Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής κατήγγειλε  ¨σκάνδαλα¨, ¨σημεία και τέρατα¨, στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ…
Ακόμα και ο θεσμοθετημένος με Σ.Σ.Ε. κοινωνικός Τουρισμός ποινικοποιήθηκε από τον κ. Ρακιντζή…
Τα Μ.Μ.Ε. ¨πρόθυμα¨ μεγαλοποίησαν τις καταγγελίες του κ. Ρακιντζή και τις  ¨έπαιξαν¨ για βδομάδες…
Παρόλα αυτά καμία δίωξη δεν ασκήθηκε και παρέμειναν ως σκιά οι κατηγορίες…

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εκδήλωση ενημέρωσης & διαλόγου για την ενέργεια στα Βαλτόνερα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την ενέργεια.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων, την Πέμπτη, 5 Απριλίου, στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Βαλτονέρων.

Ο Ο.Ε.ΝΕ.Φ. κοντά στα παιδιά του κέντρου προστασίας του παιδιού Φλώρινας

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σε μια συνέχεια των δράσεων του, πραγματοποίησε την Κυριακή 01/04/2012 εκδρομή στη Θεσ/νίκη με επίκεντρο τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού, παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες αλλά με μεγαλύτερη λαχτάρα για ζωή.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση εκπαιδευτικών θεαμάτων στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας Noesis στη Θεσσαλονίκη στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους γνωστούς ως Πλανητάριο και Κοσμοθέατρο και παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Π.Α.Ο.Κ. και του ΠΑΣ Γιάννινα για την 27η αγωνιστική.

Ανακοίνωση παράτασης προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από τα Αποθέματα της Παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.
Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες από ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές, όπως προσδιορίζονται από την Οδηγία 81/645, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά, επομένως οι δικαιούχοι μπορούν να προέρχονται από ολόκληρο τον Δήμο Αμυνταίου.

Σημεία συνέντευξης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Νίκος Χατζηνικολάου: Θέλω να ξεκινήσω από ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που συνέβη σήμερα το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Είχαμε την αυτοκτονία ενός 77 άχρονου συνταξιούχου, μια σκηνή σοκ πραγματικά για όλους τους έλληνες, μια σκηνή που νομίζω ότι αποτυπώνει την εικόνα της Ελλάδας σήμερα.
Την εικόνα δηλαδή μιας χώρας στην οποία ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι είτε κάτω από τα όρια της φτώχειας είτε στα όρια της φτώχιας.

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομία & Ανάπτυξη» από την ΟΝΝΕΔ Φλώρινας


Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 18.00 μμ, στο «Κτήμα Πάντου» (Τοπική Κοινότητα Κάτω Υδρούσας) εκδήλωση με θέμα:
 «Οικονομία & Ανάπτυξη»
Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία των πανελλαδικών εκδηλώσεων της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα – Αλλαγή» Παρουσίαση Χάρτας Νέων 2012, μία σειρά θέσεων και προτάσεων, πάνω σε 8 βασικούς άξονες και οι οποίες είναι βγαλμένες μέσα από την εργασία και την εμπειρία νέων ανθρώπων.

Η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς την Παρασκευή στην ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης


Ἀπό τήν ἱερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης ἀνακοινώνεται ὅτι τήν Παρασκευή 6 Ἀπριλίου καί ὥρα 4.30 μ.μ. στό Ναό τῆς Παναγίας θά πραγματοποιηθεῖ ἡ τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς.
Ἀπό τήν ἱερά Μονή

Η φύση της Πρέσπας, ιδιαίτερα γενναιόδωρη, συναντά την τέχνη…


Αφήσαμε την ψυχή μας ελεύθερη να καθρεφτίζεται στα νερά των λιμνών, μυρίσαμε το χώμα μετά τη βροχή, αφήσαμε το χιόνι να καθίσει στα μαλλιά μας δίπλα σ’ ένα γέρικο άρκευθο, ζηλέψαμε τα πουλιά που πετούσαν πάνω από το Βαρνούντα και το Ντέβας, προσπαθήσαμε να μετρήσουμε τα χρώματα ανάμεσα στα νούφαρα, τους νάρκισσους και τις ορχιδέες και νιώσαμε μικροί, ασήμαντοι, μπροστά στο μεγαλείο της Πρέσπας.

Η πολιτεία πρέπει να οργανωθεί για να αξιοποιήσει το έργο των κοινωνικών οργανώσεων

Εκλογές και Ανεργία


Άνεργε. Προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Σκέψου και κρίνε. Οι θέσεις αυτές, είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες. Σαν αριθμός μπορεί να σου φαίνεται σημαντικός, αλλά είναι ελάχιστος μπροστά στο 1.000.000 επίσημους ανέργους. Επομένως, όταν ο βουλευτής σου τάζει συμμετοχή σε πρόγραμμα, διορισμό κλπ δεν το κάνει μόνο σε σένα αλλά σε όλους. Ποιόν θα πάρει; Το συγγενή του κι εκείνον που θα τον βοηθήσει οικονομικά στην προεκλογική εκστρατεία. Δηλαδή το παιδί του ισχυρότερου και όχι του ασθενέστερου.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το εφικτό και το επιθυμητό!

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι ο φετινός χειμώνας ήταν από τους δυσκολότερους που περάσαμε τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο σε διάρκεια, κάπου 80 μέρες, όσο και σε πολικές θερμοκρασίες, γύρω στους -30.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες για τον αποχιονισμό της πόλης και των χωριών ήτανε πάρα πολλές. Μηχανήματα ανεπαρκή, μειωμένο προσωπικό και ασφαλώς με τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, μειωμένοι και οι προϋπολογισμοί για τον αποχιονισμό.

Συμμετοχή του Δημάρχου Φλώρινας σε σύσκεψη για την πορεία των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας


Στην ευρεία τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013, συμμετείχε τη Δευτέρα 02 Απριλίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, των Δημάρχων Αμυνταίου και Πρεσπών κ.κ. Μάκη Ιωσηφίδη και Βασίλη Τσέπα, της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτας Ρίζου, της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνης Αβραμοπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μεγάλη Τετάρτη θα σφυρίξει ξανά το τρένο στη Φλώρινα;


Σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας του Florina-simera τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του τρένου στο Νομό Φλώρινας.
Η κίνηση αυτή θα εξαρτηθεί από τις  ενέργειες του Υπουργείου και των δύο Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας, που σήμερα κρίνονται ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης & διαλόγου για την ενέργεια στο Φιλώτα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλώτα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου που εγκαινίασε ο Δήμος Αμυνταίου. Ήταν η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, με τους πολίτες της περιοχής για τα ενεργειακά θέματα και θα ακολουθήσει μία σειρά συναντήσεων με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων που πλήττονται από τα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΔΕΗ. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Δημάρχου με τοπικούς φορείς, με τους οποίους υπήρξε ταύτιση απόψεων για το ρόλο της ΔΕΗ και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Σχολικός εκφοβισμός- επιθετικότητα


Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης  και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου,  σας προσκαλούν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 , ώρα 10:00 , σε αίθουσα του σχολείου
στην εκδήλωση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός- επιθετικότητα» με εισηγήτρια την ψυχολόγο –επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Βικτόρια Ζιώγα.

Αποφάσεις συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»), στα θέματα που συζητήθηκαν αποφασίστηκαν τα εξής: 
Θέμα 1ο: Ενημέρωση για την ένταξη της μελέτης του οδικού άξονα: «Φλώρινα – Πτολεμαΐδα» στο πρόγραμμα «ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ».  

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας που προήλθε από τις αρχαιρεσίες τις 30ης Μαρτίου 2012 είναι το παρακάτω:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος :        Βλαχόπουλος Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος :  Βατάλης Άρης  

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας - κράτησης παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Βεύης

Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 03 Απριλίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 3:00 μ.μ. σε κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ημερίδα με θέμα Πνευματική - Σωματική Υγεία μέσα από την Άθληση

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος Φλώρινας διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
Πνευματική - Σωματική Υγεία μέσα από την Άθληση
Στην Ημερίδα  συμμετέχουν ως ομιλητές:
Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας
την Μητρόπολη Φλώρινας θα εκπροσωπήσει :ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αθανασιάδης με θέμα: Πνευματική υγεία και άθληση
Γάκης Δημήτριος
 Δ/ντής - Χειρουργός μεταμοσχεύσεων ΑΧΕΠΑ Θεσ/νικης
Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νικης
με θέμα: Υγεία των Ελλήνων : Πού είμαστε ,τί είμαστε ,τί λάθος κάνουμε
Σαμαράς Νικόλαος
Ιατρός – Ορθοπεδικός με θέμα: Άθληση και υγεία

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.Ν του Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » Φλώρινας

Μετά από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθηκαν στις 28/3/2012, συνεδρίασαν τα νεοεκλεγμένα μέλη  στις 30/3/2012 με σκοπό τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας με διετή θητεία. Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:

Αγώνες Προαγωνιστικής Κατηγορίας στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άψογη συνεργασία με τον διαχειριστή του χιονοδρομικού κέντρου της Βίγλας , Στις 31-3-2012 Ο ΣΟΧ διοργάνωσε για άλλη μία φορά  έναν πανέμορφο και οργανωτικά άριστο αγώνα, αποσπώντας τα εύσημα από όλους τους συλλόγους που επισκέφθηκαν την πόλη μας και συμμετείχαν τους αγώνες.
Ο αγώνας της Προαγωνιστικής  Κατηγορίας είναι μία γιορτή , οι αθλητές που συμμετέχουν , είναι οι αυριανοί αθλητές – πρωταθλητές, είναι  η πρώτη τους , επίσημη εμπειρία σε επίσημους αγώνες . Για αυτό ο ΣΟΧ τους συγχαίρει όλους και κάθε έναν χωριστά , για την συμμετοχή τους , και την επίσημη πλέον ένταξη τους σε αυτή την μεγάλη ομάδα της Χιονοδρομίας . 

Ευχαριστήρια επιστολή στους πολίτες του Αμυνταίου του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου


Αγαπητοί,
Η  Δ/νση  του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου εκτιμώντας ιδιαιτέρως την προσφορά σας και αναγνωρίζοντας στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες την καθοριστική συμβολή σας στην επιτυχία του προγράμματος αναδοχής παιδιού που συμμετέχουν  οι μαθητές της  Α΄ Γυμνασίου , θεωρεί υποχρέωση του να  ευχαριστήσει όλους  θερμά και εγγράφως.