Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Παράδοση οχημάτων από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.



Η επίσημη εκδήλωση παράδοσης οχημάτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων υλικών από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στα γραφεία της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. στην Κοζάνη.

Συνεχίζονται οι εσπερινές ομιλίες της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 3η Νοεμβρίου 2013, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, θὰ συνεχισθεῖ ὁ κύκλος ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν ποὺ πραγματοποιοῦνται ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Συμμετοχή της Φλώρινας στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμός 2013


«Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες»
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας!

Γιατί ανοίγουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές;



Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή.
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη η κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.

Απεργία στις 3 και 6 Νοέμβρη από το Σωματείο Εμπορόϋπαλλήλων και Υπαλλήλων σε επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι. Εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ.
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια.

Σύλληψη ημεδαπού στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή



Χθες (01-11-2013) τις βραδινές ώρες στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν 42χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Συμμετοχή στην έκθεση PHILOXENIA



Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον Τουρισμό (εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, οινοποιεία, μεταποιητικές μονάδες κ.α.) ότι θα συμμετέχει στην έκθεση PHILOXENIA από τις 21 έως 24 Νοεμβρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Θεσσαλονίκης.

Ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 101η επέτειο των ελευθερίων της Φλώρινας



Ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας για την 101η Επέτειο των Ελευθερίων της Φλώρινας από τον Οθωμανικό ζυγό, συνδιοργανώνει με το Δήμο τις ακόλουθες επετειακές εκδηλώσεις:

Με αφορμή την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους Ναζί (1/11/1944)



Στις 1 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους ναζί κατακτητές.
Να πως περιγράφει η εφημερίδα «ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» – εφημερίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας του ΕΑΜ – εκείνη τη μέρα:

Ξεκίνησε η μελέτη τηλεθέρμανσης για το Βαρικό



Παρουσία των κατοίκων του χωριού έγινε η υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη εγκατάστασης συστήματος τηλεθέρμανσης με βιομάζα του Βαρικού.

Πρεμιέρα με σολντ αουτ και καυτή ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ Αμυνταίου



Παραμονή της πρεμιέρας του Αμύντα στο γήπεδο του ενάντια στον ΠΑΟΚ (2/11, ώρα 18:00), για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 και όλα δείχνουν ότι το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο  από φίλους της ομάδας, που θα δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα με τεράστια ενέργεια, ικανή να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στις παίκτριες του Νίκου Γιώσκου.

Συγχαρητήριο του αθλητικού συλλόγου SHOGUN



Για ακόμα μια φορά είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε ένα μεγάλο μπράβο από καρδιάς σε μια πρώην αθλήτρια του συλλόγου μας την ΔΗΜΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ που μετά από χρόνια προπόνησης και εντατικής δουλειάς και μετανάστευσης σε μια ξένη χώρα  κατάφερε να πάρει μια σημαντική διάκριση και να μας κάνει υπερήφανους σαν Έλληνες και σαν σύλλογο.

Σύλληψη δύο ημεδαπών στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών



Χθες (01-11-2013) τις απογευματινές ώρες στις Κάτω Κλεινές Φλώρινας, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς (49 και 47 χρονών), για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών



Κατασχέθηκαν πάνω από δύο κιλά κοκαΐνης
Την Πέμπτη (31-10-2013) τις απογευματινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπές (26 και 24 χρονών), υπηκόους Ρουμανίας και Αλβανίας αντίστοιχα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή  ναρκωτικών ουσιών.

Νέα απορριμματοφόρα στο Δήμο Αμυνταίου



Δύο νέα απορριμματοφόρα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας προμηθεύτηκε ο Δήμος Αμυνταίου μέσω της ΔΙΑΔΥΜΑ. Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο όχημα 15,5 τόνων και ένα μικρότερο χωρητικότητας 5,5 τόνων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες με φυτεύσεις και εικαστικές παρεμβάσεις της νέας χρονιάς

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά και ολοκλήρωσε μέσα στον Οκτώβριο τη δημιουργία των πρώτων θεματικών κήπων για την φετινή σχολική χρονιά με:

Αξιολόγηση της λειτουργίας του θεσμού των σχολικών φυλάκων και διαθεσιμότητα



Με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κοζάνης, σχετικό με το ιστορικό του θεσμού των σχολικών φυλάκων ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης κατέθεσε αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ΙΕΚ & ΣΕΚ Αμυνταίου



Σας ανακοινώνουμε ότι μετά την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στην πόλη του Αμυνταίου και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε αναλογικά με τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους, το Υπουργείο Παιδείας ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ την προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Έτσι καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους  ορίζεται η Παρασκευή 01-11-2013 έως την 9:00μμ.

Αγρυπνία στο ναΰδριο του Οσίου Δαβὶδ στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης


Παράδοση οχημάτων από τον Πρόεδρο της ΔΙΑΔΥΜΑ και Δήμαρχο Φλώρινας


Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΔΙΑΔΥΜΑ και Δημάρχου Φλώρινας κατά την επίσημη εκδήλωση για την παράδοση από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ οχημάτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων υλικών στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτή την εβδομάδα δύο ταινίες! "Αεροπλάνα" και "Οικογένεια Μίλερ"!



Αεροπλάνα (Planes)
Κινούμενα Σχέδια | 92'  (Μεταγλωττισμένο)
Σκηνοθεσία: Κλέι Χολ
Ακούγονται οι φωνες των: Γιώργος Καπουτζίδης, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Σαπουντζής, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Σοφία Τσάκα

Ομαδική έκθεση με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ»



Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του 1ου εργαστηρίου του ΤΕΕΤ με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΙΑ» την περίοδο 1/11 έως 4/11.

Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων



Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Φλώρινας υπενθυμίζει σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους ( ότι πρέπει να κάνουν την ετήσια απογραφή των ζώων τους από 1 Νοεμβρίου -15 Δεκεμβρίου 2013.

Στον αέρα η εκπαίδευση των φοιτητών των παιδαγωγικών τμημάτων του πανεπιστήμιου μας



Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φοιτητές σε 4-5 χρόνια και να κλείσουν.

«Υπάρχει κίνδυνος λειτουργίας, του προγράμματος σπουδών των φοιτητών μας. Η πρακτική άσκηση, η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πρόγραμμα σπουδών των Παιδαγωγικών τμημάτων και της Δημοτικής εκπαίδευσης και των Νηπιαγωγών δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Αποτελέσματα προγράμματος ΕΣΠΑ



Ξεκινάνε από σήμερα οι αιτήσεις για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο



Συγκεκριμένα από σήμερα 1 Νοεμβρίου 2013 θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ώστε να συμμετέχουν στην κλήρωση για την εισαγωγή στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την κάλυψη 4.890 θέσεων σε Προπτυχιακές Σπουδές και 5.110 Μεταπτυχιακές σπουδες, για το ακαδημαϊκό έτος 2014 2015.

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και φιλίας των Επιμελητηρίων Πρέβεζας και Φλώρινας



Την 29η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση στο Επιμελητήριο Φλώρινας  με αφορμή την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Πρέβεζας.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι οχτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ερώτηση σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων κατέθεσαν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο κ. Κωνσταντινίδης



Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
“Δόθηκε για διαβούλευση το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και οι
Βασικός συντελεστής φορολόγησης για τα αγροτεμάχια ορίζεται το 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.

Απαξιώνονται τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας



Στο πλαίσιο της άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σαράντα έξι (46) Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε την 1η Φεβρουαρίου 2013 την αριθμ. 6634/601 Ερώτηση με ΑΚΕ, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα «Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας σε μαρασμό και στο οριστικό τους κλείσιμο».

Σεμινάρια Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας από τη ΜΟΚΕ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της ΔΑΣΤΑ διοργανώνει ημερίδα σεμιναρίων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στη Φλώρινα στις 04/11/13 με στόχο να προσφέρει πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες σε φοιτητές αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.

Η επίσημη εκδήλωση για την παράδοση από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ οχημάτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων υλικών



Η επίσημη εκδήλωση για την παράδοση από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ οχημάτων αποκομιδής ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων υλικών στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στα γραφεία της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. (6ο χιλ. Κοζάνης -- Πτολεμαϊδας, Κόμβος Εγνατίας -- Κοίλα).

Συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Δ. Λιώτση στις εκδηλώσεις για την 8η Νοεμβρίου



Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης της Φλώρινας θα συμμετάσχει και η Παιδική Χορωδία «Δ. Λιώτση» του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και οι Κανταδόροι της Γ΄ Η-λικίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Συνέντευξη Β. Ιωαννίδη για την μάχη της ΒΕΥΗΣ στο Ράδιο Σύμπαν του Σύδνεϋ



H συνέντευξη Βαγγέλη Ιωαννίδη, προς το ράδιο Σύμπαν του Σίδνεϋ Αυστραλίας, σχετική με τη μάχη της Βεύης (Στενά Κλειδίου),η οποία έλαβε χώρα το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην περιοχη ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΒΕΥΗΣ στις 12/4/1941.

Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΔΥΜ: ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» - Φ.Σ. «Αρίωνας» Πτολεμαΐδας 70 - 47



Το παιδικό Μπάσκετ του «Αριστοτέλη» ολοκλήρωσε την Κυριακή 27 Oκτωβρίου 2013 τον Α΄ γύρο παιχνιδιών, της 1ης φάσης του Πρωταθλήματος Παίδων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματίων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ), πετυχαίνοντας νίκη επί του Φ.Σ. «Αρίωνα» Πτολεμαΐδας με σκορ 70 – 47.   

Όλοι μαχητικά στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 6 Νοέμβρη



Την Τετάρτη 6/11/2013, στις 10:30΄ π.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργία στις 23 Οκτώβρη, συνεδρίασαν τα όργανα της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και πήραν απόφαση για απεργία στις 6 Νοεμβρίου.

Αγροτοδασική πυρκαγιά στην Τ.Κ. Αχλάδας της Π.Ε Φλώρινας.



Υπό πλήρη κατάσβεση τέθηκε την Τετάρτη (30/10/2013) στις 17:15 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:15 της ιδίας ημέρας, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή «Ρουδίνα» στην Τ.Κ. Αχλάδας, του Δ. Φλώρινας.

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 28η Οκτωβρίου



Η Φλώρινα για άλλη μια φορά γιόρτασε με λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου:

«Από την Φλώρινα στον Όλυμπο»



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Οκτωβρίου 2013 η ορειβατικού  τύπου διήμερη αποστολή του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στον Όλυμπο.

Αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας



Κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα σε δασική περιοχή στη Μικρολίμνη Φλώρινας
Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας, την Τρίτη (29-10-2013) τις πρωινές ώρες σε δασική περιοχή στη Μικρολίμνη Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, κατέσχεσαν τρία (3) κυνηγετικά όπλα.

Κάλεσμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού



Αν ήσουν μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και επιθυμείς να βρεις ξανά την παλιά σου παρέα προσφέροντας παράλληλα στον Οδηγισμό αλλά και ευρύτερα μη διστάσεις να έλθεις σε επαφή με τις κυρίες:

Συμμετοχή αθλητών της Γ.Ε.Φ.στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο



Στις 19/10/2013 πραγματοποιήθηκε ο 2ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης. Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν δυο αθλητές του στίβου, ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ όποιος αν και συμμετείχε για πρώτη φορά έκανε μια καλή κούρσα και ο πρωταθλητής μας ΙΑΣΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ όπου κατέκτησε για ακόμα μια φορά μια θέση στην πεντάδα καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ με χρόνο 1:12'.

Παράταση προθεσμίας φωτογραφικού διαγωνισμού



Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ανακοινώνει ότι  παρατείνεται η προθεσμία υποβολής  φωτογραφιών για τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

Ανάπτυξη Εναλλακτικών πτυχών Τουρισμού – Tourism Data



Στις 15 Οκτωβρίου 2013 οι εταίροι από την Ελλάδα και την FYROM, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Στρούμιτσας αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εναλλακτικών πτυχών Τουρισμού – Tourism Data», που χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα της IPA, συνεδρίασαν στην πόλη της Στρούμιτσα με αφορμή την έως τώρα πρόοδο του έργου.

8η ημερίδα πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία



«Πληροφορική Παιδεία: Διάλογος για μια Σύγχρονη Μαθητοκεντρική Προσέγγιση»
Τόπος : ΚΠΕ Καστοριάς http://kpe-kastor.kas.sch.gr/
Περιβαλλοντικό Πάρκο Δήμου Καστοριάς (Γράμμου και Ζαλόγγου γωνία)

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες την Κυριακή… “ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ;..”



Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΟΠΑΠ,  σταθερά προσανατολισμένο στους εκπαιδευτικούς του στόχους, συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την δράση για οικογένειες, με τίτλο «Πάμε Μουσείο», η οποία θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αγιασμός στο τμήμα του Shogun στην Τ.Κ. Αμμοχωρίου



Την Κυριακή 27/10/13 ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN πραγματοποίησε τον Αγιασμό στο τμήμα Aμμοχωριου με την παρουσία αθλητών-τριών και φίλων του συλλόγου.

Έναρξη μαθημάτων κρητικών χορών



Σας γνωρίζουμε ότι ξεκινάν τα μαθήματα εκμάθησης κρητικών χορών για αρχάριους στην αίθουσα προβών του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κάθε Πέμπτη 5-6μ.μ.

Νεαρή θηλυκή λύκαινα νεκρή σε τροχαίο ατύχημα



Τροχαίο ατύχημα με θύμα νεαρή λύκαινα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Οκτωβρίου, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Κλεισούρας.

Συνάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ με ομάδα ευρωβουλευτών



Συνάντηση με ομάδα ευρωβουλευτών – μελών της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013.