Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 27-01-2012 στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Δημήτριο Βαρτζόπουλο και συζήτησαν τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων και τους αγροτικούς ιατρούς. Ο κος Υφυπουργός διαβεβαιώσε τον κο Δήμαρχο ότι εντός του Φεβρουαρίου θα τον επισκεφτεί στην Φλώρινα όπου και θα συζητήσουν για να δοθεί λύση στα προβλήματα του Δήμου που έχουν σχέση με την υγεία. 

Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ σε Δημόσια Νοσοκομεία


Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου 2012 σε 40 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες.

Πρόσκληση προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης


Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και είναι δημότες εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012.

Δηλητηριασμένος Λύκος στην Κορησό Καστοριάς!

Ο δεύτερος νεκρός λύκος για το 2012 βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου. Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων της περιοχής, το άτυχο ζώο βρισκόταν νεκρό στο σημείο για δύο περίπου ημέρες. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέφερε το ζώο στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς με τον οποίο και συνεργάζεται, ώστε να πραγματοποιήσει νεκροψία και να συλλέξει δείγματα γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.

Αποτελέσματα αγώνων 1ου & 2ου γύρου Β΄ Φάσης Λυκείων (Αγώνες Νο 24 & 46) των ομαδικών Αθλημάτων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης Λυκείων 2011-12

Σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των αγώνων Β΄ φάσης του 5ου Ομίλου των ομαδικών αθλημάτων Ποδοσφαίρου Αγοριών, Καλαθοσφαίρισης Κοριτσιών – Αγοριών, και Πετοσφαίρισης Κοριτσιών – Αγοριών που διεξήχθησαν μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας και των αντίστοιχων των Δ.Δ.Ε Γρεβενών  και Σερρών.

Με 5.000€ Επιχορηγείται ο Δήμος Πρεσπών για την αγορά Πετρελαίου

Την έκτακτη επιχορήγηση με το ποσό των 5.000€ για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου Πρεσπών γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος στο Δήμαρχο Πρεσπών Βασίλειο Τσέπα, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευαισθητοποιήθηκε μετά από το υπόμνημα του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων  της περιοχής,  για την ανάδειξη των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον παρατεταμένο παγετό.

Λαιμός, 27 Ιανουαρίου 2012
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Πρεσπών

Τα νέα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Η ΔΕΗ Α.Ε.  ενημερώνει τους πελάτες της στη Μέση Τάση για τα νέα τιμολόγια του 2012:
•    Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στην Μέση Τάση διαμορφώνονται ελεύθερα από την  1η Ιανουαρίου 2012.
•    Η ΔΕΗ  κατήρτισε τα νέα βασικά τιμολόγια λαμβάνοντας υπόψη:

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Διαψεύδει την Εκλογική Συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στις Εκλογές του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»

Κάποια ρεπορτάζ για τις εκλογές στο εργατικό σωματείο της ΔΕΗ  «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αναφέρονται ενίοτε και σε εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, μιας και υπονοούνται πολιτικές πρακτικές που όχι μόνο δεν μας αφορούν, αλλά είμαστε σταθερά αντίθετοι.
Υποχρεωνόμαστε να παρέμβουμε με αυτήν την ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως  πρώτα από  όλα δεν υπάρχει καμία πολιτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παράταξή του ΠΑΣΚ στον μαζικό χώρο. Και λέμε παράταξη του, διότι οι παρατάξεις των παραδοσιακών κομμάτων λειτουργούν στους μαζικούς χώρους ως ιμάντες μεταβίβασης των γραμμών τους.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το Θανάτο του Θεόδωρου Αγγελοπούλου

 Έφυγε από τη ζωή ως μαχόμενος καλλιτέχνης ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Το έργο του με την διεθνή καταξίωση έχει μια απόλυτη σχέση με την Φλώρινα τόσο ως τοπίο όσο και ως πολιτισμική καταγραφή. Το νεοσύστατο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας είχε την τιμή να ανακηρύξει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο επίτιμο διδάκτορα το 2008. Διπλό το πένθος για το Τμήμα μας: χάσαμε έναν μεγάλο καλλιτέχνη και ένα ουσιαστικό συμπαραστάτη στις προσπάθειές μας.
Θέλοντας να τιμήσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο η Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποφάσισε να  ονομάσει την Κεντρική Αίθουσα Θεωρητικών: Αίθουσα ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ.

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται  ότι η  Γενική  Δ/νση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχοντας υπόψη ότι έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά η παρουσία λύσσας σε αλεπούδες σε απόσταση 300 μέτρων από τη βόρεια συνοριακή μας γραμμή, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα εισόδου της νόσου και στη χώρα μας, συστήνει προληπτικά τον εμβολιασμό όλων των σκύλων με αντιλυσσικό εμβόλιο  με προτεραιότητα τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σε γεωγραφική ζώνη έκτασης και βάθους 30 km από τα σύνορα της χώρας.
Παρακαλούμε για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Φλώρινα 27 Ιανουαρίου 2012
                

Ξεκίνησαν τα Δρομολόγια της Νέας Γραμμής Φλώρινας-Ιωαννίνων


Ξεκίνησε  από σήμερα Παρασκευή 27.1.2012 να λειτουργεί η νέα γραμμή του ΚΤΕΛ Φλώρινας - Ιωαννίνων και αντιστρόφως.
Με τη νέα γραμμή θα διευκολυνθούν κυρίως η σπουδάζουσα νεολαία  στις   περιοχές  Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Κυρίως όμως ο στόχος της νέας γραμμής είναι η έξοδος μας προς την Ήπειρο και τα Iόνια Νησιά με την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών ανταλλαγών, δίνοντας νέα ελπίδες ανάπτυξης στην περιοχή της ΠΕ Φλώρινας.  

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα μηνός Φεβρουαρίου WEST Channel


Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου, στις 31 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη  και ώρα  17:30  με τα παρακάτω θέματα  στην ημερήσια διάταξη:

Στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Συνέδριο «Το Πρότυπο Δάσος Γρεβενών» που Διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στo πλαίσιo του προγράμματος “FOREST MODEL” της  Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IVB Med, διοργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το Πρότυπο Δάσος Γρεβενών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, στην πόλη των Γρεβενών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα ήδη αναπτυγμένα ‘‘Πρότυπα Δάση’’ στις διάφορες περιοχές της Μεσογείου, καθώς και οι δράσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος της Φλώρινας

Έτσι ξαφνικά! Πάνω στον οίστρο της δημιουργίας, πάνω στον πυρετό της ποίησης, πάνω στη θέρμη της ιδεοθύελλας, πέρασε σε «άλλη θάλασσα». Ο κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, «μια μέρα», χωρίς προειδοποίηση, περήφανος, νηφάλιος και στιβαρός πέρασε στην «αιωνιότητα».
Ο δωρικός ποιητής της έβδομης τέχνης, που με καβαφική λιτότητα απεικόνισε το δράμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, έκανε την ηρωική του έξοδο από τον κόσμο τούτο αφήνοντας το έργο του πολύτιμη παρακαταθήκη στην παγκόσμια πολιτιστική ιστορία.

Συνεργασία Δημοκρατικής Αριστεράς και Ελευθέρων Πολιτών

Η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ανακοινώνουν την εκλογική και πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου.
Την Δευτέρα 30-1-2012 και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ , κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. , Φ. Κουβέλη και του βουλευτή των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , Β. Οικονόμου .

Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτική Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλη Χαρούμενου για τη Βιολογική Γεωργία


Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος στις 25-01-2012. Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία», με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα να γίνει καταμερισμός των πιστώσεων του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» ανά Περιφέρεια.
Αποδέκτες της επιστολής είναι ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης οι δύο Υφυπουργοί κ Δριβελέγκας και κ. Ροντούλης, ενώ κοινοποιήθηκε και σε όλους τους βουλευτές της Περιφέρειας.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της PRININVEST GROUP

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Πρόεδρο της PrinInvest Group, κ. Ισκαντάρ Σάφφα, μετά από αίτημά του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ    κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος.
Κατά τη συνάντηση αυτή, ο  κ. Αβραμόπουλος έθεσε τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν και αποφασίσθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με το θέμα της κατασκευής και παράδοσης των 4 Υποβρυχίων, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και των 2 Υποβρυχίων, η κατασκευή των οποίων, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνεδριάζει τη Δευτέρα 30/1/2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με τα εξής θέματα:

Ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. Στηρίζουν τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών της Θήβας


Ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ., βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών της Θήβας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Στηρίζουμε την προσπάθεια των αγροτών και των φορέων της περιοχής Θηβών σχετικά με την αποκατάσταση της αλήθειας γύρω από την καταλληλότητα των αγροτικών τους προϊόντων.
Η δυσφήμιση που δέχτηκαν κατά το παρελθόν είναι αστήρικτη επιστημονικών δεδομένων.
Αντιθέτως, υπάρχουν από κρατικούς φορείς επίσημες μετρήσεις που πιστοποιούν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή και κατάλληλα για κατανάλωση.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού

Χθες (26-01-2012) το απόγευμα στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, γιατί σε βάρος του εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα και ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, ο 32χρονος επιχείρησε να εισέλθει στη Χώρα και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του εκκρεμούν πέντε (5) καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, σωματικές βλάβες και απειλή, καθώς και ένταλμα σύλληψης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου
Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Κατάθεση αναφοράς για τα προβλήματα από τον παγετό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη

Με αφορμή την ενημερωτική επιστολή  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, σε σχέση με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια και οι πολίτες από τον παρατεταμένο παγετό, ο βουλευτής  Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης κατέθεσε σήμερα αναφορά στον Υπουργό  Εσωτερικών.
O κ. Κασαπίδης υποστηρίζει την επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και επισημαίνει -με αυτό τον τρόπο- τα προβλήματα που αφορούν:

Το Α.Π.Θ. Καινοτομεί και Προσαρμόζεται στην Κρίση Συνέντευξη του Πρύτανη στο ξεκίνημα του milame.tv

Το Α.Π.Θ. προκειμένου να προσαρμοστεί και να αντέξει στις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης, έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης και αξιοποίησης ιδίων πόρων και εσόδων.
Με στόχο το Α.Π.Θ. να γίνει το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μία από τις δράσεις που έχει αναπτύξει αφορά την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», για την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων του Πανεπιστημίου, με σκοπό την πράσινη ανάπτυξη και την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Το Α.Π.Θ. υπέβαλλε πρόταση προκειμένου να εντάξει 5.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, χαμηλής αξίας και παραγωγικότητας.

Ερώτηση στην Κομισιόν Κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Χούντης για την Απόσυρση των Ελληνικών Δυνάμεων από το Κόσσοβο

Ερώτηση στην Κομισιόν Κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Χούντης για την Απόσυρση των Ελληνικών Δυνάμεων από το Κόσσοβο

•    Γιατί τη στιγμή  που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε αιματηρές θυσίες παραμένουν εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο Κόσσοβο με τεράστια έξοδα του ελληνικού δημοσίου;

Ο Εκπρόσωπος Του ΛΑ.Ο.Σ. για το PSI και τη Συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Το PSI, εκτός εκτάκτου απροόπτου, ολοκληρώνεται θετικά. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, που θα αντιμετωπισθούν, αν τα δύο μεγάλα κόμματα δείξουν σοβαρότητα, κάτι το οποίο δεν διασφαλίζεται αυτόματα, μετά την τελευταία εμφάνισή τους στο Κοινοβούλιο».

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2012
Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Συνέντευξη Πάνου Μπεγλίτη Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον «Real Gr» και στον Δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Συμβουλίου και να εκλεγεί άμεσα νέα ηγεσία ζητούν και δημοσίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτη. Το συζητά ο κ. Παπανδρέου;
Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Οι αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη πλειοψηφία από το Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι «μετεωρολογικό δελτίο» για να αλλάζουν , ανάλογα με το «βαρομετρικό» της καθημερινής συγκυρίας και των κινήσεων τακτικής. Έχουμε όλοι τη ευθύνη να συμβάλουμε στη συντεταγμένη υλοποίηση όσων αποφασίσαμε, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ - Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι.Α. Τσουκαλά, σε συνέχεια του πετρελαϊκού εμπάργκο κατά του Ιράν


«Η αγορά πετρελαίου είναι παγκόσμια και η Ελλάδα μπορεί να εφοδιάζεται από αλλού. Ειδικότερα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες μονάδες διύλισης και ως εκ τούτου φαίνεται ότι είναι σε θέση να στραφεί σε εναλλακτικούς προμηθευτές», δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας, κ. Έτινγκερ, σε απάντησή του στις 16 Ιανουαρίου 2012 στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Οδικό Δίκτυο

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού – ισχυρών ανέμων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Θανατηφόρο Τροχαίο Ατύχημα

Χθες (26-01-2012) το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κοζάνης - Ρυακίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και  προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου ημεδαπού οδηγού του.
Για το ατύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης.

Κοζάνη, 27 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου
της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:



«Στην Ελλάδα, έχουμε μια παροιμία που μας λέει να είμαστε προσεκτικοί για το που βάζουμε την υπογραφή μας, πολύ δε περισσότερο όταν η πρόκληση της (πολιτικής) ρευστότητας (στην Ευρώπη), απαιτεί δεύτερες σκέψεις…».

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2012
Δελτίο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή για την απώλεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου



Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος απoτέλεσε σύγχρονη μορφή του ευρωπαϊκού  και διεθνούς πολιτισμού. Εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα, καταστώντας τον ελληνικό κινηματογράφο παγκόσμιο.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία- Πρόταση του Βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

ΟΜΙΛΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ

ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα είναι μία μέρα δύσκολη, είναι μία μέρα θλίψης και πένθους. Είχαμε μία αιφνίδια απώλεια, μια μεγάλη απώλεια. «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο «Τεό» για τους οικείους του κι όχι μόνο, γιατί δεν ξέρω ποιοι και πόσοι ήταν οι οικείοι του σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένας μεγάλος σκηνοθέτης, ένας «ποιητής» του κινηματογράφου και ένας άνθρωπος που

Ημερήσιες Ειδήσεις από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας


Ημερήσιες Ειδήσεις από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

* Πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, συναντήθηκε, με τον επικεφαλής της Προεδρικής  Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergey Ivanov  και στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Γερουσίας κα Valentina Matviyenko. Μετά το πέρας των συναντήσεων υπογράμμισε χθες: «Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ, στη Μόσχα,  αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας. Πρωτοβουλίες  για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα:  Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά

Με «εμπόδια» η λειτουργία Υποκαταστήματος του ΟΓΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα Π.Δ.225/1998 αποφασίστηκε να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν οκτώ (8) περιφερειακά υποκαταστήματα του ΟΓΑ σε όλη την επικράτεια. Είναι γνωστό ότι ήδη στελεχώθηκαν και λειτουργούν τα επτά (7) σε αντίστοιχες περιφέρειες της χώρας και μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δεν λειτουργεί το αντίστοιχο υποκατάστημα, γεγονός που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού των ασφαλισμένων (περίπου το 50% του πληθυσμού της περιφέρειάς μας).

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κάνναβης


 
Τις απογευματινές ώρες χθες (25-01-2012) στην Καστοριά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν δύο  ημεδαπούς 28 και 24 χρονών,  για κατοχή κάνναβης.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος και επέβαινε ο άλλος συλληφθείς, εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης 4,3 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Καστοριά, 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο 2ος προκριματικός αγώνας χιονοδρομίας αλπικών αγωνισμάτων διοργανώθηκε από τον ΣΟΧ Φλώρινας

Ο ΣΟΧ και φέτος όπως κάθε χρόνο, στις 21-22/1/2012 διοργάνωσε τον 2ο προκριματικό αγώνα χιονοδρομίας αλπικών αγωνισμάτων, κατηγορίας Π2-Κ2 σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας   ΕΟΧ . Είναι ο μοναδικός σύλλογος που διοργανώνει μέχρι σήμερα επίσημους αγώνες χιονοδρομίας,  Περιφερειακούς , Πανελληνίους , Διεθνής FIS. Στις 30/3/2012 θα διοργανώσει Αγώνα κριτηρίων της Προαγωνιστικής κατηγορίας. Τις ημέρες των αγώνων την Φλώρινα την επισκέπτονται Αθλητές 100 -150 , Προπονητές , Αρχηγοί Ομάδων , Συνοδοί . Τις ημέρες των αγώνων η Φλώρινα γεμίζει ζωή και κίνηση .

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας δύο νέων Φ/Β Πάρκων στην Κοζάνη



Δύο αποφάσεις οι οποίες προωθούν τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία και αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα στο δήμο Κοζάνης και συγκεκριμένα στην τοπική Κοινότητα Οινόης, υπέγραψε προχθές η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα.

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Φλώρινας- ΟΛΜΕ για το θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου



ΔΑΚΡΥΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Αν η παιδεία είναι πολιτισμός κι αν ο κινηματογράφος είναι κορυφαία έκφραση πολιτιστικής δημιουργίας, τότε η παιδεία μας δικαιολογημένα πενθεί έναν από τους στυλοβάτες του σύγχρονου πολιτισμού, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο. Α. Παπανδρέου, στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας εκπροσώπων της Ι. Μητρόπολης Ταμασού Κύπρου



Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη επισκέφτηκαν στο γραφείο του ο Πρωτοσύγκελος π. Θεόδωρος Στυλιανού και το μέλος της θρονικής επιτροπής της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού Κύπρου κ. Αρίστος Μελής, συνοδευόμενοι από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας π. Ιουστίνο Μπαρδάκα.

Συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα για το θάνατο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε το Δ.Σ. με τέσσερα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και είκοσι δύο στην ημερήσια διάταξη.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας όπου τυχερός ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας τον οποίο συνεχάρησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος και του ευχήθηκαν επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Ο κ. Δήμαρχος στην τοποθέτηση του στην έναρξη της συνεδρίασης, είπε:
« Σήμερα το μεσημέρι είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Μετά από τα σχετικά αιτήματα που στείλαμε ως Δήμος αλλά και μετά τις συνεντεύξεις που έδωσα σε πολλά ΜΜΕ, ευαισθητοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος μου είπε ότι θα μας διαθέσει το ποσό των 25.000,00€ για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Φλώρινας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πρόεδρο για την οικονομική ενίσχυση αυτή.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, είναι:
Α) «Ψήφισμα για το θάνατο του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου», με εισηγητή τον κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, για το θάνατο του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου. 
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις.  Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου.
Το παρόν ψήφισμα
1.    Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2.    Να δημοσιευθεί στον Τύπο».
Β)  «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με δίμηνη σύμβαση», με εισηγητή τον κ. Αριστοτέλη Γεωργιάδη, Προϊστάμενο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού δήμου Φλώρινας.
Ο κ. Δήμαρχος για το παραπάνω θέμα ανέφερε ότι ο Δήμος Φλώρινας είχε ζητήσει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς την πρόσληψη 40 περίπου ατόμων με 8μηνη σύμβαση, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και τις ανάγκες του αποχιονισμού και της καθαριότητας, παρ’όλα αυτά εγκρίθηκαν μόνο 12 θέσεις, εκ των οποίων οι οχτώ δόθηκαν στους παιδικούς σταθμούς. Εκτός αυτού, έχουν παραιτηθεί πολλές εργαζόμενες, οι οποίες έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν παιδικοί σταθμοί. Για την αποφυγή αυτού του δυσάρεστου γεγονότος, προτείνεται η πρόσληψη ατόμων με δίμηνη σύμβαση.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
Γ) «Σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Φλώρινας με τους αναπληρωτές τους στη Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.», με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκε ως τακτικό μέλος ο Δήμαρχος Φλώρινας, με αναπληρωτή του τον κ. Μπέλτσο.
Δ) « Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στο κτίριο του γυμνασίου Αμμοχωρίου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.    - «Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
2.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3.    - «Σχετικά  με ορισμό υπολόγων, για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων του Τομέα Κοιν. Προστασίας και Αλληλεγγύης, για το έτος 2012 και αναλήψεις πιστώσεων», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
4.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5.    Σχετικά με την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην αποστολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους τους, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι τα χρήματα εστάλησαν στο Δήμο Φλώρινας την προηγούμενη εβδομάδα και οι υπηρεσίες του Δήμου, δείχνοντας ευαισθησία, κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τα χρήματα θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους.
6.    – «Σχετικά με τη λύση μίσθωσης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Τ.Κ. Μεσοκάμπου Δημοτικής Ενότητας Κ. Κλεινών Δήμου Φλώρινας και την εκ νέου εκμίσθωση αυτής», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
7.    Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
8.    – «Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 46 (Ενιαίου κανονισμού Προμηθειών) για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
9.    Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ.κ.  B. Αδάμ, Δ. Χαρίτος και Γ. Γκιουλέκας, με αναπληρωτές τους κ.κ. Γ. Αναγνωστόπουλο, Δ. Στεφανόπουλο και Δ. Παπαναστασίου.
- «Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελούς Επιτροπής παραλαβής προμηθειών του άρθρου 28 (Ενιαίου κανονισμού Προμηθειών) για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα ορίστηκαν ως τακτικά μέλη οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ.κ. Μ. Γερομιχαλού, Χ. Μπαλασόπουλος και Σ. Τσομπάνου, με αναπληρωτές τους κ.κ. Α. Τιλκερίδου, Τ. Μάλλιου και Α. Τσαρτσαρή.
- «Σχετικά με τον ορισμό Δημοτικού Συμβούλου και του αναπληρωτή του για τους ελέγχους που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 53 και 54 του Ν. 1416/84 και του άρθρου 52 του ν.2065/92 για το έτος 2012», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ορίστηκε ομόφωνα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καρακόλης με αναπληρωτή του τον κ. Σίπκα.
- «Σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επιλύσεως των φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων μεταξύ του  Δήμου Φλώρινας και των φορολογουμένων», με εισηγητή τον κ. Δ. Χαρίτου, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μπαρδάκας και Μαβίδης ορίστηκαν ως τακτικά μέλη με αναπληρωτές τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Κρομμύδα και Ουλιάρη, ενώ ορίστηκαν επίσης ως Δημότες του Δήμου ο κ. Σερίδης με αναπληρώτριά του την κ. Σαμαρτζή.
- «Σχετικά με τη συγκρότηση συμβουλίου ένταξης μεταναστών Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Φανή Παπαϊωάννου, Τμηματάρχη Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Ως μέλη του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών ορίστηκαν ομόφωνα οι εξής Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξιάδης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου, Στάιος, Μούσιου, Μαβίδης και Λαζαρίδου, με αναπληρωτές τους, τούς κ.κ. Μπαρδάκα, Τσιώκα, Ρασάικο και Ανθόπουλο.
Από το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας ορίστηκε ως μέλος ο κ. Στεφανίδης με αναπληρωτή του τον κ. Τορλαχίδη.
- «Σχετικά με τη διακοπή εργασιών και την παράταση προθεσμίας του έργου: “Πλακοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις κ.λ.π.”», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με τη διακοπή εργασιών και την  παράταση προθεσμίας του έργου: ¨Κατασκευή πεζοδρομίων στην Τ. Κ. Μαρίνας Δημοτικής Ενότητας Κάτω Κλεινών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Μεταλλική Γέφυρα Αρμενοχωρίου¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Αποκατάσταση χώρου στάθμευσης μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Ακρίτα Δ.Ε. Κάτω Κλεινών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: ¨Διευθέτηση χειμάρρων εντός οικισμών¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου:  «Συντήρηση δρόμου Παπαγιάννη - Αρμενοχωρίου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την έγκριση 3ου ΑΠΕ του έργου  «Διαμόρφωση Περιφερειακής Οδού Διασταύρωση Μελίτης –Τελωνείου Νίκης Δήμου Κάτω Κλεινών», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου ¨Ασφαλτόστρωση δρόμων¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την επέκταση συμβάσεων ανάθεσης εκτέλεσης της υπηρεσίας ¨Εργασίες αποχιονισμού Δήμου Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Ο κ. Βοσκόπουλος πριν την ψήφιση του θέματος είπε ότι εάν δεν είχαμε ζητήσει και δεν είχε μπει ο Δήμος Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δε θα μπορούσε να προβεί σήμερα στην επέκταση της σύμβασης, με ότι αυτό θα συνεπαγόταν, καθώς το ποσό της προηγούμενης σύμβασης έχει ήδη εξαντληθεί. Το ίδιο δε, συνέχισε ο κ. Βοσκόπουλος ισχύει και για την προμήθεια αλατιού.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με επέκταση σύμβασης της προμήθειας ¨Προμήθεια αλατιού αποχιονισμού 2011-2012¨για τις ανάγκες του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Βάσω Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με την έγκριση της υπ’ αριθμ. 1/2012 απoφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.», με εισηγήτρια την κ. Ε. Αβραμοπούλου-Ρόμπη, Γενική Διευθύντρια Δ.Ε.Υ.Α.Φ.
Ο κ. Δήμαρχος στη συζήτηση που προηγήθηκε για την αξία του νερού είπε:
«Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερες συνεδριάσεις, έχουμε κάνει ήδη μια έκπτωση η οποία έγινε με βάση τα οικονομικά στοιχεία τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή. Ήδη, έχουμε κάνει ένα έγγραφο και ζητούμε διευκρινίσεις για τον τρόπο επενδύσεων της ΔΕΥΑΦ. Παρ’όλα αυτά, στόχος μας είναι η περαιτέρω μείωση της αξίας του νερού, η οποία θα εξαρτηθεί καθαρά από τα οικονομικά της ΔΕΥΑΦ. Εκτιμούμε ότι το δεύτερο εξάμηνο, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εάν και τι μεγέθους έκπτωση θα μπορέσουμε να κάνουμε.
Όσον αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΦ, ήδη έχουμε αποδείξει ότι εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Σχετικά με την ένταξη και των υπολοίπων οικισμών του Δήμου στη ΔΕΥΑΦ, πρέπει να σας πω ότι σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη αυτή. Υποχρεωτική όμως είναι η τήρηση βιβλίων 3ης κατηγορίας το οποίο και κάνουμε. Δε θέλουμε να επιβαρύνουμε τους καταναλωτές των υπόλοιπων οικισμών με επιπλέον έξοδα, όπως έγινε και με τον Καπποδίστρια. Η ΔΕΥΑΦ, παραμένει υπεύθυνη για τον πρώην Δήμο Φλώρινας και θα αρκεστεί εκεί, ενώ οι άλλοι οικισμοί θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το Δήμο. Εάν βγει κάποιος νόμος ο οποίος θα μας υποχρεώσει για κάτι διαφορετικό, τότε θα πράξουμε ανάλογα. Προς το παρόν συνεχίζουμε ως έχουμε».
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
- «Σχετικά με την επιχορήγηση του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (Α.Ο.Φ.)», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσακμάκης ψήφισε κατά.
- «Σχετικά με την επιχορήγηση του συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας (Σ.Ο.Χ.) Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Τσακμάκης ψήφισε κατά.
- «Σχετικά με τη συνδιοργάνωση για την παρουσίαση στην εκπομπή της ΕΤ3 «Κάθε τόπος και το τραγούδι του», με εισηγητή τον κ. Α. Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ



Με τον Πρόεδρο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας κ. Γιώργο Αντωνιάδη και εκπροσώπους της Λέσχης, συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο γραφείο του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Λάβαμε την παραπάνω επιστολή σας και λυπούμαστε τόσο για το ύφος της όσο και για τις ανακρίβειες που αναφέρετε.
Θλιβόμαστε  ειλικρινά που πρέπει να μπούμε στη διαδικασία αυτής της αλληλογραφίας, η οποία μόνο αποτελεσματική δεν μπορεί να είναι για τη μαθητική μας κοινότητα.

συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας 20 Ιανουαρίου 2012


Υπό την προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012. Το κατεπείγον του θέματος συνίστατο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Φλώρινας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την άρση της κήρυξης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι: