Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το Α.Π.Θ. Καινοτομεί και Προσαρμόζεται στην Κρίση Συνέντευξη του Πρύτανη στο ξεκίνημα του milame.tv

Το Α.Π.Θ. προκειμένου να προσαρμοστεί και να αντέξει στις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης, έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτοδιαχείρισης και αξιοποίησης ιδίων πόρων και εσόδων.
Με στόχο το Α.Π.Θ. να γίνει το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μία από τις δράσεις που έχει αναπτύξει αφορά την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», για την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων του Πανεπιστημίου, με σκοπό την πράσινη ανάπτυξη και την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Το Α.Π.Θ. υπέβαλλε πρόταση προκειμένου να εντάξει 5.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, χαμηλής αξίας και παραγωγικότητας.
Με την ένταξη στο πρόγραμμα, το Α.Π.Θ. προσδοκά, από τη συνεκμετάλλευση, να κερδίσει περίπου 10 εκ. ευρώ, ετησίως, τα οποία θα υποκαταστήσουν μέρος των χαμένων δημόσιων εσόδων του.
Η παραπάνω δράση αφορά μόνο μία από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. και που χαρακτηρίζονται από την καινοτομία τους, καθώς πολλές από αυτές εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο.
Όσοι παρακολουθήσουν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος στην εκπομπή του www.milame.tv, που θα προβληθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 και ώρες 16.00 με 20.00, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ.
Σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής, άνεργοι από τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας, πτυχιούχοι δημοσιογραφικών σχολών και νέοι επιστήμονες από το χώρο της πληροφορικής επιχείρησαν να δημιουργήσουν, βήμα προς βήμα, την πρώτη κοινωνική επιχείρηση στην Ελλάδα για να αποτελέσει την πρώτη ύλη ώστε να ανθίσουν ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλους κλάδους που πλήττονται από την καλπάζουσα ανεργία τόσο στη χώρα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Θύματα της παγκόσμιας κρίσης του Τύπου, η ομάδα αυτή των συντακτών δεσμεύεται ότι θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και των χρηστών του διαδικτύου στη Δημοσιογραφία και στον αποτελεσματικό κοινωνικό διάλογο, με όπλο της τους αυστηρότατους κανόνες της Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Θεσσαλονίκη, 26/1/2012
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.