Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Προβληματισμός και προτάσεις για την αιθαλομίχλη από τα τζάκια



Περιβάλλοντος, έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση από την εκτεταμένη χρήση σε τζάκια και ξυλόσομπες και να περιοριστούν οι ανησυχητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.
Η Υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, επανέλαβε την πρότασή της για μείωση της τιμής του πετρελαίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δημιουργίας αιθαλομίχλης από την αυξημένη καύση στα τζάκια. Επίσης οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη πρότειναν να δοθούν επιδοτήσεις προκειμένου οι πολίτες να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως η μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά.

Τον σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία από την αιθαλομίχλη, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου «να προστατευθεί ο πληθυσμός από τις επιβλαβείς συνέπειες της καύσης προϊόντων ξύλου, οι οποίες θα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην Υγεία και το Περιβάλλον» και θεωρεί επιτακτική ανάγκη την προώθηση με οικονομικά κίνητρα της χρήσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ως πηγών θέρμανσης από τους πολίτες.
«Οι συστάσεις και μόνο στον οικονομικά χειμαζόμενο πληθυσμό, δεν αρκούν. Χρειάζεται συνεργασία όλων των αρμόδιων παραγόντων προκειμένου να διαφυλαχθούν η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον» καταλήγει ο ΠΙΣ.
«Αντί η κυβέρνηση να αναλώνεται σε συσκέψεις χωρίς αποτέλεσμα για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα τζάκια, την ώρα που ο ελληνικός λαός παγώνει και τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας κλείνουν εξαιτίας της εγκληματικής ενεργειακής πολιτικής της, οφείλει χωρίς καμιά καθυστέρηση να μειώσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Σαμαράς.», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.