Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η ομιλία του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. στην απεργιακή συγκέντρωση της 16ης Ιουλίου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι
Άνεργοι, συνταξιούχοι , νέοι και νέες πολίτες της χώρας.
Σήμερα όλη η Ελλάδα απεργεί. Σήμερα εκφράζουμε για άλλη μια φορά το θυμό, την αγανάκτηση, την οργή μας για την πολιτική που ασκήθηκε, την πολιτική που ασκείται και την πολιτική που μας απειλούν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν.
Μια πολιτική που αυξάνει τη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις, την ανασφάλεια ενώ χαρίζει απλόχερα σε λίγους και εκλεκτούς τον πλούτο που παράγεται σε αυτή την χώρα.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για κοινωνία και οικονομία και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος σ’ αυτές τις πολιτικές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και οδηγούν την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση.
Με βασικό αίτημα να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, ενώνουμε τη δύναμή μας ώστε όλοι μαζί να είμαστε πιο ισχυροί και πιο αποτελεσματικοί. Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί.
Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές.
Αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που με τις λανθασμένες και αδιέξοδες επιλογές τους έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ανεργία, τη λιτότητα, τη φορολεηλασία.
Διεκδικούμε αλλαγή της πολιτικής των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και εκποιήσεων του δημοσίου, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών. Παλεύουμε για να μπει φραγμός στις κοινωνικές ανισότητες, την ύφεση, τα χρέη, τη διεύρυνση της κρίσης.
Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% ( 60% των νέων) η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος καταρρέει και θα χρειαστούν δεκαετίες για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και στα προ κρίσης επίπεδα.
Η πολιτική των μνημονίων της μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας – κινητικότητας φέρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά στην ανεργία τους ‘Έλληνες. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές.
Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Όλοι Μαζί πρέπει να «γυρίσουμε την πλάτη» στις πολιτικές τους.
Να πούμε «όχι» στην εξαθλίωση που μας οδήγησαν.
Όλοι μαζί να επιβάλλουμε το Δίκιο μας.
«Πρέπει όλοι μαζί να σβήσουμε την φωτιά πριν φθάσει στο σπίτι μας».
Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης και όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δε μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

• 1.500.000 Άνεργοι
• 450.000 Απλήρωτοι Εργαζόμενοι
• 6.000 Συμβασιούχοι Δημοσίου
• 3.500 Δημοτικοί Αστυνομικοί
• 2.500 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ
• 2.400 Καθηγητές
• 2.200 Σχολικοί Φύλακες
• Αύριο ποιος έχει σειρά;
• Εσύ και εγώ

Μας έλεγαν πως «οι θυσίες τελείωσαν» και πως θα αρχίσουμε να μπαίνουμε «σε τροχιά ανάπτυξης» και τώρα μας καλούν και πάλι μισθωτούς και συνταξιούχους να επωμιστούμε εμείς το βάρος των λανθασμένων πολιτικών τους.
Μας λένε και μας δείχνουν ξανά και ξανά πως το «βαρέλι δεν έχει πάτο».
Οι βίαιες αλλαγές και η αρπαγή ιστορικών και δημοκρατικών κατακτήσεων μας δεν έχουν τέλος.
Η καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων μας είναι καθημερινή.
Στο όνομα της λιτότητας, επιβάλλουν νέες δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, σκληρότερα χαράτσια και νέες ισοπεδωτικές πολιτικές.
Στοχοποιούν τους εργαζόμενους και επιβάλλουν πολιτικές βγαλμένες από ολοκληρωτικά καθεστώτα, με το σπρώξιμο όλων των Συμβάσεων των ιδιωτικών υπαλλήλων προς τα κάτω.
Καταργούν και καταπατούν κάθε έννοια συλλογικού εργατικού δικαίου και φυσικά κλείνουν τα μάτια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΕΔΩ…
Τολμάνε και τα βάζουν με τους συλλογικούς αγώνες. Μας ζητούν να μην αγωνιζόμαστε, να μην αντιδράμε και φυσικά να μη μιλάμε. Για να υλοποιήσουν τα νοσηρά τους σχέδια και για να εμποδίσουν τη δυναμική της συλλογικότητας επιβάλουν επιστρατεύσεις απεργών ακόμα και ιδιωτικών επιχειρήσεων και νομοθετούν για αλλαγές στο απεργιακό καθεστώς.

Τους λέμε… ΩΣ ΕΔΩ!
Και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να πειράξουν το μέλλον των παιδιών μας. Να μην θυσιάσουν τους κόπους και τα όνειρα τους στο όνομα των περικοπών.

Τους λέμε…
Να στραφούν στα αληθινά προβλήματα που οδηγούν στην ύφεση και να εξαντλήσουν τη σκληρή πολιτική τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της φοροκλοπής και του λαθρεμπορίου.
Να τολμήσουν να σηκώσουν το κεφάλι απέναντι στους αδηφάγους Τροικανούς και ψεύτες του ΔΝΤ.

Όλοι Μαζί Μπορούμε, Κανείς Μόνος του!
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να ενώσουμε τη δύναμη μας και διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά με σεβασμό στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Να διεκδικήσουμε «Μνημόνιο» απασχόλησης και όχι ανεργίας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα περιθώρια ανοχής τελείωσαν. Η προσπάθεια εξόντωσης μας δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχιστεί. Η επίθεση στις ζωές μας πρέπει να σταματήσει ΣΗΜΕΡΑ.
Πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Να συστρατευτούμε σε έναν κοινό αγώνα, ώστε να επιβάλλουμε εμείς τις λύσεις.
Να απαιτήσουμε και να κερδίσουμε την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση των τιμών.
Να πάρουν μέτρα πραγματικής ανάπτυξης που θα ενισχύουν τους εργαζόμενους, θα δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας και θα υπερασπίζονται τους ασφαλισμένους και τα κεκτημένα τους.
Τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, όλοι μαζί, ενωμένοι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας απέναντι στις υφεσιακές, αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές Κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα στην πρόσβαση στην εργασία για όλους!
Όλοι Μαζί συνεχίζουμε και κάνουμε πιο ισχυρή τη Δύναμη μας για να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Στην ιστορία μας. Στα παιδιά μας.
Καλή Δύναμη και Καλούς Αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.