Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο Στέλλιος Ρόκκος σήμερα στη Φλώρινα


2η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ελεύθερης Ιππασίας


ΠΑΡΧΑΡΕΙΑ 2013 στο Αμμοχώρι


Ευχαριστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας



Ἡ Ἱερά μας Μητρόπολη ἐπιθυμεῖ νὰ ἐκφράσει ὁλόθερμες εὐχαριστίες πρὸς τὸν Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο τῆς Ἱερᾶς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου Ἁγίου Ὄρους, Ἀρχιμανδρίτη π. Ἐφραίμ, ὡς καὶ στὴν μοναστικὴ ἀδελφότητα γιὰ τὴν ἐκ νέου εὐγενικὴ καὶ φιλάνθρωπο ἐκ μέρους τους προσφορὰ ἑνὸς τόνου κοτόπουλων πρὸς τὴν Ἱερὰ Μητρόπολή μας, πρὸς κάλυψη πιεστικῶν ἀναγκῶν πολλῶν φτωχῶν συνανθρώπων μας.

Λέχοβο 2013


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα



Ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας προσκαλεί στο 17ο Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Παντελεήμονα 2013 στις 21-27 Ιουλίου. 

Μελέτες για τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά



Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου συζητήθηκε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκπόνηση μελετών για τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου.

Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


Αποχή των φοροτεχνικών της Φλώρινας από την αποστολή φορολογικών δηλώσεων


Με την παρούσα ενημερώνουμε όλους τους φορολογούμενους ότι οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί δεν στέλνουν δηλώσεις στο TAXISnet από τις 16/7 μέχρι και την άλλη Δευτέρα 22/7/13.
 Οι λόγοι είναι οι εξής:

Φιλοξενία στη Φλώρινα νέων ατόμων με αναπηρία από την Κύπρο



«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση  δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

Ενημέρωση για αγωγό TAP



Ενημέρωση για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP) είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης από εκπροσώπους της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για την κτηματογράφηση της περιοχής από την οποία θα περάσει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για την ομάδα μπάσκετ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ.  «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ολοκλήρωση των μεταγραφικών ενισχύσεων της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης περιόδου 2013-14, με την προσθήκη των παρακάτω τριών (3) αξιόλογων καλαθοσφαιριστών:

Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 4ο Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2013, από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών.

Λύπη και αποτροπιασμός για τη συνεχή θανάτωση αδέσποτων ζώων στο Αμύνταιο



Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» εκφράζει τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για τη συνεχή και μαζική θανάτωση αδέσποτων ζώων στο Αμύνταιο.

Επιστολή του Ε.Κ.Φ στον Υπουργό Εργασίας για την κατάργηση του ΟΕΚ



Κύριε Υπουργέ
Μετά την κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας και τη συγχώνευση τους με ανάληψη της διαχείρισης από τον ΟΑΕΔ, η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων τον εν λόγο οργανισμών είναι τεράστια και χρειάζεται ενδεχομένως να υπάρχει πλήρης καταγραφή σε όλη τη χώρα.

Πήρε Τάνια Τσουτσουλάκη ο ΑΜΥΝΤΑΣ



Μετά την Κατερίνα Βαφειάδου, ο Αμύντας Αμυνταίου προχώρησε στη δεύτερη μεταγραφική του προσθήκη, αποκτώντας για 1χρόνο, την 28χρονη υψηλόσωμη πίβοτ του Φιλώτα Φλώρινας, Τάνια Τσουτσουλάκη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά ηλεκτροφόρου περίφραξης



Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκήρυξε την Δράση 1.1 «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης» του μέτρου 216 «Στήριξη για μη παραγωγικές επενδύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.

«Καρχαρίες» στη Φλώρινα



Οι προβλέψεις του Σωματείου με σχετική αποστολή στις 31/8/2010 δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Τα επί χρόνια λιμνάζοντα νερά στην περιοχή μας αναδεύτηκαν και η δυσοσμία πλέον είναι διάχυτη. Δυστυχώς στα νερά αυτά κρύβονταν καρχαρίες των οποίων τα πτερύγια είναι πλέον εμφανή.

Η κρίση σαν ευκαιρία για νέο ξεκίνημα



Δημήτριος Μ. Γάκης
Ομιλία στα πλαίσια του Ανταμώματος των Απανταχού Φλωρινιωτών, ΦΣΦ ο Αριστοτέλης, Φλώρινα 16/7/2013
Αφιερώνεται στον Δάσκαλό μας Περικλή Οικονόμου που μας έμαθε να μελετούμε την Αρχαία Κληρονομιά μας για να διαβάζουμε το παρόν πίσω από την επιφάνεια και να χτίζουμε το Μέλλον.

Ομιλία Προέδρου Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας στο Συνέδριο των Απανταχού Φλωρινιωτών


Ως Φλωρινιώτης-  και εκπροσωπώντας τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρόσκληση που μας απευθύνατε.

Αυγουστιάτικο Μουσικό Αντάμωμα


Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 23/7/2013 και ώρα 10:00πμ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 στο Άργος Ορεστικό


Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ



Ραχήλ Μακρή: “ Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, πλήρης ανοργανωσιά από μια κυβέρνηση που κατ’ εντολή τοκογλύφων  διαλύει την δημόσια διοίκηση και επιβάλλει πρόστιμα εκ. ευρώ στους Ελληνες πολίτες..”

Κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας κατέσχεσαν την Πέμπτη (18-07-2013) το πρωί, σαράντα ένα (41) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία  είχαν εντοπίσει τις προηγούμενες ημέρες φυτεμένα σε δύσβατη ορεινή περιοχή, στο Φλάμπουρο Φλώρινας και είχαν ύψος από δεκαπέντε εκατοστά έως ένα μέτρο.

Έναρξη Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων από τον ΟΓΑ για 300.000 δικαιούχους



Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας εφαρμόζει και για την φετινή περίοδο 2013 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων.

Καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων



Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν4141/2013) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κάποιοι θυμούνται (ακόμη) τη Μακεδονία



Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από το περιβόητο : «Ποιος θα θυμάται τη Μακεδονία σε δέκα χρόνια;» του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε, η πλειοψηφία των Ελλήνων και κυρίως τα 3,5 εκατομμύρια Μακεδόνων, εξακολουθούν να θυμούνται τη Μακεδονία και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια των Σκοπίων να καπηλευτούν την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για τις απολύσεις υπαλλήλων



Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας σχετικά με την κατάργηση των θέσεων των Δημοτικών Αστυνομικών και των Σχολικών Φυλάκων.

Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση



Στην τύχη της έχει αφεθεί η ελληνική φύση από την Πολιτεία, την ίδια στιγμή που μία σειρά από νομοσχέδια και πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν το περιβάλλον της χώρας μας. Η εγκληματική αυτή αδιαφορία οδηγεί σε υποβάθμιση μερικές από τις πλέον πολύτιμες περιοχές και απειλεί μοναδικά είδη.

Ευχαριστήριο του ΦΣΦΑ για τη Διοργάνωση Πρωταθλήματος Αθλητριών Beach Volley Juniors Regional



Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί και συγχαίρει τις αθλήτριες και όλους τους συντελεστές της άρτιας οργάνωσης του Πρωταθλήματος Beach Volley Regional για τις κατηγορίες Κ19 (αθλήτριες γεννημένες μετά την 01/01/1995) και Κ16 (αθλήτριες γεννημένες μετά την 01/01/1998), που διεξήχθει στην πόλη της Φλώρινας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013.

Ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών



Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2013 το 4ο Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Πτολεμαΐδα, για κλοπή μετάλλων



Χθες (16-07-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα δύο ημεδαπούς, 45 και 47 χρονών για κλοπή.

Καθαρισμός και κοπή χόρτων στο Δήμο Φλώρινας



Σε επίβλεψη των εργασιών κοπής των χόρτων και καθαρισμού της πόλης της Φλώρινας, προέβη ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την  Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013.

Διανομή κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Πρεσπών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ



Την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 στις 11:00πμ, στον χώρο του Δημαρχείου στον Λαιμό θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράδοση η κάδων κομποστοποίησης στους δημότες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου στην ομάδα μπάσκετ του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»



Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Φ.Σ.Φ.  «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την περαιτέρω ενίσχυση της Ομάδας Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, με την προσθήκη του έμπειρου καλαθοσφαιριστή Εμμανουήλ Παπαδημητρίου.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου



Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση στρατηγικού σχεδιασμού Δήμου Αμυνταίου μετά από εισήγηση εκτελεστικής επιτροπής.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες όλων μας



Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, ακολουθώντας τις προσταγές της τρόικας, συνεχίζει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες όλων μας. Καταθέτοντας, κατά την πάγια τακτική της ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, σαρώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο τομέα.

Το ψήφισμα της απεργίας της 16ης Ιουλίου



Οι νέες Κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα.

Ομιλία εκπροσώπου σχολικών φυλάκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- «Εμείς τέλος Ιουλίου τελειώσαμε»


Η ομιλία του Δημάρχου Φλώρινας στην έναρξη του Συνεδρίου Απανταχού Φλωρινιωτών



Στην έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Απανταχού Φλωρινιωτών, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.
Κατά το χαιρετισμό του είπε:
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Συμπατριώτες μου,

Ομιλία εκπροσώπου Δημοτικών Αστυνομικών στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- «Στον αγώνα μας σας θέλουμε στο πλευρό μας»


Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας στην κινητοποίηση με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό κατήφορο. Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και τις ζωές τους ως απλούς αριθμούς.

Η ομιλία του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. στην απεργιακή συγκέντρωση της 16ης Ιουλίου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι
Άνεργοι, συνταξιούχοι , νέοι και νέες πολίτες της χώρας.
Σήμερα όλη η Ελλάδα απεργεί. Σήμερα εκφράζουμε για άλλη μια φορά το θυμό, την αγανάκτηση, την οργή μας για την πολιτική που ασκήθηκε, την πολιτική που ασκείται και την πολιτική που μας απειλούν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν.

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία της μελέτης για τη διασυνοριακή μετακίνηση στη Φλώρινα



Με λύπη μας σας γνωρίζουμε ότι εξαιτίας σοβαρού ζητήματος που πρόεκυψε στον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κροκίδη και τον γραμματέα κ. Καρανίκα (συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης πριν τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αύριο 17/07/2013).

Άλλη μια σημαντική επιτυχία για τον Ιάσωνα Ιωαννίδη



Το ζαρκάδι της  Γ.Ε.ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Ιάσων Ιωαννίδης, ανέβηκε ξανά στο σκαλί του βάθρου καταλαμβάνοντας άνετα την πρώτη θέση στα 3000μ με χρόνο 8΄41” αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα του στίβου στο GRAND PRIX που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ  στο Άργος  Ορεστικό Καστοριάς στις 03/07/2013.

Σύλληψη ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού στον Αετό Φλώρινας, για παράνομη εργασία



Τη Δευτέρα (15-07-2013) τις βραδινές ώρες, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στον Αετό - Φλώρινας, 54χρονο ημεδαπό και 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Συνεδρίασε την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 με δεκαεννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

Αλλάζει όψη ο Κώττας και το Βατοχώρι


Το πρόγραμμα του Δήμου Πρεσπών για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων προχωράει κανονικά, με νεώτερο την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων στους οικισμούς ΚΩΤΤΑ & ΒΑΤΟΧΩΡΙ της Δημοτικής Ενότητας Κρυσταλλοπηγής.

Ενημέρωση για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης



Ο Δήμος Αμυνταίου, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, είναι κλειστός μέχρι και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους με ευνοϊκότερους όρους ζητά ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού που συνυπογράφει κοινή επιστολή 49 Δημάρχων



Κοινή επιστολή 49 Δημάρχων με αντικείμενο τη «Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους» συνυπογράφει ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των πολιτών που βάλλονται καθημερινά από την οικονομική δυσχέρεια.

Φινάλε με τις απονομές στο 27ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού



Με την απονομή των κυπέλλων στους νικητές των τριών κατηγοριών ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το 27ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Στην κατηγορία Α’ που ανέδειξε και τον πρωταθλητή Ελλάδας νικητής ήταν ο Γιάννης Μητρόπουλος (ΑΛΑΟ) ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Βαγγέλης Παπακώστας (ΕΝΑΡΑ) και Κώστας Κοτσιλέλος (ΕΝΑΡΑ).

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα του Ε.Κ.Φ. στην απεργιακή συγκέντρωση 16ης Ιουλίου 2013



Η κυβέρνηση συνεχίζει να πετά στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.