Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ στον Πρόεδρο της ΔΕΗ


Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ λόγο των διαφωνιών που υπάρχουν στους κόλπους των εργαζομένων . Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση και να εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Σας τονίζουμε τα εξής: Την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση δεν την εκφράζει κανένας άλλος, πέρα από την Διοίκηση και τα μέλη της . Είμαστε μέλος φυσικά της Ομοσπονδίας και οφείλουμε να πειθαρχούμε με τις αποφάσεις της.

Μεταφορά ημέρας πραγματοποίησης λαϊκής αγοράς


Λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος η ημέρα πραγματοποίησης της λαϊκής αγοράς Αμυνταίου μεταφέρεται για το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012.
Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ θα πραγματοποιηθούν κανονικά την ημέρα διενέργειας της λαϊκής αγοράς για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Εικαστική άνοιξη φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Κατασκευών των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Ά-ΤΙΤΛΟ», που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα  20:00 στον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Κοζάνης ( έναντι Ι. Μητρόπολης).

Περπατώ εις το δάσος… και η αρκούδα είναι εδώ νεκρή και ακρωτηριασμένη. Reloaded


Το Σάββατο 26/05,  η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από ορειβάτες-περιπατητές οι οποίοι κατά τη διάρκεια περιήγησής τους στην ευρύτερη δασική περιοχή Σκοπιάς Φλώρινας ανακάλυψαν νεκρή και ακρωτηριασμένη αρκούδα.
Πρόκειται για ενήλικο αρσενικό ζώο, 20 ετών και βάρους 200 κιλών.

Επενδύσεις στην Ευρώπη: Ανάγκη συγκροτημένης επενδυτικής πολιτικής

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής η έκθεση της Ρόδης Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, για την
«ελκυστικότητα των επενδύσεων στην Ευρώπη». Η έκθεση τονίζει την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην  προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας. Ο στόχος μας πρέπει να είναι διπλός:

Σχολιασμός δημοσιεύματος για ανεξόφλητους λογαριασμούς


Σχετικά με αναφορά δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο «η ΔΕΗ δεν κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση των οφειλών ύψους € 1,3 δισ. από ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρισμού», η Επιχείρηση επισημαίνει τα ακόλουθα:
Οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί – εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό - μειώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε € 629 εκατ. στη Χαμηλή Τάση (από € 763 εκατ. στο τέλος Μάρτιου).

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα “Η αγορά εργασίας στις επιχειρήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης”


Με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών ολοκληρώθηκε η ημερίδα: “Η αγορά εργασίας στις επιχειρήσεις σε περίοδο οικονομικής κρίσης” που συνδιοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και το Παράρτημα Καστοριάς  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Επαναδιαπραγμάτευση ή ρήξη;


Στο δρόμο της νέας εκλογικής αναμέτρησης λοιπόν. Οι δυνάμεις ανασυντάσσονται, παρατάσσονται σε διάταξη μάχης εκ νέου, προσπαθώντας να βγάλουν λαγούς απ’ το καπέλο, πιο εντυπωσιακούς αυτή τη φορά.
Έχει αλλάξει όμως κάτι ουσιαστικό στο μήνα που μεσολαβεί από τις εκλογές της 6ης Μάη; 

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Συνεδρίασε τη Δεύτερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΦ


Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέτας Ρίζου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τριάντα έξι στην ημερήσια διάταξη.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της δασοξύλευσης και συγκεκριμένα τόνισε: «Ο Δήμαρχος δεν είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τα πάντα.

Επανέναρξη λειτουργίας 2ης μονάδας ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα


Μετά από αποκατάσταση βλάβης θα ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη της λειτουργίας της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
Μετά από συμφωνία της διοίκησης της ΔΕΗ και του Δήμου Αμυνταίου, στο χώρο του εργοστασίου θα βρίσκεται ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμυνταίου, για την παρακολούθηση των εκπομπών και των περιβαλλοντικών παραμέτρων λειτουργίας κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης της μονάδας, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει τις τιμές των ρύπων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Επιτέλους δικαιωθήκαμε (Έστω και μερικώς)


Εκφράζουμε  την  ικανοποίηση  μας  γιατί  επιτέλους  και  η ΠΕ  Φλώρινας  επιχορηγείται  από  τη  Μ.Ο.Δ.  με  το  ποσό  του  1,800,000€  για  τεχνική  βοήθεια  (ήτοι  κονδύλια  για  μελέτες).  Δικαιώνεται  ο  αγώνας  που  δώσαμε  όλοι  μαζί.  Οι  τρείς  Δήμαρχοι  Αμυνταίου,  Φλώρινας και  Πρεσπών,  η  Περιφέρεια  Δυτικής  Μακεδονίας,  αλλά  και  όλοι  οι  φορείς  της  Φλώρινας.  Αποδεικνύεται  ότι  όλοι  ενωμένοι  μπορούμε  να  τα  καταφέρουμε  καλύτερα.

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του παιδικού τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του παιδικού τμήματος, την Πέμπτη  31  Μαΐου  2012, στις 7.30μ.μ, στους χώρους της Λέσχης (Διεθνές).
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 11 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας: 6- 8 μ.μ καθημερινά    

Σύσκεψη σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας για την κατασκευή του οδικού άξονα Φλώρινας – Νίκης


Με αγωνία παρακολουθώ τη στασιμότητα στην εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση του δημοπρατηθέντος έργου κατασκευής του οδικού άξονα Φλώρινας-Νίκης.
Επειδή, θεωρώ εύλογες τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής στην οποία θα διανοιχθεί ο αναγκαίος για την κατασκευή του οδικού άξονα δανειοθάλαμος,
Επειδή, θεωρώ ταυτόχρονα τον συγκεκριμένο οδικό άξονα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας,

Το Δίκτυο Επιχειρήσεων που συνεργάζεται με τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ. ξεπερνά τις 100 και παρουσιάζεται!


Τριψήφιο αριθμό έχει πλέον το δίκτυο των επιχειρήσεων  που συνεργάζεται με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) παρέχοντας μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων στους κατόχους της εκπτωτικής Κάρτας Μέλους του Ομίλου. Ο ΟΕΝΕΦ σε μια προσπάθεια να τονώσει την τοπική αγορά αλλά και να ελαφρύνει κατά ένα ποσοστό το κόστος των καθημερινών δαπανών των πολιτών της Φλώρινας ανέλαβε την πρωτοβουλία της έκδοσης της ειδικής αυτής εκπτωτικής κάρτας σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης αλλά και του νομού γενικότερα.

Χρηματοδότηση μελετών για ωρίμανση έργων


Η χρηματοδότηση των Δήμων του Νομού Φλώρινας για την ωρίμανση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη, που απαντάει άμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη του συνόλου των φορέων του Νομού που συγκάλεσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συγχαρητήριο του Συλλόγου Γονέων του Ωδείου Φλώρινας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα ήθελε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην παιδική χορωδία του Ωδείου μας και στη δασκάλα τους κ. Ανδρέια Διδασκάλου για την άψογη εμφάνισή τους στην 7η Συνάντηση Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο Βελβεντό. Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες και στην κ.Γιούλια Κόπτεβα, καθηγήτρια φλογέρας – όμποε, για την προετοιμασία και  την άψογη εμφάνιση του τμήματος της φλογέρας, που συνόδευσαν τη χορωδία μας.

Έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Δήμο Αμυνταίου


Μία σειρά σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών αναλαμβάνει να εκτελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν μετά από την υπογραφή διαβαθμικών συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Αμυνταίου, που θα υπογράψουν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα «Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο»


Την Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, ώρα 18.00 ως 21.30 μμ., στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Διευθυντή, κ. Παναγιώτη Νώτα, και τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, κ. Στέλλα Κασίδου, κ. Γιάννη Κασκαμανίδη και κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, με θέμα:

Βράβευση καθηγητών του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Στο Διαγωνισμό μουσικής δωματίου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διεξήχθη στις 25 Μαΐου 2012 στη Θεσσαλονίκη, το 1ο βραβείο μοιράστηκε στο κουιντέτο εγχόρδων (συμμετοχή Χρήστου Κόζαλη, καθηγητή βιολοντσέλου του ωδείου) και στο ντούο κρουστά-ακκορντεόν  (συμμετοχή Δημήτρη Ζαχαράκη, καθηγητή κρουστών του ωδείου).

Κύπελλο ΑΦΡΟΔΙΤΗ - Λεμεσός


Αξιέπαινη η προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας η οποία μεταφράζεται στην άριστη διοργάνωση του Κυπέλλου «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» της σειράς Satellite της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Συνολικά 27 αθλητές από 9 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Ρωσία, το Κυργιστάν, το Ισραήλ ακόμα και η μακρινή Χιλή έδωσαν το παρών με τις δυνατές τους ομάδες.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

DrosopigiRace το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος


Με  τη Μάρω την αρκούδα και την παρέα της να διατηρεί τα 14,4km της κυκλικής διαδρομής του Cross Country σε άριστη κατάσταση και την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, το Drosopigirace είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους αθλητές του mountain bike σε έναν ακόμα αγώνα υψηλών προδιαγραφών, απαιτήσεων αλλά και παροχών.
Το διαιτολογικό γραφείο Nutridiet, με υπεύθυνη τη διαιτολόγο/διατροφολόγο κα. Έλενα Ζούμπου, θα παρέχει δωρεάν ανάλυση σύστασης σώματος μέσω βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας(BIA) - λιπομέτρηση σε όλους τους συμμετέχοντες πριν την έναρξη του αγώνα. 

Αδικαιολόγητη αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας


Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου. Η μείζων μειοψηφία αποχώρησε για άλλη μια φορά από την αίθουσα, με το αιτιολογικό ότι ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης δεν θα παραβρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως είχε ενημερώσει από την αρχή της συνεδρίασης το σώμα, για να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου Αμυνταίου.

Σύλληψη δύο ατόμων για «φρουτάκια» στη Μελίτη


Συνελήφθησαν, την Κυριακή  (27-05-2012) το βράδυ στη Μελίτη - Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, δύο (2) ημεδαποί, 50 και 37 χρονών, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας


Ο ΦΣΦ ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παραστούν στην Επιμνημόσυνη Δέηση που θα τελεστεί την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, ημέρα μνήμης της Αλώσεως (29 Μαΐου 1453), στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλώρινας και ώρα 20.30 μμ, υπέρ αναπαύσεως των ηρωικών υπερασπιστών της Βασιλεύουσας και όλων των υπό τουρκικό ζυγό θανόντων προγόνων μας.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού


Χθες (28-05-2012) τις πρωινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσονταν η σύλληψή του, για διακεκριμένες κλοπές κατ ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση.

Ημερίδα με θέμα "Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο" σήμερα στη Φλώρινα


Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνουμε ο Διευθυντής και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, με θέμα: «Κριτικός Γραμματισμός και νέα Προγράμματα Σπουδών γλωσσικής διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο», με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Καθηγητή Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, ώρα 18.00 ως 20.30 μμ., στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Απαντήσεις στα Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής


Τα θέματα ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Φαίνεται πια ότι τείνει να καθιερωθεί αυτό το πολύ δύσκολο επίπεδο θεμάτων. Φυσικά είναι καλοδεχούμενο, αρκεί και στο δημόσιο σχολείο ο καθηγητής να έχει την δυνατότητα να διδάξει αντίστοιχου επιπέδου, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με τα σημερινά δεδομένα βιβλίων, οργάνωσης τάξης κα. Φρόντισα να δώσω περισσότερες από μία λύσεις.

Καθαρισμός στις όχθες της Χειμαδίτιδας


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αετού προχώρησαν σε μία δράση εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος, καθαρίζοντας τις όχθες της λίμνης Χειμαδίτιδας.
Ο καθαρισμός έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «Μεσόγειος S.O.S.», μέσω του οποίου έγινε η προμήθεια των ειδών για τον καθαρισμό.

Ενεργειακός Σχεδιασμός χωρίς το λιγνίτη; Είναι νωρίς ακόμα.


Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στον τομέα της ενέργειας επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, της μεταποίησης και όλης της παραγωγικής βάσης της χώρας. Επηρεάζεται η τύχη δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Ο στόχος επομένως του Ενεργειακού Σχεδιασμού θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας με το χαμηλότερο κόστος,  λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Συναυλία με τη Μουσική Διέξοδο στο Άργος Ορεστικό


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


 Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 28 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με θέματα:

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  28 Μαΐου 2012 ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  18 :00  σε τακτική συνεδρίαση  σύμφωνα με το άρθρο 95   του Ν. 3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:

Πρόσκληση τακτικής γενικής συνέλευσης της Λ.Π.Φ.


Καλούνται τα μέλη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, στις 7:30 μ.μ. στους χώρους της Λέσχης ("ΔΙΕΘΝΕΣ") σύμφωνα με το ισχύον Καταστατικό και ειδικότερα τα άρθρα 7, 8, 15, 16 και  με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη


Συνελήφθη την Κυριακή (27-05-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, στην Κρυσταλλοπηγή, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά 27χρονου ομοεθνή του, μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τον 27χρονο μη νόμιμο μετανάστη.