Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας


Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκαν χθες Παρασκευή από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Δημητρόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ανανέωση ψηφοδελτίου, ενώ αναφέρθηκε και σε διαδικαστικά θέματα εκλογών.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων. Αναλυτικά είπαν:

Οι θέσεις και τα δικαιολογητικά για την Κοινωφελή Εργασία


Το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.   
Έχοντας υπόψη:
1.        Τις διατάξεις του Ν.3614/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2.        Το άρθρο 89 περ. Α του Ν.3996/2011 (ΦΕΚ 170 Α΄/5-8-2011) «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».
3.        Το άρθρο 36 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011).

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δήλωση Άνθιμου Μπιτάκη, υποψηφίου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ


Φίλες και φίλοι.
Δεν θέλω άλλη να βλέπω άπραγος το πολιτικό αδιέξοδο της πατρίδας μου.
Σπούδασα, δούλεψα πολύ στη ζωή μου, επένδυσα, απέκτησα οικογένεια, πίστεψα όπως όλοι σε ένα καλύτερο αύριο.
Δεν θέλω όλα αυτά να πάνε χαμένα.
Δεν αφήνω να μου δέσει τα χέρια, η απογοήτευση, ο θυμός και η λογική ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε.

Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Πεντάμηνης Απασχόλησης


Σε φάση υλοποίησης μπαίνει η πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας», που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.).
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης έχουν δημιουργηθεί τετρακόσιες ενενήντα πέντε (495) θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης για το σύνολο των φορέων του Νομού Φλώρινας, εκ των οποίων οι εκατόν τριάντα (130) αφορούν το Δήμο Αμυνταίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στη δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.

Τα χρήματα για τα προεκλογικά ενημερωτικά φυλλάδια θα διαθέσει ο Σταύρος Παπασωτηρίου στη Μητρόπολη Φλώρινας


Την απόφασή του να μην τυπώσει και να μην αποστείλει προεκλογικά ενημερωτικά φυλλάδια ανακοίνωσε ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διαθέτοντας τα χρήματα αυτά στη Μητρόπολη Φλώρινας για το συσσίτιο των απόρων.
Ο υποψήφιος βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Παπασωτηρίου, δήλωσε: "Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνά ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι ακρίτες στο Νομό Φλώρινας, θεωρώ ότι είναι χρέος μου, ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης απέναντι στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μου στη Φλώρινα, να μην τυπώσω και αποστείλω προεκλογικά ενημερωτικά φυλλάδια και το αντίστοιχο ποσό να το διαθέσω στη Μητρόπολη Φλώρινας για την υποστήριξη του έργου της σίτισης των απόρων".

Συναυλία με τη χορωδία και την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας

Το Ωδείο  Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια φιλίας και συνεργασίας με άλλα Ωδεία,  διοργανώνει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα  “Θ. Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας,  συναυλία με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με έργα των A.Vivaldi, W.A. Mozart, C. Barratier, S. Joplin, D. Schostakovich,     F. Schubert, M. Θεοδωράκη, Α. Ιωαννίδη. Σολίστ Αναστασία Δημήτρη – Βιολί, Θεοδοσία-Γεωργία Μιτζή – Τσέλο, υπό τη Διεύθυνση του  Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Δράμας κ. Άγγελου Φιλίππου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης 1.4 «Αμειψίσπορα με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές»


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να συμμετέχουν στη δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας


Συνελήφθη σήμερα (20-04-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά 24χρονης μη νόμιμης μετανάστριας.

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας


Ο ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES διοργανώνουν την Δευτέρα 23 AΠΡΙΛΙΟΥ 2012, την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ HΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η ανοιχτή για το κοινό  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Λεωφόρος Αμαλίας 8-10 στο Σύνταγμα, αίθουσα ισογείου,  από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Η γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Ποζατσίδειο αθλητικό κέντρο

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 και ώρα 16.00μμ στο Π.Α.Κ.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΦΙΛΥΡΗΙΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Φιλικός αγώνας στα πλαίσια του προγράμματος της UEFA και της ΕΠΟ για την προβολή και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη

Σημαντική διάκριση για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας


Εκδόθηκε από την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (DG ECHO- European Commission) ο ειδικός επετειακός τόμος για τα 10 χρόνια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Στην ειδική αυτή έκδοση περιέχονται σημαντικά ιστορικά στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών παγκοσμίως καθώς και για τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6o Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής Πληροφορικής


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας για την επαναλειτουργία του τρένου


Είμαστε στην δεύτερη βδομάδα μετά την αποστολή της εκβιαστικής μνημονιακής «σύμβασης», που απέστειλε ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ Κυβέρνηση με την απαίτηση να μεταφερθεί το κόστος της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας.
Πέρα από την επιστροφή του ωμού εκβιασμού ζητήσαμε την άμεση κινητοποίηση με αίτημα την επαναλειτουργία της γραμμής ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, είναι οι:
Αντωνιάδης Αντώνιος
Κακουλίδη Αικατερίνη
Μέλφου Αικατερίνη
Μητρόπουλος Μιχαήλ
Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜ.ΑΡ. Φλώρινας

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα- Στην 3η θέση πανελλαδικά το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας !!!


Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας κατακτώντας την 3η θέση στο πανελλήνιο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα σκακιού, που διεξήχθη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στις 7 Απριλίου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές: Πασχαλίδης Ιωάννης, Συμεών Παντελής, Σταύρου Ευστάθιος, Παπαδόπουλος Ζήσης και Ηλιοπούλου Ελένη απέδειξαν την αξία τους αντιμετωπίζοντας ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα και συγκέντρωσαν σε έξι αγώνες εννέα βαθμούς (σε ισοβαθμία με τη δεύτερη ομάδα και μόλις ένα βαθμό κάτω από την πρώτη).

Χάρης Κοντοσφύρης _ Αλέξανδρος Μιστριώτης: «Η Μακρινή Αιτία του Φωτός»


Εγκαίνια Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, 19.00 – 23.00
Κεντρικό μοτίβο  της Έκθεσης είναι οι «ακραίοι» τόποι όπου ο Χώρος αλλάζει και ο άνθρωπος καλείται να σταματήσει την πορεία του ή να την συνεχίσει με άλλον τρόπο. Οι κορυφές των βουνών, οι ακτές, ο ορίζοντας κ.α., τόποι όπου συναντάμε τα άλλα πράγματα και η απουσία μετατρέπεται σε παρουσία ή το ανάποδο. Τόποι που αποτελούν τόσο κυριολεξίες όσο και μεταφορές, που ισορροπούν ανάμεσα στο προσωπικό και το «κοινό».

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κρίτων Αρσένης: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάσσεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αλιευμάτων


Με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στήριξε την πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αλιευμάτων. Ως αποτέλεσμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναγνωρίσουν τα ψάρια ως κοινό αγαθό και να πάρουν μέτρα προκειμένου η αλιεία να μη συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων.

Δήλωση του Σωτήρη Θ. Βόσδου Υποψήφιου βουλευτή Νέας Δημοκρατίας


Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση στον δύσκολο αγώνα για την ανόρθωση της πατρίδας μας, συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής, στις ερχόμενες εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Η χώρα μας διέρχεται από μεγάλη κρίση και οι πολίτες της βιώνουμε καθημερινά τα επακόλουθά της.

Η μείωση του κόστους μετακίνησης με ΤΑΞΙ στα χέρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τις δύο διοικητικές μεταρρυθμίσεις της Χώρας μας (σχέδιο Καποδίστριας και σχέδιο Καλλικράτης) τα δεδομένα για τις επιβατικές μετακινήσεις έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Οι Δήμοι έχουν διευρυνθεί γεωγραφικά και περιλαμβάνουν το σύνολο των παλαιών Κοινοτήτων και επίσης οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων εντός των ορίων των Δήμων αυτών έχουν αυξηθεί. Και αυτό όχι μόνο λόγω της διασποράς των Δημόσιων Υπηρεσιών στους νέους Δήμους αλλά και λόγω των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αναγκών των κατοίκων.

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη χθες (18-04-2012) τις βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του (46 και 33 χρονών), μη νόμιμων μεταναστών.

ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 3-2


Νικητής ο Φιλυριακός με πείσμα, δύναμη και ωραία μπάλα

Ο Φιλυριακός επικράτησε του Μαγνησιακού 3-2 στο Π.Α.Κ. δείχνοντας αγωνιστικό πάθος και δύναμη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα  

Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η εξ αναβολής αναμέτρηση του Φιλυριακού με το Μαγνησιακό για το Γυναικείο Πρωτάθλημα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές»


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχουν αποσταλεί στους Δήμους και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς οι Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 για υποβολή αιτήσεων από τις 9-4-2012 εως 25/5/2012.

Εθελοντική αιμοδοσία από το «ΣΠΑΡΤΑΚΟ»


Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.
Συγκεκριμένα  την Παρασκευή  27 Απριλίου 2012 από 9:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Καρδιάς σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Συνεργασία Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Μακεδονίας με επίκεντρο την ενημέρωση των μαθητών


Θέματα που αφορούν την συνεργασία Δήμου Σερβίων – Βελβεντού και Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση τους στα Σέρβια, ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Βάιος Χονδρός.

Εκπτώσεις 25% στη διακίνηση υλικού πολιτικού marketing από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία


Σε παροχή εκπτώσεων ειδικά για τη διακίνηση του υλικού πολιτικού marketing, προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, προκειμένου να διευκολύνουν τους υποψήφιους των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών στις προεκλογικές και επικοινωνιακές τους ενέργειες.
Πιο συγκεκριμένα, χορηγούν έκπτωση 25% για τις υπηρεσίες Α' και Β' Προτεραιότητας Εσωτερικού, Ομαδικής Επιστολής Με Διεύθυνση Παραλήπτη (Ο.Ε.Μ.Δ.Π.) και Ομαδικής Επιστολής Χωρίς Διεύθυνση Παραλήπτη (Ο.Ε.Χ.Δ.Π.) -Επίδοση από Διανομή, για όλες τις καταθέσεις εκλογικού υλικού.

Ανεύρεση ανθρώπινου κρανίου


Χθες (18-04-2012) το απόγευμα σε περιοχή του Βελβεντού - Κοζάνης βρέθηκε από διερχόμενο ημεδαπό άνδρα, ανθρώπινο κρανίο.  
Προανάκριση για την εξακρίβωση της ταυτότητας του νεκρού καθώς και για τα αίτια θανάτου αυτού, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων.

Έγγραφο Περιφερειαρχών προς τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο: Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη η ολοκλήρωση του Οδικού Αξονα Ε65


Την ολοκλήρωση του Oδικού Άξονα Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό όπως έχει προβλεφθεί ζητούν με κοινό έγγραφό τους προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, μετά από σχετικές αποφάσεις των τριών Περιφερειακών Συμβουλίων.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κατάληψη ΑΗΣ Μεγαλόπολης και Αμυνταίου - Φιλώτα


Σε καταλήψεις των ΑΗΣ Μεγαλόπολης και Αμυνταίου – Φιλώτα προχώρησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, δείχνοντας την έντονη αντίθεση των τοπικών κοινωνιών των λιγνιτικών περιοχών στην προσπάθεια ξεπουλήματος των μονάδων παραγωγής ενέργειας.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε η κατάληψη της 3ης μονάδας της Μεγαλόπολης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτη Μπούρα, και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολιτών της Μεγαλόπολης.

Από 25 Απριλίου έως 4 Μαΐου οι αιτήσεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας- Αιτήσεις και στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας


«Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας»
Το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τετρακοσίων ενενήντα πέντε (495) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, διάρκειας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Αγώνες Πείνας (The Hunger Games) η επόμενη ταινία από την Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας


Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου. Αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, γι’ αυτό με καθαρή συνείδηση, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως με τη συνέπεια που μας χαρακτηρίζει, ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις. Ζητάμε να ψηφίσουν θετικά, να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό, τρίτο πόλο στο σκηνικό.

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και τριμελής επιτροπή για την επανεξέταση της σύμβασης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Υπό την Προεδρεία της Προέδρου κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου με τρία θέματα προ ημερησίας διάταξης και δεκατρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα προ ημερησίας διάταξης ήταν τα εξής:
«Σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ» με εισηγητή τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Τους υποψήφιους τους ανακοίνωσαν οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες. Έτσι, για το Νομό Φλώρινας υποψήφιοι είναι :
1.                  ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
2.                  ΠΑΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3.                  ΣΟΥΤΑ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΚΛΑΙΡΗ) – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΠΑΜ: Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας


Ο Χ Ι
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.),
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας,  τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:

«Γράμμα σ’ ένα παιδί…» της Μάρως Μπουρδάκου με τη Ζέτα Δούκα


Για πρώτη φορά στη σκηνή το Best Seller της Οριάνα Φαλάτσι «Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ», ένα βιβλίο που συγκίνησε τον κόσμο από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την Μέση Ανατολή στην Λατινική Αμερική, από την Κίνα στην Ιαπωνία, από την Ινδία στο Ιράν και το Μπαγκλαντές, όπου κι αν ταξίδεψε αυτό το μυθιστόρημα συγκλόνισε και αναγνωρίσθηκε ως αριστούργημα.
Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού


Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 και ώρα 13:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κατωτέρω θέμα:
Κατάρτιση του πίνακα δικαιούχων συμμετοχής στο διαγωνισμό ανάδειξης υποτρόφων σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2011 - 2012 του Κληροδοτήματος Παπαναστασίου.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι της ΝΔ στο Νομό Φλώρινας


Oι υποψήφιοι της ΝΔ για το Νομό Φλώρινας, για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, είναι:

Σήμερα θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου;


Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για το Νομό Φλώρινας, για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους του, μάλλον θα εξαντλήσουν και την τελευταία ημέρα προθεσμίας και θα ανακοινώσουν τους υποψηφίους τους την Παρασκευή 20 Απριλίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία.
Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ευμετάβλητο…

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου


Ανακοινώθηκαν σήμερα στο καφέ Εν Φλωρ-Οίνοι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου για το Νομό Φλώρινας, από το Γραμματέα της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ Γιώργο Μούλη. Οι υποψήφιοι, είναι:
Βέρτκας Ορέστης του Γεωργίου
27 χρονών. Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής. – Στέλεχος της ΚΝΕ.

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για συμμετοχή στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα


Κάλεσμα προς τους εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου για συμμετοχή στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, αύριο Τετάρτη, 18 Απριλίου στις 15:00.
Στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου αναφέρεται ότι «όλοι οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί έτσι μόνο θα διεκδικήσουμε δυναμικά».

Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Επιδείνωση  θα παρουσιάσει από σήμερα 17-4-2012 τις βραδινές ώρες ο καιρός στις περισσότερες περιοχές  της  Ανατολικής και Βόρειας χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά :