Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εκδήλωση για την έναρξη των εκδηλώσεων των 100 χρόνων στις 27 Ιουλίου 2012 παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου


Σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στα γραφεία της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Ταξίαρχος της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Απόστολος Τσιάγγος, ο Διοικητής της Τροχαίας Φλώρινας κ. Δημήτριος Γκίνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αριστείδης Αριστείδου και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θωμάς Ζωγράφος.  

Μουσικό πανηγύρι στον Άγιο Γερμανό


Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντολογικός Αθλητικός Σύλλογος Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ , στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων του , διοργανώνει το Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα 21.00, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γερμανού , μουσικό πανηγύρι.

Ξεκινούν σήμερα τα ΦΙΛΩΤΕΙΑ 2012


Βιβλιοπαρουσίαση στο Λέχοβο

Η καλαίσθητη έκδοση «Λέχοβο – ιστορία, μνήμες, πολιτισμός, φυσική ομορφιά» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Λεχόβου. Εντονότατο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε το λοφο του Πρ. Ηλία στον οποίο γίνονται οι εκδηλώσεις.
Η έκδοση είναι του Δήμου Αμυνταίου, ενώ σαν πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει από την πρώην Κοινότητα Λεχόβου. Τα κείμενα υπογράφει ο Λεχοβίτης ιστορικός, κ. Παναγιώτης Φίτζιος, στον οποίο ανήκουν και οι περισσότερες παλιές φωτογραφίες, ενώ οι εντυπωσιακές φωτογραφίες και η έρευνα είναι του κ. Στέλιου Γαβριηλίδη.

Τρόφιμα και Ποτά της Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια αρωγός στους επιχειρηματίες – Διέξοδοι και λύσεις στις επιχειρηματικές αγωνίες


Οι επιχειρηματικές δυνάμεις και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με στόχο την ενίσχυση των τοπικών τροφίμων και ποτών συναντήθηκαν την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στο πάνελ βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης ενώ συντονιστής της συνάντησης εργασίας ήταν ο Βασίλης Κωτούλας, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μετεγκατάσταση Κέντρου Υγείας Αμυνταίου. – Συστέγαση με το ΚΑΦΚΑ


Ανήσυχοι είναι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου και του ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, από την σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση και συστέγαση, του Κέντρου Υγείας με το ΚΑΦΚΑ (το οποίο βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Αμυνταίου).
Το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής με 20.000 κατοίκους περίπου, - μίας περιοχής με βαριές βιομηχανίες, ορυχεία και μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ και, όπως όλα τα Κέντρα Υγείας, πρέπει να αποτελεί, μαζί με τα παραρτήματά του, σημαντικό κρίκο για την ανάπτυξη υπηρεσιών πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας για την προστασία της υγείας του λαού, με εύκολη πρόσβαση για τον καθένα.

Μακρύ Όχημα (Long Vehicle)


Το μακρύ όχημα (Long Vehicle) με αριθμό κυκλοφορίας FLR2012 είναι ένα συνεργατικό ρυμουλκό από εικαστικούς καλλιτέχνες, που θέλουν να προσεγγίσουν κριτικά και να ξεδιαλύνουν τη διαδικασία ανάμεσα στην εργασιακή διαδικασία του έργου τέχνης και τις κοινωνικές σχέσεις που η τέχνη γεννά και/ή αναπαράγει.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Σκοπιά


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη αλιεία στη Μικρή Πρέσπα


Συνελήφθη χθες (17-07-2012) το πρωί από αστυνομικούς Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, στην λίμνη Μικρή Πρέσπα – Φλώρινας, ένας 69χρονος ημεδαπός, για παράνομη αλιεία.
Κατασχέθηκαν μία (1) μηχανοκίνητη ξύλινη βάρκα, τρεις (3) κλούβες δικτύων, μία (1) απόχη, προϊόντα αλίειας και άλλα σύνεργα αλιείας.

Παρεμπόδιση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ


Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι απλώς μία τράπεζα που ανήκει στο Δημόσιο. Είναι η τράπεζα στην οποία βρίσκεται υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργούμενων εκτάσεων των φτωχομεσαίων αγροτών, των εγκαταστάσεων συνεταιρισμών, καθώς και περιουσιακά στοιχεία φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων. Είναι επίσης η τράπεζα εκείνη, που διαχειρίζεται το σύνολο των αγροτικών επιδοτήσεων, όπως επίσης και των κονδυλίων για την ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Λευτέρης Παπαδόπουλος, "Εν αρχή ην ο λόγος"


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν στον κλάδο τροφίμων και ποτών


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις σε ειδική συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν στον κλάδο τροφίμων και ποτών της Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ισόγειο), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LOCFOOD.

Ημερίδα με θέμα «’Εναλλακτικές μορφές συστημάτων θέρμανσης- Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον» από το Επιμελητήριο Φλώρινας


Το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και με αφορμή τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην ημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρία ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Π.-ΒΑΡΣΑΜΗ Γ. ΟΕ με θέμα:
 ‘’Εναλλακτικές μορφές συστημάτων θέρμανσης- Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκον’’

16ο Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα


Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί στο 16ο Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα 2012 στις 21-27 Ιουλίου
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Σάββατο 21 Ιουλίου
15:00 Αγώνες: Beach Volley, Canoe Kayak, ψάρεμα, κολύμπι, πλαβοδρομίες, διαγωνισμός βουτιάς, Wind Surfing, Kite surfing
21:00 Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα με χορούς από όλη την ελληνική επικράτεια με τη συνοδεία της ορχήστρας «Ακρίτες».

Φιλώτεια 2012 από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΦΙΛΩΤΕΙΑ 2012 η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΤΑ σας προσκαλεί στην υπαίθρια Ποντιακή Βραδιά την Κυριακή 22 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του συλλόγου. Σας περιμένουμε για μια βραδιά με πολύ κέφι και χορό μέχρι το πρωί.

Απαιτούμε πραγματικές εκπτώσεις και όχι αλαλούμ


Αρχίζει η θερινή περίοδος των εκπτώσεων (16 Ιουλίου-31 Αυγούστου). Οι εκπτώσεις δίνουν μία ευκαιρία, στους Καταναλωτές να επωφεληθούν, από τις μειωμένες τιμές των προϊόντων, αλλά, συγχρόνως, κρύβουν αρκετές παγίδες.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει:

Συνεδριάζει σήμερα η « Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»


Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη  18/7/2012  και ώρα 13:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με θέματα:
1)  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης
2)  Ενέργειες στήριξης στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

1η Σερβιώτικη γαστρονομία


Σας προσκαλούμε στην 1η Σερβιώτικη Γαστρονομία που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22 Ιουλίου 2012 στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21-7-2012
18:00 -  Έναρξη πρώτης ημέρας Σερβιώτικης Γαστρονομίας στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων – Παρουσίαση Τοπικών Προϊόντων – Παρασκευή Εδεσμάτων από την Λέσχη Αρχιμαγείρων

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησε η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από το Δήμο Φλώρινας


Ο Δήμος Φλώρινας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των συνδημοτών μας που δικαιούνται προνοιακά επιδόματα, προχώρησε άμεσα όλες τις απαραίτητες από μέρους του διαδικασίες, με αποτέλεσμα από την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 να έχει ξεκινήσει η πληρωμή των επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου 2012.

Φεστιβάλ Longboard - Αγώνας κατάβασης με longboard της διαδρομής Παλιά Καστανιά-Σέρβια


Ένα διαφορετικό όσο και εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρουν οι έλληνες και ξένοι που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ Longboard που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Ιουλίου στην Καστανιά Σερβίων. Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή του αγώνα θα είναι τα έξι χιλιόμετρα κατάβασης της βουνοπλαγιάς από την Παλιά Καστανιά έως τα Σέρβια με longboard skateboard (η διαφορά του από το skateboard είναι ότι η σανίδα έχει μεγαλύτερο μήκος).

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μουσικών σχολείων


α) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και στους πίνακες διορισμών σχολ. έτους 2012-2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄).
β) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εμπειροτεχνών ιδιωτών για την ένταξη σε πίνακα μουσικών ειδικεύσεων ωρομισθίων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2012-2013.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα


Στη λήξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012. Κατά  διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκαν 70 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία χωρισμένα σε τρεις ομάδες των 20- 25 χορευτών αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου και πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Στην έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά ο Δήμαρχος Φλώρινας


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος παραβρέθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου, στην έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στη Σιταριά, μία διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς, με τη συνδιοργάνωση και του Δήμου Φλώρινας. Στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά χορευτικά συγκροτήματα από την Φλώρινα, την Καστοριά, την Κόρινθο αλλά και το Σικάγο των ΗΠΑ, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος είπε τα εξής:

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ: Τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια! Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων


Ασυγκράτητη είναι πλέον η ανεργία, ως αποτέλεσμα του βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς οι άνεργοι έφτασαν το 1.109.658 τον Απρίλη του 2012 από 801.883 τον Απρίλη του 2011. Σε ποσοστό η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,5%, από 16,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά
307.775 άτομα, σε σχέση με τον Απρίλη του 2011. Σε ποσοστό η αύξηση των ανέργων μέσα σε ένα χρόνο έφτασε το 38,4%!

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων


Το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων με την κ. Νίνα Γκατζούλη, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ και συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού


Με τις απονομές στους νικητές και την καθιερωμένη γιορτή στον ξενώνα του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς σε υψόμετρο 1000μ. ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Για μία εβδομάδα έλληνες αλλά και ξένοι αιωροπτεριστές προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα που είχε ως ΄΄αφετηρία΄΄ την πίστα απογείωσης στην Παλιά Καστανιά και ΄΄τερματισμό΄΄ τον κάμπο των Σερβίων.  

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 16 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 8.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης: