Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας, οι φωτιές και οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014



Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε  τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας προσφέροντας στους μαθητές από ένα συμβολικό δώρο, τα ΚΗΦΗ, το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.
Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία και καλή χρονιά».
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014» στο Δήμο Φλώρινας. Έτσι, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στο χώρο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Παιδική Χορωδία του «ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΙΩΤΣΗ», έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής και χριστουγεννιάτικο Latin Party.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο χώρο του 3ου Γυμνασίου μικροί δημότες του Δήμου Φλώρινας ζωγράφισαν και στόλισαν τα δέντρα στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, στο χώρο του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα Χριστουγέννων από την Ελλάδα με τη συμμετοχή του Τμήματος Εθνογραφίας και χορού του ΦΣΦΑ, της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και του Georgian Dance Ensemble Mamuli, ενώ ακολούθησε και πάρτι παραδοσιακών χορών. Το ίδιο βράδυ στην πλατεία Ηρώων άναψε μικρή φωτιά για τα μικρά παιδιά.
Την ημέρα των φωτιών, 23 Δεκεμβρίου 2013, το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης,  η Ένωση Γονέων και Φίλων με σύνδρομο ΡΕΤ στόλισε δέντρο και ενημέρωσε τους περαστικούς για το σύνδρομο, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Νέο Πάρκο Φλώρινας από το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας πραγματοποιήθηκε γουρουνοχαρά.
Το ίδιο απόγευμα στην κεντρική πλατεία η παιδική θεατρική σκηνή του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Δόνας Τσιγκούνας».
Το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου ξαναζωντάνεψε για μια ακόμα χρονιά, σε όλο το Δήμο της Φλώρινας, το καθιερωμένο έθιμο των φωτιών.
Στις περισσότερες γειτονιές της πόλης άναψε μια  φωτιά, όπου πλήθος κόσμου τις επισκέφτηκε και διασκέδασε ως το πρωί.
Οι εκδηλώσεις για τις «ΦΩΤΙΕΣ 2013» ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ο Δήμος Φλώρινας προσέφερε σε όλους τους παραβρισκομένους παραδοσιακά εδέσματα και τοπικό κρασί με ήχους χριστουγεννιάτικης και παραδοσιακής μουσικής.
Στην έναρξη παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλος Γιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δακής Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ηλιάδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Σίπκας Αντώνης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας.
 Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος ευχήθηκε στους παραβρισκομένους χρόνια πολλά, με υγεία, και η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.
Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014 συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2013.



















Φλώρινα, 23-12-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.