Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας στην κινητοποίηση με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ



Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας καταγγέλλει την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και τον συνεχιζόμενο κυβερνητικό κατήφορο. Κυβέρνηση και Τρόικα συνεχίζουν την επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους και τις ζωές τους ως απλούς αριθμούς.
Επιτίθενται ανεξαιρέτως σε όλους τους εργαζόμενους τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Έχοντας ήδη μειώσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική τους (συνταξιοδοτήσεις χωρίς προσλήψεις) το προσωπικό της εκπαίδευσης κατά 15,2% τα τελευταία 2 χρόνια, συνεχίζουν να υποσκάπτουν τη δημόσια παιδεία. Περίπου οκτώ χιλιάδες αναπληρωτές δεν θα επαναπροσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά, όταν ήδη την προηγούμενη σχολική χρονιά χανόταν πανελλαδικώς χιλιάδες ώρες διδασκαλίας εβδομαδιαίως εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης. Και παρόλα αυτά η Κυβέρνηση θέτει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, χωρίς κριτήρια, χωρίς λογική, μέσα σε σύγχυση και πανικό, χωρίς πραγματικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της κατάστασης, με τη λογική «σε όποιον κάτσει ο κλήρος», απλώς και μόνον επειδή το επιτάσσει η Τρόικα. Προφανώς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον αυτόν τον ορυμαγδό, αυτή τη λαίλαπα.
Μέχρι πρόσφατα, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις τους λαμβάνονται για το συμφέρον των μαθητών. Με συνθήματα τύπου «Πρώτα ο Μαθητής» συγχώνευσαν και κατήργησαν σχολεία. Με δικαιολογίες τύπου «για τη ψυχική υγεία των μαθητών» επέταξαν τους καθηγητές. Κανείς τους όμως δεν απολογήθηκε για το αν τα θέματα των Πανελληνίων σεβόταν τη ψυχική υγεία των διαγωνιζομένων ή όχι. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα καλυφθούν τα χιλιάδες λειτουργικά κενά που θα προκύψουν, όπως κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο. Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για το αν και με ποιο τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες που διαμορφώνουν και πυροδοτούν, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς σχολικές καθαρίστριες.
Ευτυχώς δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την κοινωνική τους αναλγησία. Στην πράξη αποδεικνύουν ότι οι μαθητές ήταν το άλλοθί που χρησιμοποίησαν απέναντι στην κοινωνική κατακραυγή. Τι θα πουν τώρα στους μαθητές και τους γονείς τους, που διακόπτουν βιαίως τη φοίτησή τους στις συγκεκριμένες ειδικότητες; Πως δικαιολογούν την τρομοκρατία να εκδίδουν λίστες ονομάτων πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για χιλιάδες εργαζόμενους;
Τελικά, ο μοναδικός στόχος ήταν και παραμένει η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου και η προσήλωση στις επιταγές των δανειστών και δήμιων του κοινωνικού ιστού της χώρας μας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη θέση σε διαθεσιμότητα χιλιάδων συναδέλφων. Δεν σκέφτηκαν τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους αρρώστους τους, τις υποχρεώσεις τους. Δεν λογάριασαν τα πτυχία και τις γνώσεις τους αποσιωπώντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και δεύτερο πτυχίο (συνήθως παιδαγωγικής) ως προαπαιτούμενο για το διορισμό τους, ότι έχουν εξεταστεί σε διαγωνισμούς και έχουν επιτύχει στην πράξη τη διαπαιδαγώγηση και επαγγελματική κατάρτιση χιλιάδων νέων της χώρας μας.
Καλούμε και πάλι τους Βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο λαιμητόμο. Καλούμε και πάλι σύσσωμη την τοπική πολιτική ηγεσία να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Η παιδεία είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό.
Για να υπάρχει παιδεία χρειάζονται εκπαιδευτικοί.
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.
Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει.
Να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους εαυτούς τους.

16-07-2013
Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.