Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινάει το έργο τηλεθέρμανσης της Φλώρινας- Προς ένταξη η τηλεθέρμανση της Μελίτης



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Πέμπτη 09 Ιανουαρίου 2014, στο γραφείο του.
Αναλυτικά, στη συνέντευξη είπε:

Προσανατολισμός της εκπαίδευσης σήμερα


Παρουσίαση των καρτών συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων Φλώρινας και Πρέβεζας



Την παρουσίαση των καρτών συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στο πλαίσιο του υπογεγραμμένου Συμφώνου Συνεργασίας, θα κάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης. 

Προς απόλυση περίπου 4.000 υπάλληλοι Δημοτικών Επιχειρήσεων!



Με απόλυση κινδυνεύουν 4.000 περίπου εργαζόμενοι σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Δήμων, αφού δεν έχουν αποσταλεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τους Δημάρχους!

Λειτουργία παθολογικής κλινικής και διαβητολογικού ιατρείου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



Το ζήτημα της υποστελέχωσης της παθολογικής κλινικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης επαναφέρει με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Το θεραπευτικό μοντέλο Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα!



Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι Αθηνών φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σεμινάριο Floortime και προτείνουν στους ειδικούς μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως μοντέλα θεραπευτικής δουλειάς με παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, αισθητηριακή επεξεργασία, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down, εύθραυστο Χ και όχι μόνο!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στις 9 θα ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών



Αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, στα σχολεία του Δήμου Πρεσπών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Ενημερωτική εκδήλωση για την τηλεθέρμανση με βιομάζα στο Μανιάκι



Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Αμυνταίου στο Μανιάκι, προκειμένου οι κάτοικοι να ενημερωθούν για τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα.

Η Πράα Διδασκαλία στην Υπηρεσία του Συνανθρώπου



Με ομιλητή τον κ. Maurits Eijgendaal από την Δανία, Εκπαιδευτικός-Παιδαγωγός.
Η Πράα Διδασκαλία είναι μια προσέγγιση που αφορά την παροχή φροντίδας αλλά και την εκπαίδευση,την προστασία ευπαθών ομάδων, το σωφρονισμό και άλλους τομείς.

Διανομή πορτοκαλιών από το Σύλλογο Τριτέκνων Φλώρινας



Στις 09 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη, θα γίνει η διανομή πορτοκαλιών, (ένα (1) κιβώτιο ανά οικογένεια), σε όσους τρίτεκνους δεν έχουν πάρει, από 09:00 πρωΐ, μέχρι 12:30 μεσημέρι, στα ψυγεία της ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Αιμοδοσία στην Τ.Κ. Κέλλης


Ε.Π.Κ.Κρήτης : Οδηγίες της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς τους καταναλωτές για τις εκπτώσεις



Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις εφέτος θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014.

Προκλητική - προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς κ. Ε. Διαμαντόπουλου



Με αφορμή την προκλητική-προσβλητική συμπεριφορά του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Καστοριάς κ. Ε. Διαμαντόπουλου στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Άργους Ορεστικού, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης  απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Προάγγελος πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων;



Κατάθεση Ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης και Τομεάρχου Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Υποδομών, σχετικά με την ανάθεση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην «ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ».

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στις 9 θα ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών



Από το Δήμο Πρεσπών γίνεται γνωστό ότι, αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στα σχολεία του Δήμου Πρεσπών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Το Σάββατο ξανά η διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Φλώρινας



Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 θα γίνει ξανά η διανομή των πορτοκαλιών για όσους έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων».

Συναντήσεις του Δημάρχου Πρεσπών στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013



Συμμετοχή του Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Πρεσπών στις 2 πρώτες Συναντήσεις του  Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ – PEEBPE», στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013.

Κοπή βασιλόπιτας από τον ΑΟΦ



Σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου μας στο Hotel ΠΛΕΙΑΔΕΣ  την Κυριακή 12-1-2014 και ώρα 18:30.

Κοπή βασιλόπιτας από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών


Συγχαρητήρια επιστολή στο Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Νομού Φλώρινας




Αισθητή σεισμική δόνηση πριν από λίγο στη Φλώρινα




Αρκετά αισθητή ήταν η σεισμική δόνηση η οποία σημειώθηκε πριν από λίγο και συγκεκριμένα στις 9:36πμ, 10 χιλιόμετρα δυτικο-ανατολικοδυτικά της Φλώρινας.

Σήμερα η διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Φλώρινας



Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2014 θα γίνει η διανομή των πορτοκαλιών για όσους έχουν εγκριθεί από το Πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων».
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου και από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 ανεξαρτήτως μελών οικογένειας.

Η φωτογραφία στα σχολεία



Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Η φωτογραφία στα σχολεία» αφορά σχολικές ομάδες των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Διανομή πορτοκαλιών στο Δήμο Αμυνταίου



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνει ότι η διάθεση των πορτοκαλιών στους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε Απόρους της ΕΕ έτους 2013» αρχίζει στις 7/01/2014 ημέρα Τρίτη και θα διαρκέσει 2 ημέρες.

Κοινή Δήλωση Αθανάσιου Γερμανίδη, Ευγενίας Ουζουνίδου και Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας, για την πώληση του ΑΔΜΗΕ



Σε συνέχεια των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κρατικών υποδομών, όπως των λιμανιών (ΟΛΠ), των εθνικών οδικών δικτύων, του δικτύου φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), της προηγηθείσας πώλησης του ΟΠΑΠ, της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας,  του κλεισίματος της ΕΡΤ και δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων, τρόικα και κυβέρνηση προχωρούν τώρα και στην ιδιωτικοποίηση-εκποίηση της ΔΕΗ, που είναι η πλέον στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας, παραβιάζοντας ακόμα και τις προγραμματικές δεσμεύσεις (Ζάπειο 1,2,3) του κου Σαμαρά, ο οποίος είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι τα δίκτυα δεν πωλούνται!!

Συνεχίζονται οι ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 12η Ἰανουαρίου 2014, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, θὰ συνεχισθεῖ ὁ κύκλος ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν ποὺ πραγματοποιοῦνται ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Χωρίς τηλεθέρμανση σήμερα το Αμύνταιο



Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης  Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι λόγω βλάβης του δικτύου η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης θα διακοπεί στην περιοχή του Ανατολικού Αμυνταίου (παροχές που τροφοδοτούνται από τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ν. Χαντζηκωνσταντίνου, Παύλου Μελά, Πλατεία Αγοράς).

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας



Μικρά Αγγλία



Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν.

Κυριολεκτικά «καπνός» έγινε το «25ευρω» εισαγωγής στα Νοσοκομεία



Αποσύρεται το «25ευρω» για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Το «ισοδύναμο» της κατάργησης αναμένεται να είναι ένα «τέλος» 0,05 € στα τσιγάρα, σύμφωνα με πηγές της «Χαριλάου Τρικούπη», οι οποίες μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, έκαναν λόγο για «πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε».

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ο αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Φλώρινας



Στον αγιασμό των υδάτων στην πόλη της Φλώρινας και στο διυλιστήριο της ΔΕΥΑΦ παραβρέθηκε τη Δεύτερα 06 Ιανουαρίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Όλα έτοιμα για την υπογραφή της σύμβαση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας



Σύμφωνα με πληροφορίες της ομάδας του Florina-simera, η σύμβαση για το έργο της τηλεθέρμανσης ανάμεσα στο Δήμο Φλώρινας και την εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ» θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες, με πιθανή ημερομηνία την ερχόμενη Δευτέρα 13 Γενάρη.

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης



Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας εύχεται ολόψυχα: «Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονία, ειρηνική και δημιουργική και στον καθένα προσωπικά, υγεία, αγάπη, προκοπή και  επίτευξη στόχων».

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014 του Δήμου Φλώρινας



Με την εκδήλωση των μωμόερων από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και ποντιακή γευσιγνωσία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014 οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014» του Δήμου Φλώρινας.

Έρευνα: Προφίλ και Προσόντα υποψήφιου Δήμαρχου Φλώρινας



-Η έρευνα ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά  και αμφισβητεί εκ θεμελίων το μοντέλο των υποψηφίων με κομματική ταυτότητα, κυρίως όμως με πολυετή θητεία στα κοινά!

Ευχές θα δεχτεί για την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Φλώρινας



Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, θα δεχθεί επισκέψεις για την ονομαστική του εορτή την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2014, από τις 10:00πμ έως και τις 15:00, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές» από το «Φωτογραφικό Εργαστήρι του Αριστοτέλη»



Το «Φωτογραφικό Εργαστήρι του Αριστοτέλη» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές».

Δικαιοσύνη … δυο μέτρα και δυο σταθμά



Με δύο αποφάσεις που εξέδωσε πρόσφατα το Μισθοδικείο, αφενός έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών και από την άλλη αναγνωρίζει και αφορολόγητο στις αποδοχές τους, όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι το Μισθοδικείο απαρτίζεται από 3 δικαστές, 3 καθηγητές Α.Ε.Ι. και 3 δικηγόρους, ουσιαστικά δηλαδή οι δικαστές αποφασίζουν για τις αποδοχές τους.

Νέο Τμήματα από τον Αμύντα Αμυνταίου



ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ
Από 4 ετών
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
Από 12 ετών
«Ο Χορός κλασικός ή σύγχρονος χαρίζει ευλυγισία. Είναι ένας τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης και σωματικής άσκησης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά όσους κάνουν και θέλουν να ακολουθήσουν με μαθήματα χορού. Η σχέση της κίνησης με την μουσική είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό γιατί εξασκεί το ρυθμό, την μουσικότητα, είναι προσωπική έκφραση, εμπνέει και καλλιεργεί το πνεύμα».

Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στο Φιλώτα Φλώρινας



Το Σάββατο (04-01-2014) το απόγευμα στο Φιλώτα Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Φλώρινας, συνέλαβαν τρία άτομα, έναν 41χρονο υπήκοο Αλβανίας  και δύο ημεδαπούς (έναν 31χρονο και μια 19χρονη) για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Επί ποδός» για τις 11.500 απολύσεις και τις 12.500 "διαθεσιμότητες"



15 Ιανουαρίου 2014, μία κρίσιμη ημερομηνία για το κοντινό εργασιακό μέλλον, συνολικά 24.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι 11.500 θα απολυθούν μέσα στο 2014 και οι λοιποί 12.500 θα μπουν στο καθεστώς "διαθεσιμότητας - κινητικότητας" μέσα στον Φεβρουάριο.

Αμύντας Αμυνταίου: Συλλυπητήρια στην οικογένεια Παπαβασιλείου



Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Χάντμπολ του Ε.Σ. "Αμύντας", εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην αθλήτρια του συλλόγου Αναστασία Παπαβασιλείου, για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου της  πατέρα.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας



Την Κυριακή (05-01-2014) τις μεσημβρινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις.