Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανάπτυξη Εναλλακτικών πτυχών Τουρισμού – Tourism Data



Στις 15 Οκτωβρίου 2013 οι εταίροι από την Ελλάδα και την FYROM, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Στρούμιτσας αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εναλλακτικών πτυχών Τουρισμού – Tourism Data», που χρηματοδοτείται από το διασυνοριακό πρόγραμμα της IPA, συνεδρίασαν στην πόλη της Στρούμιτσα με αφορμή την έως τώρα πρόοδο του έργου.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν μια γενική επισκόπηση του έργου, αναφερόμενοι στους στόχους του έργου, στον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί, αλλά και στα επιτεύγματα και ορόσημα του έργου μέχρι την δεδομένη χρονική στιγμή.
Η συνάντηση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον διευθυντή της υπηρεσίας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Δήμου Στρούμιτσας, κ. Gjoko Ristovski, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες από τις δύο χώρες, υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει για τον Δήμο της Στρούμιτσας και την περιοχή το συγκεκριμένο έργο, καθώς είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Συντονιστής Έργου για τον Δήμο Στρούμιτσας, ο κ. Nikola Kitanovski ο οποίος ενημέρωσε τους εταίρους σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής προσφορών για την προμήθεια εξοπλισμού στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος από τις 18 Απριλίου και την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος στην πόλη της Φλώρινας έως και την δεδομένη χρονική στιγμή.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό που έχει γίνει για την προσεχή περίοδο.
Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκπροσώπησε ο Επιστημονικός συνεργάτης κ. Βασίλης Αμπάς καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κα. Χρυσούλα Βοσκοπούλου. Οι Έλληνες εκπρόσωποι ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε σχετικά με τις διαδικασίες  προκήρυξης Διαγωνισμού για την υλοποίηση των δράσεων που αφορούν την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής της Φλώρινας καθώς της βελτίωσής τους.
Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία ότι η επόμενη συνάντηση του έργου (που θα έχει πιθανόν έναν ευρύτερο ενημερωτικό σκοπό) θα λάβει χώρα στη Φλώρινα και θα διοργανωθεί τον Ιανουάριο του 2014 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.