Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Προχωράει το έργο «Ανάπλαση Τμήματος Ποταμού Σακουλέβα»Την πορεία των εργασιών του έργου «Ανάπλαση Τμήματος Ποταμού Σακουλέβα» επέβλεψε την  Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης  Βοσκόπουλος. 

Διημερίδα με θέμα «Η ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα»- Η δεύτερη μέρα στην πόλη της Φλώρινας
Η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου, ο Δήμος Πρεσπών, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας και η Αναπτυξιακή Φλώρινας σας προσκαλούν στη διημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ – ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ.

Διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή στην πόλη της ΦλώριναςΣας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 29.09.2013, ημέρα Κυριακή και για το διάστημα από 08:00 έως 14:30 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης εντός της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας και επί των οδών:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»Στη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου του Γ΄ Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων ψήφιστηκε η διάταξη του Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τη συνέχιση και αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία το 2013 σε Ήπειρο και Δυτική ΜακεδονίαΑνησυχητικές διαστάσεις έχουν λάβει τα περιστατικά λαθροϋλοτομίας στις δασικές εκτάσεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τη χρονιά που διανύουμε σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δασικές υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

TAP: Το "παζάρι" με τους ιδιοκτήτες γηςΤου Χάρη Φλουδόπουλου
Καινούριες διαδικασίες στη διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες γης από όπου θα διέλθει, εισάγει η κοινοπραξία του αγωγού TAP, η οποία εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών. 

Μέχρι 30/09/2013 το Bazaar βιβλίουΜε αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης - Πρεσπών & Εορδαίας και το σύλλογο  ΑμεΑ Φλώρινας, το Βιβλιοπωλείο " Η ΓΩΝΙΑ" του Βασίλη Παπαγιάννη, στο πλαίσιο της 20χρονης συνεχούς λειτουργίας - προσφοράς και της κοινωνικής πολιτικής που το διακρίνει, διοργανώνει Bazaar βιβλίου στην πόλη της Φλώρινας.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕΤον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.
Ζήτημα ασφάλειας η μεταφορά της ενέργειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Σημαντικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Ιωάννη Γιαρέντη.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έκδοση Προκήρυξης για Ωρομίσθιους Καταργημένων ΕιδικοτήτωνΟ Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας έχοντας υπόψη:
1.          Τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.17 του Ν.1566/85 (ΦΕΚ 167 τ.Α΄) «Δομή και λειτουργία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και άλλες διατάξεις».
2.          Το 125257/Δ2/9-9-2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Προσωπικού Δ.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Έκδοση τοπικής προκήρυξης πρόσληψης ωρομισθίων εκπαιδευτικών από τις καταργημένες ειδικότητες».

Έως και σήμερα ο δωρεάν προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά στο Δήμο ΦλώριναςΣας γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιήσει τη Δράση της «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής» στο Δήμο Φλώρινας από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και τις ώρες 8:30-16:30 στο χώρο του Νέου Πάρκου.

Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ευχαριστεί δωρητές του Λαογραφικού του ΜουσείουΤο ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί θερμά τους παρακάτω δωρητές αντικειμένων προς το Λαογραφικό Μουσείου του Συλλόγου μας.

Ευχαριστήριο του πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑΗ Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείο Φλώρινας, τα παιδιά και το προσωπικό του Κε.Φ.Ι.Απ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση ΒΑΡΟΣΙ για τη φιλοξενία του.

Επιστολή του Μητροπολίτη Φλώρινας στον Υπουργό ΠαιδείαςἘντιμότατε Κύριε Ὑπουργέ,
Διὰ τῆς παρούσης ἐπιστολῆς ἐπιθυμοῦμεν νὰ προβάλωμεν καὶ νὰ στηρίξωμεν ἓν κατεπειγούσης ἀνάγκης αἴτημα τῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς μας καὶ τῆς τοπικῆς ἐκπαιδευτικῆς κοινότητος, τὸ ὁποῖον τυγχάνει τῆς καθολικῆς ἀποδοχῆς τοῦ Δημοτικοῦ Συμβουλίου τῆς πόλεως Φλωρίνης, τοῦ Διευθυντοῦ τῆς Διευθύνσεως Δευτεροβαθμίου Ἐκπαιδεύσεως καὶ τοῦ ΠΥΣΔΕ Ν. Φλωρίνης ἀλλὰ καὶ τοῦ συνδικαλιστικοῦ ὀργάνου ἐκπροσωπήσεως τῶν καθηγητῶν, ἤτοι τῆς ΕΛΜΕ Φλωρίνης.

H κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών για την σεζόν 2013-2014Στα γραφεία της ΟΧΕ διεξήχθη εχθές, η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ Γυναικών για την σεζόν 2013-2014, με τον Αμύντα να έχει βατή κλήρωση στην Α και Β φάση του θεσμού, όπου θα  αντιμετωπίσει, με μειονέκτημα έδρας, ομάδες μικρότερης κατηγορίας και κατ΄ επέκταση χαμηλότερης δυναμικότητας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για πλαστογραφία, στη ΦλώριναΤην Τετάρτη (25-09-2013) το πρωί, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου καθώς και πλαστογραφία, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνομευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εξόδου επ’ αυτού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού ΣχολείουΑπό τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Συνέντευξη Τύπου του Προπονητικού Team του Ο.ΞΙ.Φ.Εφ’ όλης της ύλης μίλησαν οι προπονητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στην καθιερωμένη ετήσια ενημέρωση του τοπικού τύπου, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αποφάσεις και συμπεράσματα της επιτροπής παρακολούθησης του «Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007 – 2013»Η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007 – 2013», συνήλθε σε 5η συνεδρίαση στις 23.09.2013 στη Θεσσαλονίκη με πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης 2007 -2013.

Ομιλία της Βουλευτού Ν. Κοζάνης και Τομεακή Μεταφορών, Ραχήλ Μακρή στην ολομέλεια για το ν/ς απελευθέρωσης των μεταφορών«Θέτετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του μεταφορικού ιστού της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»
Στη συζήτηση για την ψήφιση του σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις μεταφορές συμμετείχε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, η οποία κατακεραύνωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση του συγκοινωνιακού τοπίου, μετατρέποντας σε έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων και καταστρέφοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα των μεταφορών.

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο υπολογισμός των μορίων για τις θέσεις της Κοινωφελούς ΕργασίαςΟι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχή στον ΟΑΕΔ για τις 10000 θέσεις θα μοριοδοτηθούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Τα μόρια που θα συλλέξουν οι υποψήφιοι εξαρτώνται από συγκεκριμένα κριτήρια και θα ανακοινωθούν όταν αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα κατάταξης για τις 10000 θέσεις.

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για τις 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας- 106 άτομα για την περιοχή της Φλώρινας- Η Δημόσια Πρόσκληση και το ΦΕΚΕκδόθηκε η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Η πρόγνωση του καιρού από το Γιώργο Βασιλειάδη


Γραμμή Πολίτη στο Δήμο ΑμυνταίουΣτο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της επικοινωνίας του Δήμου με όλους του δημότες εγκαινιάστηκε πενταψήφιος αριθμός, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλούν με αστική χρέωση και να αναφέρουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.

Καταγγελία της Ν.Ε ΣY.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας για το αποκλεισμό εκπροσώπου του από τη διημερίδα για την ανεργίαΗ Ν.Ε  ΣY.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας καταγγέλλει τους διοργανωτές της διημερίδας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο 26-27/9/2013 για τη φίμωση και τον αποκλεισμό εκπροσώπου του από αυτή.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ΑμυνταίουΣας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 26 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 σε Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Σύλληψη ημεδαπού στο Βαρικό Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχήΤην Τρίτη (24-09-2013) το μεσημέρι στο Βαρικό Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 54χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Μια μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον ΑΟΦλώρινας με 8 μετάλλιαΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα (στον χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου) το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ  το Σάββατο 21/9/2013.Διοργανωτές ήταν ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης και ο Δήμος Φλώρινας.

Μία φωτογραφία με χίλια ευχαριστώ!Μία φωτογραφία με χίλια ευχαριστώ!
Περάσαμε ένα απόγευμα γεμάτο από όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 τα χαμόγελα των παιδιών του π.ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας «φώτισαν» την αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ΑμυνταίουΣας προσκαλούμε να έλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 και στο Γραφείο του Δημάρχου για Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Παραγωγική Ελλάς ή φόρος υποτέλειας;Η Ελλάδα σήμερα δεν παράγει ή καλλίτερα παράγει ελάχιστα σε σχέση με τις παραγωγικές της δυνατότητες.
Περισσότερο από το 60% περίπου των αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη διατροφή των Ελλήνων εισάγεται.

Σύλληψη 45χρονου ημεδαπού στη Φλώρινα για οφειλές προς το ΔημόσιοΕκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο οχτακοσίων χιλιάδων  ευρώ
Συνελήφθη, την Τετάρτη (25-09-2013) το πρωί στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 45χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Λογοθεραπευτική εκτίμηση και ενημέρωση γονέων από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στα Ιωάννινα


Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η επιστημονική ομάδα των λογοθεραπευτών του στα Ιωάννινα, παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης και αξιολόγησης των διαταραχών του λόγου, της ομιλίας, της φωνής και δεξιοτήτων μάθησης, για παιδιά και ενήλικες.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σεισμική δόνηση το απόγευμα στη ΦλώριναΣεισμική δόνηση εντάσεως 2,7 ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:32 στη Φλώρινα.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τις θέσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνη απασχόλησηΈναρξη προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Σήμερα στις 24-9-2013 εκδόθηκε η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Καταργούνται 1349 θέσεις στα ΠανεπιστήμιαΔημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται 1349 θέσεις που αφορούν τα Ιδρύματα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Μέσα στον Οκτώβριο νέα 48ωρη απεργία της ΕΛΜΕ ΦλώριναςΗ έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/09/2013, αποφάσισε όσον αφορά στην συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου την υλοποίηση μίας 48ωρης απεργίας εντός του Οκτωβρίου.

Την Κυριακή η τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς του ΣότσιΑνακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014, που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας.

Επιστολή ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ και Γεωπονικών Συλλόγων Δυτ. Μακεδονίας προς τον Υπουργό ΕσωτερικώνΘέμα : «Ένταξη κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος – Τοποθέτηση Γεωτεχνικών σε θέσεις οργανικών μονάδων των Περιφερειών»
Κ. Υπουργέ,

Η ασφάλεια του ΛΚΔΜ στα χέρια των εργαζομένων του υποτομέα φύλαξηςΑπετράπη κλοπή χαλκού στο Νότιο Πεδίο.
Συγχαρητήρια στους εργαζομένους του υποτομέα φύλαξης.
Συγκινητικός, πραγματικά, αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δίδουν καθημερινά τη μάχη να «προστατέψουν» την επιχείρηση. Από κάθε είδους πόστο, ανά πάσα στιγμή, υπό ποικίλες συνθήκες.

Συγχαρητήρια του ΕΒΕ Φλώρινας για τις διακρίσεις των οινοποιείων ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑΟ Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας συγχαίρουν την επιχείρηση- μέλος του Επιμελητηρίου ‘’ΜΠΟΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.’’ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ για το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ που απέσπασε το ΜΥΛΟΣ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ 2012, στα πλαίσια της έκθεσης BERLIN WINE TROPHY 2013.

Η εισήγηση του Γιώργου Δακή στην 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης» 2007 – 2013Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης,
Το 2013 η Ελλάδα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την «αποθαρρυντική» πρόκληση να βγει από την κρίση και να θέσει την οικονομία της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Τρέξε να… σώσεις την αρκούδα!Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετάσχει την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση με τρεις ομάδες:

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη ΦλώριναΣεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:26 στη Φλώρινα.

Σύλληψη δύο ατόμων στη Φλώρινα, για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιώνΚατασχέθηκαν 5 κιλά και 700 γραμμάρια κάνναβης
Σήμερα (24-09-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, έναν 38χρονο και μία 34χρονη,  για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος ΝηπιαγωγώνΑνακοινώνεται η παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής (με αναγραφή κατεύθυνσης)» και «Γνωστική και Κινητική Ανάπτυξη».

Τα τερτίπια του πολιτικού συστήματος και ο Ίων Δραγούμης


Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" ευχαριστεί τον κ. Κωνσταντίνο Ρόζα, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΦλώριναςΤο ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνο Ρόζα, για την ευγενική προσφορά του, που εκφράστηκε με τη δωρεά δύο μηνιαίων αντιμισθιών του ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, για την απεντόμωση της μεγάλης συλλογής εκθεμάτων που φιλοξενούνται στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου μας. 

Παράταση - Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης - Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Ειδική Αγωγή Αιτήσεις έως 16/10/2013Α. Το Πρόγραμμα Δια βίου Εκπαίδευσης
Το τριμηνιαίας διάρκειας Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης (Π.Δ.Β.Ε.) στη Ψυχοκινητική Ανάπτυξη και Ειδική Αγωγή στοχεύει στην ειδίκευση επιστημόνων − ερευνητών στο χώρο των Επιστημών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Μεθοδολογία Διδακτικής του Δημιουργικού Χορού και Κίνησης.

Ομιλία Ι. Παπαϊορδανίδη στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕΚαλησπέρα σας κ. Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Μετά και τις ομιλίες των Περιφερειαρχών του κ. Αγοραστού και του κ. Τζιτζικώστα, είναι μάλλον άχαρος ο ρόλος ο δικός μου στην εισήγηση που θα ακολουθήσει και το λέω αυτό μετά απολύτου γνώσεως, γιατί ειπώθηκαν πολλά πράγματα για τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και εμείς καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μιζέρια μας, θα μου επιτρέψετε να πω, από τους πόρους που στερεί η κεντρική κυβέρνηση από τις Περιφέρειες.

Σχολή βυζαντινής μουσικής από τον ΑΜΥΝΤΑ


19η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση