Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα συναυλία των Blues Wire στη Φλώρινα



Το μουσικό συγκρότημα Blues Wire θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι της μουσικής το Σάββατο 05 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας.

Συνεδριάζει την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Εκλογή νέου Προεδρείου



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με το με Α.Π. 48132/18-12-2012 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γεν. Δ/νση Τοπικής Αυτ/σης, Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ,

Συνεδριάζει την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα στις 06 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00, ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/ 2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει την Κυριακή το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας- Εκλογή νέου Προεδρείου



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα  14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα:

Νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Αμυνταίου



Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμυνταίου για τη νέα περίοδο θα είναι οι Αργύρης Βολιώτης, Τρύφων Γεώργου, Συμέλα Γιαννιτσοπούλου, Κυριάκος Κύρκου και Σπύρος Τσαχειρίδης.

Επιδείνωση του καιρού - Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια



Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και τους ισχυρούς βοριάδες έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία



Μετά την απόφαση (ΑΠ 248/3-1-2013) του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη να προχωρήσει στην κατανομή ποσού 20.000.000 € από τους ΚΑΠ έτους 2013 σε όλους τους Δήμους της χώρας,  για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και λοιπών γενικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση του Ο.ΞΙ.Φ.


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας καλούν όλα τα μέλη του συλλόγου στην Τακτική  Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 στις 18:30 στα γραφεία του συλλόγου με τα εξής θέματα:   

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Ωδείου Φλώρινας



Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποχαιρέτησε το 2012 με μια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στην οποία συμμετείχαν 150 από τους μαθητές του Ωδείου σε διάφορα σύνολα και συνδυασμούς.

Σύλληψη δύο ατόμων στους Άγιους Ανάργυρους Φλώρινας για παράνομη εργασία



Την Πέμπτη (03-01-2013) το βράδυ, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στους Αγίους Αναργύρους– Φλώρινας έναν 44χρονο ημεδαπό και έναν 21χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Θέμα ημερών οι μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα



Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη των πρώτων 800 κενών θέσεων που θα καλυφθούν από τους διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε ισχύ τίθεται από τις 12 Ιανουαρίου 2013, η αγορανομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του



Σε ισχύ τίθεται από τις 12 Ιανουαρίου 2013, η αγορανομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να μην καταβάλει αντίτιμο αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο της συναλλαγής του.

Απολογισμός 2012


20 χρόνια «έκλεισε» ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας. Και το 20ο , το 2012, δείχνει να τα έχει όλα ή μάλλον σχεδόν όλα.

Συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με την βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου



Συνάντηση με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε. Κοζάνης κ. Ευγενία Ουζουνίδου είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

28 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΦ για το έργο της τηλεθέρμανσης- Σε όλη την πόλη το έργο



Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

«Ειρήνη Είναι – Ειρήνη Δεν Είναι»



Η φωτογραφική ομάδα Αμυνταίου του Ε.Σ. Αμύντα, παρουσιάζει την έκθεση των βραβευμένων φωτογραφιών του 4ου διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας, που διοργανώνει ο διεθνής οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους Και Βία», με θέμα «Ειρήνη Είναι – Ειρήνη Δεν Είναι»

Συγχαρητήριο για τη βράβευση του «Αριστοτέλη» από την Ακαδημία Αθηνών


Για την ακριτική πόλη της Φλώρινας αποτελεί μέγιστη τιμή η βράβευση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» από την Ακαδημία Αθηνών, με το Βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης



Την 31-12-2012 το απόγευμα, στην Κρυσταλλοπηγή, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αιθαλομίχλη



Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθεί η τιμή του ρεύματος
Η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις περισσότερες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών.

Προμηθευτικός συνεταιρισμός υπαλλήλων της ΔΕΗ- Απαραίτητες οι αλλαγές



ΠΡΟΤΑΣΗ: ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
Συνάδελφοι
Όσοι και όσες αυτές τις ημέρες επισκεφθήκαμε τα καταστήματα του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού υπαλλήλων της ΔΕΗ προκειμένου να εξαργυρώσουμε την αναγκαστική δωροεπιταγή,

Προβληματισμός και προτάσεις για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια



Περιβάλλοντος, έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση από την εκτεταμένη χρήση σε τζάκια και ξυλόσομπες και να περιοριστούν οι ανησυχητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Άγιο Παντελεήμονα



Την Κυριακή 06 Ιανουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης Βεγορίτιδας στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα, αμέσως μετά την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο κέντρο του χωριού. 

Κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου



Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενοχωρίου, σας εύχεται καλή χρονιά και σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας,

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φετινή διοργάνωση του Αργείτικου Καρναβαλιού 2013


Με άφθονο κέφι, χορό, παραδοσιακή μουσική και ποτό σημαδεύτηκαν οι προηγούμενες ημέρες στο Άργος Ορεστικό κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου για το Αργείτικο Καρναβάλι.

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού- Εορτασμός Θεοφανείων



O Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού σας προσκαλεί την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12 μ.μ. στον Καθαγιασμό των Υδάτων που θα πραγματοποιήσει

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Φλώρινας για την τηλεθέρμανση



Σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου σχετικά με την τηλεθέρμανση την Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00πμ,

Παράταση έως τις 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες



Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μπαμπάρια στον Παπαγιάννη Φλώρινας‏



Για άλλη μια χρονιά αναβίωσαν στον Παπαγιάννη Φλώρινας, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα «Μπαμπάρια», έθιμο που γιορτάζει το ξύπνημα της γης και της καρποφορίας και χάνεται στα βάθη της Τουρκοκρατίας.

Εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας



Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Αθανάσιου Μπέλτσου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Συγκρότηση επιτροπής για τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του Νικόλαου Καραστογιάννη



Τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από στελέχη της ΔΕΗ αποφάσισε η Διοίκηση της Επιχείρησης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του Νικόλαου Καραστογιάννη, 38 χρονών, τεχνίτη Ορυχείων, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής στο Ορυχείο του Νότιου Πεδίου στις 27.12.2012 και ώρα περίπου 3:10 πμ.

Ευχές και κάλαντα στην Περιφέρεια



Ευχές από φορείς και Συλλόγους της περιοχής στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών,

Φτάνει πια!



Κύριοι, κυρίες υπεύθυνοι του Λ.Κ.Δ.Μ. είμαστε πραγματικά δυστυχείς που οι φόβοι μας ως προς τα ατυχήματα που προκαλούνται λόγω μη σωστής εκπαίδευσης και ενημέρωσης προσωπικού βγαίνουν αληθινοί.
Τελευταίο ελπίζουμε να είναι το θανατηφόρο ατύχημα του συνάδελφου Καραστογιάννη Νικολάου.

Ευχές από τους παίχτες του Αμύντα για το 2013



Λίγο πριν οι παίκτες του Αμύντα Αμυνταίου επιστρέψουν στις προπονήσεις, εν όψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για το νέο έτος (13/1 Αναγέννηση Άρτας – Αμύντας Αμυνταίου). Παναγιώτης Δημητρίου, Γιώργος Θεοχαρίδης και Θωμάς Χατζηπέτρου στέλνουν μέσω του ηλεκτρονικού τύπου τις ευχές τους για το 2013!!!

Χριστούγεννα για όλους: «Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω»



Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η συμμετοχή των συνδημοτών μας στην δεύτερη εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που υλοποιήθηκε

Ευχές για μια παραγωγική χρονιά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη



Τις στιγμές αυτές που αλλάζει ο χρόνος, η Εφορεία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Φλώρινας"Βασιλικής Πιτόσκα" επιθυμεί να εκφράσει στους μικρούς φίλους του παιδικού Παραρτήματος, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν αρμονικά μαζί μας,

Πρωτοχρονιά στο Δήμο Σερβίων- Βελβεντού



Με την αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων της Πρωτοχρονιάς υποδέχτηκαν το νέο έτος στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Η εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού ολοκλήρωσε τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ορεστίδος για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού με τίτλο «90 χρόνια μαζί», το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Καλή και ευλογημένη χρονιά!


Η ομάδα του Florina-simera εύχεται σε όλο τον κόσμο καλή και ευλογημένη χρονιά!  

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει,

«Μπαμπάρια» στον Παπαγιάννη Φλώρινας



Ο Μορφωτικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Παπαγιάννης, σας προσκαλεί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 10 το πρωί, στα «ΜΠΑΜΠΑΡΙΑ».

Βράβευση του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" από την Ακαδημία Αθηνών



Ανακοινώνεται ότι η Ακαδημία Αθηνών κατά την πανηγυρική συνεδρία της 28ης Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Συνεδριάσεών της, απένειμε το Βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών στον ΦΣΦ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", για όσα "επί 71 έτη υπέρ της ακριτικής Φλωρίνης και της νεολαίας αυτής πράττει''.

«Μπαμπάρια» στη Σιταριά Φλώρινας



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς σας προσκαλεί στον παραδοσιακό γάμο που θα γίνει σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31-12-2012) και ώρα 18:00 στο «Χωριό του Άι-Βασίλη» στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς όπου θα αναβιώσουμε το πατροπαράδοτο έθιμο «τα Μπαμπάρια».

Δυναμικά ξεκίνησαν οι χειμερινές προπονήσεις του ΑΟΦ



Δυναμικά άρχισε τις χειμερινές προπονήσεις του ο Αθλητικός όμιλος Φλώρινας, ολοκληρώνοντας τις εγγραφές νέων μελών απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα. 

Συλλυπητήρια επιστολή



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε., με την παρούσα θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου και φίλου Νικολάου Καραστογιάννη, που βρήκε αδόκητο θάνατο, κατά την ώρα εκτέλεσης του εργασιακού του καθήκοντος.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στο Φιλώτα Φλώρινας



Το Σάββατο (29-12-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν επ΄ αυτοφώρω στο Φιλώτα Φλώρινας, 18χρονο ημεδαπό για κλοπή.