Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014 του Δήμου ΦλώριναςΣυνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014» του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 06 Ιανουαρίου 2014.

Η πρόγνωση του καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο ατόμων με αναπηρίαΟ Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα ανακοινώνει ότι το Σάββατο 28/12/2013 θα γίνει διανομή τροφίμων ΜΟΝΟ στους δικαιούχους οι οποίοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας από τον Δήμο ΦλώριναςΟ Δήμος Φλώρινας εν όψη του πολιτιστικού χειμώνα 2013-14 θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφίζω το 2014».

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετώνΕπιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».

Τη Δευτέρα η νέα διανομή τροφίμων στους δικαιούχους από το Δήμο ΦλώριναςΣας ενημερώνουμε ότι όσοι δικαιούχοι τροφίμων,(ανεξαρτήτως μελών οικογένειας) υπάρχουν στη λίστα των εγκεκριμένων, και δεν προσήλθαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, ορίζεται ως ακόμα μία ημέρα διανομής η Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013.

Εορταστικό φιλικό για τον ΑΜΥΝΤΑΜέσα στο κλίμα το ημερών η ανδρική ομάδα του Αμύντα, διοργανώνει το Σάββατο 28/12 στο ΔΑΚ Αμυνταίου φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους εν ενεργεία παίκτες που αγωνίζονται ή έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα ομάδας και τους παλαιμάχους των δεκαετιών 1990 και 2000.

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών ΦλώριναςΤο Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται  σε όλο τον κόσμο χρονιά πολλά - καλή χρονιά και σας περιμένουμε όλους να καλωσορίσουμε το νέο έτος με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι παρέα με την ορχήστρα του μοναδικού Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τους Γιάννη Φακό & Φώτη Τράσια στο τραγούδι. Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21:00 στο κέντρο δεξιώσεων Ι&Ν ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.

Βράβευση της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης από την Ακαδημία ΑθηνώνH Ακαδημία Αθηνών, στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στη λαμπρή αίθουσα τελετών του μεγάρου Χάνσεν, απένειμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τα βραβεία και τους επαίνους του Ιδρύματος για το 2013. 

2η πρόσκληση μέτρου 112: «Εγκατάσταση νέων γεωργών»Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ύψους 140 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με προκήρυξη  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία θα δοθούν 6,3 εκ ευρώ, δηλαδή το 4,5% του συνολικού ποσού.

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΦλώριναςΚαλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 31 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

130 σκακιστές και σκακίστριες έδωσαν το δυναμικό παρόν στο 11ο «Κύπελλο Φωτιάς»Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο «ΦΑΙΔΩΝ» PALACE  ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ.Ηλιάδης Δημήτριος καθώς και ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος  κήρυξαν την έναρξη του 11ου κύπελλου φωτιάς, με συμμετοχές από  Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα,  Ποντοκώμη, Κοζάνη, Σέρβια, Έδεσσα, Βέροια, Γιαννιτσά,  Κατερίνη και Σέρρες.

Νέα τάξη Εθελοντών Νοσηλευτικής στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. ΦλωρίνηςΤο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης προγραμματίζει νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής για άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, που επιθυμούν ν’ αποκτήσουν έγκυρες γνώσεις και να καταστούν πολύτιμοι συνεργάτες υγείας και φροντίδας μέσα στο σπίτι, στην οικογένεια, αλλά και στην γειτονιά και στο κοινωνικό τους περίγυρο γενικότερα.

Έναρξη υλοποίησης προγράμματος νέων ελεύθερων επαγγελματιώνΟ Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει  την έναρξη υλοποίησης προγράμματος προώθησης στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών,  με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Τα οριστικά αποτελέσματα των 7.400 θέσεων της Κοινωφελούς ΕργασίαςΑνάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Αίθουσα τοπικού τύπου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ»ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Βασιλικής Πιτόσκα» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ δημιούργησε αίθουσα τοπικού τύπου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ».

Εορταστικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη ΦλώριναςΣειρά επισκέψεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο οποίος συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με πολλούς συμπολίτες μας.

Ευχαριστήρια της Ιεράς Μητρόπολης ΦλώριναςΑ)Ἡ Ἱερά μας Μητρόπολη ἐπιθυμεῖ νὰ ἐκφράσει ὁλόθερμες εὐχαριστίες πρὸς τὸν Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο τῆς Ἱερᾶς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου Ἁγίου Ὄρους, Ἀρχιμανδρίτη π. Ἐφραίμ, ὡς καὶ στὴν μοναστικὴ ἀδελφότητα γιὰ τὴν ἐκ νέου εὐγενικὴ καὶ φιλάνθρωπο ἐκ μέρους τους προσφορὰ ἑνὸς τόνου κοτόπουλων πρὸς τὴν Ἱερὰ Μητρόπολή μας, πρὸς κάλυψη πιεστικῶν ἀναγκῶν πολλῶν φτωχῶν συνανθρώπων μας.

Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων της Ακαδημίας Φλώρινας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρουΕγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του, η υποβολή πλήρους φακέλου συμμετοχής για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το έργο: «Ενεργειακή και Αισθητική αναβάθμιση κτιρίων της Ακαδημίας Φλώρινας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

Συνενοχή κυβέρνησης - τρόικας για την «διάλυση» των τελωνείωνΟι τελωνειακοί εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθούν «απελπισμένα» να κοινοποιήσουν το πρόβλημά τους, είναι γεγονός ότι  από το 2009 μέχρι πέρση το 2012 η  μείωση των αποδοχών τους στο σύνολο είχε φθάσει το 40%.

Ευχαριστήρια επιστολή της ΓΕΦΜε την ευκαιρία της συνταξιοδότησης του προϊσταμένου Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Φλώρινας κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ το Δ.Σ. της Γ.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη βοήθεια του κατά την πολυετή συνεργασία και εύχεται να είναι πάντα καλά και να συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

«Ημέρες αγάπης» από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α., όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, πριν της Γιορτές των Χριστουγέννων και σε συνεργασία με τις τέσσερις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», υλοποιεί το πρόγραμμα «Ημέρες Αγάπης» προς του ωφελούμενους του προγράμματος.

Ευχές Δημάρχου και Δ.Σ. ΦλώριναςΟ Δήμαρχος Φλώρινας και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται από καρδιάς σε όλους τους δημότες τα φετινά Χριστούγεννα να είναι πιο λαμπερά και χαρούμενα, με πίστη και αισιοδοξία.

Ευχές του Μητροπολίτη Φλώρινας κ. ΘεόκλητουὉ Χριστός γεννήθηκε, ἀδελφοί, χαρά στόν κόσμο. «Ἐλᾶτε, λοιπόν, νά γιορτάσουμε. Ἐλᾶτε νά πανηγυρίσουμε.

Εορταστικό μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη ΦλώριναςΗ σημερινή δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας αποτελεί την ευκαιρία να αναζητήσουμε βαθιά μέσα μας το νόημα και το πνεύμα αυτών των Άγιων Ημερών.

Καλές γιορτές με αλληλεγγύη για όλους!Φίλες και φίλοι,
Ο φετινός εορτασμός των Χριστουγέννων είναι πιο μελαγχολικός από τις περασμένες χρονιές της «αφθονίας». Η «ασθένεια» της κρίσης και το υποτιθέμενο «φάρμακο» της
λιτότητας έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον σε όλη την κοινωνία.

Μήνυμα Δήμαρχου ΑμυνταίουΑγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι παραδοσιακά η εποχή του χρόνου που όλοι μας δείχνουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας για τον συνάνθρωπο.

Ευχές του Εργατικού Κέντρου ΦλώριναςΟ Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εργατικού  Κέντρου Φλώρινας,   σας εύχονται υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευημερία, καλά Χριστούγεννα  και  ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Ευχές απο τον ΟΞΙΦ


Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΣας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη  31/12/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Ευχές του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας


Ευχές από το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας


Ευχές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ Φλώρινας


Ευχές από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Ευχές από το ΝΠΔΔ ΑμυνταίουΟ Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αθλητισμού Τζήγας Θωμάς και το Διοικητικό Συμβούλιο, εύχεται ολόψυχα στο Διδακτικό Προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, στα μέλη των ΚΑΠΗ και

Ευχές της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών


Ευχές της Ραχήλ Μακρή


Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας, οι φωτιές και οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δώρα και διάφορα είδη παραδοθήκαν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας σε φορείς και συλλόγουςΔώρα και διάφορα είδη που προορίζονται για τις ανάγκες φιλανθρωπικών συλλόγων και φορέων, παραδόθηκαν από αντιπροσωπείες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Δυτικής Μακεδονίας, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Η φωτιά του Συλλόγου Φλωρινιωτών Στουτγάρδης και περιχώρων "ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ"Η πρώτη Φλωρινιώτικη φωτιά στην πόλη της Στουτγάρδης αποτελεί πια γεγονός που σημείωσε μεγάλη επιτυχία! Καλές γιορτές σε όλους!

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ΦλώριναςΥπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη.

«Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» από την ΟΝΝΕΔ ΦλώριναςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η πανελλαδική δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» με τη συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Ευχαριστήριο του Κε.Φ.Ι.Απ στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΦλώριναςΗ Διοίκηση, το προσωπικό και τα παιδιά του Κε.Φ.Ι.Απ. του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας ευχαριστούν ολόθερμα το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, το οποίο στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου προσφοράς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προχώρησε σε εθελοντική συγκέντρωση χρημάτων και στη δωρεά υλικού εκπαίδευσης για τη λειτουργία των Τμημάτων Αποκατάστασης και του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Κε.Φ.Ι.Απ., αξίας 972 ευρώ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτήΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που οργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα και ο Δήμος Αμυνταίου στο κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Από το 2007 έκλεισαν και αποκαταστάθηκαν 207 χωματερές στη Δυτική ΜακεδονίαΣτην Κοζάνη βρέθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Φωτιές στα Πισοδερίτικα


Γιορτή σοκολάτας και ζαχαρωτών από το Δήμο ΦλώριναςΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «ΦΩΤΙΕΣ 2013» την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και 31 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:30 στην πλατεία Γ. Μόδη θα πραγματοποιηθεί «ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΖΑΧΑΡΩΤΩΝ» για όλους τους μικρούς μας φίλους.

Αλλαγή ημερομηνίας των λαϊκών αγορών στην πόλη της ΦλώριναςΣας ενημερώνουμε ότι λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013, η Λαϊκή Αγορά της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013, και αντί της Τετάρτης 01 Ιανουαρίου 2013, αργία Πρωτοχρονιάς, θα διενεργηθεί την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013.

Αναστολή κυκλοφορίας τοπικών δρομολογίων τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Νέου ΈτουςΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, όπως κάθε χρόνο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια, που τις καθημερινές εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους, αναστέλλεται η κυκλοφορία των παρακάτω δρομολογίων:

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των ΘεοφανείωνΤα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου
Η ανάπτυξη των μέτρων αποσκοπεί στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Διανομή πορτοκαλιών στους τρίτεκνουςΣτις 27 Δεκεμβρίου 2013, θα γίνει η διανομή πορτοκαλιών, (ένα (1) κιβώτιο ανά οικογένεια), του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2013, σε όσους τρίτεκνους δικαιούχους έχουν εγκριθεί από ΟΠΕΚΕΠΕ-TAXIS και έχουν πάρει τρόφιμα.

Κωστής Χατζηδάκης: «Το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας πάει καλά»Την ικανοποίησή του για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη.

Φωτιά στο “XAMAM”Σας περιμένουμε όλους στο άναμμα της Χριστουγεννιάτικης φωτιάς ΧΑΜΑΜ δίπλα από τα δικαστήρια Φλώρινας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στη Φλώρινα για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων»Χθες (22-12-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Πέρασμα Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς (59 και 46 χρονών), για παραβάσεις του νόμου «περί  όπλων».