Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνεργασία Δήμου Φλώρινας με Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο- Ξεκίνησε η εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου στη Φλώρινα


Ξεκίνησε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στην πόλη της Φλώρινας η Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρξουν προβολές γαλλόφωνων ταινιών καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (νέο πάρκο), ενώ στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» φιλοξενείται η έκθεση «Les cafes litterares» η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 06 Μαΐου 2012.

Μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων


Παραθέτουμε μια πρόσφατη και χρήσιμη ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της Γιώτας Σεχίδου και του Παντελή Μιντεκίδη.
 [Επιστολή αίτησης διαγραφής του μέλους του ΕΠΑΜ, Γιώτας Σεχίδου]
Κύριε Μιντεκίδη,
Σας παραπέμπω στο παρακάτω κείμενο -δελτίο τύπου συνεργασίας ΕΠΑΜ και Παπαθεμελή- όπου το ΕΠΑΜ υπαναχωρεί στις θέσεις του για έξοδο από την ευρωζώνη με ... δημοψήφισμα.

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων παραγωγών


Ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Χορήγησης Βεβαιώσεων Παραγωγών (παρ.6  του άρθρου 3 του Π.Δ. 51/2006 όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 116/08 και άρθρο 94 παρ.2 αριθμ. 31 του Ν.3852/10) και Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, καλεί τους παραγωγούς του Δήμου Φλώρινας που δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές να προσέλθουν και να προσκομίσουν στους γραμματείς των τοπικών τους Κοινοτήτων τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση Βεβαίωσης Παραγωγού.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων- Βελβεντού


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
Ενημέρωση για θέματα υγείας από το Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Σερβίων κ. Λαϊόπουλο Αλέξανδρο.
Έγκριση υποβολής πρότασης για κατασκευή μονάδας κατασκευής pellet στο Δήμου Σερβίων – Βελβεντού  στα πλαίσια του προγράμματος JESSICA.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πρέπει να συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3» με το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
Κύρια σημεία της συνέντευξης:
- Θα συγκρουστούμε επιτέλους με τον εαυτό μας; Θα συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια;   
-Πρέπει να καταργήσουμε τα 240 αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα, να προσφέρουμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον με μειωμένη φορολογία.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σε συγκέντρωση γυναικών θα μιλήσει ο υποψήφιος Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  θα μιλήσει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΛΥΓΚΟΣ σε συγκέντρωση Γυναικών.

Σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Φλώρινα


Όλοι στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ  στη Φλώρινα την Παρασκευή 27/4/2012, στις 8:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό Βασίλης Καραντζίδης και Ορέστης Βέρτκας.

Προεκλογικές επισκέψεις του υποψηφίου Βουλευτή Σωτήρη Θ. Βόσδου


Ο Σωτήρης Θ. Βόσδου, υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεών του αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους του Αμυνταίου, του Φιλώτα, του Λεχόβου, του Σκλήθρου, του Φαραγγίου, του Πελαργού, του Αντιγόνου, της  Λεβαίας, του Ακρίτα, των Άνω Κλεινών, των Κάτω Κλεινών, του Πολυπλατάνου, του Παρορίου, του Εθνικού και της Αγίας Παρασκευής. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία του τρένου


Σάββατο 28 Απριλίου 12:00 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, 12:30 στην κεντρική Πλατεία
Βασικά αιτήματα προς τον Υπουργό Μεταφορών  κ. Βορίδη και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η άμεση επαναλειτουργία του τρένου!
Η θωράκιση των δρομολογίων της Φλώρινας με την συμπερίληψή τους στις επιδοτήσεις των “άγονων γραμμών”.

Επίσκεψη στην Πολωνία του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Επίσκεψη για την προώθηση της συνεργασίας και ανταλλαγή τεχνογνωσίας πραγματοποίησε το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας στην Πολωνία.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Δικτύου και Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Παναγιώτη Μπούρα, την Δήμαρχο Εορδαίας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κα Παρασκευή Βρυζίδου και τους συνεργάτες τους, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Wielkopolska και είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη κ. Krzysztof Grabowski και τους Δημάρχους των επτά (7) δήμων στους οποίους υπάρχει εξόρυξη λιγνίτη και παραγωγή ενέργειας, στις Περιφερειακές ενότητες Konin και Turek.

Έρχεται νέα θύελλα- Μη σκορπίσεις την ψήφο σου δεξιά κι αριστερά


Ισχυρό ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός
Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Φτωχέ αγρότη. Άνεργε. Νέα και νέε.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Έρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων. Μην περιμένεις ότι θα σε λυπηθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Καμμένου, η φασιστική Χρυσή Αυγή, το προβοκατόρικο ΛΑΟΣ, η εφοπλίστρια Μπακογιάννη. Μην γελαστείς από τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη. Είναι κόμματα του συστήματος. Ψήφισαν και αυτοί το Μάαστριχτ, που οι καρποί του βρίσκονται στα μνημόνια και στη δανειακή σύμβαση.

Σύλληψη διωκόμενης αλλοδαπής


Στις 25-04-2012 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Κρυσταλλοπηγής - Φλώρινας,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής  συνέλαβαν 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση).

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Shito Ryu KARATE 2012


Στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Shito Ryu καράτε 2012 θα δώσει το παρόν ο αθλητής του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ”  Ηλίας Τσαρτσιταλίδης
Ο αθλητής του συλλόγου θα είναι και πάλι παρόν σε τελικούς Πανελληνίου Πρωταθλήματος εκπροσωπώντας την Πόλη μας και τον σύλλογο. Το Δ.Σ του εύχεται καλή επιτυχία.
Τσαρτσιταλίδης Ηλίας: Είναι από τα πιο σκληρά πρωταθλήματα και είναι το πρώτο από μια σειρά αγώνων που θα δώσω φέτος.

Έκδοση άδειας εγκατάστασης μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδυτές στα πλαίσια του Ν. 3906/2011


Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων ότι:
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί αποκλειστικά και μόνο το πρόβλημα της έκδοσης άδειας εγκατάστασης μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ώστε να είναι δυνατή η ενίσχυσή τους μέσω του Ν.3908/2011 «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» και μετά από πιέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Πασχάλη Χαρούμενου και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, η Δ/νση Εισροών Ζωικής Παραγωγή του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με έγγραφό της γνωστοποιεί  ότι:

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης στα νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο


Τα δύο Νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο, επισκέφθηκε την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Απριλίου αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.
Στο Μποδοσάκειο ο κ. Σόκουτης παρουσία της Δημάρχου Εορδαίας Βίκυς Βρυζίδου και υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, ενημερώθηκε από την Διοικήτρια Τάσα Μπούρτσου, για την πρόοδο των εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του νοσοκομείου.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προβολή Γαλλικών Ταινιών και έκθεση φωτογραφίας από το Δήμο Φλώρινας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη στη Φλώρινα- Συνάντηση του Προξένου με φορείς του Νομού


Ο Δήμος Φλώρινας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου, που θα λάβει χώρα στην πόλη της Φλώρινας από τις 26 μέχρι και τις 29 Απριλίου 2012.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα προβληθούν γαλλόφωνες ταινίες, ενώ θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Les cafes litteraires». Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier.
Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων θα υπάρξει σύσκεψη με το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christian Thimonier, με την Αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κ. Μαρία Βοζίκη, καθώς και με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στο Δημαρχείο Φλώρινας.

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» στο ΤΕΙ στην Κοζάνη


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ.Μ. στα Κοίλα Κοζάνης, η κοινή εκδήλωση των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Την εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Μ. κ. Κοσματόπουλος Α., και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δ.Μ. ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Πατιάς, ενώ από την πλευρά  του ΤΕΙ Δ.Μ. ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Ασημόπουλος.

Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός – Οδικός Χάρτης για το 2050


Το ΥΠΕΚΑ έθεσε στις 4/4/2012 σε δημόσια διαβούλευση περίληψη του σχεδίου Οδικού Χάρτη Πορείας της Ελλάδας στον Τομέα της Ενέργειας με ορίζοντα το 2050, που συνέταξε η "Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ".
Ο στόχος ενός Οδικού Χάρτη θα πρέπει να είναι η διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της χώρας με το χαμηλότερο κόστος, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ


Η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ /ΛΑΕ για το έτος 2012, ξεκινάει την 25η Απριλίου 2012 και λήγει την 25η Μαΐου 2012.
Οι αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για το έτος 2012, περιλαμβάνουν:
Α. Προγράμματα Τουρισμού με δύο επιλογές: 8ημερες διακοπές και 3ήμερες εκδρομές

Η Οργή των Τιτάνων (Wrath of the Titans) η επόμενη ταινία από την Κινηματογραφική Λέσχη


Μια δεκαετία μετά την επική νίκη του επί του τερατώδους Κράκεν, ο Περσέας - ο ημίθεος γιος του Δία - επιχειρεί να διάγει μια πιο ήσυχη ζωή ως ψαράς, έχοντας επιφορτιστεί με την ευθύνη να αναθρέψει ολομόναχος τον δεκάχρονο γιο του, Ήλιο. Στο μεταξύ η μάχη για την επικράτηση συνεχίζεται ανάμεσα σε Θεούς και Τιτάνες. Έχοντας χάσει την αφοσίωση των ανθρώπων, οι Θεοί έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο επί των φυλακισμένων Τιτάνων και του θηριώδη αρχηγού τους, Κρόνου - πατέρα των Δία, Άδη και Ποσειδώνα - που αφότου τον ανέτρεψαν, τον έριξαν στην άβυσσο του Τάρταρου.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλουν debate γιατί αν μιλήσουν θα πρέπει να πουν αλήθειες».


Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ 9» με το δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
Κύρια σημεία της συνέντευξης:
- ΔΕΝ θέλουν debate, γιατί θα υποχρεωθούν να πουν αλήθειες. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα ημέρες κοσκινίζει.
- Είμαστε τριτοκοσμικοί και δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο; Αυτό ζητάει ο κόσμος. Πολιτισμένο διάλογο.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Αμυνταίου


Υπογράφτηκε με τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Αμυνταίου και το έργο θα ξεκινήσει σύντομα.
Πρόκειται για ένα έργο που δίνει απάντηση στις αυξημένες ανάγκες της πόλης του Αμυνταίου και θα εξυπηρετήσει τα νήπια και τους γονείς τους με σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στην περιοχή του νότιου περιμετρικού δρόμου του Αμυνταίου.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αναστολή των αιτήσεως για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας- Μετά τις εθνικές εκλογές οι αιτήσεις


Κατόπιν υποδείξεως του ΑΣΕΠ το  πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα αναστέλλεται για  μετά τις εκλογές.
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών για τον εορτασμό της Παναγιάς της Πελαγονίτισσας στον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής


-Σάββατο 28 Ἀπριλίου 2012, ὥρα 7.00μ.μ.
Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός μετ’ Ἀρτοκλασίας καί Θ. Κηρύγματος. Μετά τό πέρας τοῦ Ἑσπερινοῦ θά ἀκολουθήση λιτάνευσις τῆς ἱ. είκόνος.
-Κυριακή 29 Μαΐου 2012, ὥρα 7.00-10.30μ.μ.
Ὄρθρος καί πανηγυρική Ἀρχιερατική Θ. Λειτουργία κατά τήν ὁποίαν θά λάβη χώρα ἡ χειροτονία εἰς Πρεσβύτερον τοῦ Διακόνου Χριστοδούλου Παπαδοπούλου.

Ψήφος αντεπίθεσης και ανατροπής είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ


Είναι απάτη η πρόταση για «αντιμνημονιακή κυβέρνηση»!
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να σε πουλήσει, για να πάρει υπουργεία. 
Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Άνεργε. Νέα και νέε.
Μην ανέχεσαι να σε τρομοκρατούν με απειλές και εκβιασμούς το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΕΕ, ούτε να σε κοροϊδέψουν τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα «δεξιά» και «αριστερά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Καμμένου και άλλοι αντιμνημονιακοί, σε κοροϊδεύουν όταν σου λένε ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει λύση για το λαό, αρκεί να γίνουν αυτοί κυβέρνηση.  

Απαγόρευση ψαρέματος στις λίμνες της Φλώρινας


Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φλώρινας ανακοινώνεται ότι  με την αριθμ. 3294/18.4.2012 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία με  οποιαδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών :

Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κυριακή 29 Απρίλη ώρα 8.00μμ
Κεντρική πλατεία Κοζάνης
Ομιλήτρια: Φλώρα Παπαδέδε

Ροχαλητό και άπνοιες στον ύπνο


Το ροχαλητό είναι ένα σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνον αυτούς που το εμφανίζουν αλλά και τους συντρόφους τους. Έχει βρεθεί ότι το 40% περίπου των ενηλίκων ροχαλίζουν περιστασιακά ενώ ένα 25% ροχαλίζουν επί καθημερινής βάσης.  Σε σοβαρές περιπτώσεις μάλιστα, το δυνατό ροχαλητό διακόπτεται από συχνά επεισόδια πλήρους απόφραξης της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου για περίπου 5 δευτερόλεπτα, η λεγόμενη υπνική άπνοια.

Συνέντευξη τύπου του Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη στη Φλώρινα για την παρουσίαση των βασικών προγραμματικών αξόνων το Σάββατο


Οι βασικοί προγραμματικοί άξονες της Δημοκρατικής Αριστεράς και η πολιτική της πρόταση θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου στις 11.00 πμ. στη Φλώρινα. Τις θέσεις θα παρουσιάσει  ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, τον οποίο θα συνοδεύει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και υποψήφια Βουλευτής Κοζάνης Ντόρα Τσικαρδάνη.

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό στo τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς» για τη διενέργεια ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφαλείας σηράγγων


Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι για τη διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας σηράγγων, θα πραγματοποιηθεί διακοπή κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα «Α/Κ Μετσόβου - Α/Κ Παναγιάς », την Πέμπτη 26-04-2012 και ώρα 00:15 έως 02:45.

Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητήσει την εξαίρεση της Δυτ. Μακεδονίας από τη συνθήκη του Κιότο


Στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας εναντιώθηκε στην πώληση μονάδων λιγνίτη της περιοχής σε ιδιώτες. Μέχρι εδώ σύμφωνοι.

Συγχαρητήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας


Οι πανελλήνιες διακρίσεις για το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η μαθήτρια Παρασκευή Παπαναούμ απέσπασε το Γ’ Έπαινο στην κατηγορία Γ’ (ηλικίες έως 16 ετών) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας που διεξήχθη στη Βέροια.
Οφείλω να συγχαρώ την Παρασκευή για την σπουδαία επιτυχία της και να της ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλους τους τομείς.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι σε συνεργασία μετά τις εκλογές, αλλά υπό όρους. Θα στηρίξω οποιαδήποτε κυβέρνηση προστατεύσει το μισθό στον ιδιωτικό τομέα»


Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στον Ant-1 και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ i-Ant-1» με το Γιώργο Παπαδάκη.
Κύρια σημεία της συνέντευξης:
-Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μετά την μεταπολίτευση.
-Η μείωση μισθών δεν είναι λύση για το αύριο.
-Δεν έκανα κανενός είδους τούμπα. Είμαι λίγο μεγάλη για να κάνω την Κομανέτσι.

Στο εργατικό Κέντρο Φλώρινας οι αιτήσεις για την πρόσληψη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τις 25 Απριλίου


Το εργατικό κέντρο Φλώρινας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τετρακοσίων ενενήντα πέντε (495) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, διάρκειας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ανά συμπράττοντα φορέα, ο εξής αριθμός ατόμων:

Το ΚΚΕ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων- συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην κεντρική πλατεία


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα
Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ένα ακόμα σκάνδαλο που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την πώληση των 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της "απελευθέρωσης" του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι καραμπινάτο σκάνδαλο, απόφαση της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Την Τρίτη 24/4/2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με θέματα:
1.                  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» από τις μονάδες καινοτομίας του ΤΕΙ και ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Oι Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, συνδιοργανώνουν κοινή ημερίδα, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 με ώρα έναρξης  9:30 π.μ.
στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας θα επισκεφθεί σήμερα ο Σταύρος Παπασωτηρίου


Ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00 πρόκειται να επισκεφθεί το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.) Φλώρινας.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα των επαγγελματιών του Νομού θα συζητήσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων με την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μια γενιά αρκούδων χάνεται στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας


2 νεκρές αρκούδες σε 3 τροχαία στη Δυτ. Μακεδονία, το ίδιο βράδυ.
Το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε για 2 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στις 11 Απριλίου, άλλο ένα τροχαίο με θύμα αρκουδάκι ενός έτους, συνέβη στο Νομό Φλώρινας, στη Διάβαση Κλειδίου.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Φλώρινα


Γεωργαντά Αγγελική
Κάτοικος του Μηλιώνα Πρεσπών. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ, με κύριο αντικείμενο τα αρχιτεκτονικά έργα  και τις μελέτες για το περιβάλλον και ειδικότερα τα θέματα προστασίας του τοπίου. Στην παρούσα φάση ασχολείται κυρίως  με τη συντήρηση και αποκατάσταση παραδοσιακών κτισμάτων και με την εφαρμογή φυσικών και οικολογικών τεχνικών και υλικών. Παράλληλα, σε εθελοντική βάση, ασχολείται με πολιτιστικές δραστηριότητες και τη διετία 2010-2011 υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Αγ. Γερμανού Πρεσπών. Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Φλώρινας με την Εναλλακτική Δράση το 2010.

«1ος ο Ο.ΞΙ.Φ.στην Βόρεια Ελλάδα»


Επανήλθε η αγωνιστική δραστηριότητα μετά την περίοδο του Πάσχα με την διοργάνωση του Κυπέλλου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τον Μέγα Αλέξανδρο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Στους Αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες ξίφους μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών και Παμπαίδων – Πανκορασίδων, 25 από τους οποίους αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ομίλου.

Η μαθήτρια του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Παπαναούμ πήρε έπαινο σε Πανελλήνιο διαγωνισμό


Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας που διεξήχθη στις 20 & 21 Απριλίου 2012 στην πόλη της Βέροιας, στα πλαίσια του “11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας”, η 16χρονη μαθήτρια Παρασκευή Παπαναούμ του καθηγητή κιθάρας κ. Νίκου Γεωργίου, του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απέσπασε το Γ’ Έπαινο στην κατηγορία Γ’ (ηλικίες έως16 ετών).

Η μεγάλη γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Φιλυριακό Φλώρινας 20-4-2012


Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του γυναικείου ποδοσφαίρου έγινε πραγματικότητα την Παρασκευή.-Πλήθος κόσμου στο Ποζατσίδειο αθλητικό κέντρο-33 παίκτριες προσέφεραν όμορφο θέαμα στο φιλικό αγώνα Φιλυριακός- Φιλυρηίδα
Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 το απόγευμα στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο έγινε κάτι παραπάνω από μία φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση Γυναικών.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Νομός Φλώρινας
Αντωνακάκη-Ανδρέου Σοφία του Γεωργίου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέσπα. Ζει στην Φλώρινα. Σπούδασε φωτογραφία στην Γερμανία. Από νεαρή ηλικία ενταγμένη στον Αριστερό χώρο και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την στιγμή που δημιουργήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Ανδρέου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και έχει δύο παιδιά.

1η θέση για Αθανασίου και Ζωγράφου στους ποδηλατικούς αγώνες BALLISTIK CUP #1


Μέσα σε ένα ανοιξιάτικο  τοπίο , με πολύ καλό καιρό, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στις 21/4 στην Καλαμαριά Θες/νίκης,  στο Στρατόπεδο Κόδρου, οι  αγώνες  Ποδηλασίας MTB  κατηγοριών  Παίδων-Πανπαιδων-Μίνι μικρών-Μίνι Μεγάλων γεννηθ. από 1996 εώς 2004. Στον αγώνα αυτό διοργανωτές ήταν ο Ποδηλατικός σύλλογος, Ο Ποδηλάτης και ο Δήμος Καλαμαριάς και ήταν ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά Φλώρινας σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Φορείς


Το πρωί της Δευτέρας 23 Απριλίου αντιπροσωπεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φλώρινας, αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Κατερίνα Μέλφου και Μιχάλη Μητρόπουλο και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Μάκη Θεοδωρίδη και Σάκη Πετρουσιάνη, επισκέφθηκε Δημόσιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Στα 785.203 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο


Στα 785.203 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάρτιο. Από αυτά 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,31%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.

Βάζοντας στο καθημερινό μας τραπέζι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, κάνουμε το πρώτο βήμα για μια καλύτερη ζωή


Βιολογικά Προϊόντα 
Διατροφικά σκάνδαλα, μεταλλαγμένα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ορμόνες, αντιβιοτικά. Οι μηχανισμοί ελέγχου στην πρωτογενή και μεταποιημένη παραγωγή είναι ανεπαρκείς. Ένα κοκτέιλ τοξικών ουσιών, φτάνει τελικά στο πιάτο μας και συσσωρεύεται σταδιακά στον οργανισμό μας. Η εντατική γεωργία έχει θυσιάσει την ποιότητα για την ποσότητα, βλάπτει τα οικοσυστήματα, απειλεί τη δημόσια υγεία.

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην εφημερίδα «Έθνος» της Κυριακής και το δημοσιογράφο Γιάννη Σαραντάκο


Δημοσιογράφος: Βλέποντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, θεωρείτε ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν λάθος;
Ντόρα Μπακογιάννη: Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι «λάθος» η αποτύπωση της βούλησης των πολιτών! Αυτό θα πει δημοκρατία. Απ’ την άλλη μεριά υπήρξαν στην Ελλάδα, ιστορικά, εκλογικές ετυμηγορίες που οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές. Θυμηθείτε τις εκλογές του 1920.