Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η μελέτη τηλεθέρμανσης για το Βαρικό



Παρουσία των κατοίκων του χωριού έγινε η υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη εγκατάστασης συστήματος τηλεθέρμανσης με βιομάζα του Βαρικού.

Παράλληλα οι μελετητές παρουσίασαν τα βασικά στοιχεία και τον τρόπο λειτουργίας παρόμοιων συστημάτων, ενώ αναφέρθηκαν παραδείγματα οικισμών με κοινά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά με το Βαρικό που θερμαίνονται με συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα.
Τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα, εκτός από την προφανή ωφέλεια της φθηνής θέρμανσης, θα συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη συγκέντρωση και διαχείριση της βιομάζας, αλλά και τη λειτουργία των συστημάτων. Ταυτόχρονα, η αγροτική παραγωγή της περιοχής θα ωφεληθεί αφενός από την παραγωγή ενεργειακών φυτών από τους αγρότες μας και αφετέρου από τη δυνατότητα δημιουργίας θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται φθηνά με τηλεθέρμανση από βιομάζα.
Η εκπόνηση των μελετών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των έργων στην 5η Προγραμματική Περίοδο που ξεκινάει το 2014 και για το λόγο αυτό τα χρονοδιαγράμματα είναι «σφικτά», καθώς στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα για τα χωριά της περιοχής να είναι από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Αμύνταιο, 1 Νοεμβρίου 2013

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.