Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» στο ΤΕΙ στην Κοζάνη


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ.Μ. στα Κοίλα Κοζάνης, η κοινή εκδήλωση των Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Την εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Μ. κ. Κοσματόπουλος Α., και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δ.Μ. ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Πατιάς, ενώ από την πλευρά  του ΤΕΙ Δ.Μ. ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Ασημόπουλος.
Ο Επιστημονικός  Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Δ.Μ., Επίκουρος Καθηγητής, κ. Κ. Βατάλης αναφέρθηκε στις δυνατότητες αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών που κατέθεσαν στον πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ.Μ. και εστίασε στο έργο που επιτελείται αφανώς, σε επίπεδο Καινοτομίας στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, ενώ ο Επιστ. Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου Δ.Μ.,  Καθηγητής κ. Μπακούρος Ι., αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και στις πολλαπλές δυνατότητες συνεργασίας Πανεπιστημίου-ΤΕΙ Δ.Μ. και Επιχειρηματικής κοινότητας.
Με αφορμή την κρίση αυτή, δόθηκε έμφαση στους τρόπους ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στα ελληνικά δεδομένα, ώστε να δοθεί μια νέα πνοή στον τομέα αυτό.
Ο ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες αύξησης της τοπικής ευημερίας και της τοπικής κοινωνίας μέσα από την παραγωγή της καινοτομικής κουλτούρας στην περιοχή και στην ενθάρρυνση της τεχνολογικής καινοτομίας, ενώ  ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, κ. Απ. Παπαδούλης, τόνισε χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία και μια νέα επιχειρηματικότητα που θα έχει μεγαλύτερη οικονομική και παραγωγική επιφάνεια, καινοτομικές επιχειρήσεις που θα παράγουν μέσης - υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα και όχι απαραίτητα υψηλής τεχνολογίας. Ο διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, κ. Αρτέμης Σαϊτάκης παρουσίασε τα επιτεύγματα του Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες, δίνοντας πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τους όρους συμμετοχής νέων επιχειρηματιών που στοχεύει στη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπειριών, τη μάθηση και δικτύωση των νέων επιχειρηματιών από τις χώρες της ΕΕ. Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της  Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Τραμαντζάς, μίλησε για τη ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και το όραμά της που είναι να καταστεί τα επόμενα χρόνια ένας διεθνώς αναγνωρισμένος κόμβος καινοτομίας, ηγέτιδα στην ΝΑ Ευρώπη. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας «Διοσκουρίδης Ο.Ε.» κ. Τζιμίκας Στέργιος τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες της Δυτ. Μακεδονίας στην  καλλιέργεια, συγκομιδή, μεταποίηση και παραγωγή προϊόντων αρωματικών φυτών, ενώ ο Καθηγητής του ΤΕΙ Δ.Μ. κ. Λάζαρος Τσικριτζής, αναφέρθηκε εκτενώς στα πλεονεκτήματα της πράσινης επιχειρηματικότητας, ως ένα αντίδοτο στην  παρούσα κρίση, δίνοντας έμφαση στα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διαχείριση αποβλήτων, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, τη βιολογική γεωργία και τον οικοτουρισμό.
Δελτίο Τύπου ΤΕΙ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.