Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πόσες όψεις έχει η αλήθεια;

Από αναγνώστη του Florina- Simera, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε.
Πολλά ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με την κατηγορία του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου για ηθική αυτουργία και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν στα blogs  της περιοχής μας.
Η μια πλευρά, αναφέρει ότι ο  Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος του Διοικητικού της ΑΝΦΛΩ Γιάννης Βοσκόπουλος, θα καθίσει στο σκαμνί σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μαζί με τη Ζέτα Ρίζου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΝΦΛΩ, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Η άλλη πλευρά, αναφέρει ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα και ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΦΛΩ δεν είχε καμία ανάμειξη στην κατακύρωση του διαγωνισμού. Αναφέρει επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερις, οι δύο προαναφερθέντες και δύο υπάλληλοι της ΑΝΦΛΩ.
Μετά τις διευκρινήσεις του Δημάρχου, ακολούθησε ένας καταιγισμός από σχόλια και δημοσιεύματα, τα οποία γέμισαν τα ανιαρά απογεύματα μας, μια που η χιονόπτωση μας έχει περιορίσει σημαντικά στους τοίχους του σπιτιού μας.
Ως εδώ καλά. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του κατά το δοκούν, προσαρμόζει την είδηση στα δικά του μέτρα και προσπαθεί να υπερασπιστεί αυτό που εκπροσωπεί και στοχεύει.
Το ερώτημα είναι άλλο: γιατί το ζούμε εμείς οι υπόλοιποι όλο αυτό; Γιατί κάναμε τα blogs αίθουσες δικαστηρίων και τους εαυτούς μας δικαστές και εισαγγελείς; Γιατί βγάλαμε τα εσώψυχα μας με τέτοιο τρόπο, που μόνο ενημέρωση δεν μπορεί να ειπωθεί; Γιατί αυτή η χωρίς όρια κατρακύλα; Ως που μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος ξεπεσμός από εμπάθεια κι εκδικητικότητα; Κι αν ο κ. Βοσκόπουλος αθωωθεί; Τι θα πούμε όλοι εμείς που τον πετροβολούμε καθημερινά; Πώς να αμυνθεί ο οποιοσδήποτε που βάλλεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και ποιος και πως θα τον αποκαταστήσει ηθικά;
Ένα ακόμα ερωτηματικό προκύπτει από τη δήλωση του Βοσκόπουλου, ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα επίσημα και ότι το έμαθε από τους συγκατηγορούμενους του. Δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δικαιοσύνη. Ξέρω όμως ότι εάν ήμουν κατηγορούμενος θα ήθελα να το μάθαινα επίσημα και όχι να το διαβάσουν όλοι οι συμπολίτες μου, ανάμεσα τους και η οικογένεια μου, χωρίς να γνωρίζω τι αφορά όλο αυτό και χωρίς να μπορώ να τους εξηγήσω κιόλας, λόγω της άγνοιας μου.
Ακούσαμε και τις δύο πλευρές. Το βράδυ θα κοιμηθούμε όλοι έχοντας ξεχάσει το όλο θέμα, το οποίο θα το επαναφέρουμε στον πρωινό καφέ, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι πικάντικο, αφού αφήνονται και υπονοούμενα για εκλεκτούς και εκλεκτές.
Η αλήθεια θα λάμψει με την απόφαση του δικαστηρίου. Ο διασυρμός εν τω μεταξύ θα έχει συντελεστεί.    
Αλήθεια, πόσες όψεις έχει η αλήθεια;

5 σχόλια:

  1. μπράβο σου, πολύ σωστή προσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποτε πρέπει να λέγεται και να γράφεται η αλήθεια μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ "ισορροπημένη" και "πολιτικά ορθή" η προσέγγισή σας, και βολεύει και τον Βοσκόπουλο. Άρα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς Ανώνυμος Feb 15, 2012 11:56 AM
    Τι σημαίνει «ισορροπημένη» και «πολιτικά ορθή» προσέγγιση που βολεύει τον Βοσκόπουλο; Ποια είναι η αλήθεια; Μήπως η εργολαβική επίθεση και η βιομηχανία λάσπης που στήθηκε από κάποιους για να δυσφημίσουν τον Δήμαρχο; Μπορεί αυτό το υβρεολόγιο να θεωρείται επίπεδο διαλόγου;
    Για πηγαίνετε δυο η τρία χρόνια πίσω και δείτε αν τα ίδια πρόσωπα δεν έπαιζαν τον ίδιο άνανδρο ρόλο; Μήπως γιατί ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη;
    MAK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ MAK
    Έτσι εξηγείται το «Ντοράκι» μας γιατί τα έβαλε με τον Δήμαρχο Φλώρινας, αλλά και με ορισμένους άλλους επωνύμους τοπικούς παράγοντες στο πρόσφατο παρελθόν, που ασκούσαν εξουσία. Μήπως γιατί τους πρότεινε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και δεν δέχτηκαν; Μήπως γιατί δεν υπάρχει «μαρμίτα» και τάβαλε μαζί τους για να τους εκβιάσει; Λέω μήπως. Γιατί από την ανάλυση που διαβάσαμε στα ΜΜΕ αυτό διαφαίνεται. Αντίστοιχες προσφυγές έκανε και εναντίον άλλων τοπικών φορέων.
    Η ιστορία αυτή θα έχει μέλλον, γιατί για την ίδια υπόθεση υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ πρώην Νομαρχίας και Υπουργείου.
    ΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.