Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Με τον Υπουργό Υποδομών συναντήθηκε την Πέμπτη το βράδυ ο Δήμαρχος Φλώρινας

Με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 01 Μαρτίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, συζητήθηκε η επαναλειτουργία του τρένου στη Φλώρινα και κυρίως οι μεταφορές των εκδρομέων στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και στην περιοχή των Πρεσπών. Επειδή  οι μετακινήσεις αυτές είναι διαδημοτικές και αφορούν τη μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Φλώρινας, είναι απαραίτητη η εξεύρεση του τρόπου πληρωμής των μετακινήσεων αυτών.  Για το σκοπό αυτό, θα υπάρξει σύντομα και νέα συνάντηση,  ώστε να βρεθεί οριστική και νόμιμη λύση.

Από σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του RealFm και σε άλλα Μ.Μ.Ε.

Λυπάμαι πάρα πολύ και ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη, γιατί γνωρίζω ότι οι βαθύτατα λυπημένοι Έλληνες ακούγοντας αυτά που έχω να πω θα λυπηθούν ακόμη περισσότερο, όμως αφορούν την πατρίδα μου, τη Φλώρινα.
Είμαι εκπρόσωπος της στο Κοινοβούλιο για δύο μήνες ακόμα και έχω δώσει όρκο που αφορά και την πατρίδα μου.

Ομιλία του Προέδρου του Σωματείου ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Συμπολίτες – συμπολίτισσες,
Νέοι και νέες,
Ήρθε η ώρα του μεγάλου αγώνα, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Βρισκόμαστε εδώ όλοι ενωμένοι να φωνάξουμε δυνατά, τόσο δυνατά για να ακούσει η κεντρική εξουσία ότι εδώ στην Φλώρινα οι ακρίτες υπάρχουν.
Συμπολίτες – συμπολίτισσες,
Σηκώνουμε  ψηλά την σημαία της αντίστασης και ζητούμε άμεσα :
-Την κατασκευή της Μονάδας 2 της Μελίτης.

Η αξία της πνευματικής αναγέννησης του έθνους μέσω της χριστιανικής παιδείας

Την αξία της πνευματικής αναγέννησης του έθνους μέσω της χριστιανικής παιδείας ως αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση έθεσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής ερώτησής του, ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως τα κοινωνικά πλέον φαινόμενα της διαφθοράς, παραοικονομίας και φοροδιαφυγής, αποτελούν απότοκα της πνευματικής κρίσης στην πατρίδα μας και ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά μέχρι σήμερα.

Ομιλία του Προέδρου του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας

Συμπολίτισσες -ες , Συντοπίτες - εσσες.
Είναι πλέον πολύ κοινότυπο για εμάς να επαναλαμβάνουμε ότι ζήσαμε αυτό τον χειμώνα πολικές θερμοκρασίες επί 3 και πλέον μήνες, με τα έξοδα για θέρμανση να είναι δυσβάσταχτα για μια μέση οικογένεια, με την ανεργία να καλπάζει σε δραματικούς ρυθμούς.

"Περί Ελευθερίας" - Ο ιδανικός διάλογος 12 σύγχρονων καλλιτεχνών με έναν εικαστικό τους προπάτορα,τον Παρθένη

"Περί Ελευθερίας" - Ο ιδανικός διάλογος 12 σύγχρονων καλλιτεχνών με έναν εικαστικό τους προπάτορα
Κωνσταντίνος Παρθένης | Μανώλης Αναστασάκος | Ρένα Ανούση - Ηλία | Γιάννης Ασημακόπουλος | Στάθης Βατανίδης | Μαρία Γιαννακάκη | Ελένη Γλύνη | Σταύρος Διακουμής | Πέτρος Ζουμπουλάκης | Ανδρέας Κοντέλλης | Χάρης Κοντοσφύρης | Γιώργος Κόρδης | Μιλτιάδης Πεταλάς
Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης

Απάντηση του Υπουργού Εργασίας σε ερώτηση του Βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη για τη μη καταβολή εφάπαξ βοηθημάτων σε συνταξιούχους και εργαζομένους της ΔΕΗ

Απάντηση Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην ερώτηση που κατέθεσε ο Γ. Κασαπίδης, σχετικά με τη μη καταβολή εφάπαξ βοηθημάτων και δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους της Δ.Ε.Η.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας

Εμείς οι πολίτες του νομού της Φλώρινας  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 2 Μαρτίου 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας εκφράζουμε την αγανάκτηση μας με στην εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης η οποία μας έχει φέρει σε απόγνωση. 
Διεκδικούμε και απαιτούμε αυτά που μας στερήσανε.
Ζητάμε άμεσα:
1.                  Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης

Χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλώρινας

Ὡς ἐπίσκοπος τῆς ἀκριτικῆς καί πολύπαθης  αὐτῆς Μητροπόλεως χαιρετίζω μέ ἐνθουσιασμό τίς δυναμικές κινητοποιήσεις τοῦ Φλωρινιώτικου λαοῦ πού στόχο τους ἔχουν τή βελτίωση τῆς ποιότητος τῆς ζωῆς  του.
Ἐνθουσιάζομαι, βλέποντας αὐτό τό πλῆθος τοῦ κόσμου νά ἔχει κατακλίσει τήν κεντρική πλατεία τῆς Φλώρινάς μας καί νά διεκδικεῖ δυναμικά ἀλλά καί εἰρηνικά τή συνέχεια τῆς ζωῆς του, ἐδῶ στά ἄκρα τῆς πατρίδος μας.

Ομιλία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αποφασισμένοι, διεκδικητικοί.
Όλοι  μαζί απαιτούμε και ενώνουμε τις φωνές μας για να ακουστούμε σε όλη τη χώρα, να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ακρίτες του νομού Φλώρινας ζητούμε ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους Έλληνες.
Είμαστε σήμερα εδώ για να αντικρούσουμε όλοι μαζί την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας και των φορέων διαχείρισης η οποία μας έχει φέρει σε απόγνωση. 

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας

ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ
Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Φλώρινας χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνετε για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία.
Είμαστε όλοι εδώ , ενωμένοι , απαιτούμε , διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε και μας έχουν στερήσει τόσα χρόνια.

Ολοκληρώθηκε δυναμικά η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Μεγάλη η συμμετοχή από κατοίκους του Νομού Φλώρινας όλων των ηλικιών στη σημερινή μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Τα αιτήματα όλων κοινά: η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων, η ανεργία, η επαναλειτουργία του τρένου, η τηλεθέρμανση της Φλώρινας, η παραμονή των τμημάτων των ΤΕΙ και ΑΕΙ στη Φλώρινας, ο κάθετος άξονας, η μη πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και της παιδείας.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Νέας Υόρκης
Τιμούμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν, με τους δικούς μας   αγώνες
Τετάρτη 7 Μάρτη στις 6 μμ στο Λύγκος
Εκδήλωση με θέμα
«Οι κατακτήσεις των γυναικών στον 20 αιώνα»
με ποίηση & μουσική
Πέμπτη 8 Μάρτη, Ημέρα της  Γυναίκας, στις 6 μμ Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Κατάληψη από μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα

Κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της εφορίας και των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποίησαν μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα 2 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στη κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα Δήμου Φλώρινας στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 2 Μαρτίου

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όλους τους Δημότες να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00πμ, για τη διεκδίκηση των αυτονόητων αιτημάτων για το Δήμο και το Νομό Φλώρινας.
Η απαξίωση της πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια, μας οδήγησε στην απομόνωση και στην απόγνωση, αφαιρώντας από εμάς και τα παιδιά μας το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Κάλεσμα για συμμετοχή Δήμου Αμυνταίου

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του συνόλου των φορέων του Νομού Φλώρινας για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στην απαξίωση του τόπου μας.
Για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν την προσπάθεια.

Ο Δήμος Πρεσπών στηρίζει τις αυριανές κινητοποιήσεις

Ο Δήμος Πρεσπών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών φορέων, της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας  και των πολιτών και καλεί τους Δημότες της Πρέσπας, να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 11.00 πμ, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου

Ο Δήμος Αμυνταίου και το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου ανακοινώνουν ότι ξεκινούν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου στα φιλολογικά και μαθήματα οικονομίας.
Καλούν τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, στο τηλ. 2386023224, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των τμημάτων.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης - παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

Ανακοίνωση για «Βιολογική Κτηνοτροφία» και «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει αποσταλεί στους Δήμους και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή στη Δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013». Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 24-2-2012 εως 30-3-2012.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2-3-2012- Ενώνουμε τις φωνές μας για τον τόπο μας

Συμπολίτισσα και Συμπολίτη,
η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας ολοένα και χειροτερεύει. Η παιδεία, η υγεία, το κράτος πρόνοιας τείνουν να θυσιαστούν στο βωμό της κρίσης.

Συμμετοχή της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας στις αυριανές κινητοποιήσεις

Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Συνταξιούχε. Άνεργε.
Νέα και νέε.
Την ώρα που ο χειμώνας στην περιοχή μας ακόμα «καλά κρατεί» και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στα ύψη (και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο), την ώρα που τα χαράτσια έρχονται απανωτά το ένα μετά το άλλο. Την ώρα που μειώνονται μισθοί, συντάξεις, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, περικόπτονται ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα και άλλες κοινωνικές παροχές και εμπορευματοποιούνται παραπέρα Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Κατάληψη του κόμβου της Βεύης

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη οι κινητοποιήσεις με τον αποκλεισμό του κόμβου της Βεύης από μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Φλώρινας. Είχε προηγηθεί η κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου, ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει η κεντρική διαμαρτυρία στη Φλώρινα.

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Καραλιάς με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
Ο κ. Σόκουτης καλωσόρισε  τον νέο Περιφερειακό Διοικητή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Στρατηγική αναγκαιότητα αποτελεί η διατήρηση ερευνητικής δομής στη Δυτική Μακεδονία

Σημαντική η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου για την αναγκαιότητα διατήρησης ερευνητικής δομής στη Δυτική Μακεδονία.
Ακολουθεί η επιστολή του Γιώργου Δακή προς την Υπουργό Παιδείας:
Για περισσότερα από 15 χρόνια το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) δραστηριοποιείται στη Δυτική Μακεδονία με κύριο αντικείμενο την έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των στερεών καυσίμων.

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιών

Το Τμήμα Υπηρεσιών και Επαγγελμάτων Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις που αφορούν τους Φαρμακοποιούς, για την άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιών, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και  Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

CREATIVITY, INNOVATION AND SUSTAINABILITY- Διάλεξη του καθηγητή Dr. Franz Josef Radermacher

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 11:00 το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Creativity, Innovation and Sustainability" με κεντρικό ομιλητή τον διάσημο καθηγητή  Dr. Franz Josef Radermacher.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.ihu.edu.gr

Έχουμε βρεθεί στην ώρα ΜΗΔΕΝ και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.

Η σημερινή οικονομική κρίση πλήττει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.
Δυστυχώς όμως τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης γίνονται ακόμη εντονότερα στην περιοχή μας καθώς η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας έχει επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα.

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ

Κάλεσμα των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας στην αυριανή κινητοποίηση

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν από κοινού όλοι οι φορείς και τα Σωματεία του νομού μας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα που αφορούν τον τόπο μας με πρωταρχικό αίτημα την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σας καλούμε αύριο Παρασκευή 02/ 03/ 2012 και ώρα 10.45 το πρωί να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο και να συμμετέχετε και εσείς στην Πανδημοτική κινητοποίηση.

Ο φιλέλληνας Δήμαρχος της πόλης CAVA DE` TIRRENI που έδωσε το μισθό του υπέρ της Ελλάδος Μάρκο Κάλντι, είχε γνωρίσει το Φιλυριακό Φλώρινας

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ;
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας άκρως ευγενικής κίνησης από τον δήμαρχο της Ιταλικής πόλης Cava De` Tirreni Μάρκο Κάλντι, ο οποίος δέχθηκε να παραχωρήσει τον μισθό του υπέρ της Ελλάδος σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική  στιγμή για τη χώρα μας. Και όχι μόνο αυτό. Βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών που τον ευχαρίστησε για την σπουδαία αυτή κίνηση.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε!


Η Φλώρινα Απαιτεί… Δεν Επαιτεί!!!

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 όλοι οι φορείς της Φλώρινας μαζικά διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην κεντρική πλατεία με βασικό θέμα το υπέρογκο κόστος διαβίωσης λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των καυσίμων γενικότερα.
Ο σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι από αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Πρόσκληση του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ»

Η Πρόεδρος  και  το  Δ.Σ   με  την  ευκαιρία  της  συμπλήρωσης   100χρόνων παρουσίας  των  Μοναστηριωτών  στη  Θεσσαλονίκη, σας  προσκαλούν  στην  πατροπαράδοτη  γιορτή  της  Κυριακής  της  Ορθοδοξίας  την  Κυριακή  4  Μαρτίου 2012  στις  11:30 πμ στην  αίθουσα  της  Εταιρείας  Μακεδονικών  Σπουδών, Εθνικής  Αμύνης 4 .

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σας καλεί να πάρετε μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πρέπει να εκφράσουμε όλοι, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, την οργή μας για τα χρόνια άλυτα τοπικά προβλήματα και να απαιτήσουμε Εδώ και Τώρα τη λύση τους.

Συνάντηση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με το Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας


Συνάντηση για τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας είχαν τα μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier.

Παράταση του μέτρου για τη βιολογική γεωργία

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται ορθή επανάληψη (τροποποίηση στην καλλιέργεια της μηδικής) και παράταση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος  που αφορά  στη δράση 1.1  Βιολογική Γεωργία του Μέτρου Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης( ΠΑΑ ) 2007-2013 που έχει ως στόχο:

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες

Σχετικά  με  πρόσφατα  δημοσιεύματα  αναφορικά  με  τα  νέα  τιμολόγια του 2012  για πελάτες Υψηλής Τάσης,  η ΔΕΗ επισημαίνει τα ακόλουθα:
-Η ΔΕΗ αποτέλεσε και αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στήριξης της εκβιομηχάνισης της χώρας.
-Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ παρέμειναν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008.
-Το 2011 και το 2012, τόσο οι διεθνείς τιμές καυσίμων (φυσικού αερίου, πετρελαίου, κλπ) όσο και οι τιμές αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας στην χονδρεμπορική αγορά, έχουν ανέβει σημαντικά.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της έκθεσης "Τι είδους τέχνη είμαστε; - We ART What?"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο στάδιο της εικαστικής έκθεσης "Τι είδους τέχνη είμαστε; - We ART What?". Η έκθεση παρουσιάστηκε στο κοινό στο δημοτικό σχολείο Ξινού Νερού και προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα έργα αλλά και για το εγχείρημα της διασποράς τους.

Τελικά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 44 μέρες κοσκινίζει!

Κατ’αρχήν αντιπαρερχόμαστε τις κατηγορίες και τις προσβολές που δεχτήκαμε από το Δήμο της Φλώρινας. Δύο σκασίλες είχαμε, η μια ήταν να απαξιώσουμε το ρόλο του Δημάρχου και η άλλη να ασκήσουμε φτηνή αντιπολίτευση.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ασταθές το περιβάλλον των αγροτικών συνεταιρισμών

Χωρίς νόημα και στόχο και χωρίς ουσιαστική πρόταση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση της ΠΑΣΕΓΕΣ η ημερίδα προέδρων και διευθυντών των ΕΑΣ στις 29/02/2012 σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Από τις τοποθετήσεις του προέδρου αλλά και της νομικού συμβούλου της ΠΑΣΕΓΕΣ κα. Μητροπούλου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Συνεταιριστικό κίνημα δεν έχει επί της ουσίας προβλήματα με τη φιλοσοφία του Ν. 4015/2011.

Το Άλογο του Πολέμου (War Horse)

Ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο του 1982, που πρόσφατα μεταφέρθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Broadway, δίνει την ευκαιρία στον Στίβεν Σπίλμπεργκ να καταπιαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα από μια ανεπανάληπτη οδύσσεια ανιδιοτελούς φιλίας, θαυμαστών ανακαλύψεων και αδάμαστης γενναιότητας, το «War Horse» αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους θεατές κάθε ηλικίας.
Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή.

Στις 9 θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας

Σας γνωρίζουμε ότι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας όλων των βαθμίδων, θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 01 Μαρτίου 2012 στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη δράση Βιολογική Κτηνοτροφία


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  που αφορά στη δράση 1.2  Βιολογική Κτηνοτροφία του Μέτρου Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης( ΠΑΑ ) 2007-2013 που έχει ως στόχο: την προστασία των φυσικών πόρων και την διατήρηση της βιοποικιλότητας,  την αειφόρο διαχείριση των βοσκοτόπων, την βελτίωση της ευζωίας των ζώων και την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή  προϊόντα ζωικής προέλευσης. 

Εξώδικη Δήλωση- Πρόσκληση ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με τη επωνυμία Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ - Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα (οδός Βασ. Κων/νου 4)  και εκπροσωπείται νομίμως.
Προς:

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με τη Διευθύντρια της Σ.ΤΕ.Γ. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Με αφορμή το φημολογούμενο κλείσιμο δύο τμημάτων της Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου με τη Διευθύντρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κα Παρασκευή Μητλιάγκα.

Εκδήλωση για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

Η Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη καθημερινά, συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Τομέας Πολιτισμού της Οργάνωσης Νέων  Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνουν εκδήλωση η οποία θα προσφέρει την ευκαιρία σε εν ενεργεία και εν δυνάμει χρήστες και συγγραφείς της εγκυκλοπαίδειας για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια).

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με το Σωματείο Παραγωγών Φλώρινας

Με τον πρόεδρο και μέλη του Σωματείου Παραγωγών νομού Φλώρινας συναντήθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης.
Οι παραγωγοί εξέφρασαν παράπονα για φαινόμενα παρεμπορίου που παρατηρούνται στη λαϊκή αγορά της Φλώρινας και επιφέρουν πλήγμα, τόσο στην οικονομία, όσο και στην αξιοπιστία των προϊόντων τους έναντι των καταναλωτών.

29/2 Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης: 3ωρη Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ


Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, συμμετέχει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων με 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως  15:00.
O αγώνας των εργαζομένων κατά των εκβιαστικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικα συνεχίζεται.
Οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και απαιτούμε όλοι μαζί μια ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη.

Άνθρακες ο θησαυρός!


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα στη διαφθορά και το αποδεικνύει καθημερινά. Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε και ζητάμε ουσιαστική περικοπή 50% των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης.