Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο εορτασμός της μνήμης της Οσίας Σοφίας στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας


Από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ανακοινώνεται ότι συν Θεώ Αγίω, στις 5 & 6 Μαΐου 2012 θα εορταστεί η μνήμη της Οσίας Σοφίας (ημέρα της Οσιακής Κοιμήσεώς της), η οποία ασκήτεψε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας.
Ο επίσημος εορτασμός καθώς και η ακολουθία με τις λοιπές εκδηλώσεις αγιοκατατάξεως θα πραγματοποιηθούν με την έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στην Καστοριά, στα τέλη Ιουνίου 2012.
Το πρόγραμμα για τις λατρευτικές εκδηλώσεις του μηνός Μαΐου, επ’ ευκαιρία της μνήμης της Οσίας Σοφίας, στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κλεισούρας, έχει ως ακολούθως :
Σάββατο 5 Μαΐου 2012, ώρα 6.00 μ.μ. : Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, στο τέλος του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια προς την Οσία Σοφία.
Κυριακή 6 Μαΐου 2012, ώρα 7.00 π.μ. :  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας.
Κυριακή 6 Μαΐου 2012, ώρα 6.00 μ.μ. : Παρακλητικός Κανόνας προς την Οσία Σοφία την εν τη Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας ασκήσασα.
Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.