Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Πρέσπα, βασίλειο γαλήνης…» στο θεματικό κέντρο Πύλης


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών σας προσκαλεί στα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του Βαγγέλη Ταμουτσέλη με θέμα: «Πρέσπα, βασίλειο γαλήνης…» την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 19:00 στο Θεματικό Κέντρο Πύλης.
Τηλ: 2385051870& 46705.

Οι "Tequillers" στο "cafe & wine bar Λανάρα", στον Αετό Αμυνταίου, Παρασκευή 4 Μαΐου για μια ξεχωριστή rock βραδιά




Χρονοδιάγραμμα Δράσεων για το Μάιο 2012


Χώρος Πολιτισμού 'Η Βιβλιοθήκη', Λαιμός και στα άλλα χωριά της Πρέσπας
4/05       Βραδιά Ταινίας (19.30) Musical 'H Φαντασία του Ντίσνεϋ'
5/05        Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (17.30) - Do It Yourself - Το Κουτί για τα πράγματά σου

Οι μαθήτριες του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ειρήνη Δεμερτζή και Μαρία Ξανθοπούλου πήραν Β’ Βραβείο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό


Στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. (Χορωδία & Ορχήστρα Νέων) που διεξήχθη στις 27 Απριλίου 2012 στην Αθήνα, οι μαθήτριες Ειρήνη Δεμερτζή και Μαρία Ξανθοπούλου της καθηγήτριας πιάνου κ. Άννιας Χατζησυμεωνίδου, του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απέσπασαν το Β’ Βραβείο στην κατηγορία Β’ 4 χέρια.

Συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο B-WARE για την εκτίμηση της κατάστασης της ποιότητας των νερών


Οι λίμνες της Πρέσπας, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, είναι διασυνοριακές λίμνες μοιρασμένες ανάμεσα σε 3 χώρες (Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Αλβανία) και ως τέτοιες δέχονται διάφορους ρύπους από ποικίλες πηγές, όπως γεωργικά, αστικά και βιομηχανικά απόβλητα. Η ρύπανση του νερού συνιστά μία από τις μεγαλύτερες απειλές και δυστυχώς είναι δύσκολο να την αντιληφθεί κανείς εγκαίρως, καθώς επιδρά σταδιακά και αργά στο οικοσύστημα.

Όχι στην εκχώρηση του δημοσίου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΤΑΙΠΕΔ)
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΥΜΕΔΙ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Το δημοτικό συμβούλιο Πρεσπών συνεδριάζει την Παρασκευή 04 Μαΐου 2012, και ώρα 20:00΄ με θέματα :
1. Έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης Μουσικής στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, του Τουτουντζή Δημήτριου στην Τ. Κ. Ψαράδων. (Εισηγητής Πρόεδρος του Δ.Σ.).

Σήμερα η κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα


Την Παρασκευή 04 Μαΐου 2012 και ώρα 8:00μμ θα γίνει κεντρική Ομιλία των Υποψήφιων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Νέο Πάρκο Φλώρινας).

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε. για τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες της


Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τα νέα τιμολόγια του 2012 για πελάτες Υψηλής Τάσης (ΥΤ) και σε συνέχεια του από 29.02.2012 Δελτίου Τύπου της ΔΕΗ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
-Η ΔΕΗ αποτέλεσε και αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας.
-Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ για τους πελάτες Υψηλής Τάσης παραμένουν «παγωμένες» από τον Ιούλιο του 2008.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τρεις νέες μελέτες για την ανάδειξη της Λίμνης Πολυφύτου και των Κάστρων Σερβίων


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» εντάχθηκε η εκπόνηση τριών μελετών προϋπολογισμού 300.000€ που σχετίζονται με την αξιοποίηση και ανάδειξη της λίμνης Πολυφύτου και της Βυζαντινής Καστροπολιτείας των Σερβίων.

Δήλωση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ρόδης Κράτσα για τις εκλογές


“Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις και δύσκολο δρόμο. Θέλουμε καταρχάς να πείσουμε τους εταίρους μας για μία διαπραγμάτευση σε κάποιους όρους και πολιτικές που θα επιτρέψουν στην οικονομία και την κοινωνία να ανασάνει, χωρίς να χάσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. Θα το καταφέρουμε αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να κάνουμε τις κατάλληλες αλλαγές, να καταπολεμήσουμε την κρατική σπατάλη και να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου θα λειτουργεί και θα αναπτύσσεται η αγορά.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πληρώνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν έγιναν».

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3» με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαδημητρίου και Βασίλη Λυριτζή.
Κύρια σημεία της συνέντευξης:
Τα τελευταία 2.5 χρόνια δεν έγινε ούτε μία διαρθρωτική αλλαγή. Η χώρα το πλήρωσε με μεγαλύτερη ύφεση και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τιμητική εκδήλωση στην Τ.Κ. Κέλλης


Μία ακόμη πετυχημένη εκδήλωση οργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου και τους τοπικούς φορείς. Μετά τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Αθανασίου, προστάτη της Κέλλης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για να τιμηθούν οι νέοι που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και επιφανείς προσωπικότητες όπως ο καθηγητής της Ιατρικής και χειρούργος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Τσαντήλας και ο λαογράφος και συνταξιούχος δάσκαλος, κ. Λάζαρος Μέλλιος.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι εθνικές εκλογές ως ευκαιρία για προστασία του τοπικού συμφέροντος


Φίλες και Φίλοι,
Υπάρχουν προβλήματα που πραγματικά απειλούν τις τοπικές κοινωνίες και πολλές φορές η περιοχή μας δέχεται επίθεση από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Στις στιγμές αυτές χρειαζόμαστε τους βουλευτές μας! Στις στιγμές αυτές πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους για να προασπιστούν το τοπικό συμφέρον έναντι των ατυχών επιλογών του κέντρου.

Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου Ευστάθιου Κωνσταντινίδη


Ο Υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση, στην αίθουσα του Φ.Ο.Ο.Φ., την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 στις 20:30 το απόγευμα.

Ένα γράμμα στη δασκάλα μου κ. Δόμνα Ευνουχίδου


Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν πολλά για σας κ.Ευνουχίδου, πρώην πια Διευθύντρια του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Τα
blogs της Φλώρινας βομβαρδίζονταν καθημερινά από ανώνυμα σχόλια ανθρώπων, που κατεξοχήν θεωρώ δε σας γνώρισαν ποτέ.
Αισθάνθηκα λοιπόν την ανάγκη να πω επώνυμα και δημόσια δυο λόγια από καρδιάς και να καταθέσω την προσωπική μαρτυρία ενός μαθητή σας, για το ποια είστε πραγματικά. Είναι το λιγότερο που οφείλω να κάνω σε σχέση με αυτά, που εσείς μας χαρίσατε.

Ομιλία του Προέδρου του ΕΚΦ Μπίρου Στέφανου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΦ για την Πρωτομαγιά του 2012


Κυρίες και κύριοι
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Η 1 Μάη 2012 βρίσκει τους έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με την πιο σφοδρή επίθεση στα βασικά εργασιακά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα.
Μισθοί, συντάξεις καθημερινά υπόκεινται σε μειώσεις.
Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται.

Ο εορτασμός της μνήμης της Οσίας Σοφίας στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας


Από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ανακοινώνεται ότι συν Θεώ Αγίω, στις 5 & 6 Μαΐου 2012 θα εορταστεί η μνήμη της Οσίας Σοφίας (ημέρα της Οσιακής Κοιμήσεώς της), η οποία ασκήτεψε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας.
Ο επίσημος εορτασμός καθώς και η ακολουθία με τις λοιπές εκδηλώσεις αγιοκατατάξεως θα πραγματοποιηθούν με την έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στην Καστοριά, στα τέλη Ιουνίου 2012.

Αύριο οι σχολικοί αγώνες στίβου γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας


Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθούν στο  Δ.Α.Κ.  Φλώρινας, την  Πέμπτη  3  Μαΐου  2012 από ώρα 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Το μήνυμά μας είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρώτη δύναμη, με νέους ανθρώπου στο προσκήνιο


Έξι μέρες μένουν για τις Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Την κρισιμότερη αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης. Σ’ αυτή την αναμέτρηση, τα μέλη και οι φίλοι της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε στην πρώτη γραμμή της Εκλογικής αναμέτρησης. Στέλνουμε ένα σαφές και καθαρό μήνυμα: Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να είναι και πάλι πρώτη δύναμη.
-Για να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα που να διαφυλάξει τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού Λαού.

Αμαζόνες Καλυβίων Τεικάλων- Φιλυριακός 0-2


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ
ΔΥΟ ΓΚΟΛ, ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Την Κυριακή 29-4-2012 στο γήπεδο Καλυβίων Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση για την προτελευταία αγωνιστική του Γυναικείου Πρωταθλήματος. Ο Φιλυριακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης επικρατώντας των τοπικών Αμαζόνων με 2-0.

Έως τις 15 Μαΐου η κατάθεση των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2012


H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας της ΕΑΣ Αμυνταίου, ενημερώνει τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου ότι η κατάθεση της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 είναι δωρεάν και η προθεσμία υποβολής είναι ως τις 15 Μαΐου 2012.

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας


Συνελήφθη χθες (30-04-2012) τις μεσημεριανές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά 27χρονης, μη νόμιμη μετανάστρια.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας αλλοδαπή -υπήκοο Αλβανίας- μη νόμιμη μετανάστρια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αναστολή όλων των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ


Το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι κατόπιν υποδείξεως του Α.Σ.Ε.Π., δεν εκδίδονται ανακοινώσεις για πρόσληψη ωφελουμένων, δεν αναρτώνται πίνακες επιλογής, δεν υπογράφονται συμβάσεις πρόσληψης στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας» του «Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Διεξαγωγή άσκησης ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού


Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων και με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας και του αναδόχου συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου  διοργάνωσαν Άσκηση Ασφαλείας στη σήραγγα Μετσόβου της Εγνατίας Οδού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Απριλίου 2012, από 00:15 έως 02:45.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανάμεσα στην αμετανόητη συμπεριφορά των δύο και την καταστροφική πρακτική των υπολοίπων κομμάτων, η Δημοκρατική Συμμαχία προσφέρει τη μόνη θετική διέξοδο


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε ένα κόμμα που αποτελεί δύναμη σταθερότητας, που προσθέτει δυνάμεις στο μέτωπο του ευρώ και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, που λειτουργεί ως αντίβαρο λογικής σε έναν αυξανόμενο παράλογο και ακραίο λαϊκισμό. Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία στέλνεις μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας, γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο».

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Την Τρίτη 1η Μάη, στις 10:30’ το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά


Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, Μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) για την 1η Μαΐου


1η MAH 2012
Γυναίκες εργαζόμενες στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο μικρομάγαζο, στην τράπεζα, στο Νοσοκομείο, στη λαϊκή αγορά, στον αγρό.
Γυναίκες άνεργες.
Γυναίκες της μερικής απασχόλησης.
Νέες γυναίκες του θρανίου, στο Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΙ, στο φροντιστήριο.
Οι εκμεταλλευτές έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών, για να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προς όφελός τους.

Εορτασμός του Μ. Αθανασίου στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης


Το Τοπικό Συμβούλιο Κέλλης σε συνεργασία με τους φορείς του Χωριού, σας καλεί Πρωτομαγιά μετά την λιτανεία της εικόνας του προστάτη μας  Μ. Αθανασίου  9μ.μ.στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής προσώπων που πρόσφεραν και προσφέρουν στην μικρή μας κοινότητα.
 Φέτος τιμούμε:

Μήνυμα Δημάρχου Φλώρινας για την Πρωτομαγιά


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε βαθιά ύφεση, με σκληρά μέτρα λιτότητας και φυσικά την ανεργία να καλπάζει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Στην περιοχή μας έχει φτάσει στα υψηλότερα ποσοστά που είχαμε ποτέ. Το χθες δεν έχει καμιά σχέση με το σήμερα και το αύριο δυστυχώς οδηγεί τους πολίτες στην απελπισία.
Το κοινωνικό κράτος βλέπουμε καθημερινά να αποδομείται, με μέτρα που υπαγορεύονται από την τρόικα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΚΟΜΙΣΙΟΝ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ποτέ η πατρίδα  μας δε βρέθηκε σε τέτοια δεινή οικονομική κατάσταση στη μεταπολεμική περίοδο.
Ζούμε ένα γολγοθά, με τον πολίτη να σταυρώνεται καθημερινά και η ανάσταση φαντάζει σαν όνειρο θολό και μακρινό.  Γι’ αυτό και είναι απελπισμένος, θυμωμένος και οργισμένος.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την εργατική Πρωτομαγιά


Εργατική Πρωτομαγιά 2012. Ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα όπου εντείνουμε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Λίγες μόλις ημέρες πριν τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, λίγες μόνο ώρες πριν αποτίσουμε φόρο τιμής στους εργάτες όλου του κόσμου και σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα εργασιακά δικαιώματα, κάποιοι εξακολουθούν την προσπάθεια της εξαθλίωσης και αποδυνάμωσής μας. Κι όμως ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.

Εκδήλωση της Ν.Ο. Φλώρινας της ΚΝΕ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη


Τετάρτη 2/5/2012, στις 9:00΄ μ.μ., στο «Γιάζι».
Θα μιλήσει και θα συζητήσει με τη νεολαία
ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Φλώρινας Ορέστης Βέρτκας.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Νέα - νέε.
Κοίτα μακριά! Το σίγουρο μέλλον είναι να περπατήσεις το δρόμο όπου η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του μόχθου.

Σημεία από την ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη σε συγκέντρωση γυναικών


- Οι εκλογές της Κυριακής είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη και διεκδικεί τη  αυτοδυναμία. Ο τόπος χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση με λυμένα τα χέρια. Μία κυβέρνηση μακράς, πλέον, πνοής.
Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη που χάθηκε στο βωμό μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου.
- Από τον Αντώνη Σαμαρά θα ακούσετε μόνο την αλήθεια κι ας είναι πολλές φορές πικρή. Δεν δημαγωγούμε και δεν υποσχόμαστε τίποτα. Η μόνη υπόσχεση του Αρχηγού μας είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής πολιτικής και θα το πράξει.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων- παγκορασίδων


Το Σάββατο 28/4/12 οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν στους Προκριματικούς Αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη. Το παρόν έδωσαν 100 αθλητές και αθλήτριες συλλόγων από τη Δυτ. Μακεδονία, Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία του Βασίλη Καραντζίδη


Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η εκλογική αυτή μάχη βρίσκει τον λαό μας σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές του. Η καπιταλιστική κρίση συνεχώς βαθαίνει και οι κυρίαρχες δυνάμεις, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.
Για την φύση της καπιταλιστικής κρίσης

Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθησαν σήμερα (28-04-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική οδό Φλώρινας - Έδεσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας  και της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας τρεις ημεδαποί (23, 27 και 38 ετών), για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη.

Νέος Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας ο κ. Βασίλειος Κίτσος


Το Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας σε σημερινή (27/4/2012) έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την προσωρινή πρόσληψη του κ. Βασιλείου Κίτσου ως Διευθυντή του Ωδείου μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2011 – 2012 και μάλιστα αμισθί.
Το Δ.Σ., γι’ αυτή την απόφαση, έλαβε υπόψη την πρόταση του υποδιευθυντή του Ωδείου, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί πως για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή κατατέθηκαν αρκετές οικιοθελείς προτάσεις και άλλων Διευθυντών, όλες αμισθί, τους οποίους το Δ.Σ. ευχαριστεί για το ενδιαφέρον τους.

Ξινό Νερό- Κλίμα συγκίνησης στην εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες Αυστραλούς αγωνιστές


Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από τη περιοχή, η ομάδα των Αυστραλών Βουλευτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Ιωάννη Πανταζόπουλο.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  03  Μαΐου 2012 ημέρα  Πέμπτη  και ώρα  18 :00  σε τακτική συνεδρίαση  σύμφωνα με το άρθρο 95   του Ν. 3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου  με θέματα  ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:
   1.Αίτημα προς την περιφέρεια δυτ. Μακεδονίας για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στον Δήμο Αμυνταίου Νομού Φλώρινας για την μετεγκατάσταση της Τοπικής Κοινότητας  Αναργύρων.

Ημερίδα με θέμα «Τοπικά προϊόντα και ανάπτυξη στο ν. Φλώρινας » και Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Επιμελητήριο Φλώρινας


Το ΚΠΕ Μελίτης  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φλώρινας και το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παράρτημα Φλώρινας, Τμήμα Ε.Π.Ε.Α.Π , οργανώνει ημερίδα, τη  Δευτέρα 30-4-2012, ώρα 5:15 μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ( Μεγαρόβου 19 - 2ος όροφος)  με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και ανάπτυξη στο ν. Φλώρινας »
Μετά την ημερίδα ακολουθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Τοπικών  Προϊόντων  που διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ισόγειο κατάστημα Επιμελητήριου).

Διάλεξη με θέμα «Βιολογική καταπολέμηση του έλκους στο καστανόδασος των Αλώνων- Ακρίτα» από το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας


Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας, με αφορμή  τις σοβαρές απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο πολλών καλλιεργητών της Καστανιάς, διοργανώνει διάλεξη με θέμα:
«ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ»
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Στέφανος Διαμαντής, Δασολόγος, Εντομοπαθολόγος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30  Απριλίου  2012 και ώρα 18:00, στα Άλωνα Φλώρινας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Αλώνων.

Σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αμύνταιο


Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αμύνταιο, ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/4/2012, στις 11:00' το πρωί, στην πλατεία αγοράς.
Θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Μανώλης Βογιατζής.