Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Οι εθνικές εκλογές ως ευκαιρία για προστασία του τοπικού συμφέροντος


Φίλες και Φίλοι,
Υπάρχουν προβλήματα που πραγματικά απειλούν τις τοπικές κοινωνίες και πολλές φορές η περιοχή μας δέχεται επίθεση από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Στις στιγμές αυτές χρειαζόμαστε τους βουλευτές μας! Στις στιγμές αυτές πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους για να προασπιστούν το τοπικό συμφέρον έναντι των ατυχών επιλογών του κέντρου.

Η περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εξόρυξη λιγνίτη και η λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, η επαναφορά των δρομολογίων του τραίνου, η επαναπόδοση των εκτάσεων των παλιών ορυχείων για αγροτική εκμετάλλευση με θερμοκήπια που θα αξιοποιήσουν την τηλεθέρμανση, η στήριξη όλου του πληθυσμού έναντι της λαίλαπας που θα φέρει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης σε έναν τόπο με επτά μήνες χειμώνα και άλλα πολλά είναι θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν από τις 7 Μαΐου οι βουλευτές του νομού μας.
Στον τόπο μας βιώνουμε την οικονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα επιδεινώνοντας κατά πολύ την δική μας κατάσταση. Γι’ αυτό ήρθε ο καιρός που πρέπει να προτάξουμε το τοπικό συμφέρον έναντι οποιουδήποτε κομματικού συμφέροντος, το οποίο δεν συμβαδίζει πάντα με το εθνικό συμφέρον.
Καλώ όλους τους υποψήφιους Βουλευτές, όλων των κομμάτων, να τοποθετηθούν με σαφήνεια σε μία σειρά καυτών για την περιοχή θεμάτων.
Θα ψηφίσουν το σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εάν δεν περιλαμβάνει δρομολόγια προς την Φλώρινα;
Θα ψηφίσουν το νόμο για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και θα δεχτούν την «ίση» αντιμετώπιση της Φλώρινας και της Κοζάνης με την Κρήτη και τη Μεσσηνία στο θέμα του κρύου;
Θα ψηφίσουν νόμους που επιβαρύνουν την λιγνιτοπαραγωγή για να καλύψουν τις στρεβλές διαδικασίες επιδοτήσεων για την ανάπτυξη των ΑΠΕ;
Θα ψηφίσουν την καταβολή του λιγνιτόσημου που έως σήμερα δεν καταβάλλεται;
Θα προτείνουν και θα επιμείνουν για την ψήφιση νόμου για την επαναφορά της διάταξης για επαναπόδοση των εδαφών των παλιών ορυχείων στις τοπικές κοινωνίες;
Θα ψηφίσουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή την πώληση μονάδων της;
Θα ψηφίσουν το νόμο για τον Τοπικό Πόρο που θα μοιράσει και πάλι ψίχουλα στις λιγνιτικές περιοχές ή θα πάρουν τη γενναία απόφαση να αντιταχθούν και να προτείνουν σημαντικές ρυθμίσεις για την αύξηση του Τοπικού Πόρου και την παροχή δυνατότητας στις λιγνιτικές περιοχές να διασφαλίσουν το μέλλον τους;
Έχουν προτάσεις και ποιες ακριβώς για την περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας;      
Μόνο όποιος απαντήσει ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και δεσμευτεί για τα θέματα που καίνε την τοπική κοινωνία είναι άξιος της υποστήριξής μας. Τονίζω τη φράση «πολύ συγκεκριμένα» διότι πιστεύω ότι έχει τελειώσει η εποχή των στρογγυλευμένων λόγων και των γενικών απόψεων. Έχουμε φτάσει στο αμήν. Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες γενικότητες. Η τοπικές κοινωνίες χρειάζονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες και είναι σίγουρο ότι για να επιλυθούν τα προβλήματά τους δεν θα κινητοποιηθεί κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά συγκεκριμένοι άνθρωποι. Πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι οφείλουν να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν επί των θεμάτων αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό οι υποψήφιοι βουλευτές, όλοι όσοι εκτίθενται στη διαδικασία των εκλογών και επιθυμούν να μας εκπροσωπήσουν, πρέπει να ερωτώνται και να πιέζονται για συγκεκριμένες απαντήσεις σε ότι αφορά στα σημαντικά τοπικά θέματα. Μόνο όταν θα έχουμε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, θα μπορούμε να ελέγξουμε τη στάση του καθενός εκπροσώπου μας, όταν αναλάβει τις τύχες της χώρας. Μόνο τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να τους τιμήσουμε εάν είναι συνεπείς ή να τους χλευάσουμε εάν δεν τηρήσουν το λόγο τους.
Μάκης Ιωσηφίδης- Δήμαρχος Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.