Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Βευιώτικα 2013



Ο Λαογραφικός, Μορφωτικός, Πολιτιστικός και Γυμναστικός Σύλλογος Βεύης, σας προσκαλεί στις διήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Βευιώτικα 2013» που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Ποντιακή βραδιά από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα


2ο Merata Party στο Νεοχωράκι



Για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί στο Νεοχωράκι το Nerata Pαrty, το Σάββατο 3 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ στο κοινοτικό γήπεδο.

Συναντήσεις του Δημάρχου Πρεσπών με Υπουργούς



Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας συνοδευόμενος από συνεργάτη του, επισκέφθηκε την Τρίτη 30-7-2013 τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσει προς συζήτηση το θέμα της έλλειψης προσωπικού στον Δήμο Πρεσπών.

Η υπόθεση του ταξίαρχου Γιώργου Γεωργιάδη


7ήμερη εκδρομή στη Σικελία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ


Έκδοση αποτελεσμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξετάσεων Μαΐου 2013



Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική,  στα επίπεδα Α (Α1 «βασική γνώση», Α2 «στοιχειώδης γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Μαΐου 2013.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση βαθμών επίδοσης υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ



Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://exams.minedu.gov.gr/Tefaa από σήμερα,  01/08/2013, αναρτώνται οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες  των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Έσβησε η πυρκαγιά στην περιοχή «Μπέλα Βόδα» Πρεσπών



Υπό πλήρη κατάσβεση τέθηκε σήμερα στις 14:00 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 29/07/2013 και περί ώρα 17:15, σε χορτολιβαδική έκταση,σε δύσβατη ορεινή περιοχή,στην τοποθεσία «Μπέλα Βόδα», στην Τ.Κ. Αγ.Γερμανού, του Δήμου Πρεσπών.

Πρόγραμμα κατασκηνωτικού τριημέρου γυναικών



Κύκλος μελάτης Αγίας Γραφής
ΘΕΜΑ: «Ὁ Χριστὸς πρότυπο ταπεινώσεως»
Παρασκευὴ 2 Αὐγούστου 2013
Ἀπόγευμα
5:00 μ.μ.:  Προσέλευσις κυριῶν
6:00 μ.μ.:  Ἀκολουθία τοῦ Μικροῦ Παρακλητικοῦ Κανόνος εἰς τὴν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον

Διεθνής Έκθεση Πράσινη Εβδομάδα 2014



Σχετικά με την Διεθνή Έκθεση «Πράσινη Εβδομάδα 2014» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 17-26/01/2014 σας γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή έκθεση, η  οποία σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών προσέλκυσε πέρυσι πάνω από 400.000 επισκέπτες, εκ των οποίων 100.000 με ειδικό ενδιαφέρον και πάνω από 4800 δημοσιογράφους από 70 χώρες.

1o Music Camp Festival στον Άγιο Παντελεήμονα



Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Αυγούστου, επισκέπτες του πρώτου Music Camp Festival θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε ένα μουσικό πάρτυ στο camping, στις όχθες της Λίμνης Βεγορίτιδας, στον Άγιο Παντελεήμονα, Φλωρίνης!

Πρόσληψη 8.000 αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση



Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη 8.000 αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο σύνδεσμος για τα αποτελέσματα ΚΠΓ Μαίου 2013 έχει αναρτηθεί



Ο σύνδεσμος για τα αποτελέσματα ΚΠΓ Μαίου 2013 έχει αναρτηθεί, οπότε σύντομα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

Στον Α.Η.Σ. Μελίτης… φωτιά μεγάλη… πόνος βαθύς…



Βαρειά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, μετά τις απανωτές και αλματώδεις ιδιωτικοποιήσεις της τροϊκανής κυβέρνησης, απέμεινε πλέον η Δ.Ε.Η. και η δράση της στο χώρο της ενέργειας.

Η Π. Αντωνιάδου στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας συγχαίρει τη σκακίστριά του Αντωνιάδου Παρασκευή, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής  Μακεδονίας (ΕΣΣΚΕΔΥΜ) στο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Ελλάδος Γυναικών, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης

Εθνοκοινωνική αποδόμηση, ταξική αποσάθρωση και πολιτική απαξίωση


Ο εθνικισμός δεν είναι πάντα αντιδραστικός. Υπάρχει και προοδευτικός εθνικισμός. Και το να καταδικάζει κανείς  κάθε είδος και μορφή εθνικισμού δεν τον εξομοιώνει, παρά μόνον με τις κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές κοινωνικές τάξεις, που καταγγέλλουν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες ως «τρομοκρατία»,

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

5ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας



Πιστοί στο «ραντεβού» τους, οι φίλοι μουσικής Φλώρινας θα ανταμώσουν και φέτος το καλοκαίρι, για ένα τριήμερο μουσικό ταξίδι στα τέλη του Αυγούστου.

Τσαλιγοπούλου, Περίδης και ΄΄Θεοδώρεια΄΄ στις εκδηλώσεις στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού



Το 1ο φεστιβάλ Τεχνών ΄΄Θεοδώρεια΄΄, οι συναυλίες των Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ορφέα Περίδη, Γιάννη Γιοκαρίνη, η 2η Συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής είναι ορισμένες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησε η έρευνα για τη σεισμικότητα της Φλώρινας



Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου η τοποθέτηση των πρώτων φορητών σεισμογράφων από ομάδα επιστημόνων του Α.Π.Θ., γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη της έρευνας για τη σεισμικότητα της περιοχής, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας.

Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα

Ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας



Την προέγκριση δημοπράτησης δύο έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων και για την προμήθεια εξοπλισμού αποκομιδής και μεταφόρτωσης απορριμμάτων, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ (2.835.000 €).

Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι



Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή N. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή για την κατάργηση του A’ Σώματος Στρατού και της Β΄ΤΑΞΥΠ
Ραχήλ Μακρή για την κατάργηση του Α΄ ΣΣ «Δεν δικαιούστε να μετατρέπετε τη χώρα σε ξέφραγκο αμπέλι, οι πολίτες και το προσωπικό του στρατού δεν είναι έρμαιο κάθε απερίσκεπτης απόφασης σας».

Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

“Μύρισε” Ευρώπη στο Νέο Πάρκο Άργους Ορεστικού



Μία διαφορετική εκδήλωση με άρωμα ευρωπαϊκό έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Νέο Πάρκο του Άργους Ορεστικού.

Σύλληψη ημεδαπού στο Φανό-Φλώρινας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος



Συνελήφθη την 27-07-2013 το βράδυ στο Φανό-Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, 52χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Εικαστικές Δράσεις στο Νεστόριο από τη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας



Έπειτα από την περσινή επιτυχή συνεργασία εικαστικών δράσεων παράλληλα με το 34ο River Party, οι φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας σε συντονισμό του 3ργαστήριου, o Δήμος Νεστορίου, η Κοινωφελής επιχείρηση πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Νεστορίου και η διοργανώτρια αρχή του 35ου River Party μας προσκαλούν να απολαύσουμε και φέτος τις δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών στο Νεστόριο Καστοριάς.

Ημερίδα για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή



Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013, στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Διαχειριστικές κατευθύνσεις για την ομαλή συμβίωση μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων με την άγρια ζωή για την εξάλειψη της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων»